Прескочи до съдържание

Флорида за 3-4 дни през зимата


Георги

Препоръчани мнения

Така е като първо резервираш, после мислиш :) Не, че се съмнявам че ще се получи добре плана, но ми се ще да събера още малко мнения. 

 

И така, билетите ми са за Ню Йорк, в началото на януари и имам 4.5 пълни дни. Бил съм вече веднъж, с кеф отивам пак дори да повторя буквално същите неща, които видях и преди - виси ми се пред Рокфелер център или пред моста към Бруклин. Проблема тоя път естествено е времето, със среднодневна 2-3 градуса едва ли мога по цял ден да съм навън на разходки. Което предполага повече закрити занимания, но освен че съм се надъхал да се сдобия тоя път с евтините билети за The Book of Mormon май друго задължително не мога да измисля. 

 

Алтернативно се чудя дали да не отделя целия период за някой нов и невидян до сега град. Може би Филаделфия? Бостън? Един ден до Атлантик Сити? Имам вариант и за Охайо, Флорида и Индиана, но допълнителния транспорт до там ще изяде доста от изтънелия ми бюджет. Пък и освен Флорида студа ще е фактор и на останалите места... но пък поне ще е нещо, което не съм видял до сега.

 

Ще ми се някой, който има повече опит в региона да сподели, дали да си остана в Ню Йорк или да търся някой съседен град?

Връзка към мнение

Аз бих останал в Ню Йорк. С тия 5 дни, докато стигнеш до Флорида и трябва да се връщаш.

А студа не бих казал, че е чак толкова страшен, все пак си в град, а не във вътрешността на Исландия (каза той от лятна Бразилия, чудейки се дали да си пусне вентилатора)

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Абе там се оказва, че небостъргачите засилват вятъра, нещо което съм го изпитал и в Холандия с една висока сграда :) А мен студ по принцип не ме плаши, но цял ден навън...не знам, ще поразвали удоволствието, особено ако вали и е кишаво...

 

ОК, с ловка манипулация с мили, на практика мога да си позволя да отида почти до всяка точка на щатите. С оглед на минималното време кое може да избера?

 

Лас Вегас (Гранд Каньон)!?

 

Лос Анжелис, Сан Франциско?

 

Или пък като ще е гарга да е рошава и да се засиля към Аляска, да ми замръзне абсолютно всичко :)

Връзка към мнение

Малко като подстрекател, с никакъв съвет, ама пък с акъл. Гласувам за Аляска- не за друго, ми да ти гледаме сеира. :P:lol:

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Малко като подстрекател, с никакъв съвет, ама пък с акъл. Гласувам за Аляска- не за друго, ми да ти гледаме сеира. :P:lol:

Баш подстрекателя подкрепя Тони с идеята! :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ако трябва да съм сериозен не знам, ама в представите ми Ню Йорк през зимата, и особено точно след Новогодишната еуфория, няма да е най-приятното място на Земята. Моят принцип е - зимата към по-топли, лятото към по-прохладни дестинации.

Още повече, че си бил на същото място по същото време на годината. Като си избра пак същия сезон, поне смени мястото. :)

 

Иначе и аз съм ЗА за идеята Аляска  :P Със сигурност ще ти остане незабравим спомен.

Връзка към мнение

През 2010 година декември бях в Щатите и обиколих градовете (без Бостън), които си споменал, барабар с ходене до Ниагара.

В Ню Йорк бяхме 4 дена, обикаляхме като гламави. По някое време започнах да се чудя дали да не остана и останалото време в Ню Йорк, докато колегите обикалят. Но все пак ти си знаеш какво ти е най-интересно и си склонен да му отделиш време.

Нямаше сняг, температурата май не беше много различна от тази, която очакваш, и беше абсолютен ветрилник - шапката беше задължителна.

В Атлантик Сити нямаш какво да правиш повече от няколко часа - казината са по крайбрежната алея, която се обхожда за отрицателно време, има един стар фар и това е. Няма смисъл да губиш 1 ден за него.

Във Филаделфия повече има какво да се види - мястото, където е обявена независимостта, статуята на Роки :), центъра също е интересен. Но реално ние бяхме само няколко часа и не знам дали може да запълни повече от 1 ден.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Върти ми се, че Ню Йорк имаше над 120 музея - това си е за повече от 4 дни :)

И аз смятам, че макс 1 ден във Филаделфия - няма кой знае какво да се види...

Според мен и Бостън е за макс 1 ден - пристанището, МИТ, Харвард, пристанището с чаеното парти, стадиона на Ред сокс...

Аляска наистина си струва като идея, но там е малко хладно. От друга страна, сиянието сега е силно и в различни цветове - трябва да можеш да направиш нещо като Ню Йорк - Сиатъл - Анкъридж/Феърбенкс/Джуно/Ситка/...

Карибите са само на 4-5 часа от Ню Йорк - има полети поне на Америкън и на Jetblue...

Ниагарските водопади са яки, но по-добре си извади и виза за Канада - от тяхната страна се виждат по-добре.

