Прескочи до съдържание

Пътувания съчетани със събития от културен и спортен характер.

Препоръчани мнения

Като това включва и подобни в нашата страна.

Темата е предизвикана от този въпрос в тази тема

http://magelanci.com/topic/6739-малко-закъсняло-представяне-след-близо-3-години/?p=152740

„oli_mali

AnDel, добре дошъл и от мен! Още от вторият коментар ме впечатли, така че ще очаквам много включвания занапред :) И веднага тръгнах по твоята схема за събитията извън граница. От посочените сайтове набелязахме концерта на Андреа Бочели в Lajatico, района на Пиза на 30.07. и днес вече си купихме евтини самолетни билети до Болоня. Въпросът ми е от къде е най-добре да си закупим билети за концерта? През официалният сайт на Бочели се намират по 90 евро, но няма и голямо разнообразие. Ти какво би препоръчал? Благодаря предварително и до скоро! :)

Моментално казвам, препоръчвам това събитие с огромен респект към него.

Включително на тази цена и ще обясня защо ?

В Италия имате възможност да попаднете на много истински неща, както и на не толкова. Това е от най-истинските.

Отивате в Рим или другаде, посещавате възможно много забележителности и казвате „страшна е тази Италия и аз я видях“, едва ли ?

Ако не си видял, чул Бочели или някои от другите подобни на живо, ако не харесваш филмите на София Лорен, ако не си стъпил на поне един от легендарните стадиони и не знаеш какво е Ювентус, Интер или останалите, ако не си ял истинска пица, паста, джелато, ако не си пил истинско капучино, ако не си опитал истинско тирамису, дали познаваш Италия ? А и много други неща, да не ги изброявам.

Като казвам истински имам предвид, избирам тирамису, което не е триъгълна паста да я режеш с нож. Направена без маскарпоне, без Марсала, без качествено кафе. Не това ще е фалшивата Италия, защото тирамисуто трябва да е твърде меко и да се разпада в чинията и да има всички изброени съставки.

Всичко останало е менте, подобие. Но истинското е по-скъпо, това имах предвид.

Десетки концерти в Италия могат да се посетят в комбинация със съответна забележителност.

Форуми, Арени, Пиаци, паркове, стадиони са сцени за световни знаменитости.

В случая ще говорим за нещо по-различно.

Нямам представа дали сте проучили какво искате да посетите и въобще какво е това ? Дори да знаете аз ще кажа няколко думи защото ми е кеф.

Този концерт или както искайте да го наричайте е повече от уникален, всички думи за него ще са малко. Това е истината за Италия.

Lajatico в сърцето на Тоскана е мястото  откъдето тръгва земния път на това величие надарено от Бога, Андреа Бочели. Тук е детството му, тук израства, тук тези поля той не забравя никога.

Този така наречен Театър на мълчанието-Teatro del Silenzio  е създаден и съществува заради него.

Точно както името си театъра мълчи 364 дни в годината и само в един ден проговаря и става едно от най-големите събития в света на музиката.

Този ден в тази година е 30.07., както знаете.

Ние посетихме всичко това на далечната дата 20 юли 2008 г., това беше третото издание, започнало от 2006. Миналата година беше юбилейно десето.

За първите концерти се правеше театър за около 5000 човека, ние бяхме между 8000 хиляди, сега вече са към 12000, като всяка година се увеличават местата.

Повярвайте ми тази сума 90 евро е малка дори само за да си там, даже наоколо на поляната.

Театъра израства буквално в нищото, ако въобще Тоскана може да се нарече така. Също така изчезва за часове, така както се появява. Остава едно малко езерце и няколко статуи създадени за целта.

Толкова бях впечатлен, че няколко години по-късно без да е време за концерт, минахме оттам с цел да видим района без тази еуфория.

Почти нищо не напомняше какво се случва в даден момент, нямаше жив човек. Само няколко коня се разхождаха наоколо върху тосканските красиви поля с песните на цикадите. И в този момент си обещах, че ще посетя този концерт поне още веднъж.

Темите на сценария за всяко шоу са различни, като тази година е посветено на Цирка. В спектакъла  участват и други артисти, като предполагам тази година да е още по-величествено.

При нашето посещение взе участие легендата на филмовата музика Никола Пиовани. Като главните действащи лица бяха от Ла Скала и Симфоничния оркестър на Рим.

