Прескочи до съдържание

Увеселителни паркове


Препоръчани мнения

Когато човек пътува с деца, търси забавления, за които не му е хрумвало преди това. В Барселона не ми е хрумнало да посетя Tibidabo, в Малта пропуснах селището на Попай, никога не съм мечтал за Дисниленд и не съм се спрял в Гардаланд въпреки че няколко пъти съм бил наблизо. Но сега с децата е различно. 

Тъкмо се връщам от Германия, където посетихме няколко увеселителни парка и осъзнах, колко много подобни места има в Европа - малки и големи. Има ли тук любители на атракционите или родители, които следват интересите на децата си? Има ли желаещи да съберем на едно място ревютата на посетените от нас паркове и идеите за подобни пътувания. 

Аз мога да се опитам да дам оценка на двата/трите парка които съм посещавал:

 

1. Курпфалц Парк (Kurpfalz Park) -http://www.kurpfalz-park.de/en/ - "натурален" и "естествен" парк в гората. Много животни, много спокойствие. Прекрасно място за деца между 2 и 8 години. По-интересните неща са: 1. Гнездото на пиратите - катерушка на над 4 етажа, 2. Тобоган (летен бобслей), 3. Kurpfalz Coaster - влакче/количка, която сам управляваш по трасе  гората. 4. Шоу с грабливи птици 5. Шоу с вълци. Страхотно място за един ден. Напълно приемливо е да внесеш храна и напитки според нуждите. Разкошно място за пикник!

2. Холидей Парк при Хаслох (Holiday park Hassloch ) - http://www.holidaypark.de/en . Мястото е уникално за деца между 2 и 14 години и много добро за малко по-големите. Едва 4-5 атракциона са атрактивни за търсачите на силни усещания. Паркът е разделен на по-малки увеселителни парка с различна тематика. Пчеличката Мая, Вики Викингът, Авио-парк, "Воден" парк и други. Черешката на торта са: 1. Първата в Европа Кула за свободно падане, 2. Влакче на ужасите при което се развива скорост 120км в час. 3. За малките - Пчеличката Мая. Напълно приемливо е да си внесете храна и напитки, според нуждите ви. 1-2 дни са напълно достатъчни да се насладиш на всичко. 

3. Пратер Виена - бях там преди 7 години и не бих си позволил да го оценявам след толкова време. Понякога само колелото...

 

 За Европа парк не ни стигна времето, но скоро и това :). Вие сте наход ...

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

В района около Виена бих препоръчал Familypark https://www.familypark.at/en/prices/ Паркът е разделен на две части (за малки и малко по големи деца) и се на намира близо до границата с Унгария и езерото Нойзидлер Зе. 4-5 часа спокойно могат да се прекарат, но е основно за деца до 10-12 годишна възраст.

Връзка към мнение

Ефталинг парк в Холандия, разделен е на 3 за най-малките, за семейни и за адреналинаджии...последно като бях там преди няколко години строяха и аква парк....бекес берген парк разкошна зоогическа градина в едно със сафари парк + корабче все едно си по Нил а черешката на тортата е влизане с автомобил сред животините

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да добавя една тема на @Георги Василев, изключително подробна и детайлна, не само за конкретния парк, а и за преживяването в тези паркове по принцип:

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Георги Матеев
преди 8 часа, nikolaysto каза:

За Европа парк не ни стигна времето, но скоро и това.

Ние с @Мартин Христов сме огромни фенове на увеселителните паркове - малки и големи - и сме посещавали доста такива. Били сме в повечето Дисниленд и Юнивърсъл паркове по света, посещавали сме също редица атракционни зоопаркове, а за догодина се замисляме за Уорнър парка край Мадрид. Кой е казал, че подобни места са само за деца? :)

 

През септември ще посетим точно немския Европа парк и имам големи очаквания за него, тъй като го водят за най-голям в Европа... Ако не забравя после ще драсна отзив.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Аз мога да добавя на езерото Балатон/ Унгария:

 

парк тип Коколандия, за катерене. Много голям и много приятен, има трасета за всички възрасти (и за много мънички деца, и за възрастни)

http://zamardikalandpark.hu/

 

другото е аква парк, също много приятен, има спа зона и съоръжения за всички възрасти:

http://annagora.com

 

 

 

Връзка към мнение

Благодаря за интересната информация!

