Прескочи до съдържание

Помощ за програма за девет дни в Япония по време на сакура


lyusi

Препоръчани мнения

С известно неудобство откривам поредната тема за Япония, но изчетох наличните и тотално се изгубих.  Благодаря на всички писали до момента и отговаряли на въпроси за Япония и моля да ме извините ако задавам въпроси, които са вече дискутирани, но информацията е толкова много, че не мога да я смеля наведнъж. То не са пасове, частни линии, държавни линии, метра покрити или непокрити от пасове, не са гари, не е чудо. Да не говорим за цените на нощувките. От сега подозирам, че това пътуване ще е изпитание за нервите ми и за семейната хармония, затова имам нужда от помощ с планирането и конкретиката на моето пътуване.

 

В общи линии параметрите на пътуването ни са следните:

Пътуваме трима пълнолетни  - аз, благоверният и дъщеря ни /последните двама недолюбващи дългото ходене и силно мрънкащи, когато им се случи/.

 

Пристигаме в Токио /терминал 1 на Нарита/ около 10,35ч.   на 29.03.2018г., полетът ни обратно е в 12 ч. на 07.04. пак от Нарита, т.е. разполагаме с девет пълни дни /в т.число деня на пристигането, без да броим денят на пътуването обратно/.

 

Интересите ни са по-скоро да видим какво е останало от Япония, каквато сме я виждали в "Шогун" /храмове, градини, замъци, традиционна храна, такива неща/, отколкото да се завираме из лудницата по молове и небостъргачи и да се лутаме из гари /явно това е неизбежно, но идеята е да го сведем до минимум/. Освен това фемилито ще ме линчува ако ги карам да стават в 6  часа сутрин и да обикалят до нощите, така че по-скоро се стремя към лежерна програма, макар че на мен такава трудно ми отдава.

 

Друга важна подробност - ще има поне два куфара /с девойката ще се срещнем директно в Рим, така че тя ще си носи отделен куфар/.

 

1. Та след тази увертюра, ето какво ми се върти в главата като маршрут: летище - Токио /за три нощувки/ - Никко /в един от дните за Токио/ - Каназава /попътно от Токио за Киото или Осака/ - Киото или Осака / 4 или 5 нощувки като база за района с отскачане оттам до Химеджи и Нара /евентуално нощувка в Нара/- Йокохама /една нощувка/ - летище. Постижимо ли е без особено напрягане, като се има предвид, че не държа да видим всичко в съответните места /то и няма как/ ? 

 

2. Времето ще е сакурено, с тълпи от хора и скъпи хотели, затова на този етап най-спешни са ми нощувките и да се ориентирам в пасовете и кой ще ми върши най-добра работа.

 

За момента /с оглед горното ми хрумване за маршрут/ съм резервирала с безплатна отмяна следните неща, като моля за коментар ОК ли са като местоположение или може да се измисли и по-добро откъм локация място за трима? Ще съм благодарна и на други предложения - търся добра локация с поносими цени и самостоятелна баня, т.е. хостели и кабин хотели отпадат като вариант. 

Та, резервираните за момента неща, за които моля за коментар са следните:

 

- За Токио /три нощувки 29.03 - 31.03, вкл./ -  това  в района на Икебукуро с безплатна отмяна.

 

/ Ако това има значение, за момента мисля първите два дни в Токио да се придвижваме с комбинирания пас за метро и тоей линиите, JR паса /ако ще купувам/ да го активирам в третия ден, за да отидем до Никко.

В самото Токио на този етап смятам в деня на пристигането да разгледаме храмът Мейджи и паркът пред него, евентуално след настаняването Шинджюку и кметството, на следващия ден - Асакуса /Сензо джи и района около него/ и после Одайба или районът около Уено парк /евентуално дворецът или Национален музей Токио/, третия ден Никко. Това е най-грубо, ще търпи промени/

 

- За района на Кансай /пет нощувки -01.04- 05.04. вкл., напускане на 06.04/: имам колебания дали да изберем Киото или Осака като база. Идеята е да имаме пет нощувки тук, като два от дните да са за Киото, в останалите да се отскочи до Химеджи и Нара, съответно Осака. Предполагам, че в Киото ще ни хареса повече, но поради малоумност и бързане вместо за пет нощувки /от 1 - 6 април/, съм резервирала за четири и нощувката на 6-ти ми увисва, т.е. ако изберем него за база, трябва да направя и една нощувка другаде /пр. Нара близо до гарата/ преди тръгването към Йокохама  или да търся друго подходящо място за настаняване в Киото.