Да се върнем на въпроса за билетите. Веднага казвам, че аз бих купил веднага на тази цена, нашите преди толкова години бяха по-скъпо избрани, но започваха от 50.

Сега тръгват от горе-долу тази цена, 75-90.

Но това, което трябва да знаете, че тези билети са за последните сектори, далеч от сцената. И не са номерирани с места. Ако сте там за да усетите атмосферата, тръпката, няма проблем. Но ако искате да видите детайли на сцената, няма да стане.

Тук идва на помощ един сценичен  бинокъл или какъвто и да е. Наш задължителен атрибут при такива посещения.

Ако искате билети в предните редици трябва да се разделите със суми до четири числа. Цялата операция си губи смисъла. Закупените сам. билети на ниска цена, дори да са без пари няма да покрият такъв разход. Но колкото е по-ниска цената за отиване и връщане, толкова може да си позволите поне малко по-високи цени за дадено подобно събитие.

Казах за местата и цената, друго което трябва да знаете точно за този концерт.

Неговото място и трансфера до там. Преди време когато хората бяха по-малко беше трудно, а сега доста повече вероятно. Най-добрият вариант е да отседнете наоколо и да стигнете с разходка пеша до театъра, на около километър от селището. Но по-всяка вероятност малкото места в района за нощувки вече са заети.

Друг вариант е колата да е далеч от театър на удобно за тръгване място. Защото дори да сте отишли по-рано и паркирали близо, нали си представяте какво става когато свърши всичко и стотици коли искат да потеглят по тесния път извън селото. При положение, че концерта свършва след полунощ, като е продължил 3 часа, тъмно е и всеки бърза. Не може да си тръгнете по-рано, защото винаги най-интересното е накрая. Обмислете го добре, да ви е спокойно.

Сайта на Бочели, както и сайта на театъра не продават билети.

Препратката е към http://www.vivaticket.it/ , един от многото. Важно е да знаете, че повечето от тези сайтове начисляват допълнителни такси. Цената може да се намери както споменах на около 70-75 евро, но с таксите пак ще стане толкова.

Като в https://www.viagogo.com/ е пак 90 и са начислени таксите.

Може да ползвате още http://www.seatwave.it/biglietti-andrea-bocelli/biglietti-teatro-del-silenzio-/sabato-30-luglio-2016/perf/1025507?affid=0484&tdaid=2428847&affname=SOS+Biglietti&tduid=a5a7ec3c827ba3dec3ddca2a6e5c6ae3

https://www.prontoticket.it/biglietti-concerti/andrea-bocelli/0000159547/

http://www.ticketbis.it/biglietti-andrea-bocelli-lajatico/ev91838?afl=1X00396LRG

В този може да видите за какви цени иде реч.

И още много сайтове в които ще се въртите около едно и също, специално за този концерт.

Най-ниските цени за Бочели през юни са във Варшава 43-44 евро.

Но доста се разплямпах и трябва да спирам. :( Ако е прекалено, ми теглете една да знам къде да приключвам. :lol: 

Сега ще ви поздравя с малко клипчета от моето време, част от посетените. Които още са живи и сме гледали в

Лас Вегас

https://www.youtube.com/watch?v=9muzyOd4Lh8

https://www.youtube.com/watch?v=zQck4-Q0eXY

https://www.youtube.com/watch?v=Vtn-pnt1ub8

Холандия, Англия и преди време у нас

https://www.youtube.com/watch?v=v6qMD1lIWT0

Англия

https://www.youtube.com/watch?v=Mb3iPP-tHdA

Бродуей, Ню Йорк

https://www.youtube.com/watch?v=zqWJUExLb9Y

А това гледано вчера в Лондон

https://www.youtube.com/watch?v=e0qOQSan6Oo

Цени от £35 през  http://www.lovetheatre.com/

Редактирано от AnDel
  • Харесвам 13
Връзка към коментар

Мисля, че има теми с подобен характер - преди 1-2 седмици писах за спортни събития, предполагам, че има и за музикални или други културни мероприятия.
Най-приятно се получават нещата, ако така и така отиваш някъде и успееш да "закачиш" нещо покрай това. Най-сериозният ми спомен от нещо такова беше преди около 2 години, когато бяхме на убийствен концерт на Joe Bonamassa в Рим, който съвсем случайно съвпадна с нашата разходка до там. 
По подобен начин родителите ми ще са на Дейвид Гилмор във Виена след месец и половина, така и така щяха да са там, и нещо ми "светна", че може да уцелят - уцелиха. 
От друга страна, ако пътуваш специално за нещо, е различно - трябва да се съобразяваш с дати, полети, хотели, отпуски и пр.., което често вдига многократно бюджета. Тук мога да се "оплача", че при планираното ми пътуване до Германия за Rainbow след месец, за което се опитвам сега да направя програма около концерта, в един момент се оказва, че концертът ми пречи, за смислен график и по-добро "уплътняване" на времето. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С такъв кеф написах предишното мнение, но настроението ми се развали   :( 