Преди години се въртеше следната екскурзия - Ню Йорк - Филаделфия, разглеждане на Филаделфия, Филаделфия - Ниагара, водопадите, Ниагара - Вашингтон ДЦ, разглеждане, ДЦ - Ню Йорк. Общо 3 дни. Трябва да има автобусни линии... :)

Връзка към мнение

Elena, обещавам след 3 седмици на срещата да се постарая да се излюскам пред теб на живо :)

 

rainbou1, мерси за сбитото резюме. Изглежда, че околните градове не си заслужават да им се отдели цялото време, ако реша да остана в Ню Йорк може би ще отделя ден за Филаделфия. 

 

cck, Вашингтон е включен пътьом за това не го броих, на практика имам дълги прекачвания и при двата полета там. 

 

akair, не съм музеен тип, а повечето които ми бяха любопитни и интересни ги видях първия път. 

 

Аляска, не се намират лесно award билети, иначе мисля, че и на мен ми изплува като топ вариант. Притесняват ме цените на съпътстващите услуги там, ако искам да разгледам някой национален парк и т.н. си трябват подходящи турове.

 

От Западния Бряг+Невада(Лас Вегас) и Аризона(Гранд Каньон) се отказах, друг път ще се ходи, специално за целта. 

 

За сега май фаворит ми е Флорида, че имам бивш съученик там и искам от много време да му ида на гости. По-топло е, има Кейп Канаверал и Кенеди Спейс Център наблизо, има и Евърглейдс...

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Набързо, че гледам парад и готвя пуйка, нали е Thanksgiving.

 

Много доброжелатели виждам имаш в този форум, но akair ги бие всичките по доброжелателност и желание да помогне.  Флорида ти е най-добрият вариант.  Освен алигатори има и manatees.  Има Universal Studios.  Има дълги плажове, има the Keys и магистралата, която ги свързва, която е забележителност сама по себе си.

 

Вашингтон щеше да е вариант, ако харесваше музеи и галерии.  Нац. музеи на мола там са безплатни. 

 

Ню Йорк е яко преди и по Нова Година.  Веднага след Нова Година е най-мъртвото време.  И студено.  Даже аз си мисля за Мексико по това време - Chiapas, където още не съм била.  Но шансовете за Book of Mormon би трябвало да са добри.  Сега на Бродуей върви и една пиеса с Патрик Стюарт ака к-н Пикард. 

Връзка към мнение

Аз в препоръките нищо лошо не виждам - тук си помагаме с идеи. Личното отношение не го разбирам, но може би аз изпускам нещо и може би Ronne ще обясни по-подробно... :)

Връзка към мнение

Аз не разбрах защо отписа Лас Вегас само.

Предимства - хотели, храна, пиене и изобщо всичко, което ти трябва е почти без пари. Тоест всичкия ти бюджет спокойно може да отиде за представления например или други глезни като разходка с хиликоптер над каньона или над стрипа. А дори и да нямаш никакъв бюджет със сигурност ще можеш да си уплътниш дните и нощите без никакво напрежение. Топло е. Винаги ще си намериш компания за да не скучаеш. Изобщо... какво повече му трябва на човек... А ако си и пушач имаш още една голяма причина да идеш във Вегас.

Има какво да се види и 4 дни си ги уплътнил без замисляне, вечерите също :P . Днес тръгнах да ти пиша предложение преди да го отхвърлиш така безцеремонно, но телефона ми няма кирилица :blush:

 

Иначе... като видях темата за евтините билети веднага огледах ситуацията, но за съжаление късно. Иначе сега да намеря билети и се изтрелвам моментално. Няма такъв град просто

Връзка към мнение

Със същия успех бих могла да подхвърля да обиколи столиците на всичките 50 щата за 3 дни с автобус и идеята ще бъде няколко идеи по-идейна от твоите, akair, като междувременно си извади виза за Канада да наобиколи белите мечки там.  Нищо, че към момента няма къде да види бели мечки, така както и няма какво да прави на Ниагара.  Отношението ми към безумия и безсмислици написани по форумите е като към ... безумия и безсмислици написани по форумите.  'nuff said.   

Връзка към мнение

Ronne, за щастие не се боря за "по-идейна идея" или "най-идейна идея". Но ще ми бъде интересно да разбера кое те кара да смяташ, че "няма какво да прави на Ниагара". :)

А за белите мечки е интересно - канадските власти твърдят, че в Канада има около 16 000 бели мечки (по данни от 5 юли 2013). А канадски медии твърдят, че всяка година от края на октомври до края на ноември бели мечки се стурпват на бреговете на Hudson Bay  в северна Manitoba. Дори стриймват видео за по-любопитните...

Може би трябва и аз си променя "отношението към безумия и безсмислици написани по форумите"... :)

Връзка към мнение

Точно така, akair.  Аз не съм го споменала случайно и чудесно зная кога е сезона в Манитоба.  Защо и как - няма да удовлетворя любопитството ти.  Октомври и ноември минаха, а с тях и сезонът на белите мечки в Чърчил за тази година.  Какво толкова сложно има за разбиране?  

 

Ниагара е сезонна дестинация.  Януари е най-неподходящото време/сезон. Кое от тези две прости изречения се нуждае от превод?           

