Прескочи до съдържание

Такса при плащане с банков превод в Уиз

Препоръчани мнения

Да направя едно допълнение относно плащането по банков път (ако не е направено вече от някой друг).

Плащането на билет на Wiz чрез сметката им в ДСК вече има такса от 2.50 лв
Вече е абсолютно безсмислено плащане с банков превод, след като първо изравниха таксите за банково и картово плащане, и въведоха универсалната такса от 15 лева на посока на човек, а сега даже чрез превод е по-скъпо с тази такса на БДСК. :)

Може спокойно да забравите за попълване на вносни бележки, и търсене на банков клон на ДСК. Единственият смисъл, който може да има избирането на плащане чрез банков превод е, ако не сте напълно сигурни дали наистина искате избрания полет, и имате нужда от 1 денонощие (какъвто е срока да извършите превода), за да решите. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Къде го пише това ,4e има такса? Може да сте попаднал на незнаещ персонал. А при СИти има ли ?>

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Къде го пише това ,4e има такса? Може да сте попаднал на незнаещ персонал. А при СИти има ли ?>

Там е работата, че никъде не го пише. Разбираш го чак като отидеш да плащаш.  :biggrin:

Всъщност то никъде не пишеше и преди, като нямаше такса, че е така.

И моята първа мисъл беше, че съм попаднал на някой заблуден служител, който не е наясно. След обиколката на три централни клона (Витоша, Калоян и Славянска) из центъра на София, една любезна дама ми обясни, че от няколко месеца вече сметката не е освободена от такса, и се начислява на общо основание според Тарифата и Условията им. Явно и те са изгладнели. Какви са тези глезотии "освободена от такса сметка", я плащай веднага.  :)

За Citi Bank - те по принцип са банка с много особени правила. Не можеш да отидеш в клон на Citi и да платиш просто защото те нямат клонова мрежа. Поне в България нямат. Citi работят само с фирми и корпоративни клиенти (нещо като ING Bank в България). Може вероятно чрез онлайн банкиране да извършиш плащане, но не знам какви са условията за това.

Редактирано от wilks
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да и за бях прочела някъде, че вече има такса, макар че не ме касае много, защото откакто изравниха таксите за плащане с карта и банков превод си плащам с карта... Тия банки съвсем да полудели! Онзи ден като си теглих пари от собствената ми сметка в Райфайзен ми поискаха такса от 1 лев :mad: !!!

Връзка към коментар

Официален отговор от ДСК, е че да - преференциите по договора им с Уиз са изтекли, така че от сега нататък превод по тяхната сметка се таксува като нормален превод. 

Връзка към коментар

Това нещо ново ли е?  :biggrin:

Сигурно ще пускат мобилно приложение с по-висока такса за администрация. Ако не се лъжа и раянерския ап работи по същия начин и така оправдават разходите за разработката му. 

Връзка към коментар

Сигурно ще пускат мобилно приложение с по-висока такса за администрация. Ако не се лъжа и раянерския ап работи по същия начин и така оправдават разходите за разработката му. 

ще чакаме  да въведат такса за качване и  такса  за слизане от самолета чрез стълба, управлявана от оператор :biggrin:  Безплатно ще е по въже, но който може :lol:

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

От това лято всички банки въведоха безумни такси. 

Захранването на сметка в ДСК може да е 2.50, но превод от друга банка обикновено е 1 лев. Твърде вероятно е и превод от друга сметка в ДСК към тази на Wizz  да е безплатен. 

Връзка към коментар

Захранването на сметка в ДСК може да е 2.50, но превод от друга банка обикновено е 1 лев. Твърде вероятно е и превод от друга сметка в ДСК към тази на Wizz  да е безплатен. 

Глад ги гони банкерите. Секнаха им отрупаните обяди. Да ги видиш как набиват мазна баница. :lol:   Ще пробваме варианти за безлатно, ако има такова. Банковото беше добре, даваше 5 дни на размисъл дали ще пътуваш или не, а може и по0добра цена на падне. :)

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Всъщност времето за размисъл беше 24 часа. За 2.50 лева пак може да ги имаш.

