Прескочи до съдържание

Какво правите по време на полет?


Препоръчани мнения

Ами това ми е въпросът. Гледате през прозореца, четете бордното списание/ вестник купен от летището; носите си книга, работите по някоя презентация; спите още с качването; зяпате екраните показващи оставащото време то дестинацията; гледате филми и т.н. Известно ми е, че отговорът сигурно зависи от целта на пътуването и неговата дължина и часа на излитане и все пак е интересно как прекарвате времето си на борда.

 

Аз обикновено нося нещо за четене, задължително прелиствам и бордното списание. Спя обикновено на нискотарифни полети; за другите внимавам да не изпусна сандвича/кафето (добре де, чашата вино :)). На по-дългите полети комбинирам с гледане на филми.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами, всичко от изброеното - ако имам възможност гледам през прозореца и се опитвам да отгатна къде точно се намираме, чета вестник, списанието на борда, следя маршрута на екраните, хапвам и пийвам на по-дългите полети и т.н., като спя единствено на презокеански и полети с дължина над 5 часа...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз оглеждам стюардесите.

 

Харесвам Air France, така щото пуска едни хладни моми-бордни домакини.

Приветствам LOT и CSA, че са сложили едни зрели и хубави жени.

Нашите моми са чудни, ама малко младички ми идват - в рискова ситуация зрял човек би се справил по-добре, ако щем като телодържание и телодвижение, отколкото пикла на 22.

 

Разбира се, както на земята, така и на небето летящата разбойническа шайка Али д`Италия, Господ да не ги фалира, е най-добра. Ех, като сложила едни мъжаги-стюарди, пътничките се чувстват много добре, после летят едни погледи мечтателни, ела, Роберто, яж ме... :lol: Каквото и да говорим, висините са еротични и на пътничките им идат палави мисли, и това е прекрасно!

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Гледам през прозореца на първо място, стига полета да е в светлата част на деня, а даже и да не е пак. Чета бордните списания, вестници рядко - тях мога и на земята да си ги чета. Следя и мониторите винаги, когато ги има. А ако съм изморен, което се случва почти винаги след като съм бил на парти до късно, а полета ми е сутринта рано - и подремвам. За 2 часа, колкото е средната продължителност на полет в Европа, някак успявам да ги съчетая всичките изброени неща :) 

 

maialearrosto, сега като го написа това за полските и чешки стюардеси, се замислих, и се оказа, че думите ти са абсолютно безпогрешни. Летял съм и с LOT, и с CSA. Но на вътрешните полски авиолинии, изпълнявани от EuroLOT, стюардесите бяха наистина хубави жени около 40-те, много чаровни, и излъчващи увереност и сигурност. Особено нужни на витловите самолети, с които се изпълняват полетите им. Адмирации за подбора, явно доста силно звено в авиокомпанията.

За френските, от скромния ми опит с тях, също съм с добри впечатления. Оставал съм приятно изненадан, обратно на резервираните ми очаквания. Много лъчезарни, та чак дружелюбни. Може и да съм късметлия, и просто да съм имал шанс... :)

Връзка към мнение

Оглеждам стюардесите/стюардите. После хвърлям по някой поглед от прозореца, ако имам тази възможност, разбира се, което не се случва често, защото все между последните се качваме. Разглеждам и бордното списание, ако има нещо интересно (а чат-пат има!) и след това се отдавам на сладка дрямка. Последния път от Бергамо за София / октомври месец/ нещо персонала беше в обтегнати отношения и си говореха помежду си "на въпреки" , което ме издразни, но пък от друга страна беше и причина да задрема по-бързо от очакваното. :blush:  

Връзка към мнение

Започвате ли разговор с човека, седящ до вас? Явно българите сме темерути (някои от нас де :lol:): случвало ми се е да ми кажат добър ден чужденци, че и да започнат разговор. Някой път е било много интересно но лично аз не инициирам такъв.

Връзка към мнение

Започвате ли разговор с човека, седящ до вас?

 

Опитвам се поне по време на полет да не говоря с човека до мен... :lol:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Започвате ли разговор с човека, седящ до вас? Явно българите сме темерути (някои от нас де :lol:): случвало ми се е да ми кажат добър ден чужденци, че и да започнат разговор. Някой път е било много интересно но лично аз не инициирам такъв.

Е, като сядам до някой любезно поздравявам, но чак пък разговор да подхващам... не ми се е случвало.

Да, заговаряли са ме, дори веднъж така се запознах с една българка, която не се беше прибирала 17 години в Бг, но по-скоро тя се вълнуваше от това, което я очакваше.. :)

Връзка към мнение

Напоследък излитам и откъртвам, събуждам се чак преди кацането. Не знам какво ми става...

 

И аз съм от темерутите, не се заговарям с непознати. А и най-добрата седалка до теб в почти всички случаи е празната :) 

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Зяпам през прозореца, разлиствам бордното списание поне по 5 пъти, щото ме хваща саклета. Не мога да спя! Колкото и да съм изморен. 

 

На връщането от Лондон с Уиз малкият заспа в самолета и по едно време се събужда притеснен и пита колко е часът. 

Седмици по-късно каза, че в просъница е помислил, че сме кацнали и той е проспал кацането и сме останали в самолета и сме потеглили за някъде другаде. 