 

В Киото - за момента съм резервирала това /с безплатна отмяна, но само за четири нощувки. За пета вече не е налично/. Подозирам, че не е супер локация, затова ще съм благодарна и на други предложения, евентуално ако е ОК, къде да направя петата нощувка.

 

Като алтернатива в Осака съм букнала това за пет нощувки. /https://www.agoda.com/bg-bg/ex-tsuruhashi-terrace-house/hotel/osaka-jp.html?checkin=2018-04-07&los=4&adults=3&rooms=1&cid=-110&searchrequestid=f06df3a4-f4ec-4a0a-93e2-7f9c565d04b4/


- Йокохама /една нощувка 06.04/ -резервирала съм това. Оттук сутринта на следващия ден трябва да тръгнем към Нарита за полет в 12ч. 

 

Дано разбрахте какво питам :)- много объркано стана, ама то е защото и съм така :) Приемам  всякакви идеи за оптимизация. 

 

 

 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Програмата ти е изпълнима лежерно. Нашата беше същата, но не по сакура. Буквай каквото намериш на поносима цена, защото се оцъклих като видях цената на нашия гест хауз в Киото за вашите дати. Може би в Осака ще е по- удобно откъм транспортни връзки. Може и да е по - евтино. Гледай в района на Shin Osaka - от там тръгват влаковете за района и за Йокохама. Вариант е и да летите с "Прасковките". По - евтино излизаше като че ли. Аз не съжалявам за шинкансените, скъпо е, но е страхотна емоция. 

 Каназава няма да стане попътно. Според мен една нощувка е нужна. Ако няма време, пропуснете я. Нара е задължителна! Никко също.

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Привет :)

Страхотно пътешествие ви предстои и то по време на сакура! 

Значи в Токио ти препоръчвам район Chiyoda - по-централен е до основните места и съответно по-малко време в път ще прекарвате и по-малко прекачвания ще имате (най-вече се пести време,  което за Токио е супер ценно). Били сме и в Икебукуро, и в Чийода, така че от опит препоръчвам второто. Ние спахме в ето този хотел , уцелих някаква промоция и беше под 100 евро нощувката, взехме двойна стая с кинг спалня и синът ни, който по това време беше на 10 години спа на спалнята при нас и ни беше екстра, пък ние сме доста високи всичките :)

В Токио, освен това, което сте набелязали - Tokyo tower (вечерно време, гледката е страшна просто), Шибуя и денем и вечер е страхотно, Tokyo Metropoliten Government Building, Shinjuko Goyen, Akihabara ще ви е интересно да се пошляете, не бих пропуснала рибния пазар Tsukiji  - ние ходихме там много рано сутринта, закусвахме на пазара до рибния пазар, после вътре ако ви пуснат на търговете за риба ще е супер.

 

В Киото спахме в този хотел , точно срещу Nijo Castle, пак следих за промоции. Мястото му беше много удачно, защото беше на пешеходно разстояние от центъра на града и на практика ползвахме транспорт само за храмовете и за Toei Kyoto. Мисля, че този, който сте резервирали също е ок като разположение , за да не сте супер зависими от транспорт.

За разглеждане в Киото: Златния павилион - задължителен. Препоръчвам рано-рано сутрин да се отиде там - атмосферата е някак по-чиста, още не е съвсем пълно с туристи, можете да видите росата по тревата и въобще възрухът е още много свеж и цялото преживяване е някак особено :)

Ryoan-ji - също много красиво място

Киюмизу дера - още едни храм на много красиво място (последните три може да се комбинират и в един ден)

Фушими Инари -  Препоръчвам ви да го посетите късен следобяд, когато слънцето слиза вече ниско и светлината е страхотна, ще гледате играта на сенките и ще направите невероятни снимки.

Кино студиата Toei Kyoto Studio Park - щом искате да видите Япония от времето на Шогун, тук ще имате тази възможност. Това е нещо като тематичен парк в бивши кино студиа, където са заснемали японско  традиционно кино, много е интересно. Срещу входа му има малко заведение на една баба и дядо, които правят най-страхотното тепаняки. Дума не отбират от други езици, но пък са супер сърдечни и правят страхотни неща.

Вечер задължителон се разходете из Гион, дори може да вечеряте в някое от ресторантчетата там, атмосферата вечер е супер!

Nishiki Market - покрит пазар с невероятни неща за хапване, много от тях на клечка, минавайки можете да обадвяте като си купувате от тук от там за проба по 1-2 неща от сергия. Супер колоритно!

