Прескочи до съдържание

Пътуване до Милано (21.03-24.03)


Vanko

Препоръчани мнения

Здравейте!

 

Намерих двупосочен билет на добра цена за тези дати ( с Уиз до Бергамо), та имам няколко въпроса, относно самото пътуване и пребиваване в Италия:

 

Какви варианти (по възможност с цени) има да се стигне от летището до Милано?

 

Приемам предложения за евтини хотели (от сорта на 50-60лв на нощувка)

 

Ще стигне ли времето да се комбинира с посещението на още един град (Генуа примерно) ?

 

 

Ще се радвам да се отзовете на молбата ми за помощ, при избирането на най-оптималния вариант откъм време и пари:)

 

 

 

Връзка към мнение

5 евро за автобусите между летище Бергамо и централната гара в Милано. Има 3-4 различни фирми в линка на но нейм, всичките на една цена. Май на място да си избереш, който първи автобус потегля ще е най-добре. Има и комбинации с автобус и влак, но едва ли ще направиш мега спестяването, само ще трябва да се прехвърляш. 

 

Сам ли си или това е 50-60лв на човек като част от компания? Разгледай какво има в Airbnb, ако се регистрираш през тоя линк има $25 бонус: https://www.airbnb.com/tell-a-friend?airef=1ilcizef008zz5 Жалко, че позакъсня, имаха $100 промо код тия дни, изтече. Но ако търсиш бюджетно спане и да не е хостел, общо взето това е варианта. Симпатично апартаментче в центъра ми излезе на първо четене: https://www.airbnb.com/rooms/1890051 ама ти ще си разцъкаш по-подробно. 

 

На много хора Милано им е скучен и не си заслужава три дни, особено като се има предвид района в север от Милано. Други може с кеф да утрепят и седмица :) За теб не знам как ще е, ако споделиш малко интереси може би ще е по-лесно за препоръка. Разходка до Комо с отиване сутрин и връщане вечер е лесно, може на място да го решиш в зависимост от времето.

 

Из Бергамо също може преди/след полетите. Понеже гледам полета от Бергамо е рано сутрин, ако искаш да си спестиш супер ранното ставане може на 23 в ранния следобед да отидеш в Бергамо, да се разходиш и да преспиш там, да си близо до летището за ранния полет на другия ден. Нещо такова. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Предпочитам да не е хостел, да.

 

 

50-60 на вечер (на човек, защото сме компания от трима души)

 

 

Аз също не виждам голям смисъл от 2-3 дни в Милано, но това намерих като по-евтина дестинация за края на март.Предполагам, че неделята мога да отделя изцяло за футболни страсти, покрай мачът Интер - Аталанта.

Връзка към мнение

Това е дерби на областта, ориентирай се за билети по-рано. Аз бих прекарал първите два дни в Бергамо, а неделята в Милано с мач вечерта. Лошото е, че хотелите в Бергамо са малко по-скъпи, но можеш да се разровиш за нещо подходящи...

Връзка към мнение

Ако сте трима апартаментче през airbnb ще е най-икономичния вариант, дори може да смъкнете цената повече от тези 50-60 на човек, или пък да си останете на този лимит, а да изберете по-модерен апартамент или по в центъра. 

 

За мача проучи сайта на Интер. Билети се пускат 1-2 седмици преди самата среща, с Аталанта може и да е наплив, но мисля че няма нужда да седиш онлайн в секундата на пускане за да купиш. Може да поискат да се присъединиш към интернет фен клуба им, което е безплатна регистрация. Ето ги цените, внимавай със сайтове, които продават по-скъпо:

 

2014-02-01_11-20-25.png

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

http://patepis.com/?p=33582

 

Да кажа и аз нещо, но първо вижте линка горе.

