Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

Остров Калимнос / Κάλυμνος /, август 2015г.

Остров Калимнос / Κάλυμνος /, август 2015г.
Levantino
Албум на
Levantino
  • 63
  • 1
  • 2

Снимките са направени на остров Калимнос през август 2015г.

Островът с главен град Потия /Πόθια/ е разположен между Кос и Лерос и е част от архипелага Додеканези. Поради вулканичният си произход е почти изцяло планински и без растителност. Известен е като островът на морските гъби / сюнгери /, тъй като гмуркането за лов на морски гъби е било и продължава да е основен източник на препитание за местните хора. Поради своя планински релеф островът е известен и сред катерачите и през последните десетилетия се е развил като една от топ дестинациите за склано катерене. Калимнос има малко летище, което е едно от най-опасните в Гърция поради късата площ за излитане и високото си разположение в планината. По-голямо летище има на съседния остров Кос. Освен със самолет Калимнос може да се достигне с ферибот или по-малки кораби от Кос, Родос или Бодрум. 

Столицаста Потия представлява уникална смесица от типична гръцка и италианска архитектура останала от италианската окупация на Додеканезите през 20'те години на миналия век. Старата столица Хора /χώρα/ се намира на няколко километра от Потия. На Калимнос може да бъдат посетени две крепости - Хрисохерия и Кастро, построени от рицарите - хоспиталиери и православният манастир "Свети Сава", разполежен в планината над главния град. 

  • Харесвам 5
  • Браво 1

1 Коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.