  Аз мога да споделя пресни впечатления от Дисниленд - Париж. Подходих много резервирано към идеята за посещение, съмнявах се, че би ме впечатлило такова място, тъй като не си падам по въртележки и влакчета и смятах, че е по-скоро някаква прищявка и глезотия и даже имах съмнения, че би допаднало на сина ми, понеже той е почти на 12 години, а и много лесно му прилошава. Изгледах всички атракциони в YouTube, изчетох подробно инфото в официалния сайт и почти бях решила да го пропуснем, когато синът ми заяви, че го предпочита пред Европа парк и сравнявайки цени на билети и прочие, реших да направя компромис, почти сигурна, че е грешка.....Да, ама не.....! Вълшебно място! Невероятно красиво и завладяващо! Магично, приказно, уникално! Бяхме там малко след отварянето в 10 часа, напливът наистина е сериозен, особено в почивни дни - ние поради стечение на обстоятелствата не успяхме да се възползваме от билетите, закупени за през седмицата и на място доплатихме за такива за почивните дни, но без никакво колебание бих повторила преживяването.

  Има опции да се купуват билети за атракционите предварително - с т.н. Fastpass система и така се пропускат опашки от по 50-60 че и повече минути. 

Горещо препоръчвам Jedi Training Academy - обучение на дечица до 12 години за Джедаи, което приключва с битка с Дарт Вейдър и диплома. Най-много харесахме Star Tours: The Adventures Continue - 3D пътуване с кораба Starspeeder, което създава реалното усещане, че летиш из Вселената. Спуснахме се и със Star Wars Hyperspace Mountain (изживяването е изтрещявщо, въртенето е на 360 градуса и не е за хора със слаби сърца), разгледахме Phantom Manor - къщата на духовете, Пиратския остров с  Галеона и разбития кораб, Дървото на Робинзон, Кораба Nautilus на Капитан Немо, Замъка на Спящата красавица с Дракона в подземието.....Един цял ден е кратък за всички атракции и забавления, а ако имате желание да се насладите и на Парада следобяд и на Шоуто с илюминациите късно вечерта, задължително си отделете поне два дни. Атмосферата е уникална и събужда дори във възрастните желанието на непорасналото дете да се забавлява и да среща нови светове. Потапянето в света на приказките е пълно и завладяващо и като се абстрахирахме от навалицата и наложителното дълго чакане, бяхме наистина погълнати от магията на това невероятно място. Да, скъпо удоволствие е, признавам, но бих го повторила отново при удобен случай! 

  Има възможност да се внасят храна и напитки, както и да се закупят от някое от многото заведения и ресторантчета. Има малки чешмички за вода близо до някои от атракциите, както и много места, където да се отдъхне за момент и да се направят нужното количество снимки...:) Паркингът струва 20 евро, а билетите са на различни цени в зависимост от деня и месеца, в който сте решили да отидете. Задължително е предварително планиране и добра организация на времето, защото мястото е огромно и забавленията са систематизирани в няколко основни групи. За да не ставам досадно многословна, готова съм да дам повече инфо на всеки при желание...

20170708_172911.jpg

20170708_173007.jpg

20170708_173014.jpg

20170708_185220.jpg

20170708_185245.jpg

20170708_185328.jpg

20170708_185837.jpg

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Два пъти съм посещавал Европа Парк (през 2006 и преди 2 години). Изключително голям е наистина, няма обикаляне. В помощ има влакче което обикаля през парка и те развежда  през отделните страни, на които е разделен парка. Опашките за екстремните атракционни са "екстремни" - чака се около 30-40 минути минимум. През дългия период между двете посещения бяха изградили нови 2 екстремни влакчета. Мисля, че другите атракциони си бяха старите. През 2006 имаше временни свързани със Световното по футбол, което тогава се проведе в Германия. Паркинга е безплатен. Аз съм доволна и ми хареса, но не мога да направя сравнение, защото това е единственият увеселителен парк, който съм посещавала.

