Прескочи до съдържание

Многото снимки в темата "В момента съм..."

Препоръчани мнения

преди 2 часа, Георги каза:

Как си я представяте вие темата по-точно:

В момента съм... и отдолу едноредови отговори:

Страсбург

Ню Йорк

Париж

Честно казано, тема озаглавена "В момента съм..." си я представям точно по този начин. Споделянето на подробности е нещо различно от обозначение на мястото на пребиваване и следва да се прави в нарочна тема при допълнително изявено желание от автора. Иначе какво информативно има в ежедневното споделяне на информация за случилото се през деня (разходка, папкане, пиене на биричка, пак разходка, снимка на залеза, снимка на току що запалените светлини, лирично отклонение на тема колко е романтично да вечеряш в енския град, статус на върховна умора след тежкия ден, но също така и нетърпение за следващия и т.н.) на магеланци в една и съща дестинация? Започва да прилича на личен лексикон, който по стечение на обстоятелствата се чете от всички...

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 6 минути , Duke каза:

Честно казано, тема озаглавена "В момента съм..." си я представям точно по този начин. Споделянето на подробности е нещо различно от обозначение на мястото на пребиваване и следва да се прави в нарочна тема при допълнително изявено желание от автора. Иначе какво информативно има в ежедневното споделяне на информация за случилото се през деня (разходка, папкане, пиене на биричка, пак разходка, снимка на залеза, снимка на току що запалените светлини, лирично отклонение на тема колко е романтично да вечеряш в енския град, статус на върховна умора след тежкия ден, но също така и нетърпение за следващия и т.н.) на магеланци в една и съща дестинация? Започва да прилича на личен лексикон, който по стечение на обстоятелствата се чете от всички...

Там е въпроса, че целта на темата въобще не е да е информативна. Не мисля, че някой отваряйки тази тема, съществуваща почти от създаването на форума, може да очаква нещо различно от това, което на практика се намира в нея и днес. А, ако съдържанието в нея не допада на някой, просто се пропуска, както би трябвало да се прави и с другите теми, които не ни интересуват. Бих приел донякъде забележката, ако многото снимки пречат на някой да проведе дискусия там, но ако има нещо, което не е на място в темата, то е по-скоро информативните дискусии, а не снимките и бързия преглед на деня.

А иначе и самият подфорум се казва "Лексикон на пътешествениците", така че още повече подсказва какво се намира там :) Сега очаквам някой да се оплаче, че в темата със мостовете и фонтаните няма практическа информация или защо фонтанът пуснат на трета страница се повтаря и на десета и кой ще хване да ги подреди тия фонтани... не това е целта въобще на тези теми. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 минути , Duke каза:

Кой определя каква е целта на всяка една тема в този форум?

Хората, които се грижат за организацията на форума като цяло. Те преценяват кое да се отдели от еди коя си тема и дали дадено мнение е по-подходящо в друга. Тази организация, с всичките предимства и недостатъци, върви ръка за ръка като цяло с модерирането и администрирането на форума. Останалите магеланци могат да имат изразено мнение, могат да дават предложения, но предпочитам да се въздържат от това да казват на другите кой, къде и как да пише. 

Връзка към коментар
В момента, Георги каза:

Хората, които се грижат за организацията на форума като цяло. Те преценяват кое да се отдели от еди коя си тема и дали дадено мнение е по-подходящо в друга. Тази организация, с всичките предимства и недостатъци, върви ръка за ръка като цяло с модерирането и администрирането на форума. Останалите магеланци могат да имат изразено мнение, могат да дават предложения, но предпочитам да се въздържат от това да казват на другите кой къде и как да пише. 

Благодаря за този отговор-признание!

Не е зле да го включиш в правилата на форума, за да са наясно хората от самото начало... ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 41 минути , Tedy каза:

Информацията си е надлежно написана в тема, предполагам Служител е търсила повече снимки и описание към тях. :)

По темата и аз като видя повече от 6, 7 снимки започвам да скролвам, но не бих тръгнала да ограничавам хората.

Да, снимките търсих, не помня вече точно какво беше, но помня, че много я рових тази тема, защото съм запомнила бегло, че в нея имаше нещо и го намерих.

Връзка към коментар
преди 6 минути , Таньо каза:

Четиридесет човека харесват мненията на @ruwenzogy и @Roje. Питам се това е важно е или не за форума ...