От сайта http://www. hostelworld.com още от вкъщи си бях набелязал няколко хотела за малко пари и направо се насочих към метрото, за да отида на метро „LORETO“, където са разположени те. Общо взето , като се слезе от Метрото на LORETO , което е само на две спирки от гарата (Centrale FS), по зелената линия, като се идва от към центъра, и се излезе през изхода, като се върви в същата посока, по която е дошло метрото, се излиза от метрото, пресичат се две улици и точно на кръговото кръстовище, се завива надясно (там са 2, 3 булеварда, ). Единият от които е „Via Nicola Antonio Porpora“. И само по тази улица Via Nicola Antonio Porpora като се върви, от двете и страни и по десните и пресечки са разположени хотели с 1, 2, 3 звезди.

Аз си избрах един хотел с една звезда и реших да питам дали имат стая като за мен. Влизам, на рецепцията едно красиво китайче ли беше, японче ли, усмихнато. Успях с моя недодялан английски и почти никакъв италиански, със жестове и писане, се разбрахме –  стая за 55 Евро, на вечер със закуска (скромна закуска, де). Казах му, че ще се върна след 10 минути, защото исках да огледам съседните хотели с по една звезда… Отидох до другият хотел на ъгъла, оказа се, че там може да се спи за 40 евро на вечер… Обаче беше 10:45 часа някъде, а на този хотел, ми казаха, да дойда след 13:30ч, и че ако искам, мога да си оставя багажа там и да се разходя… А, да, бе, как не –  нито ще си оставя багажа там, нито пък ще продължа да се разхождам с него още три часа…

Връзка към мнение

От гарата в Милано, откъм страната на пощата тръгват автобуси, които на цена от 10 евро, те карат до летището ( съответно от летището, те карат до гарата)-плащаш си на шофьора и като се напълни автобуса и тръгва/ шатъл/.И зад него чака следващият...Пътува около 40 минути.Летище Малпенса.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здрасти, Ванко. Поздравления за избора ти на Италия и областта Ломбардия, център на която се явява Милано. Да се надяваме, че много пъти ще ги посещаваш и че ще съумееш да постигнеш желанията си там, а, мамка му, те са много! :)

 

В нашата магеланска компания Милано предизвика много брожения и Радини вълнения: какво и как да гледаме там, какво е било усещането ни и проч., като всеки (по Ботевски) даде любовта и омразата си. В Италия казват че, всяка хлебарка е красива за майка си (Ogni scarrafone é bello a mamma sua).

 

Ти ще имаш своите посещения на Милано и Ломбардия, които едно с едно не ще се покрият. При мен първото в Милано бе тъпо. Градът надменен, ужасен, суров, град на парите. Следващите ми ходения го превърнаха от тъжен и отчужден в блестящ град на изкуството ("Брера", Замъкът на Сфорците, "Тайната вечеря"...).

 

Та на първо четене събери ломбардската си дружина, уточнете желанията си и финансовите си възможности. Купете си един хубав пътеводител от БГ- понякога хартията се чете по-инак от интернет, макар че и мрежата изобилства от материали, и тръгвайте.

 

На второ четене решете как да прекарате останалите си дни: дали само в Ломбардия, или ще се разходите до областта Венето (Венеция, Верона, Падуа...), съседен Пиемонт с прекрасния Торино (автомобили, футбол, шоколад, кафе, алкохолни напитки, кино, египетско изкуство, хладни оръжия, Савои...), Лигурия с Генуа. Тоскана пък да не я отпочваме.

 

Разбира се ние сме насреща и можем да уточним обекти, разписания, цени, транспорт и да направим фини настройки на вашата програма. Поздрави!

 

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Зравей! Аз съм фенка на Милано. Не можах дори да видя "Тайната вечеря" и въпреки това ми хареса. Изкарах 6 дни там и нито за секунда не ми доскуча. Гледай по покривите! Невероятни градини! Архитектурата е прекрасна! Опитай се да се изгубиш...има невероятни безплатни музеи, които изникват най-неочаквано в някой вход. Този не е безплатен, но си заслужава, забавен е много! http://www.museoscienza.org/english/ Има още дворове с пауни, входове със стенописи, статуи, корнизи....ти само се шляй и се оглеждай! А Дуомото е.... Абе просто се разхождай безцелно! Чувала съм, че Бергамо е прекрасен. Аз го пропуснах, но ако мислиш, че няма с какво да си уплътниш времето в Милано и това е опция. А срещу 40 евро можеш да отскочиш до Верона с влак. Прекрасна е! И 6-7 часа вършат работа, ще я разгледаш, а иначе няма смисъл да ходиш специално до там. Прекрасни изживявания ти желая!