Редактирано от Vyara
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

В моята сметка са две посещения на Legoland Windsor. Паркът ще се хареса най-вече на деца до 7-8 години. За по-големите деца адреналинът чисто и просто не е достатъчно висок. Мисля, че задължителните неща за посещение са скоростното влакче, подводницата, пиратското шоу, миниленд със световните забележителности и курсовете за шофиране за деца (след това им дават диплома за завършен курс). Внасянето на храна и напитки е позволено, с изключение на алкохолните (дори бири и радлери ще трябва да бъдат оставени на съхранение. Чакането на опашки, освен ако не е купен priority pass, е убийствено дълго. Спокойно може на опашка да бъдете 1 час. Така че пригответе се или пригответе портфейла. :) Освен че е претъпкано, друг недостатък беше музиката. През цялото време отвсякъде бичи музика, последният път от Star Wars, и след 2 часа главата ми се наду. Ако ме попитате дали бих отишъл трети път - отговорът е НЕ.

Дано с горното писание да не съм разочаровал някой ентусиаст, но това е моето мнение.

Връзка към мнение

Тук с кръщелника - двама тинейджъри на 16 и 48 - се увеселяваме на априлски дъжд в парка Duinrell в Холандия.

Намира се край Васенар между Лайден и Хага.

Освен че има няколко добри ролеркостъра, в комплекса има закрит комплекс с топли басейни и водни пързалки.

Не ще и дума, пробвахме всичките!

 

dui001.jpg.3bc8aea82cacc8098dc144bc8248f764.jpg

dui002.jpg.0784dc7417a03d4c6f79a70da8653ae2.jpg

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към мнение

Понеже сме фенове на силните усещания ще следя темата за нови предложения, набелязала съм Порт Авентура като следваща жертва.
До сега сме посетили  Европа парк,  Гардаленд,  Фантазияленд,  Пратера,  Мирабиландия, някои сме повторили вече, фаворити са ми Гардаленд и Европа парк, за втория препоръчвам  да се отделят два дена и да се избягват почивните дни, което всъщност важи за всички паркове.

Връзка към мнение

Ние сме били в  Rainbow Magicland в близост до Рим, LEGOLAND Windsor,  Chessington World of Adventures, Thorpe park.

Всяко от тях си има своето очарование. В LEGOLAND валеше дъжд и почти нямаше хора. Затова планувам да отидем отново и дано този път да не вали.

Rainbow Magicland не е голям парк, но децата много се забавляваха и им хареса. Имаше светлинно поу с карибските пирати, което се излъчваше върху фонтаните.

 

 

Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Здравейте, темата е стара, но ми се струва най-подходяща за питането ми:)  Планирам да заведа сина ми за пръв път в увеселителен парк, той е на 9 г.

 

Моля за съвет кой парк е най-подходящ и най-удобен като логистика, няма да се престраша сама с кола под наем, сами ще сме двамата и ми се иска да кацнем възможно най-близо до парка . Засега ми се струва, че единственият ми вариант е Барселона и Порт Авентура...

Редактирано от illit
Връзка към мнение

Дисниленд и Дисни студио, са интересни за тази възраст. Ние бяхме, когато децата бяха на 7 год.

В Италия Гардален и Мувиленд, са близо един до друг. Може 2-3 дни да искарате там. Тук сме били, когато бяха на 5год. и повторихме на 10год.

Най-интересен за нас е Европапарк, летите до Баден Баден, от там до парка има транспорт. Ние го посетихме миналото лято, децата бяха на 10год. с ръст 140см, минаха на всички атракциони. За тук също 2дни. 

Връзка към мнение
преди 39 минути , illit каза:

Здравейте, темата е стара, но ми се струва най-подходяща за питането ми:)  Планирам да заведа сина ми за пръв път в увеселителен парк, той е на 9 г.

 

Моля за съвет кой парк е най-подходящ и най-удобен като логистика, няма да се престраша сама с кола под наем, сами ще сме двамата и ми се иска да кацнем възможно най-близо до парка . Засега ми се струва, че единственият ми вариант е Барселона и Порт Авентура...

 

Този е буквално на пешеходно разстояние от римското летище Fiumicino. Това, че е по-малък, не го прави непривлекателен. А и посещението на големите паркове има един скрит проблем в себе си - вече няколко души чувам да казват, че след като са били в „Дисниленд“, след това всеки друг парк им е безинтересен.

В случая възходящата градация е по-добра от низходящата.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Записвам се да следя темата, че съм обещала на малката щерка празнуване на 10 г. юбилей в Леголенд, Германия. Сега, след като изчетох темата, се размислих и за Европа парк. По принцип търся нещо интересно за 2 деца на 14 г., 1 дете на 10 г. и двама родители с детски души, които си падат по такива атракции 🙂 . В контекста на това, че сме 5 човека търся и дестинации с по-евтинки полети ( напр.: Базел-Мюлуз- Фрайбург за Европа парк или Нюрнберг за Леголенд). Планът е за догодина март или по-скоро април. Досега сме били в Гардаленд с всичките деца, а през лятото големите ще посетят и Пратера живот и здраве.