Впечатлен от едно събитие  започнах да го следя изкъсо, но ударих на камък. Става въпрос за http://ww2.deserttrip.com/

Цените http://www.goldenvoice.com/deserttrip/dt16_servicecharges_v2.pdf

Трябваше да пуснат пропуските в понеделник 10,00 часа. Да ама въобще не можеше да се влезе, камо ли да купиш. Така през целия ден.

След това заминах и като се върнах на сайта пишеше Show passes are now no longer available, sold out.

Познавам района отлично от посещения при ценни приятели в Laguna Niguel и много ме е яд.

Ще пробвам чрез тях, но надали.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

AnDel, вече няколко пъти препрочитам темата и не мога да намеря точните думи как да ти се отблагодаря. :thankyou::clapping: Описал си нещата за Италия точно така както наистина трябва да се усетят и почувстват. Напълно споделям мнението ти. И тъй като сме обиколили вече основните забележителности като типичните туристи, разбрахме че не това всъщност е пълната красота и трябва да се насочим към по-истинската Италия. Вече сме били веднъж на концерт на Андреа Бочели в София, но съм сигурен, че този в Тоскана ще е на други висоти...  Билетите вече са набелязани и със сигурност ще се ходи. Остава и да не се хвърля с двата крака след това представяне, което направи в началото. :)

Стискам палци да успееш да намериш билети и за твоето събитие, горе главата!

Връзка към коментар

oli_mali

Моля те, не се чувствай капка задължен или пък каквото и да е. Ако така си мислим ще го обърнем на благодарствен форум.

Погледнато реално тук всеки нещо на някой дава или взима, най-вече насоки  и взаимопомощ. Аз и затова в началото си признах колко съм гепил от всички.

Не се притеснявай дали аз ще намеря билети, ще ме яд ако няма, следващ път.

Ще си призная, аз не съм луд фен на отбори и актьори. Аз съм луд фен да пътувам. Ако не е едно ще е друго. Не робувам на нищо и никой и не съжалявам за нищо. А и нямам време за това.

Да не ме чуе милата ми съпруга, ама аз често се хващам, че злоупотребявам с тези пътувания. Уж голям мач или друго, но главната цел е да тръгнем.

Винаги всички около мен са доволни, в това съм точен. Ако аз съм на стадиона или пистата, те са в молла или в театъра. Ето сега, бях далеч на мач, но веднага на другия ден компенсирах с мюзикъл .

На мен отдавна ми е минало времето за разкопки, музей и подобни, видял съм ги. Но галерии не пропускам и всичко, което пиша. Плюс природни красоти.

По твоето пътуване още нещо, мястото на концерта е прекрасно за изходна точка в Тоскана. Много неща са около вас, освен Бочели. Волтера, Сан Джиминяно, Сиена, Пиза  и др. са достатъчно близо. Да не говорим, че и плажовете са наблизо.

Съвсем до родното място на Бочели има една малко изоставена крепост  Скалата на Pietracassia с много богато минало, но едва ли ще имате време. Църква на около 2 века, палата Pretorio и историческата кула на много повече векове, това е за уж малкото селище. Исках да кажа, че не е само великия музикант.

Във всяка точка на Тоскана се крие нещо, което трябва да откриеш.

И ако случайно не стане с този концерт, ти също не съжалявай, догодина. Веднага избираш друг, а то има в изобилие.

В следващите месеци на ниски цени, на уникални места могат да се видят

Zucchero - Arena, Verona от 35 евро

Eros Ramazzotti - Teatro Antico, Taormina от 55 евро

Black Sabbath - Arena, Verona от 89 евро

Carlos Santana - Cividale del Friuli от 47 евро

Deep Purple - Antico, Genova от 46 евро

Duran Duran - Teatro Antico, Taormina от 55 евро

Elton John - Piazza Colbert, Barolo от 60 евро, Anfiteatro Camerini, Piazzolla sul Brenta от 45 евро

Iron Maiden – Триест, Рим, Милано от 69 евро

Бионсе - San Siro, Milano от 64 евро

И още много други.