Резервирам петък 09.08, плащам вторник 13.08  по банков, потвържадават на 14.08 :)  Това е като традиция за мен при Уиз . 24 часа условие не важи,но е друга тема :biggrin:

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

E сега ако за всяко нещо трябва да търсим изключения :-)

Хванеш ли някой дълъг празник може и в сряда да ги внесеш или дори след седмица ама не е правило ... Аз пък съм плащал и не съм получавал потвърдждение та трябваше да им пращам сканирани копия на вносните бележки. Може ли да кажа - банковия превод на Wizz не работи ?

Връзка към коментар

Така е, в Условията наистина пише, че плащането трябва да се извърши най-късно до 24 часа  след резервацията. Но аз съм плащал и 3-4 дена по-късно, и пак не са ми отказвали нито резервацията, нито са ми връщали парите. :)
Мен ме учуди нещо друго - миналия вторник като пуснаха хем дългото 14-месечно разписание, хем промоцията от -20%, хем новата дестинация до Малмьо, как успяха толкова бързо да обработят плащанията. Предполага се, че е имало доста повече резервации от обичайното за един ден, поради горните причини. Аз платих с превод в сряда, в четвъртък сутринта вече беше прието и потвърдено. А преди се е случвало да получа потвърждение чак 5-6 дена след плащането.

Може би вече плащане по банков път да се използва от многократно по-малко клиенти заради таксата. Или другата вероятност - спешно да им трябва свеж капитал, затова да са били толкова усърдни и бързи. :)

Това 1 лев беше преди 5 години :)

От тогава си сменяха и вдигаха таксите и комисионите сигурно 3-4 пъти.

Редактирано от wilks
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Букнах си билети от Крайова до Барселона, но плащането ще е по банка, за да мога да помисля още 1 ден.Имам следния въпрос, по каква сметка на WIZZ трябва да направя превода Румънска или Българска, тъй като цената ми е обявена в Румънски леи и как се смята превалутирането?

Връзка към коментар

Букнах си билети от Крайова до Барселона, но плащането ще е по банка, за да мога да помисля още 1 ден.Имам следния въпрос, по каква сметка на WIZZ трябва да направя превода Румънска или Българска, тъй като цената ми е обявена в Румънски леи и как се смята превалутирането?

Щом е с леи само по румънска сметка можеш. Алтернативата ти е да направиш нова резервация и да я превалутираш в Евро, тогава може и по българската им еврова сметка. 

Връзка към коментар

В този случай за един ден няма да могат да видят парите по тяхна сметка и ще анулират резервацията,защото при международни преводи трябват няколко дни.

Връзка към коментар

Като си правил резервацията най-добре е било да избереш сумата да е в лева, така си спестяваш тези главоболия.

Което пък води след себе си възможност от "трънски" курс при превалутирането. Най-добре е, а това сме го дискутирали доста пъти в този форум, да се плаща в обявената валута. Кредитната карта в това отношение е безценна, защото във всички случаи курсовете на обслужващата банка са по-добри от превалутиране от самия търговец...

Връзка към коментар

Да, при превалутиране мисля, че беше 6% дървото. Но иначе няма как да стане банковия превод в леи. 

Явно каруцата е обърната вече, това което може да направиш е нова резервация в лева, не би трябвало да имаш проблем дори да е със същия акаунт, но за екстра сигурност може нов да направиш. Ако цената се повиши си плащаш банковата резервация. Ако не се повиши купуваш в леи с кредитна карта на нова (трета!) резервация и така. 

Връзка към коментар

Не ти ли дава в потвърждението по коя точно сметка трябва да преведеш парите? Въпреки че и да ти дава, ако е в леи ще е международен превод с висока такса и по-бавен, та може и да не ти свърши работа. 

Връзка към коментар

Сега ходих до банката ми и таксата ще е 15 EUR, но проблема е че трябва да превеждам евра и не знаят как ще се превалутират после в леи.Ебати казуса стана.А междувременно цената е с 50 EUR нагоре.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.