Прескочи до съдържание

Флорида за 3-4 дни през зимата


Георги

Препоръчани мнения

и коментарите отдолу харесвам!

:)

Eпа ние ако не пооспамим отдолу пътеписите на Основателя, все едно не сме ги чели :biggrin:

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Новото издание от Кенеди Спейс Център: http://www.aerohroniki.com/2014/01/13/%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%E2%80%93-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-4-%D0%BA%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81/

 

Между другото, поствам от 12000м височина на полета между Тампа и Ню Йорк. Доказателството после :)

  • Харесвам 12
Връзка към мнение

Обещаното доказателство:

 

2014-01-14_02-04-01.jpg

 

В интерес на истината нета беше зле, прекъсваше ужасно често, беше на практика неизползваем. Ама за гъзария става :)

  • Харесвам 10
Връзка към мнение

Много съмнителен ставаш, много!

Първо пързаляш граничните власти за некъв си евтин презокеански полет, после разучаваш самолетната и ракетна техника, после обикаляш около новия СТЦ, после бродиш среднощ под прикритието на мъглата около Бялата къща на Черния началник, снимаш навсякъде, използваш странни явочни  квартири в Харлем с вуду-хазяйки...

И се надяваш да мине легендата, че уж си играеш футбол на флоридския плаж, след като и за децата е ясно, че феновете на ФК Панчарево  са скарани с топката :P

Не знам...., направо не знам! :rolleyes:

 

КЗФКП

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Айде, ако може феновете на ФК "Калъфка" да не се обаждат, че ако "директивата" проработи на лято се задава ново географско откритие, но този път на футболната карта на...............Африка, че Европа и Азия вече са покорени от "вечно вторите" и е ред на нов континент да сведе глава пред чутовния подвиг на тези мъченици... :P

Връзка към мнение
  • 7 месеца по-късно ...

Темата ми беше много полезна за плануването на предстоящето ни пътуване до Флорида, което също ще е зимата (началото на март) като престоя ни ще е пет пълни дни.

Георги е наблегнал на северна Флорида, аз мисля да се концентрирам върху южната част - Маями, Евърглейдс и Флорида Кийс. Ще се радвам на съвети и коментари по грубия план, който съм съставила досега:

 

Ден 1: Кацаме в Маями неделя вечерта, около 21:30. Директно взимаме кола под наем от летището и се насочваме към някой мотел - трябва да не е много далеч, защото предполагам ще сме изморени и да е близо до магистралата за Флорида Кийс.

Ден 2: Понеделник сутринта тръгваме директно за Флорида Кийс, целта е по обед да сме в Кий Уест. Следобедът разглеждаме града, изпращаме слънцето на известния Mallory Square Dock с т.нар. Sunset Celebration, вечеряме и ... тук се чудим дали си заслужава да се спи в прескъпите хотели в Кий Уест (март месец дори къщите за гости не предлагат малки стаички за под 200 евро на вечер) или да попътуваме 50-ина км на север до някой по евтин хотел само за преспиване. Клоня към втората опция, например този http://www.booking.com/hotel/us/looe-key-reef-resort.de.html

Ден 3: Вторник сутринта директно тръгваме към Bahia Honda State Park, където се намира един от известните “карибски“ плажове с бял пясък. Това ще е лежерният ни ден, късния следобед се връщаме обратно в континентална Флорида.

Ден 4: Планувам преспиване близо до Евърглейдс, за да можем сряда предиобед да разлгедаме парка, следобед ми се иска да идем до западното крайбрежие, например по магистралата 41 да идем до Naples. Преспиваме там сряда вечерта, Ден 5: плаж четвъртък и се насочваме към Маями (тук друга чуденка - дали си заслужава да идем първо до Палм Бийч)

Ден 6 и 7: За Маями съм оставила целия петък и събота сутринта, някъде към 16 ни е полетът от маямското летище обратно за Европа.

Връзка към мнение

Едно мнение за Naples. Прекарах там 3 месеца и половина през зимата 2011-2012 и мога да кажа, че е красиво, но малко скучно. Има доста възрастни хора и не чак толкова места за разглеждане (освен природата разбира се). Според мен, ако човек няма излишно време, не си заслужава да се бие път до там. Но все пак това си е мое мнение :) Ето няколко снимки :) 

post-1912-0-20456700-1410247354_thumb.jpgpost-1912-0-75410100-1410247354_thumb.jpgpost-1912-0-90623100-1410247354_thumb.jpg

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Добре ми изглежда плана, чисто технически. Имате си по-натоварени дни, имате си по-лежерни, кола под наем за екстра гъвкавост, супер си е. Дори и да се помотаете повече от очакването имате цели 2 дни в Маями, а аз не съм сигурен, че си заслужава чак толкова :) И на мен keys ми бяха мерак, но просто нямаше как да сместя всичко и в крайна сметка си ги оставих за друг път заедно с Everglades. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Naples го избрах, защото прочетох, че плажовете по западния бряг са по-добри от тези на източното, а и водата е по - топла от Атлантически океан. Naples ми се вижда най-близо. Но съм гъвкава с плануваната на последните три дни и отворена за други предложения.

Нати, щом си била толкова време там, би ли споделила дали плажовете си заслужават? Обиколи ли други част и на Флорида?

Връзка към мнение

За съжаление не можах да разгледам Флорида, само в Naples бях и на летището в Маями :( плажовете са хубави - голяма плажна ивица, чисто, красиво. Водата е топла, колкото ако се къпеш в Черно море през юли :) имаше много птици и риба, дори и делфини. Нямаше много хора, но аз бях там от октомври до февруари, то сезона тепърва започваше :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.