Прескочи до съдържание

Нова Зеландия виза,престой,разходи

Препоръчани мнения

Публикувано:

Живо здраво и се радвам,че открих този форум и се надявам да намеря полезна информация.

Направо към въпросите ,

1-Разбрах че за българи пътуването до Нова Зеландия за 90 дни престой не е задължително изкарването на виза ?

2- Имам към 6000лв в банката ако трябва да представя или не е задължително ?

Попринцип това са ми парите за билет  и за разходите ми после,но аз съм от тия дето не ги е страх да спят на палатки и не харчат много.

Мерси много ще се радвам  освен на тези отговори и  за други нещи полезни и интересни неща с които може да ме запознаете отностно НЗ : )

• Харесвам 2
Здравко Ангел
Публикувано:

Здрасти и добре дошъл. Не ти трябва виза за Нова Зеландия, освен това никой няма да те кара да декларираш нищо. Ние се чудим дали да не тръгнем натам февруари, но още не сме го решили окончателно. Има доста форумци, които са ходили натам, така че ще откликнат с подробности.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Не ти трябва виза за НЗ.Не те и питат дали имаш пари.Ама трябва да имаш, че там стандартът е висок.Ти за колко време искаш да отидеш?  На кой от двата острова или и на двата?

Дай малко повече инфо, че да ти даваме съвети.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Публикувано:

Сев.част (Окланд) Тъй като разбрах че за доста отрицателно време може да се достигне до съседни острови  или походче през някоя джунгла.

Колко време .. попринцип не бързам за никъде на 24 години съм и искам да се отдъхна замалко от забързаното ежедневие и живот както се казва ''на такадък''.

Публикувано:

Ние се върнахме преди две седмици и се надявам да ме споходи Музата и да напиша за нашата 15 дневна автомобилна обиколка на двата острова. 

За другото ти отговориха.

• Харесвам 3
10 hours ago, Цвете said:

Ние се върнахме преди две седмици и се надявам да ме споходи Музата и да напиша за нашата 15 дневна автомобилна обиколка на двата острова. 

За другото ти отговориха.

Здрасти!

Много ще се радвам ако решиш да споделиш ще бъде интересно не само на мен,но и за тези,които някой ден ще попаднат на този форум като мен и ще им трябва полезна информация .

Редактирано от MatriXa
Публикувано:

Здравей,

няколко магеланци наскоро бяхме в НЗ. Виж тази тема - има доста инфо в нея, за всичко останало - питай свободно ;) Красива природа и гостоприемни хора - това ми е първата асоциация за там. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Охо имам бая да чета : ) , но ще го оставя за утре на спокойствие, че днес имам други задачи,които за жалост трябва да свърша :D

Публикувано:

Такаа.. Днес попрочетох от горните два линка и наистина са си доста изчерпателни. Моето трипче ще бъде малко по нестандартно от вашето тъй като, смятам моят превоз да бъде не друго ами .. колело. Идеята ми е да кацна в Окланд да си купя един байк,палатка, и дневно да изминавам около 100,150 км. Та  ако може да ме светне за цените на най-обикновенна палатка и колело колко вървят ще бъда благодарен.

• Харесвам 1
преди 1 час, MatriXa каза:

Такаа.. Днес попрочетох от горните два линка и наистина са си доста изчерпателни. Моето трипче ще бъде малко по нестандартно от вашето тъй като, смятам моят превоз да бъде не друго ами .. колело. Идеята ми е да кацна в Окланд да си купя един байк,палатка, и дневно да изминавам около 100,150 км. Та  ако може да ме светне за цените на най-обикновенна палатка и колело колко вървят ще бъда благодарен.

По-добре ще е на Южният остров, там условията са много по-добри. Този сайт е доста полезен.

