Прескочи до съдържание

Какво да си сготвим по време на път?


Препоръчани мнения

Според дестинацията и местната кухня, понякога се налага и да си готвим. Основно наблягаме на салати и печено месо( ако има фурна), това ядем и в БГ. Ако по някаква причина не можем да си намерим вкусни зеленчуци за салата, то прибягваме към някакви пушени, мариновани и т.н. риби или сирена + местен хляб.

Връзка към коментар
преди 14 часа, Фичо каза:

Аз пък си има травъл-бъди кулинар, който много обича и много умее да готви

Е, сега ти завидяхме всички :) Снимките са много...въздействащи :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз съм от тези, дето готвят на път. Обичам си, а и в повечето случаи отсядаме в къщи или апартаменти и първото, което гледам при изборът им е терасата /двора/ и кухнята. През деня докато сме в движение се храним навън, но вечер обичам да си поседнем на терасата с чаша вино, сирене или морски неща (октоподи, скариди, миди) които навън са си цифра, а приготвянето им отнема малко време. Налагало ми се е да готвя и супи, защото във Филипините всичко е сладко, дори хляба и шунката, а в Шри Ланка  приятелка не ядеше люто и ми се примоли да сготвя нещо аз, при все, че имахме готвач и иконом. А веднъж даже си сготвихме цялата традиционна вечеря за Бъдни вечер в Будапеща, за да спазим традицията да я прекараме в семеен кръг.20151224_195056.thumb.jpg.f2621a4555e8c72a3b8ab4d1bfbd396e.jpg

20141028_215635.jpg

20141031_100331.jpg

20141101_182814.jpg

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

И аз съм от тези, които си готвят когато са на път. Всичко зависи с какво разполага кухнята в апартамента където съм/сме. Основното, което консумираме разбира се са сирена, местни колбаси, меса/риба. 

Пастата е винаги лесна и вкусна за приготвяне, а нещо което се прави бързо, вкусно е и е подходящо за лека вечеря е - царевица, риба тон овкусени с малко сол, зехтин, подправки по вкус (аз обичам пикантните) и обилно поръсени с пармезан или друго твърдо сирене. :)

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Аз нищо не готвя, най-много да си направя сутрин кафе. То, в нас не готвя, та на друго място ще тръгна да го правя. Сега, в Будапеща, имаше огромна кухня, с всички уреди в нея, ами.... пак кафенце. Може би, когато пътуват повече хора да е оправдано готвенето, или някоя отдалечена вила....Никога не съм го правила.

Връзка към коментар

И на мен ми се налага да готвя, но най-вече за малкия, който все още не е много по ресторантската храна (освен ако не е паста/пица/риба). Затова винаги си нося от вкъщи няколко дребни нещица, които спасяват положението поне за няколко дена. Ще се смеете, ама - малко червена леща, малко ориз, един картоф, един лук и един морков, подправки задължително (чубричка, червено пиперче и сол - ако сме само с ръчен багаж се моля да не ни заподозрат с тоя бял прах в найлонче, ако не сме - слагам и консерва в кутия боб и нахут, разбира се био-мио-безсолно :lol:). Останалото от магазина (месо, риба и мнооого плодове и зеленчук), и ей на, супер бързи манджи (за 30 минути макс готови), които знам, че са любими и не се нервирам от претенции. Пак казвам, само за него. А, и един пакет от любимите мюсли за закуска. За нас, нещо полуготово, направо за запичане/грилване, салата или най-много паста, но да, определено ползваме кухните доста сериозно - то с 3-годишно и на ресторант трудничко се седи, а някак си не си представям туристическо кулинарно надпреварване кой ще си изгълта по-бързо хапката, че да го гони между масите... Е, сядаме понякога и ние да опитаме местна храна, но определено не е на всяко ядене...

Редактирано от searus
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 58 минути , searus каза:

... то с 3-годишно и на ресторант трудничко се седи, а някак си не си представям туристическо кулинарно надпреварване кой ще си изгълта по-бързо хапката, че да го гони между масите... Е, сядаме понякога и ние да опитаме местна храна, но определено не е на всяко ядене...

Моето е още на година и нещо, но също не седи мирно повече от 1 минута. За това се разделяме - единият родител яде, а другият обикаля с него около ресторанта/кафето. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.