Връзка към мнение

И понеже тия дни сме на тема капани по света, да добавя, че "гълъбарите" пред Дуомото са едни от най-агресивните. Едни височки, чернички, атлетични момчета. Докато си стоиш на площада ще дойдат да ти бутат царевица в ръката за да те кацат гълъбите и да те снимат. После ще искат пари под всякакъв претекст - за бедните в Африка е много често срещан лаф. 

 

Със сигурност не им взимай царевицата, ако си категоричен и рязък ще се дръпнат :) А ако искаш снимка, просто си донеси малко хляб с теб и така :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И понеже тия дни сме на тема капани по света, да добавя, че "гълъбарите" пред Дуомото са едни от най-агресивните. Едни височки, чернички, атлетични момчета. Докато си стоиш на площада ще дойдат да ти бутат царевица в ръката за да те кацат гълъбите и да те снимат. После ще искат пари под всякакъв претекст - за бедните в Африка е много често срещан лаф. 

 

Със сигурност не им взимай царевицата, ако си категоричен и рязък ще се дръпнат :) А ако искаш снимка, просто си донеси малко хляб с теб и така :)

По мое време бяха плетени гривнички...искачат с репликата "Jamaica  people want peace." Или рози за 5 евро, това е подарък, защото си много секси!

Връзка към мнение

Благодаря Ви на всички за изчерпателните отговори !

 

Наистина още се колебая дали да буквам полета, понеже не сме си намерили хотел за престоя там. Последният път се възползвах от една оферта в сайта ( Брюксел, края на октомври), която беше комбинирана ( самолет + хотел ). Ще се радвам и занапред да поствате такъв тип промоции, които доста улесняват нещата :) 

Връзка към мнение

Виж това:http://www.booking.com/hotel/it/il-monastero-ostello.bg.html?aid=323176;label=hotelterminalmilano-Z9fy2YK%2A1BRMWP%2Aw%2ARlYRwS3132175944%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=edd0e8bd82720d5a09c6b5620d58fb90;dcid=1;checkin=2014-03-21;checkout=2014-03-24;pr=20,90;pr_cur_code=BGN;srfid=c5dacddda0687a9ec56d275e5ff71629c536bcf0X7#RD35361209

Все пак сте трима човека и ако ви настанят в една стая всичко става перфектно.Доста сме под бюджета,има близка спирка на метрото а и централната гара от където тръгват автобусите за летището не е далече.

Бергамо е страхотно градче.Кули,църкви,крепостни стени,крепост,нова и стара катедрала.Да пиеш бира на площада в стария град огрян от слънчевите лъчи е уникално.Опитай и пиците на парче(видовете са много).Избирай смело все ще ти хареса.

Милано:Катедралата(дуомо) със сигурност няма да пропуснете.Тайната вечеря само с предварителна резервация,ето и темата:http://magelanci.com/topic/1185-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%80%D1%8F/

Иначе обикалянето е още едно от удоволствията.Има едно страхотно заведение,като се разровя да видя как се казваше ще ти го напиша.

Лично на мен,града ми хареса.Опознай го и ти.

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

...

Ще стигне ли времето да се комбинира с посещението на още един град (Генуа примерно) ?

 

...

 

 

Аз съм правила такова пътуване до Генуа.

Пътувахме с влак. Стига се за около час и половина. При по-ранно закупавуне на билети цената беше 9 евро на посока.