Важно е до колкото зад харесванията стои конструктивно предложение, такова не виждам. "Да се махат тия с многото снимки, да си пускат теми, само да не ми се пречкат тук" не е такова предложение и обясних няколко пъти защо, ако трябва пак да напиша. А мненията с многото снимки имат понякога по над 50 харесвания, това важно ли е или трябва да си играем на мълчанка и просто да броим брой харесвания, колкото и неподходящ метод за взимане на решения да са? Готов съм да обсъдя всяко конструктивно предложение, но също така трябва да се знае и че съвсем авторитарно може да го отхвърля. Повечето от вас не знаят какво е да се управлява форум и за това не мога да си позволя всякакви решения тук да се взимат с гласуване, още повече пък с натискане на бутона за харесване. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

предвид това, че много хора четат форума през мобилни устройства - когато става дума за общи теми, в които се споменават всякакви дестинации, може би не е лоша идея да се ползва и опцията Спойлер, в която да се слагат допълнителните снимки /извън нормалните 2-3/, от които авторът не може да се лиши, описвайки момента си - така всеки, който има интерес към тях с едно движение ще ги види вместо други десетки да ги скролват с повече усилия

• Харесвам 17
Връзка към коментар
В момента, antea каза:

предвид това, че много хора четат форума през мобилни устройства - когато става дума за общи теми, в които се споменават всякакви дестинации, може би не е лоша идея да се ползва и опцията Спойлер, в която да се слагат допълнителните снимки /извън нормалните 2-3/, от които авторът не може да се лиши, описвайки момента си - така всеки, който има интерес към тях с едно движение ще ги види вместо други десетки да ги скролват с повече усилия

Това е добра идея, ще видя дали технически може да се направи, защото налагане на правило ще е трудно. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
В момента, Георги каза:

Важно е до колкото зад харесванията стои конструктивно предложение, такова не виждам. "Да се махат тия с многото снимки, без значение къде, само да не ми се пречкат тук" не е такова предложения. А мненията с многото снимки имат понякога по над 50 харесвания, това важно ли е или трябва да си играем на мълчанка и просто да броим брой харесвания, колкото и неподходящ метод за взимане на решения да са? Готов съм да обсъдя всяко конструктивно предложение, но също така трябва да се знае и че съвсем авторитарно може да го отхвърля. Повечето от вас не знаят какво е да се управлява форум и за това не мога да си позволя всякакви решения тук да се взимат с гласуване, още повече пък с натискане на бутона за харесване. 

Аз подкрепих мненията против многото снимки е темата. Конструктивно предложение - да има правило за максимален брой снимки - 3 или 4, макс 5. Ако някой се "олее", да се мести поста в отделна тема.

Връзка към коментар
преди 12 минути , Боби каза:

Аз подкрепих мненията против многото снимки е темата. Конструктивно предложение - да има правило за максимален брой снимки - 3 или 4, макс 5. Ако някой се "олее", да се мести поста в отделна тема.

Обясних защо не ми харесва тази идея:

1. Увеличаване на модераторското натоварване.

2. Ненужно пляскане през ръцете, ама наистина ненужно. 

3. Не искам аз да съм този, който да решавам кои снимки да останат и кои не. 

4. Смятам темата за привлекателна точно с хаоса си. 

5. Коя ще е тази отделна тема и дали няма да е по-разсейващо да има всекидневно 10 нови теми, всяка с по 10 снимки вътре и нищо друго?

6. Намирам т.нар. проблем за силно преувеличен и негативите от подобно решение за несравнимо по-тежки от негативите, с които трябва да живеете тези, на които не ви харесва. На този етап се изразяват просто в повече скролване или въобще в игнориране на темата. 

7. Има хора, които обичат постове с много снимки. Такова правило ще вкара всички под ножа. 

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 23 минути , Георги каза:

Важно е до колкото зад харесванията стои конструктивно предложение, такова не виждам. "Да се махат тия с многото снимки, да си пускат теми, само да не ми се пречкат тук" не е такова предложение и обясних няколко пъти защо, ако трябва пак да напиша. А мненията с многото снимки имат понякога по над 50 харесвания, това важно ли е или трябва да си играем на мълчанка и просто да броим брой харесвания, колкото и неподходящ метод за взимане на решения да са? Готов съм да обсъдя всяко конструктивно предложение, но също така трябва да се знае и че съвсем авторитарно може да го отхвърля. Повечето от вас не знаят какво е да се управлява форум и за това не мога да си позволя всякакви решения тук да се взимат с гласуване, още повече пък с натискане на бутона за харесване. 

За мене има разлика между харесани мнения и "лайкването" на постове със снимки.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 5 минути , Таньо каза:

За мене има разлика между харесани мнения и "лайкването" на постове със снимки.