Връзка към мнение

На път, общо взето не съм го отхвърлил Вегас, но мисля да го комбинирам с цяло пътуване до Западния Бряг някой друг път, както си трябва целия регион за поне 10-ина дена. Та, не че няма да ми хареса, по-скоро не искам да претупвам :)

 

Благодарен съм за абсолютно всички идеи, естествено не всички ще ми допаднат съвсем, но нека аз преценя кои предложения са безумия и безсмислици. Все пак питам за абсолютно груби насоки на тоя етап, когато стигна до по-фини детайли може да съм по-критичен и със сигурност ще го изложа още в питането. Ниагара съвсем не е толкова безумно с оглед на по-ниските цени и по-малкото тълпи, губят се само разходките в основата на водопада, до колкото знам...но в тоя сезон компромис винаги ще има. Някой може да каже, че Флорида е безумно с оглед на това, че май май не става много за плаж, и въобще нека не се изражда дискусията в персонални атаки. Абсолютно всички идеи събирам, дори безумни на пръв поглед, прекарах цял ден във Вашингтон без да видя Белия Дом, някой би го нарекъл безумно, за мен беше точно варианта, който ми допада. 

 

Стига толкова, нека се върнем на фокус :)

 

Чакам потвърждение от съученика ми за Флорида, ако не е свободен да се видим тогава остава пак да се центрирам в Ню Йорк. Един ден сутрин до вечер Филаделфия и един сутрин до вечер в Бостън? Евентуално може би да пожертвам един от двата града. Атлантик Сити го отписвам, а и искам да имам малко гъвкавост в дните с оглед на възможни проблеми с времето. Нещо друго в разстояние един ден около Ню Йорк има ли, което да си заслужава?

Връзка към мнение

Elena, обещавам след 3 седмици на срещата да се постарая да се излюскам пред теб на живо :)

 

Ааа моля ти се, такива старания чак не искам :) Пък и като нищо ще те изпреваря, не съм чак толкова срамежлива и обикновенно падам пред доста хора, а не тихомълком в глуха уличка ;) Обаче не разбрах защо отписваш Атлантик Сити?

Връзка към мнение

Един глас да дам и аз за Флорида - Everglades- има алигатори и крокодили, тематичните паркове край Орландо, Florida Keys, на мен ми хареса, нямахме време за последното.

Иначе на запад е дори по-интересно и има доста неща за гледане и спокойно могат да ти запълнят десетина дни, може би наистина друг път.

Ниагара през зимата и аз си го мислех сега, ако си направим стоп за 2 дни през Февруари, но се отказах, а и наистина си мисля за канадската страна, а не ми се занимава с визи само за ден разглеждане.

Връзка към мнение

Ааа моля ти се, такива старания чак не искам :) Пък и като нищо ще те изпреваря, не съм чак толкова срамежлива и обикновенно падам пред доста хора, а не тихомълком в глуха уличка ;) Обаче не разбрах защо отписваш Атлантик Сити?

 

Донякъде по същата причина, поради която отписах и Вегас. Имам си комарджийска жилка и на такива места като отида ми се ще да похарча някой долар, който в момента нямам наличен. Естествено, не си правя илюзиите че ще избия и самолетен билет и екскурзия и всичко, приемам ги като разход за удоволствието което ще получа в казината :)

 

Фен съм на Boardwalk Empire, но ако не ходя в казината може би не си заслужава целия ден път само за една разходка по крайбрежната, особено зимата. 

Връзка към мнение

Дааа, зимата наистина може би не е най-подходящия сезон за Атлантик Сити. Вегас е готино, но за 2 дни аз не бих била път от East Coast. Това може да се съчетае с толкова много места по West Coast че да запълниш 3 седмици:)

Philadelphia наистина е добър вариант от NYC, готин град е, но и там времето сигурно няма да подтиква към дълги разходки навън.

Във Флорида ще уплътниш доста повече от няколко дни, особено ако искаш да ходиш до Cape Canaveral, Орландо, а да не говорим надолу към Keys. Но пък ще е по-топличко, а и имаш познат там, който може да те развежда и вози:) Колата във Флорида е задължителна.

В общи линии като гледам и аз съм за Флорида:)

Връзка към мнение

Била съм на Ниагара през лятото, но, ако имах възможност нямаше да пропусна да отида там и през зимата- вероятно е впечатляваща гледка, но няма да могат да се използват пътеките около водопада. Бях във Вашингтон цяла седмица и не ми стигна, на пък аз съм освен "природен" и "музеен " тип и затова вероятно не трябва да давам мнение. Истината е, че, ако има някой, който да те развежда е супер. А Флорида звучи толкова примамливо.. 

Връзка към мнение

Добре, аз си мисля, ако нямаш време за цялото разкарване до Флорида, не може ли да направиш Бостън и  Филаделфия и така ще си отписал кажи речи целият Northeastern Corridor? За другият път ще ти остане Флорида и западният бряг и евентуално, на връщане, DC или Ниагара? Според мен, Вегас е абсолютно неприемлив вариант през зимата, та там ще е 10 градуса, за Бога! :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.