Ако ви интересуват ще ви ги пускам, защото и аз от тях избирам в Италия.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Интересна тема, бих искала да обсъдим и средновековните фестивали.

На 24 юни във Флоренция е празник на града и тогава се играе финала на Calcio Storico Fiorentino. В тази връзка да попитам, някой бил ли е на това мероприятие?

Била съм в Германия на средновековен фестивал - Сватбата в Ландсхут, възстановка на сватбата между сина на баварския дюк и дъщерята на полския крал през 1475 година. Има сватбена процесия, в която участват около 2000 човека, всички са облечени, както едно време, пътните знаци са покрити с чували от зебло. Нищо съвременно да не пречи :) Има рицарски турнири, живот в двора, концерти. Някои събития са платени, други са безплатни. На две години се случва този фестивал, следващият е през 2017 г.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Този беше Sold Out още през октомври, поне така ми казаха на място, и се учудиха, че не знам 

Има Biglietto  :) 

Black Sabbath       

Modifica

Cancella

lun, 13.06.2016 / 19.45

Arena, VERONA

Intero, Poltronissima Numerata

Entrata: Cancelli 1 e 8,

Blocco: Parterre, Fila: 11, Posto: 31

1 Biglietto x € 115,00      

(esclusa prevendita)         € 115,00

1 Prevendita x € 17,25     € 17,25

Totale prezzo biglietti:      € 132,25

Black Sabbath

Monday, 13 June 2016 19:45

Arena di Verona, Verona, Italy

Section: non Numerata

Price/Ticket  €102.00

Number of Tickets (Edit)   × 1

SUBTOTAL    €102.00

Често се случва да има заблуждаваща информация  с цел или без цел.

Освен това Блек Сабат има възможност да се гледат и на много други места.

http://www.stereoboard.com/black-sabbath-tickets

Този сайт освен, че показва местата на концертите, като отидете върху желанието си ще ви даде откъде все още има билети.

http://www.stereoboard.com/black-sabbath-tickets/verona

Но освен тях има и още достатъчно други, търсене трябва.

Интересна тема, бих искала да обсъдим и средновековните фестивали.

На 24 юни във Флоренция е празник на града и тогава се играе финала на Calcio Storico Fiorentino. В тази връзка да попитам, някой бил ли е на това мероприятие?

Много добре темата да се обогати и с тези събития, както и всякакви от подобен род. Те също са много често посещавани от нас, като ги следя във всякакви календари за Италия. Били сме на доста в Тоскана, както и другаде.

Точно този не сме го посещавали, но съм чел информация, заслужава си.

За юни освен Флоренция и

В началото на юни е в Кортона, 17 юни в Пиза, от 13 юни започва в Арецо, края на юни Сан Джиминяно, Орчия също в края на юни.

Отделно Palio с конете си заслужава, като в Сиена е 2 юли и 16 август.

И още много други.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Отделно Palio с конете си заслужава, като в Сиена е 2 юли и 16 август.

Ще добавя към това, че във Ферара е най-старото палио. В Сиена е най-известното вероятно заради изумителния площад. Във Ферара не е на централния площад. 

Едно видео от мин. година Ферара

Сиена палио

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не един и два пъти съм срещал мнения във форума, че по-истинската Италия е в по-малко населените места. Или в "спрели във времето" места. Любопитно ми е защо? Може да се получи интересна дискусия. Затова го пиша. :)

По-скоро не споделям такъв възглед, но зависи от случая. По-генерално, защо популярните туристически дестинации са по-неистински / неиталиански?

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Не един и два пъти съм срещал мнения във форума, че по-истинската Италия е в по-малко населените места. Или в "спрели във времето" места. Любопитно ми е защо? Може да се получи интересна дискусия. Затова го пиша. :)

По-скоро не споделям такъв възглед, но зависи от случая. По-генерално, защо популярните туристически дестинации са по-неистински / неиталиански?

И аз не подкрепям подобно схващане. Ще изкажа лично мнение, щом трябва.

Поздравления, въпрос с повишена трудност. Къде Италия е истинска ?