Съществуват като опция, даже ще ги разширим, но с уговорката, че всеки е свободен да ги приема и третира както намери за добре. Точно по тази причина, че всеки е свободен да ги интепретира както си иска, сериозно решение на база брой харесвания не възнамерявам да взимам.

Връзка към коментар

Аз не съм от най-активните в тази тема, но редовно я преглеждам, защото ми е интересно да виждам как все повече пътуват българите и по-специално магеланците. Има толкова много красиви места по света и винаги може да си харесам някое място, благодарение на някоя снимка. Това, което на мен не ми харесва понякога в тази тема е еднаквостта на снимките от дадено място. Ако някой постне 10 различни снимки от различни места ще бъде чудесно, но когато видя 10 снимки, които са еднотипни е натоварващо. Примерно: 10+/- снимки на морето или планината, снимани от едно и също място или от различен ъгъл, но виждайки се същото, каквото на другите. Кому е нужно това? Според мен правилния формат е да се изберат най-хубавите снимки и да се качат те, а не всички на конвейер. Тук не искам да обидя никого, защото всеки вижда и разбира нещата от своята си гледна точка. 

• Харесвам 20
Връзка към коментар

В интерес на истината Георги е прав: тази тема е хаотична и всеки си говори за своето, а това й е чара. Единия е в Маями, другия в Сингапур, третия в Занзибар....нищо общо между тях освен факата, че всеки е някъде и иска (както някой изкоментира) да се похвали.

Аз не пиша и не я отварям тая тема, точно защото я смятам за досадна, но пък всеки ден гледам, че по много хора пишат в нея. Очакванията ми като влезна в тая тема са точно такива: някой да е постнал няколко сними като във Фейса, да е писал как е хранил лебеди на еди кое си езеро или да е снимал гида си, който бил много засмян и чаровен....е такива симпатични неща за човека, който ги поства и никаква полезна информация за читателите....просто разпускащо да си скролваш и да гледаш кой къде ходи, пък да си избереш ти къде да идеш, ако ти хареса нещо.

Редактирано от boogy83
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

И аз от няколко месеца почти спрях да преглеждам въпросната тема, защото повторенията на показаното (например 5 снимки на един и същи залез или изглед) и всекидневни включвания от едно и също пътуване ( вместо те да бъдат написани в отделна тема дневник) не ми действат вдъхновяващо да пътувам, а по-скоро са ми скучни и дори досадни. Не съм писала за това досега, защото мисля, че това не може да се регулира с правила, а е по-скоро въпрос на форумална култура.  Ако искаш да информираш всеки ден къде си бил, какво си видял, как е минало пътуването, по-добре да създадеш тема-дневник и така информацията ще бъде подредена и лесно достъпна. Но е факт, че такава отделна тема няма да е толкова четена и мнението няма да получе 30-40 харесвания, а само 3-4.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 17 минути , boogy83 каза:

...Очакванията ми като влезна в тая тема са точно такива: някой да е постнал няколко сними като във Фейса, да е писал как е хранил лебеди на еди кое си езеро или да е снимал гида си, който бил много засмян и чаровен....е такива симпатични неща за човека, който ги поства и никаква полезна информация за читателите....просто разпускащо да си скролваш и да гледай кой къде ходи, пък да си избереш ти къде да идеш, ако ти хареса нещо.

Май се приближаваме полека до същността на коментираната тема, която, пак да споменем, се намира в раздел "Лексикон на пътешествениците". "Сериозните" или сериозно възприемащите се магеланци (не влагам никакъв пейоративен нюанс!) по-скоро няма да извлекат търсената информация, а на останалите пък няма как да се забрани да изразяват емоцията си от момента и да я споделят, както намерят за добре. Иначе съществуването на темата се обезсмисля. И ако се поставят рамки точно на тази тема, много скоро ще трябва да се преразглеждат правилата на далеч по-сериозните такива във форума. Нали не го искаме това? Форум ли ще бъде тогава или...? 

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 51 минути , antea каза:

Това е много добра идея. Също така за еднотипните снимки съм съгласна, не е нужно 10 еднакви снимки. А самата тема винаги съм си я представяла по-телеграфно заради заглавието - "В момента съм..." и споделяш снимка и мнение/описание и т.н. къде точно си в момента на споделяне или ако не си имал възможност просто споделяш най-интересното от деня. Но чак постове обобщаващи няколко дни пътешествие ми се виждат прекалени за едно мнение. Може да се смени името на темата "Днес бях в....", "Днес видях..." :lol:. Иначе най-конструктивно наистина е предложението за скрит текст, според мен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 51 минути , Masmiya каза:

И аз от няколко месеца почти спрях да преглеждам въпросната тема, защото повторенията на показаното (например 5 снимки на един и същи залез или изглед) и всекидневни включвания от едно и също пътуване ( вместо те да бъдат написани в отделна тема дневник) не ми действат вдъхновяващо да пътувам, а по-скоро са ми скучни и дори досадни. Не съм писала за това досега, защото мисля, че това не може да се регулира с правила, а е по-скоро въпрос на форумална култура.  Ако искаш да информираш всеки ден къде си бил, какво си видял, как е минало пътуването, по-добре да създадеш тема-дневник и така информацията ще бъде подредена и лесно достъпна. Но е факт, че такава отделна тема няма да е толкова четена и мнението няма да получе 30-40 харесвания, а само 3-4.