Връзка към мнение
Преди 1 час, Goal & Boss каза:

 

Този е буквално на пешеходно разстояние от римското летище Fiumicino. Това, че е по-малък, не го прави непривлекателен. А и посещението на големите паркове има един скрит проблем в себе си - вече няколко души чувам да казват, че след като са били в „Дисниленд“, след това всеки друг парк им е безинтересен.

В случая възходящата градация е по-добра от низходящата.

Благодаря, ще го погледна, а съвет - два дни ок ли са за този парк?

Връзка към мнение
преди 1 час, bibi каза:

Записвам се да следя темата, че съм обещала на малката щерка празнуване на 10 г. юбилей в Леголенд, Германия. Сега, след като изчетох темата, се размислих и за Европа парк. По принцип търся нещо интересно за 2 деца на 14 г., 1 дете на 10 г. и двама родители с детски души, които си падат по такива атракции 🙂 . В контекста на това, че сме 5 човека търся и дестинации с по-евтинки полети ( напр.: Базел-Мюлуз- Фрайбург за Европа парк или Нюрнберг за Леголенд). Планът е за догодина март или по-скоро април. Досега сме били в Гардаленд с всичките деца, а през лятото големите ще посетят и Пратера живот и здраве.

Ние кацнахме в Баден Баден, комбинирахме с Щутгарт, Лудвигсбург, два дни Европапарк, Колмар и Страсбург. 

Европапарк ще се хареса много повече на децата от Леголенд.

В Европапарк за рожденици до 12год. има безплатен вход. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Здравейте, набелязала съм  Familypark в Австрия, ако някой може да сподели впечатления от парка и други интересни места (дворци, замъци, зоо/сафари парк) близо до парка. Виена отпада, водили сме децата там. Децата са на 11год., чудя се дали ще им хареса парка.

Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...
Пантелей пътник

Здравейте, не бих казала,че това място е увеселителен парк, но си заслужава да се посети. Гарантирано! Работи се по него и се развива непрекъснато. 

 

https://www.puydufou.com/en

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Някой да е посещавал истанбулския парк ? Гледам самолетни билети за април / май, за Порт Авентура, Леголенд, Еуропа парк, даже и на Леоландия и Гардаленд ще кандисат, въпреки, че сме ходили, ама за навсякъде цените са покъртителни, а ние сме 5 човека, а и ми се иска да го съчетая с по-малко дни ( макс 2) отсъствие от училище. 

Връзка към мнение

ако се имат предвид датите около празниците, както подозирам, цените по-добри няма да станат

Връзка към мнение
1 hour ago, bibi said:

Някой да е посещавал истанбулския парк ? Гледам самолетни билети за април / май, за Порт Авентура, Леголенд, Еуропа парк, даже и на Леоландия и Гардаленд ще кандисат, въпреки, че сме ходили, ама за навсякъде цените са покъртителни, а ние сме 5 човека, а и ми се иска да го съчетая с по-малко дни ( макс 2) отсъствие от училище. 

Моите деца много го харесаха. Има атракции за всякакви възрасти, а цените са доста приемливи спрямо други подобни паркове в Европа.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Честита Коледа ! Аз съм на път да боцна билетчета за 9-12 май до Меминген с крайна цел Леголенд. 423 лв за петима със закупуване на членство, като 2/3 ще ги платя с кредити. ( може да има и по-добра цена, ама може и да няма, че сме бая човеци). Едната нощувка ще я букна в тематична стая ВВ в Леголенд ризорт + двудневен пропуск за всички за сумата от 361 евро, като мисля да е неделя с/у понеделник и в неделя да отметнем, каквото може, а в понеделник се надявам на по-малко хора в парка. Съвети по тази точка ? Първата нощувка ще я мисля, но ми се ще да скочим до Мюнхен - музей на BMW за големите щерки и за родителите им :). Има един увеселителен парк с коне Cavalluna patk. Нямой да е бивал ? Нещо друго интересно за деца и тинейджъри в Мюнхен ?  

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.