Честно казано не харесвам израза истинска или не. Може и да съм го употребявал, но не трябва. По-точно е Другата Италия, като това може да се употреби и в единия и в другия смисъл. Да не говорим, че често се среща и Автентична Италия, хайде пак размисли и страсти.

Италия си е Италия, защото просто е Италия, такава каквато е.

Смея да твърдя, че достатъчно добре познавам страната с всичко за и против.

Аз я харесвам навсякъде, като не споделям прибързани приказки без покритие. За малко и много населени места.

Знам какво би казал всеки, Не посещавайте туристическите места, наблягайте на "спрели във времето" както каза колегата.

Да ама къде са ценностите, къде е историята, къде е остатъка от миналото, векове назад, къде виждаш това, за което си там ? Ами точно в тези туристически места.

Употребявайки изтъркани фрази от рода „бягайте от тълпите“, „стойте далеч от струпването на много хора“, не е най-добрата услуга за отиващите в тази посока. Къде всъщност ги пращаме ?

В единия случай ще видят Италия на баба и дядо. Но няма да видят защо Италия е една от най-великите страни в света. И в двата случая ще изгубят от така казано Истинската Италия. И пак ще се връщат за да видят и Другата Италия.

Така, че файда няма, нито от едното, нито от другото.

Всеки подобен съвет би бил неправилен.

В единия случай попадаш на застинали във времето места, консумираш автентична храна, хората са реални и приятелски настроени, природата е до теб.

В другия вариант си в цивилизацията, но същевременно навсякъде около теб си векове назад, точно в туристическите места, там е това, което непременно трябва да се види.

На което и туристическо място да се намираш, за много кратко време можеш да се пренесеш на обратната страна. И сам да прецениш какво ти харесва повече и кое смяташ за истинско ? Какво точно в момента търсиш ? За какво си настроен ?

Аз не бих казал бягайте от тълпите, защото всички ние сме от тях.

Всичко зависи от това колко пъти си бил в тази красива страна, какво си видял и какво ти остава. И едва ли отиващия за първи път ще тръгне да търси спокойствието извън точно тези туристически места. Аз например мога да си го позволя, да литна до там за 20 евро, само за да ям тирамису. Не защото се правя на интересен, а защото вече съм видял повечко.

Всеки крои планове и маршрути да види и усети най- титулуваните места, малко тръгват извън отъпканите пътеки.

Самите теми и въпроси във форума говорят за това. Колко са питанията за Сиракуза, за  Pisciotta, за Urbino, за Macerata, за Moncalvo, за Chioggia, за Montefalco, да не изброявам повече. Много са ощетените места, райони, забележителности, красоти.

Колко се пита за езерото Изео, всички въпроси са насочени към трите гиганта в туризма, знаят се.

Така е и с всичко останало. Понякога се хващам, че си говоря или пиша за никому неизвестни и неинтересуващи ги места.

Така, че интереса клати феса.

Бих посъветвал избягвайте туристически капани,пак клише, които не са само в Италия.

Научете си добре урока, какво/къде и какво не.

Не бързайте, дайте си време, не претупвайте. По-добре малко неща, но качествено. Наведнъж не става. Има една мисъл „Пътникът вижда това, което вижда, туристът вижда това, което е дошъл да види“. Трябва да знаете от кои сте ?

Дайте си почивка, защото доста от ценностите в Италия са на масата. Храната е част от културата на тази страна. Кафето  там е религия, едно Aperol spritz също ще ви дойде добре. Знаете ли, че Сладолед и Джелато са две различни неща. Ако мислите, че се шегувам друг път ще ви кажа защо ?

Аз например преди много време обичах да ям паста с кетчуп, после станах за смях в Италия, те не си го и помислят. Същото е и паста с пиле, табу.

Аз си пия капучино и след хранене, но те се мръщят.

Колко пъти сте виждали в Италия покривки в ресторантите на бели и червени квадратчета ? А уж това е класика за тях, ама са много рядко.

Да не изброявам всичко.

Това е като да говориш за метене, като употребиш думата scopare, но дали знаеш какво ще си помисли италианеца, пробвай.

Районите са различни, както по акценти, така и по храна и всичко останало.

Най-добрият италиански за учене е в Тоскана, според мен.

Но да спирам, че прекалявам.

В крайна сметка, ходете и правете всичко, което си искате и както си искате.

Както ви е кеф точно в момента, а това за Истинската или както и да е забравете. Ако трябваше да разделяме нещата така както на някой му е скимнало, може и да сгрешим.