Първата вечер спахме в Крайстчърч в Бенджамин - много симпатично и отзивчиво хлапе, мисля че ще помогне - 

benjamin-tnku91nfnx4eeing@host.airbnb.com
Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 2
Публикувано:
1 hour ago, stefanrusev said:

По-добре ще е на Южният остров, там условията са много по-добри. Този сайт е доста полезен.

Първата вечер спахме в Крайстчърч в Бенджамин - много симпатично и отзивчиво хлапе, мисля че ще помогне - 

benjamin-tnku91nfnx4eeing@host.airbnb.com

Живо Здраво! По ЗАКОН там колоездачите задължително ли трябва да притежават каски ? ..на мен ми е по-готино без и тука си джиткам така.

Иначе мерси,но сигурно няма да се свържа с този Бенждамин не за друго ами, защото просто плановете си ги променям в последният момент доста често действам по интуиция и така.. Абе с една дума не искам да ангажирам никого с нищо.

Публикувано:

Аз също харесвам южния остров повече. По-добре си носи палатка и друго оборудване, защото там е ужасно скъпо. 

1 hour ago, Цвете said:

Аз също харесвам южния остров повече. По-добре си носи палатка и друго оборудване, защото там е ужасно скъпо. 

Някакви конкретни примери ? (ще са ми от полза)

Да си носа палатка от бг ли :Д ?

Редактирано от MatriXa

Погледнах в първия попаднал сайт за туристическо оборудване. Малки палатки има, без да чета подробности , за около 200-250 долара, което е 250-350 лева. Тези бяха най-евтини и намалени. Онлайн магазин. В нормален магазин ще са по-скъпи вероятно. Поне спален чувал си вземи от тук - лек и да е за студено. С колело ще ти трябва лека и компактна палатка, а това условие ги прави по-скъпи. Ако ще имаш чекиран багаж, по-добре се оборудвай от България.

Ето тук погледнах: http://www.equipoutdoors.co.nz/contents/en-us/d1_tents.html

Редактирано от Niceday
  • Харесвам 2
Публикувано:

Без  да гледам конкретни цени, по-добре да си вземеш от България всичко, освен може би колелото (че се плаща допълнително за превоз). Въпреки, че съм виждал хора, които си возят колелата на самолета и сглобяват на място (ако си свикнал с нещо и вече имаш пълно оборудване, което е доста скъпо на друго място).

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, MatriXa каза:

Някакви конкретни примери ? (ще са ми от полза)

Да си носа палатка от бг ли :Д ?

Много магеланци са пътували до там с подобно оборудване. Има малки компактни палатки, спални чували и т.н. Не съм гледала цени на палатки там, но най-смотания пуловер от овча вълна беше $200-300. Мъжът ми гледа ски и екипировка и каза, че са 3 пъти по-скъпи от тук. Спомням си например - кило домати - $8, хляб 4-5, кисело плодово мляко -4,50. Тениска с тематична НЗ картинка - 38. Пазя разни касови бележки, защото не мога да помня цени. Та такива едни ценички. Наистина някои неща са безобразно скъпи. 

P.S.Започнах да пиша и ще публикувам скоро моя разказ.

• Харесвам 3
Публикувано:

Пичове всичко добре,но Ако си взема палатка,спален чувал с подходящите дрехи от тук *без да купувам каквото и да е оборудване от там*  с колко се очаква да се скочи и цената за багажа ? ( за разглабяне на колело и сглобяване после нямам ядове, самоче не знам и какви пари ще ми се таксува за превоз и това ) като се има на предвид че  байка ми е 20 кг:lol:

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами една палатка с шалте и прочие не е повече от 23 кг. До НЗ най-вероятно ще ползваш нормални линии с включен багаж. Ако правиш врътки с нискотарифни и емнайсе прекачвания ще трябва да вземеш предвид и багажа, да. Знам за един-двама, които обиколиха Южна Америка на стоп и си носеха палатки и всичко до филтър за вода със самолета. 

