Botko Публикувано: 25 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2015 Сигурна ли си,че снимките са от нашета планета? Страхотни кадри!!!Остава да разкажеш малко по-подробно за приключението-Сокотра. Стъпваш на летище Сокотра и си на друга планета!Да...така е...няма никаква прилика с други места по света.Уникално си е. Но наистина не пренебрегвайте Сана и близките стари градчета на север от нея или в Хараз.Картинката за да е пълна вижте всички цветове от Йемен...и Сокотра.Едното е природа...другото култура и история! Примерно Ама аз например имам слънчево зарядно само за телефон, слаба работа леко. За фотото не знам дали има, та затова викам си да питам Вижте сега...най добрия начин май е да имаш гид ,който да зарежда от колата Нашия Абдула имаше всякакви джаджи...зареждахме 3 вида батерии,ползваше и осветеление за през ноща от акумулатора.Отпред беше саде кабеляции и зараядни но без батерии не сме останали.Лично аз имах 4 батерии ,но ако нямаше варианта на Абдула от колата,нямаше да изкарам повече от 3 дни с моите заредени.Много снимки се правят там....А варианта соларно също е вариант,но по добре е да разчитате и на други опции! 7 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 26 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2015 Невероятни снимки, Теди!!! А описанията на Botko направо са готови за издаване на пътеводител!!! 3 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 В момента Саудитска Арабия бомбардира Сана. Егати, няма да ги оставят тези хора на мира. Бясна съм и на политиката, и на петрола, и на цялата тъпотия, от която страдат обикновените хора. Та да си изкажа възмущението, защото се чувствам безсилна. Един и същ сценарий се повтаря държава след държава. 4 Връзка към коментар
Botko Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 В момента Саудитска Арабия бомбардира Сана. Егати, няма да ги оставят тези хора на мира. Бясна съм и на политиката, и на петрола, и на цялата тъпотия, от която страдат обикновените хора. Та да си изкажа възмущението, защото се чувствам безсилна. Един и същ сценарий се повтаря държава след държава. Тъжно е наистина.Особенно за хората!Ако си спомняш минахме покрай една бетонна сграда като затвор с високи ограждения и телена мрежа...в Сана.Спомням си тогава ,че Мохамед спомена,че това е посолството на Саудитска арабия."Много ги обичат" и точно те сега им забиват нож в гърба.Иран помага на хути-те...саудитците и другите богати персийци ще помагат на сунитската власт и президент...а Ал.Кайда ще си разиграват коня!Жалко за тази страна.При междудържавен конфликт ,оправията в тази част на света няма решение с години и страдат само обикновенните хора за жалост!Щастието на едни се гради върху нещастието на други. 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 26 март, 2015 Сподели Публикувано: 26 март, 2015 Саудитска Арабия се притеснявала за шиитските си територии, защото там били най-богатите залежи на петрол, айде сега. А Щатите подкрепят власт, по времето на която Ал Кайда се разрасна и укрепи базите си в страната. Жалко за хората. 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 10 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2015 http://m.ria.ru/world/20151110/1318304164.html Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 7 юни, 2016 Сподели Публикувано: 7 юни, 2016 Днес се присетих да прочета последните новини за Йемен, безнадеждна работа. За утеха си обработих един изгрев от Сокотра край червените скали на Дихамри. 21 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 Доста интересна тема. Но мисля, че няма достатъчно подробности за преживяването ... Иначе да кажа нещо конкретно и аз - има полети за Сокотра от Дубай вече: Това доста улеснява логистиката, ама като цена идва доста в повече май ... 7 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 преди 2 часа, jorocontrola каза: Доста интересна тема. Но мисля, че няма достатъчно подробности за преживяването ... Иначе да кажа нещо конкретно и аз - има полети за Сокотра от Дубай вече: Това доста улеснява логистиката, ама като цена идва доста в повече май ... Цената е абсолютно приемлива предвид улеснението и екзотиката на дестинацията. Принципно на сайта на Felix не намерих опция за онлайн покупка на билет, вероятно за плащането трябва да се мине през някоя агенция. Oсновният проблем обаче е от далеч по-друго естество - трябва да се направи ПСР тест в Сокотра ден/два преди обратния полет до Дубай, което звучи сложно засега. В процес на проучване сме. При повече късмет може и да отидем. 5 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 преди 19 минути , Георги Матеев каза: В процес на проучване сме. При повече късмет може и да отидем. Събирате група или мислите да се похвалите чак като се върнете ... 🙂 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 преди 15 минути , jorocontrola каза: Събирате група или мислите да се похвалите чак като се върнете ... 🙂 По принцип нито събираме група нито идеята е да се хвалим. Както писах - в момента сме на етап проучване, а едва когато нещата станат по-ясни ще се мисли внимателно. Излишно е да споменавам, че само има-няма 500 неща могат да се прецакат около подобно пътуване в момента 🙂 3 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 Аз доста съм разказвала за пътуването по срещи, а относно организацията нямаше нищо екзотично. Пътувахме с гидове и на континента, и на Сокотра. Цените бяха много по-ниски в сравнение със сега. Ако някой се интересува от дестинацията може да пусна по някоя снимка от местата, които посетихме. 