Ама вие не ми вярвайте много, може и да бъркам. Нали знаете всеки си мисли, че той е прав.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Понякога се хващам, че си говоря или пиша за никому неизвестни и неинтересуващи ги места.

Така, че интереса клати феса.

Спокойно, не стои незабелязано. Аудиторията в магеланци е разностранна. Особено за Италия, която е според мен най-харесваната държава във форума. Ако спретнем едно гласуване за любима държава, както имаше преди време за Любими градове, е почти сигурен победителят.  :)

Накратко, защо не възприемам възгледа за по-истинската Италия? Съгласен съм, че по-подходящо е "другата Италия". Дадени места да бъдат туристически си има причина. Това е ясно. Както има филмови или футболни звезди, така има и туристически звезди. Макар че винаги може да се философства, хората искат да гледат емблеми. А емблемите са стожери за своето време. Колизеят, Площадът на чудесата в Пиза, Помпей или каналите на Венеция са върхови постижения за епохата си. И това че има тълпи туристи, досадни търговци и разни други келеши, не го прави по-неистинско изживяването. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Сигурно е писано някъде, но не мога да се ориентирам. Въпросът ми е как си получавате билетите, закупени от чуждестранен сайт? Искам да си купя билети от тук: http://www.ticketone.it/bruce-springsteen-and-the-e-street-band-biglietti.html?affiliate=ITT&doc=erdetaila&fun=erdetail&erid=1592902&sort_by=event_datum&sort_direction=asc , но има ли начин, да ми ги изпратят електронно и да си ги разпечатя? Лаишки въпрос, но досега винаги други са купували билети, този път се падна на мен. Мога ли да избегна 20 те евро за шипинг до БГ?

Връзка към коментар

Сигурно е писано някъде, но не мога да се ориентирам. Въпросът ми е как си получавате билетите, закупени от чуждестранен сайт? Искам да си купя билети от тук: http://www.ticketone.it/bruce-springsteen-and-the-e-street-band-biglietti.html?affiliate=ITT&doc=erdetaila&fun=erdetail&erid=1592902&sort_by=event_datum&sort_direction=asc , но има ли начин, да ми ги изпратят електронно и да си ги разпечатя? Лаишки въпрос, но досега винаги други са купували билети, този път се падна на мен. Мога ли да избегна 20 те евро за шипинг до БГ?

Има опция Ritiro sul luogo dell'evento

Т.е. можеш да го получиш на място.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

има ли начин, да ми ги изпратят електронно и да си ги разпечатя? Мога ли да избегна 20 те евро за шипинг до БГ?

Ticketone явно нямат единна система. Миналият месец като си купувах билет през ticketone имаше опция "да се изпринтира вкъщи". В твоя случай няма. Но това не е проблем. Взимал съм си билети с опция "да се вземат на място" и не е имало проблем. Обикновено откриват допълнителни каси, но в твоя случай вероятно ще са билетните каси на Сан Сиро.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Най-вероятно сценарият е да си принтнеш номера на поръчката и заедно с личната карта на някои от касите на еди си кой вход на Сан Сиро. По този начин съм ходил на мачове на Милан, т.е ще получиш мейл с указания.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Потърсих инфо но няма, вероятно се подразбира да се отиде на касата на стадиона.

Декември купих билети с принтиране на място  в Париж, искаха имената, номера на билета и номера на кредитната карта.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Много Ви благодаря! Купувам ги и това е :)

Бях писал, ама сигурно в меломанската тема. Ticketone са ми "любимци" по отношение на таксите за доставка до България. Обикновено плащам по 40 евро, тоест твоите 20 евро са подарък. Всичко зависи от промоутъра, а не от тикетинг системата. Най-добре е да използваш опцията "получаване на място". Това означава, че в деня на събитието ще си получиш билетите от касите на място. Търсиш "box office", представяш ваучер и документ за самоличност, а понякога и евентуално кредитна карта, с която си купила билетите и готово. Това е най-евтината опция. Онзи ден се възползвах от нея в Милано. За съжаление специално ticketone много рядко, да не кажа никога, имат опция "print at home" при онлайн покупка на билети. Италианската публика (моята любима) обаче компенсира на 100% всички тези неудобства. Кое е събитието?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Eloena

Колегите са ти казали много точно всичко. Ако повторя нещо ме извинете.

Да споделя и аз малко.