Връзка към мнение

Много трудно заспивам в самолета. Обикновено чета списанието, гледам филм, мъча се да заспя...

А напоследък забавлявам децата.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не мога да спя и аз, по каквото и безбожно време да е полета... пуста аерофобия... слушам аудиокнига или чета бордното списание... и стискам страничните облегалки!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Всичко друго но не и да спя.Обикновено прочитам списанието и то цялото,ако полета е през деня и съм до прозореца си зяпам през него,доста често слушам музика в допълнение към зяпането.Ако полета е дълъг гледам филми(на връщане от Китай гледах в продължение на 11 часа).И гледам да не притеснявам "съседа" по седалка,освен ако той/тя не иска да водим разговор.

Връзка към мнение

И аз като повечето от вас, преджобвам седалката отпред и каквото има за четене, го изчитам. Ако ми се доспи, дремвам, ако съм до прозорец, зяпам и се опитвам да гадая къде сме точно. Другото ми любимо занимание е да наблюдавам стюардесите, гледам ги как са гримирани, прическите им, такива нещица. Гледам и спътниците в самолета и се опитвам да отгатна кой какъв е - не че разбирам, но си опитвам да си представя, крийпи малко, ама...

Обезателно пия една негърска пот - едно бордно кафе, аз съм по кафетата. И то времето минало. Е, аз не съм имала по-дълъг полет от 4 часа, та не е оставало време да скучая.

Връзка към мнение

Аз, да ти кажа, по време на полет летя :)

 

Задължително чета бордното списание, играя тетрис, гледам филми и спя. Как намирам време за всичко - не ме питай :) Случвало се е да говоря със съседа, но рядко.

Връзка към мнение

Сега като разцъквам вътрешните полети в САЩ, гледам че има самолети оборудвани с Wi-FI. Очевидно и това ще правя по време на полет, ще пускам темички тук :)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Пия бира, опитвам се да не пия ужасното кафе. На дълги гледам филми и спя, на къси си пускам музика и чета е-книжка. При излитане и кацане прочитам бордното списание.

 

Много рядко ми се е налагало да работя, надявам се да не ми се налага хахахахха

 

През прозорците гледам много рядко само на кацане. Освен при кацане над София. Тогава нямам търпение да си видя града :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Преглеждам бордните списания , дремя , слушам музика , зяпам през прозореца при добра видимост ( последният полет Тел Авив-Истанбул предлагаше фантастична гледка).

На дългите полети пък си правя филмов маратон с някое неангажиращо сериалче от типа на "The Big Bang Theory "  , "Двама мъже и половина" или дори "Том и Джери" . Обичам да гледам и маршрута в детайли на монитора , особено гледката на пилота.

 

Едно-две уискита ми помагат за отпускане , но никога не заспивам ако ще и 10 часа да е полета.  :)

Връзка към мнение

На мен "забавленията" по време на полет включват основно четене. Обаче общо взето полетите отиване и връщане обикновено са в една седмица, така че на връщане бордното списание е вече прочетено. Обикновено ръчния багаж включва лаптоп с всичките му периферии, така че взимането на книжка е малко вероятно, затова гледам от летището да се сдобия с вестник на език, който ми е "fluent", което означава български или английски, макар да ползвам и немски и руски малко.

Отделно почти винаги взимам място до прозореца, което ми позволява (през светлата част на деня, разбира се) от време на време да се зазяпвам в гледката и пейзажа навън, стига да има в какво :)

През единствените си 2 презокеански полета зяпах филми. На отиване бяхме 6 човека и от време на време се събирахме в пространствата до тоалетните (Боинг 777) да си лафим, ама на връщане нямаше как. Освен това на връщане слушалките бяха развалени, та доста време гледах някакъв познат филм и знаех какво казва "литературния герой" :)

Редактирано от rainbou1
Връзка към мнение

Aз обикновено гледам филми или се занимавам с децата, когато те не гледат.

Има ли членове на Mile High Club тук? ;) 

Аз не съм де, че не съм постигнал съгласие по въпроса, а то се изискват двама за това :lol: 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Има ли членове на Mile High Club тук? ;) 

Аз не съм де, че не съм постигнал съгласие по въпроса, а то се изискват двама за това :lol: 

а, някъде някой беше питал да ли не приемат "индивидуални членове", на базата на "self assistance" :biggrin::lol::biggrin:

И аз не съм член :unsure: , обаче никога не е късно ;)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Бе как успяват хората в тая теснотия , а и винаги пред вратата чакат поне двама ???

Изобщо не виждам как може да се вмъкнете незабелязано айде излизането и да няма значение  :)

 

Според мен огромната част от хвалбите са менте !

Връзка към мнение

Бе как успяват хората в тая теснотия

Е, то на широко всеки знае :biggrin:

Но след като искаш да не ти е тясно - ей тия кабини в А380 на сингапурците са прекрасни за прием на нови членове :biggrin:

airbus_a380_interior_picture_1.jpg

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Гледам през прозореца, слушам музика, гледам Married with children - имам си традиция, чета списания, вестници, решавам судоку от вестниците на борда. Едно предложение за филм ако не сте го гледали - може да го направите във въздуха, тематичен е - http://www.cinefish.bg/Svalki-v-oblacite-Los-amantes-pasajeros-id32657.html

На мен ми беше забавен,но аз съм си фен на всичко испанско и Алмодовар :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.