4 2 3 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 преди 3 минути , Tedy каза: Аз доста съм разказвала за пътуването по срещи, а относно организацията нямаше нищо екзотично. Пътувахме с гидове и на континента, и на Сокотра. Цените бяха много по-ниски в сравнение със сега. Ако някой се интересува от дестинацията може да пусна по някоя снимка от местата, които посетихме. Теди, няма да е никак лошо да пуснеш свои снимки 🙂 Така и така ще отварям темата всеки път, като я вдигнат, поне да е красиво. Пък знае ли се, може да се запъти един батальон магеланци в тази посока. 5 1 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 Дестинацията е много интересна. Как ли може да излъжа, че е страхотно за ски или пък за дайвинг 😊. Има ли някакви по сносни хотели? 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 Ок, когато имам възможност ще пусна. 🙂 1 3 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 преди 1 минута , ivooo каза: Дестинацията е много интересна. Как ли може да излъжа, че е страхотно за ски или пък за дайвинг 😊. Има ли някакви по сносни хотели? Май няма точно хотели, особено хубави 🙂 Но рифът трябва да компенсира. @bronco ? 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 преди 2 минути , ivooo каза: Дестинацията е много интересна. Как ли може да излъжа, че е страхотно за ски или пък за дайвинг 😊. Има ли някакви по сносни хотели? Тогава нямаше ни един и спахме само на палатка, но подводният свят е невероятен. Коралите започваха от брега на дълбочина 5 см - живи, различни по форми и цветове. Там няма кой да ги чупи и всичко е запазено, расте и се множи. Сега чух, че се променят нещата и може да има хотел. 2 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 преди 14 минути , Tedy каза: Тогава нямаше ни един и спахме само на палатка, но подводният свят е невероятен. Коралите започваха от брега на дълбочина 5 см - живи, различни по форми и цветове. Там няма кой да ги чупи и всичко е запазено, расте и се множи. Сега чух, че се променят нещата и може да има хотел. Ето! Да, @ivooo, ей такива ни ги говорят от години за Сокотра - и Теди, и Ботко, че и на Бронко детето дори.... Моля ти се като на човек да отидеш и да потвърдиш за коралите, че иначе не искам да спя на палатка и козите да ми мият чиниите. Ама пък за плъхове нищо не са казвали... 5 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 21 януари, 2021 Сподели Публикувано: 21 януари, 2021 Не съм бил , но хотели има . Най-сносният си има всичко - 24ч течаща топла вода , интернет , ресторант , уебстраница , дори звучно име - Summerland http://www.summerlandsocotra.com 6 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 22 януари, 2021 Сподели Публикувано: 22 януари, 2021 Уникалността на Сокотра е точно в къмпингуването, близостта до природата и дивотията като цяло. Настроят ли хотели ще се превърне в поредния остров с плажове и унищожен риф. Ако се случи в бъдеще, дано поне местните хора имат полза от това. 7 Връзка към коментар
juriwaro Публикувано: 23 януари, 2021 Сподели Публикувано: 23 януари, 2021 Остатъците от руски танкове на Калансия са жалки, дано подготвяните от ОАЕ военни бази да ръждясат повече. Уникалността за мен е в наличието на трудно-съвместими категории на съвсем малка площ. Всекиму по нещо - планини, пещери, рифове, плажове, каньони в комплект с ендемична и странно изглеждаща флора и фауна. Плюс естествено хората! 14 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 18 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 18 октомври, 2021 @Георги Матеев може ли като се приберете малко по подробна информация за пътуването ( с кои компании летяхте ) и за настаняването ( палатки ли беше ) , не само по една снимка 🙂 ! Хареса ли ти , т.е би ли повторил ? Безопасно ли ви се стори ? Много ли трудности имахте ? И разбира се на всички вас много , много късмет и слънчеви приключения !!! 8 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 18 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 18 октомври, 2021 Видео от пътуването на Лора Найденова: Мисля, че партньорът ѝ, човекът зад камерата, участваше в Магеланци. 8 Връзка към коментар
Tea_Filleva Публикувано: 17 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2021 На 18.10.2021 г. в 22:47, ivooo каза: @Георги Матеев може ли като се приберете малко по подробна информация за пътуването ( с кои компании летяхте ) и за настаняването ( палатки ли беше ) , не само по една снимка 🙂 ! Хареса ли ти , т.е би ли повторил ? Безопасно ли ви се стори ? Много ли трудности имахте ? И разбира се на всички вас много , много късмет и слънчеви приключения !!! И аз ще помоля за същото. Планирам Сокотра за 02.2022г. , така , че всякаква информация ще ми е полезна. Надявам се @Георги Матеев като се прибере благополучно от Ирак да задоволи любопитството ни 🙂 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 21 юли, 2022 Сподели Публикувано: 21 юли, 2022 Напоследък Сокотра явно е хит. Няколко интересни видеа от последните месеци. От всичко видяно досега съм си мислел ,че е съвсем диво и уединено място ,а то имало цели два града , че и съветски танк за който май само juruwaro e споменал тук. За успокоение - все още има само три хотела. Руснаците от Point on the Map : Украинското шоу "Орел и Решка" : 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега