Прескочи до съдържание
  • Добре дошли!

    Magelanci.com е общество на хора, завладени от магията на пътешествията. От първоначалната тръпка до самолетния билет, планирането и самото пътуване – ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме. 

Индонезийски Щрихи

Индонезийски Щрихи
примкаря
Албум на
примкаря
  • 52
  • 2
  • 0

Снимки от кратко посещение на прилежащите към о. Бали по-малки островчета - о. Лембонган, о. Ченинган и о. Пенида. Пътуването беше неочаквано, по много тъжен повод -  близък като брат приятел изчезна при гмуркане (подводен риболов) на 14/02/2018г. край о. Ченинган . Разбрах че сестра му лети на 18/02/2018г. Реших да тръгна и аз за подкрепа. Обикаляхме с лодки за три дни островите. Оказа се, че поради непредвидимите течения мястото е като гробище за гмуркачи, леководолази и рибари. Нищо не намерихме, само един плавник, който не беше негов. На няколко пъти видяхме скатове манта да пляскат с перки извън водата, делфини, прилепи - летящи лисици, които с крясък излитаха от дърветата по скалистите островчета около о. Пенида. Направи ми впечатление, че хората са много набожни, бяха някак си гузни пред нас заради случилото се. Един ден преди да излетя обратно пристигнаха и братовчедите на моя приятел. За тях културният шок беше голям. Представата им за Бали до сега била все едно е голям ол инклузив курорт. Калните улички, купчинките горящ буклук до къщите, спирането на тока почти всяка вечер и странната музика от храмовете на о. Лембонган не им се понравиха. Казаха, че повече никога няма да се върнат там!

  • Харесвам 2
  • Замислям се 3

2 Коментара

Жалко за човека. Но, така му е била драсната чертичката. Балийците вярват, че починалия човек отива на по-хубаво място и не плачат, когато някой умре, дано й неговата душа е някъде на хубаво.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.