Прескочи до съдържание

дневник Баварски замъци - Австрийски Алпи


alienad

Препоръчани мнения

Планираме пътуване до Германия и Австрия през август 2015 г. Планът е следния:

Кацаме в Мюнхен (билетите са вече купени).

Отправяме се към района на Фюсен за разглеждане на Баварските замъци, а след това ще продължим към Инсбрук и района на глетчера Гросклокнер, ледената пещера и езерото Химзее. Разглеждаме места за настаняване в тези райони. Ще ми бъде много от полза, ако някой сподели места за нощувка около гр. Фюсен и замъка Нойшванщайн, Инсбрук, в австрийските Алпи около глетчера Гросклокнер, солната мина до езерото Konigsee и

езерото Химзее, а също и в Мюнхен. Ние сме 5 човека и търсим може би апартамент или двойна и тройна стая.

Връзка към мнение

Не зная дали сте с автомобил, но ако сте, мога някои от местата по моя маршрут да препоръчам

- за Химзее, спахме в Залцбург

- за Линдерхоф в едно малко селце близо до Линдерхоф (Oberammergau), Das Posch Hotel

- за Нойшванщайн вече не помня къде спахме, но е добре да сте от рано сутринта, че се събират опашки

- за Инсбрук препоръчвам Hotel Innsbruck 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не е за изпускане и самият Фюсен.Страхотно средновековно градче с базиликата "Св Манг"(най-старите стенописи в Германия) и "High Castle".Съвсем на близо е и водопада на река "Лех"(буквално в началото на града),обаче ако реката е много пълноводна каскадите буквално изчезват. :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В Швангау спахме в Ferienwohnung Purucker, като от терасата се виждаше замъка Нойшванщайн. Невероятно место- едно от най-хубавите, където сме били. Още беше в процес на изграждане и само два от апартаментите бяха готови, но бяха супер - единия оранжев, другия син. Цената тогава беше по-добра 45 евро апартамента- виждам сега е по-висока.

Най-важното беше, че ни дадоха отстъпка /ако не се лъжа 20%/ при закупуване на билетите за замъците, затова че сме спали там.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

...

..............

- за Линдерхоф в едно малко селце близо до Линдерхоф (Oberammergau)

............

Като спомена Оберамергау и се сетих за онзи пътепис на Джеръм К. Джеръм - "Дневник на едно пътешествие"  (оригинално заглавие "Diary of a Pilgrimage") - забавен разказ, в който авторът описва едно пътуване точно до това малко градче в Баварските Алпи, изпълнен с типичния за Джеръм неподправен английски хумор. В началото има една много весела част, в която се говори за приготвянето на багажа и различните съвети, получени в тази връзка :biggrin:

Може би там някъде беше формулиран основния принцип за багажа, нещо от сорта:
"Слагаш на леглото всичко, без което би умрял в нечовешки мъки, махаш 2/3 и остатъка взимаш за пътуването" :biggrin:

 

Пътеписът е част от сборника "Празни мисли на един празен човек". Препоръчвам да се прочете! :)

 

Впрочем, поводът за пътуването, за което става дума в този пътепис, е не по-малко интересен - авторът и неговия приятел Б. отиват чак до Бавария  (превозното средство е влак, не самолет ;)  ) с основна цел да посетят ... театрална постановка. :)

Каква е историята на тази постановка:
Годината е 1633, в Европа върлува чумна епидемия и големи части от континента са опустошени от зловещата болест. Жителите на Оберамергау дават обет, че ако бъдат пощадени от страшната епидемия, ще отбелязват навеки с представление страстите Христови - живота, смъртта и възкресението на Исус.
Постепенно заболелите започват да стават все по-малко и чумата отминава. Оберамергауци вярват, че са се спасили благодарение на своя обет и така първото представление се играе през 1634г.  Оттогава, вече четири века, традицията се спазва и това се повтаря на всеки 10 години (в годините, завършващи на 0 ) и хората от градчето спазват обещанието на дедите си.
Постепенно времетраенето на постановката се увеличава като достига 5 часа и 16 действия.

В представленията през 2010г. (102 на брой между май и октомври)  взимат участие по около 2000 човека - изпълнители, музиканти и сценични работници - всички те жители на Оберамергау.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 21
Връзка към мнение

В Швангау спахме в Ferienwohnung Purucker

Сега цените са доста високи 120 евро за апартамент. А и ние сме 5-тима, а апартамента е за четирима.

Учудвам се, че голяма част от хотелчетата вече са заети за август догодина!

Връзка към мнение

А, не се учудвай, много хора планират от рано, аз винаги правя така и все се оказва, че най-хубавите хотелчета вече са заети. Тази година края на май търсих за март догодина и пак така беше, вече не се чудя.

Връзка към мнение

Как става придвижването от летището на Мюнхен до града?

 

С метро или както се казва там S-bahn. Ето ти цялата карта, добре е да си я имаш :)

 

mvv-high.jpg

 

Както се вижда от летището ходят S1 и S8. Обикалят по различни маршрути, но ако не се лъжа в центъра са сравнително по едно и също време.

Връзка към мнение

С метро или както се казва там S-bahn. Ето ти цялата карта, добре е да си я имаш :)

 

mvv-high.jpg

 

Както се вижда от летището ходят S1 и S8. Обикалят по различни маршрути, но ако не се лъжа в центъра са сравнително по едно и също време.

Момент, метрото (U-bahn) и S-bahna тук са две съвсем различни неща. Както и съответните им коти под земята. Ес-бана ти обикаля до близките селца/градчета, до около 45 километрово отстояние. У-бана си е само за градската мрежа. Но да - до/от летището се ходи с Ес1 и Ес8, като почти няма значение кое ще хванеш - и двете стигат и минават през Хаупбанхоф (Централна жп гара) и Карлсплац (Щахус) 1 спиркиа надолу, откъдето всъщност ти започва главната улица, и където всъщност има какво да се гледа най вече, включително Мариенплац и кметството.   

Редактирано от Plovdivian
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря Ви! Супер сте! А билетите за U и S-bahn едни и същи ли са?

Редактирано от alienad
Връзка към мнение

Благодаря Ви! Супер сте! А билетите за U и S-bahn едни и същи ли са?

Кажи ми направо кога, колко народ ще сте, и в рамките на колко време ще обикаляте, та направо да ти кажа какъв билет/карта да си купиш и да приключим всичко в един пост. 

Редактирано от Plovdivian
Връзка към мнение

За петте човека - перфектно, ама за дни - имах предвид колко дни, щото има огромно значение... 

 

Plovdivian, alienad си редактира мнението, че е за 2 дни. Пиша, че може и да не забележиш редакцията :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Така, правилно, като не са се научили хората да харесват или да цитират, трудно би се следяла ситуацията. Имам идеи вече, ама утре повече, че сега стана късно и е време да се полягва... 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Значи, при тези опции които си задала, взимате просто двата дни по една Grupen-Tageskarte Erwachsene (Gesamtnetz) и си свиркате 2 дни неограничено петимата из цялата транспортна мрежа без никакви проблеми. Цената на картата е 21.30е 
По принцип Мюнхен (и околията) са съставени от 16 пръстена. Летището ти е в 14ти пръстен. Всеки четири пръстена ти правят една зона. Съответно първите четири са ти града, и се наричат иненраум. Каквото има интересно да се гледа, по принцип е в него, с изключение на езерата. 

Редактирано от Plovdivian
Връзка към мнение

Plovdivian, благодаря за отговорите.Сега дообмислям програмата и като възникнат нови въпроси пак ще питам.

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

 ако някой сподели места за нощувка около гр. Фюсен 

 

За нощувка около замъците бих препоръчал Бад Фауленбах (Bad Faulenbach) - води се квартал на Фюсен и се намира в живописен и спокоен район от другата страна на хълма, на около 10 минути пеш от центъра. Има множество опции за нощувки - главно уютни семейни къщи, но също и висок клас хотели. 

 

Имайте предвид, че лятото им е силният туристически сезон и ако искате да попаднете на по-изгодна оферта, хубаво е да резервирате по-отрано. Повечето апартаменти се резервират за по седмица, та ако сте само за една нощувка, могат и да ви отбият на някои места на някои места. 

 

Има два вида туристически карти, които вървят като бонус към нощувките на някои места - едната (KonigsCard) осигурява безплатен вход за повечето забележителности, безплатен транспорт в областта и широк набор от намалени услуги; другата (Fussen Card) осигурява безплатен транспорт, безплатен паркинг и някои други екстри. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

От летището на Мюнхен можете да си купите направо Bayern Ticket - става за до 5 души. За 1 пътник струва 23 евро, а всеки следващ доплаща по 5 евро.До Фюсен се пътува с 2-3 прекачвания - общо около 3 часа. На автомата за билети или на шалтер ще получите разпечатка за пътуването. Първо с S 1 или S 8 до Хауптбанхоф или Пазинг и след това - към Фюсен. Информацията е детайлна с часове и коловози.
Бад Фауленбах (10 мин пеш до центъра на Фюсен)  е може би правилното място за нощувка. Има много възможности. Може да нагледате напр. info@europarkhotel.de
За замъците е добре да направите предварително резервация - иначе се чака на дълги опашки.
От Фюсен се пътува с автобус - линии 73 и 78 - до спирка Хоеншвангау.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За нощувки в Мюнхен - ако не сте претенциозни
http://www.creo-living.de
За цената - приблизително добри условия, но не е в идеалния център

Хостелите с общи бани и тоалетни не са за препоръчване - много са мръсни
 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Записвам се да следя темата. Преди 3 години обикаляхме този район около Инсбрук и Нойшвайнщайн. Сега ми се иска да направим през майскитее празници целия Романтичен път. В Инсбрук спахме тук . https://www.booking.com/hotel/at/altpradl.bg.html?aid=368032&sid=f68617c06fa46debcc63ab3c97afef6c;dcid=2,  тогава хотелът беше с оценка над 8 и много ни хареса - вижда се шанцата за скокове . Във Фюсен спахме в Мотел Фюсен, но не бяхме очаровани, иначе е много близо до старата част и има голям паркинг.

Връзка към мнение

На 3-ти август 2013 спах за 36 евро в кампуса на Техническия колеж/университет в Инсбрук. Бях сам и това беше най - евтиният вариант.  Е-мейл: office@garni-technikerhaus.at  За туристически цели го водят хотел Гарни. Демек спах в студентска стая, туй - то.

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Някой обмислял ли е вариант ... До Германия с нискотарифен самолет, а от там закупуване на кола и разходка из Германия с нея. Не съм мислил дали да я върна в България или да я продам, и обратно със самолет.
Някой с идея по въпроса?

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.