А колелото винаги се плаща отделно по тарифа за спортни принадлежности (там са и ски, сноуборд, сърф...) и не влиза в нормалния багаж. Него вече си правиш сметката как ще ти е по-изгодно. Покупката на много неща на място изисква някакво време и познаване на конкретни магазини, които по-добре да ти ги кажат хора, живеещи на място или  купували точно същите неща.

• Харесвам 3
преди 4 часа, MatriXa каза:

Сега като си говорим, кой знае колко колоездачи не срещнахме. Там си е наистина скъпичко, особено за туристическо и спортно оборудване.

А бе като се замисля - няма ли да е по-разумно и бюджетно ако си наемеш от техните CamperVan ( нашите SUV)? Пригодени са да се спи в тях. Къде ще въртиш педали 100-150км из тия баири. Ще си спиш където ти е кеф, докато с палатка не съм сигурен...  

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 2
Публикувано:
20 minutes ago, stefanrusev said:

Сега като си говорим, кой знае колко колоездачи не срещнахме. Там си е наистина скъпичко, особено за туристическо и спортно оборудване.

А бе като се замисля - няма ли да е по-разумно и бюджетно ако си наемеш от техните CamperVan ( нашите SUV)? Пригодени са да се спи в тях. Къде ще въртиш педали 100-150км из тия баири. Ще си спиш където ти е кеф, докато с палатка не съм сигурен...  

Еми аз и тука си въртя педали по баирите безпроблеми : ) Просто тва ми е кефа .. а както знаем кеф цена няма .. *некомфорта при спането на палатка е въпрос на гледна точка* аз съм малко милитъри тренинг тип :D

56 minutes ago, neuromancer said:

Ами една палатка с шалте и прочие не е повече от 23 кг. До НЗ най-вероятно ще ползваш нормални линии с включен багаж. Ако правиш врътки с нискотарифни и емнайсе прекачвания ще трябва да вземеш предвид и багажа, да. Знам за един-двама, които обиколиха Южна Америка на стоп и си носеха палатки и всичко до филтър за вода със самолета. 

А колелото винаги се плаща отделно по тарифа за спортни принадлежности (там са и ски, сноуборд, сърф...) и не влиза в нормалния багаж. Него вече си правиш сметката как ще ти е по-изгодно. Покупката на много неща на място изисква някакво време и познаване на конкретни магазини, които по-добре да ти ги кажат хора, живеещи на място или  купували точно същите неща.

Баце една мацка от форума ми каза,че двупосочен билет хора от форума го били купили на някаква промоция за 500,600$.. СЕГА аз си нямам идея  по кое време на годината може да се очакват подобни оферти.. та ако някой може да ме просветли по този въпрос  (от това което прочетох има доста запознати съфорумци)

Публикувано:

Нашите билети ги взехме на 7 август 2016 г. и пътуването беше края на февруари 2017 г. В нашият случай беше грешка в цената, май по време на промоция. Летяхме с Thai Airways от Брюксел, а до Брюксел - с нискотарифни. Билетите бяха по-евтини от цената, която си посочил. От тогава съм гледала и други промоции, но толкова ниска цена мисля, че не е излизала.

10 hours ago, Яничка said:

Нашите билети ги взехме на 7 август 2016 г. и пътуването беше края на февруари 2017 г. В нашият случай беше грешка в цената, май по време на промоция. Летяхме с Thai Airways от Брюксел, а до Брюксел - с нискотарифни. Билетите бяха по-евтини от цената, която си посочил. От тогава съм гледала и други промоции, но толкова ниска цена мисля, че не е излизала.

Колко ниска не си виждала 600 $ или ?

Редактирано от MatriXa
Публикувано:
Преди 1 час, MatriXa каза:

Колко ниска не си виждала 600 $ или ?

Това е темата за промоцията/грешката на Thai. Доста хора се възползвахме тогава. 

Дано и за теб излезе хубава цена :)

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.