Връзка към мнение

Изпуснахме офертата, за съжаление. Трябваше да добавим и още хора. Сега сме 5 души и търсим нещо за през април. Намерих една оферта между 11 и 14 април, която излиза по 110лв за двупосочен. Чудя се, дали може да се намери нещо по-ниско като цена, тъй като съм свикнал да виждам доста евтини билети по тази дестинация точно:)

Връзка към мнение

Изпуснахме офертата, за съжаление. Трябваше да добавим и още хора. Сега сме 5 души и търсим нещо за през април. Намерих една оферта между 11 и 14 април, която излиза по 110лв за двупосочен. Чудя се, дали може да се намери нещо по-ниско като цена, тъй като съм свикнал да виждам доста евтини билети по тази дестинация точно :)

 

С всеки изминал ден, все повече се приближаваме към пролетта, все повече ще скачат цените. 110лв за двупосочен си е идеално :)

Връзка към мнение

Мисля да не се бавим тоя път и да ги взимаме направо:)  Да не отварям друга тема, понеже имах проблем с букването на група предния път, може ли един скрийншот къде точно се добавят останалите души (става въпрос за членове на Уиз Дискаунт Клуб)

 

Благодаря предварително и приятен уикенд Ви желая:)

Връзка към мнение

Мисля да не се бавим тоя път и да ги взимаме направо :)  Да не отварям друга тема, понеже имах проблем с букването на група предния път, може ли един скрийншот къде точно се добавят останалите души (става въпрос за членове на Уиз Дискаунт Клуб)

 

Благодаря предварително и приятен уикенд Ви желая :)

 

Купуваш за всички едновременно, като натиснеш избрания полет и решиш да продължиш, то само ще ти предложи да се купи Discount Club с един pop-up прозорец, пробвай :)

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

http://patepis.com/?p=33582

 

Да кажа и аз нещо, но първо вижте линка горе.

чела съм твоя пътепис . човек не бива да отлага прекалено осъществяването на желанията си и ако не стане по един начин , то трябва да проявиш гъвкавост и да намериш друг .ти си постъпил точно така :)  !

все-пак ,пожелавам ти да имаш компания за следващото ти пътуване . много е приятно да споделяш с някого такова преживяване .

 

Ванко , намерили сте супер цена . купихте ли билетите за самолета ?

само седмица по-късно ние купихме доста по-скъпи билети . а уж избирахме от най-добрите оферти за лятото .

надявам се , че ще пишеш като се върнете .

и ние пътуваме за Милано . ще ми е интересно да споделиш впечатления.

Връзка към мнение

И ние отиваме в Милано този месец. Понеже бързам да видя повече места по света за по-кратко време, а парите са константа, всичко в организацията ми е нискобюджетно. Пътуваме с уизеър на 31 март и на 3 април за 70 лв. на човек... С промоцията на airbnb си взехме квартира за 2 нощи, а 3-тата ще спим в едно B&B в Бергамо и бързаме рано за самолета. Взела съм билети и за "Тайната вечеря", а вчера сутринта купих и за концерт на филхармонията на Миланската Скала. Бяха ги пуснали току-що, има и все още, ако някой се интересува за 31 март. Цените са от 5 евро нагоре - е, най-скъпите по 105 вече свършиха, но не по моя вина :).

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

чувствам се яко прецакана !

отворих разписанието на WIZZ , месец по месец гледах цените , е , наблегнах на летните месеци , а как не видях толкова евтини  !

"Тайната вечеря" ще пропуснем .

за Миланската скала малко завиждам . какви са тези билети от 5 евро ?! не съм предполагала ,че има такива , пък ако ще и на последните редове .

Връзка към мнение

Разбира се, че са на последния ред, хаха. Дори на предишния ден преди концертите има открита репетиция, от която приходите са за благотворителност. Там не ми е много ясно, понеже не виждам цени за репетициите - навярно даваш колкото и ако искаш. За нашите дни няма оперно или балетно представление, затова съм по- в час с концертите на филхармонията. Давам линк за билети за нейните концерти за сезона, като засега продават само за 2-та концерта за март. За нататък ще следите:

http://www.geticket.it/default/season/?id=95#biglietti

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.