Това изразява напълно и моите чувства. И защото е форумна култура и превъзпитанието не е от форумните цели - и по-скоро ефектът ще бъде обида, а не корекция, повечето хора го премълчават. 

Връзка към коментар

Да се опитам да резюмирам:

- Приемам аргумента, че е неудобно за четене на мобилни устройства. За това ще се опитам да видя дали може да се направи с лична настройка, след еди коя си поредна снимка (надявам се това също да може да се направи като настройка), останалите да заминават в спойлер. Това няма да важи за тази тема, а за целият сайт, т.е. въпросната настройка ще афектира пътеписи, дневници и всичко. За пишещите нищо няма да се промени. Днес ще поразуча дали е нещо, което сам мога да направя или трябва да се плаща на програмист. 

- Няма никакъв шанс да се вкарат правила от типа на "трябва снимките да са хубави", "много се повтарят", "хоризонтите ти са криви", "много малко текст", "след пета снимка ги махаме", "пътеписите трябва да показват емоция", "пътеписите трябва да показват практическа информация" и т.н. Както в дискутираната тема, така и където и да било другаде. Ама никакъв шанс. Приемам, че не всичко ви допада, вие пък приемете, че не желаем, а и не можем да вкарваме всички пишещи в калъп, точно и само по ваш вкус. 

По другата повдигната тема, относно начина на определяне на правилата, взимането на решения и т.н., сигурно ще пиша по-късно и веднъж завинаги. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 9 минути , Георги каза:

Да се опитам да резюмирам:

Това няма да важи за тази тема, а за целият сайт, т.е. въпросната настройка ще афектира пътеписи, дневници и всичко. За пишещите нищо няма да се промени. Днес ще поразуча дали е нещо, което сам мога да направя или трябва да се плаща на програмист. 

ако важи и за галериите - майко мила :) според мен по-добре не си прави труда за такова автоматично техническо решение, защото пътеписи, дневници и "всичко" има нужда от снимки - не вярвам много хора да си дадат труда да пишат в посочените формати с мисълта, че някакъв плъгин ще ги окастри

изобщо темата се преекспонира - имаше прост и, отново според мен, необиден призив хората сами да съобразяват дали е удачно да пускат по много снимки в неподходяща за целта тема, който разбрал - разбрал, а не оформяне на императивни правила....

• Харесвам 9
Връзка към коментар
В момента, antea каза:

ако важи и за галериите - майко мила :) според мен по-добре не си прави труда за такова автоматично техническо решение, защото пътеписи, дневници и "всичко" има нужда от снимки - не вярвам много хора да си дадат труда да пишат в посочените формати с мисълта, че някакъв плъгин ще ги окастри

изобщо темата се преекспонира - имаше прост и, отново според мен, необиден призив хората сами да съобразяват дали е удачно да пускат по много снимки в неподходяща за целта тема, който разбрал - разбрал, а не оформяне на императивни правила....

Няма да включва галерията. Всъщност това е точно с цел улеснения на мобилните потребители, извън всякакви сантименти в темата, просто не е практично да се скролват толкова снимки на екран на телефон. За това не съм се сещал, аз рядко чета сайта през телефон. Най-вероятно ще има и цъкалка, която ще прави добавката активна само на телефон. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Георги каза:

проблемът, ако го имаш за такъв, се решава с едно по-настоятелно скролване с мишката. 

Проблем има и се решава точно по този начин, по който @ruwenzogy го е решил - с оповестяването му публично, но любезно.

Абсолютно всеки има някаква граница на търпимост през колко еднакви или подобни снимки е склонен да скролне, без да превключи на друга тема или да избяга от форума. За някой този лимит е 2, за друг 200. До 2000 не съм сигурен дали изобщо някой би стигнал.

Съответно - тази тема изпълнява целта си без никаква нужда модераторите да се намесват с нови правила.

Магеланците я четат, вземат си бележка и оттук нататък действат с мярка.

• Харесвам 21
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.