По принцип тези сайтове се различават по условия и трябва много внимателно да се четат. Грешки трудно се оправят, връщането назад е трудно, дори често невъзможно. Трябва да се внимава.

За съжаление трябва да покажа, че отзивите за точно този сайт не са добри

https://www.trustpilot.com/review/www.ticketone.it

Което не означава, че не трябва да се ползва, ние сме нямали проблеми.

Но все пак да сте наясно, прочетете.

Пишещите най-често са оплакващи потребители, като хиляди други няма за какво да се оплачат.

Може да хвърляте по едно око и в

http://online-concert-tickets-review.toptenreviews.com/

Ако решите да четете reviews е възможно да ви объркат или откажат.

Аз не ги чета много и съм сходен да вярвам на себе си, както на този форум и всички в него.

Особено американците се оплакват за съществуващи или въобще измислени проблеми без спирка.

Като се придобие малко опит всичко става лесно.

Само последният месец четири пъти сме използвали системите, както и три различни опции. Доставка, взимане на място, разпечатване.

Като това се отнася и за България, опашките са ми чужди.

По принцип много рядко използваме доставката, като цената е важна, но не най-вече заради това. Резервациите ни често се застъпват и никога нямам представа дали ще съм на линия да я получа или не. Така беше и сега.

Доставките са на различни цени, понякога доста скъпи както споменава Duke. Понякога има и промоции free, както и символични цени.

Условията най-често зависят от организатора на събитието.

Затова и са различни, дори в един и същ сайт.

Вариантите са няколко, освен доставката, която струва пари.

Каква опция съществува се показва при самата резервация.

Колко струва, в кошницата.

В случая разпечатването в къщи е опция Stampa @ Casa, ако я има въобще. Дори да не го разпечатате веднага, може да го направите след това във профила си. В повечето случай имате право само на едно разпечатване. Таксата в случая е само € 2,50.

Все още билетите не могат да се получават в офис на сайта, работи се по въпроса.

В деня на събитието билетите се получават на касата където се провежда.

Ако са повече, може да ви пренасочат към която трябва. Важно е, че трябва да сте там минимум час преди началото, по-добре повече.

Получавате ги с електронното писмо на резервацията и документ за самоличност. Възможно е да ви поискат и кр. карта с която сте платили.

Ние многократно ги получаваме на място от различни сайтове, включително извън Европа и сме нямали проблеми. Дори това е по-честия ни вариант, защото много от билетите ги купуваме по време на път.

Ето как изглежда една такава вече платена форма с получаване на място

MY TRIPS - #VC-005CXETY

The following information contains details of the specific items in your order. Please read each section carefully for specific pickup and other instructions.

VEGAS! THE SHOW

Saxe Theater

Inside Planet Hollywood

3667 S. Las Vegas Blvd.

Las Vegas, NV 89109

Map | More information on VEGAS! THE SHOW

Ticket holder:XXXXXXXXXXXXXXXXX

Confirmation number:VCW-006YWPR9

Ticket type:Balcony Seating

Promotion:Save $35.50 per ticket

Quantity:2

Show time: September 17, 2015 @ 07:00 PM

Show ticket price:$98.00

Ticket service fee:$15.90

Show ticket total:$113.90

SHOW TICKET PICKUP INSTRUCTIONS

•        Tickets are available no earlier than day of show, and must be picked up NO LATER THAN 1 HOUR PRIOR TO SHOW TIME.

•        Ticket pick-up location: Saxe Theater box office inside Planet Hollywood.

•        Tickets not claimed by the ticket pick-up deadline will be forfeited. Forfeited tickets are non-refundable.

PLEASE NOTE: Tickets must be picked up by the ticket holder named above. Name changes are prohibited after purchase. A government-issued photo ID is required at time of pick-up.

View show purchase terms & conditions

ORDER SUMMARY

Order subtotal:$113.90

Total paid at booking$113.90    PAYMENT INFORMATION

Payment submitted: September 14, 2015 @ 5:05AM

Payment method:MasterCard: XXXX-XXXX-XXXX-XXXX

Amount charged:$113.90

Виждат се както таксите, така и условията за получаване.

Обикновено доста подробно е описано всичко, което ви е нужно.

В доста случай има и второ писмо с повече подробности.

Не се доверявайте, че билети няма, дори това да го видите в Ticketmaster, един от лидерите в продажби.