Музея на мангата също е в Киото.

 

Много искахме да отидем до парка със снежните маймуни, но не ни стигна времето, той е извън Киото, но ако имате време, мисля, че си заслужава!

 

Определено бих заложила на спане в Киото, а не в Осака, просто Киото има страхотна атмосфера!

 

П.С. Не пропускайте суши баровете! Сушито там е нещо, което ще помните винаги, особено ако сте фенове на суши - просто няма нищо общо с всичко, което ядем тук по родните земи :)

 

 Малко дълго стана, дано съм ти от помощ :)

 

Забравих да ти препоръчам, пирмерно в хотела в Киото, видях, че има два вида стаи - традиционни японски и стандратни с легла. Ако не ви притеснява, би било страхотно да си изберете традиционна стая с татами, не е твърдо, спи се прекрасно, а и допринася много за цялото изживяване ;)

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Благодаря! За съжаление твоят хотел в Киото не е наличен за нашите дати. Проверих и доста от линковете обсъдени в другите теми- положението е същото- или не са налични, или не стават за трима, или са много скъпи за нашите дати, та затова пак питам.

Връзка към коментар

Ехх, блазе ви, че тепърва ще ходите в тази невероятна страна и то по време на Сакура. Личи си, че доста си прочела и добре си де ориентирала. Също препоръчвам Никко и Нара с две ръце, както и да пропуснете Каназава, просто без нощувка там е леко безсмислено. Като база в Кансай региона е много удобно около Шин-Осака, защото там спира шинкансена и също е като гара разпределителна - за 30-40мин се стига до всички основни градчета наоколо. Помисли дали не може да отделиш 1 ден за Йошино. Сакурите там са един път просто. Съчетава се чудесно с вечерна разходка в Осака около Дотонбори например. 

В Токио спахме в хотел от веригата Fresa inn Tamachi. Много добра локация до метрото и линията Яманоте, съответно удобни връзки до Нарита и Йокохама. В Шин-Осака бяхме в airbnb, но за трима ще е тясно, затова не го препоръчвам. Ориентировъчно нощувките ни бяха по около 120лв за двойна стая. 

 

В Токио не пропускайте Chidorigafuchi :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Транспортът в Киото е супер редовен, има много добре уредени автобуси, които пътуват до всички интересни места с минимални смени, тако че на практика няма да имате проблеми, където и да ви е хотела, а вашия не е далече. Метро също има 2-3 линии май бяха там. А и Киото не е голям град, така че е лесно. Освен това хората са изключителон мили и услужливи. Ние като ходихме до Toei, което е по-отдалечено в града просто попитахме един човек на улицата в коя посока да хванем автобуса и оттам какво настана.... този човек ни показа спирката, дойде с нас, изчака автобуса, говори с шофьора, оттам шофьора през цялото време, докато пътувахме ни хвърляше по едно око. В един момент спря на една спирка, дойде, извика ни да слезем, повика един човек от улицата, обясни му нещо, тойни взе и ни качи н друг автобус, пак обясни на новия шофьор нещо и накарая ни оставиха пред Toei. Можеш да си представиш ние как мигахме на парцали през цялото това време от това, което ни се случва,пък не е като да бяхме за първи път в Япония... Просто изключително вежливи и готови да ти помогнат хора, няма шанс да се оплетете, винаги ще има кой да се отзове!

  • Харесвам 8
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Denisse каза:

Просто изключително вежливи и готови да ти помогнат хора, няма шанс да се оплетете, винаги ще има кой да се отзове!

Абсолютно вярно! А пък ако кажете и че сте от България, тогава вече и чудеса стават. :) Всички знаят страната ни и искрено ни се възхищават. То не е кисело мляко, Котоошу, Стоичков, българската роза... Никъде другаде по света не съм се гордял толкова, че съм българин, както в Япония!

  • Харесвам 6
  • Шок 1
Връзка към коментар

@lyusi

Добре си се ориентирала, не се притеснявай. Понеже не си решла дали ще ползвате пас или не, малко трудно ми е да преценя за локацията на хотелите ти. Но е още рано, много от по-малките места за настаняване не приемат резервации за повече от три месеца напред, така че продължавай да следиш, ще излязат по-добри предложения. А междувременно си реши с какво ще пътувате Токио-Киото. Ако ще правите Каназава - направо си взимайте пас.