Както от TicketCity казват, има вторичен пазар, както и собствени билети по всяко време и събитие.

От RazorGator също призовават, че при тях може да намерите билети, които другаде няма. Като при тях има не втори, а дори трети пазар за продажби на билети.

А в TicketsToGo може да направите поръчка дири при окончателно разпродадени места. Като те ще се погрижат да открият билет, дори на по-висока цена.

От Rukkus  гарантират Best Price Guaranteed, като често е така и т.н.

Въобще чудесата в този бранш са много, възможностите също. Жестока конкуренция.

Основното е да сте търпеливи и спокойни при търсенето.

Абонирайте се за основните сайтове,възможно е да получавате много добри предложения. Както и когато билетите са свършили, вие да получите възможност.

Притеснението от измами не е за пренебрегване, но и за това си има начини.

http://ticketbrokertrust.org/

Десетте божи заповеди за закупуване на билети

1. Имайте гаранция да си върнете парите обратно

2. Гледайте точки и ред, както и проверка на диаграмата за сядане

3. Купувайте от сигурни източници

4. Запознайте се с условията на сделката

5. Винаги трябва да знаете пазарната цена

6. Не купувайте на ъгъла на улицата

7. Не плащайте с пари в брой

8. Не купувайте на необезпечен уебсайт

9. Запознайте се с условията за получаване на билетите

10. Проверявайте възможно повече сайтове за добра цена

Смело напред, след първия път вече става лесно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Bruce естествено :) 05.07.2016 г. в Милано. Малко ме е яд, че точно там бях вече, но си остава най-рентабилно.

Въобще не съжалявай! Сан Сиро е едно от култовите места за посещение на концерт на Боса. Винаги съм искал да го гледам там или пък в Гьотеборг. Онзи ден започна и европейското турне, виж само какво посрещане са му спретнали каталунците...

post-53-0-83847400-1463394985_thumb.jpg

Боса от своя страна ги е възнаградил със сетлист от "само" 36 песни. По всичко личи, че ни предстои поредното легендарно европейско турне на Спрингстийн. Нямам търпение да дойде 17.06.2016 г.!

Bruce естествено :) 05.07.2016 г. в Милано. Малко ме е яд, че точно там бях вече, но си остава най-рентабилно.

Въобще не съжалявай! Сан Сиро е едно от култовите места за посещение на концерт на Боса. Винаги съм искал да го гледам там или пък в Гьотеборг. Онзи ден започна и европейското турне, виж какво посрещане са му спретнали каталунците...

За съжаление трябва да покажа, че отзивите за точно този сайт не са добри

https://www.trustpilot.com/review/www.ticketone.it

Което не означава, че не трябва да се ползва, ние сме нямали проблеми.

Но все пак да сте наясно, прочетете.

Пишещите най-често са оплакващи потребители, като хиляди други няма за какво да се оплачат.

Може да хвърляте по едно око и в

http://online-concert-tickets-review.toptenreviews.com/

Ако решите да четете reviews е възможно да ви объркат или откажат.

Просторно мнение, имам някои забележки относно последната част, но на друго място съм писал как трябва да се процедира при онлайн закупуване на билети за предстоящо "горещо" събитие. Не мисля отново да обяснявам...

Основно реагирам заради цитираната част от мнението, която не е коректна и въвежда в заблуждение. Ticketone е официалната тикетинг система за продажба на билети за конкретния концерт и всички събития на "Live Nation". При нужда мога да обясна кои са последните и защо съм ги споменал. Вторичните пазари не само, че не ме интересуват, но и тотално ме дразнят и апелирам никога да не се пазарува от тях! Винаги и само от официалните тикетинг системи, всичко друго е пълнене на джобовете на спекулантите, което рефлектира пак върху нас...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Duke

Приемам всякакъв вид забележки, дори ми е приятно като ги има.

Повече мнения, повече истина.

Всичко написано от мен съм го понесъл на собствения си гръб и така го разбирам.

Относно reviews вярвам на теб, приятелите тук, познати и близки.

Въздържам се да се съобразявам с незнайно защо написани отзиви и под какъв афект.

Защото опита ми показва колко неверни са те понякога, независимо в коя посока.

Вторичните пазари от легитимни източници понякога са нужни, особено ако си вече на събитието и няма как да влезеш. Често случващо се поне при нас. 

Не обичам да планувам отсега за следващата година или въобще.

Редактирано от AnDel
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.