Според мен, като ви гледам нагласата, по-добре останете в Киото, ако намерите нещо по-близо до Гион, най-добре. Осака е удобна ако ще имате много ходене с Шинкансен и ако искате нощен живот.

Многото ходене е неизбежно, подготви ги твоите хора. И се подготви и ти - с наложителна и допълнителна програма (реши си какво искаш да видиш на всяка цена и какво може и да се ореже).

За хотела в Токио - Икебукуро е голяма гара на Яманоте линията, ще ви свърши работа, но ако изпадне нещо около Асакуса или Шинджуку - по-добре.

Успех и весело!

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Самурайка, радвам се, че и ти се появи. Пас най-вероятно ще има, но няма да го ползвам в Токио - ще го активирам в третия ден от престоя ни там, за да отидем до Никко и оттам ще го ползвам за пътуването Токио - Киото,из Канзай региона и за пътя от Киото/Осака/Нара до Йокохама. 

 

Връзка към коментар
преди 13 минути , lyusi каза:

. Пас най-вероятно ще има, но няма да го ползвам в Токио - ще го активирам в третия ден от престоя ни там, за да отидем до Никко и оттам ще го ползвам за пътуването Токио - Киото,из Канзай региона и за пътя от Киото/Осака/Нара до Йокохама. 

 

Значи за Токио ще са ви е удобно около Уено - от Нарита до там се стига лесно с паса, който ще ползвате, а после и за Никко.

За Киото огледай за нещо около гарата (от северната страна) или Гион - там е много хубаво за разходки и ще изпреварвате тълпите сутрин.

Имаш достатъчно време, мисля че ще се появят и по-изгодни и удобни предложения, но и да не се случи - тези също вършат работа.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Lyusi,

Оказва се, че точно с вашите полети и ние сме в сакурата. Ще бъдем две другарки-пътешественички. И ние редим програмата малко помалко. За начало решихме да се възстановим от полетите в риокан вблизост до онсени, снежните маймуни и вкусно хапване. Това е Yudanaka- Yamanouchi – ще посетим Snow Monkey Park (Jigokudani Yaen Koen) – 2 нощувки. След това следва връщане в Токио и пак 2 нощувки, че в събота вечер в кв. Хараджуку се преобличали младежите в странни одежди и било интересно да се видят. Следват Киото, Нара, Осака.Тях все още не сме ги подредили логистично. Решили сме с ранен полет(с Прасковките, но още нямат лятното разписание за 2018г) последния ден от Осака до Токио Нарита все до обяд да се класираме за завръщащия се обеден полет.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
На 8/21/2017 в 1:14, samuraika каза:

Значи за Токио ще са ви е удобно около Уено - от Нарита до там се стига лесно с паса, който ще ползвате, а после и за Никко.

За Киото огледай за нещо около гарата (от северната страна) или Гион - там е много хубаво за разходки и ще изпреварвате тълпите сутрин.

Имаш достатъчно време, мисля че ще се появят и по-изгодни и удобни предложения, но и да не се случи - тези също вършат работа.

Продължавам да ровя за апартаменти в Киото и отново имам нужда от помощ за избора с оглед локацията /по-скоро релокация на по-удобно място в сравнение с вече резервираното место като се има предвид, че идеята е както да обикаляме из самото Киото, така и оттук да отскочим до Химеджи, Нара и евентуално Осака/. При нас има и леко усложнение с търсенето - пушачи сме и търсим място с балкон или градина, където пушенето е позволено, което определено ограничава избора. 

 

За Киото, както съм посочила и по-горе за момента имам резервация тук

Чудя се обаче дали да не го сменя с някое от тези /не знам кое обаче ще е най-удобно като местоположение/:

1/  https://www.airbnb.com/rooms/20057449?_branch_match_id=436774989029135985 /изглежда чисто, удобно и с хубави отзиви, потвърдиха ми, че е ок да пушим на балкона, но не мога да преценя доколко удобно ще е за обикаляне из града/

2/ https://www.travelmob.com/vacation-rentals/japan/kyōto-fu/nakagyō-ku/tm-n9T3CrLuSYC?ch_in=04%2F01%2F2018&ch_out=04%2F06%2F2018&end_price=300&next=10&oq=Kyoto%2C+Kyoto+Prefecture%2C+Japan&page=9&people=3&prev=8&query=Kyoto%2C+Kyoto+Prefecture%2C+Japan&room_types=entire_home_or_apt /и това изглежда готино, но и тук проблемът ми е, че не се ориентирам колко ще е удобно за обикаляне из самото Киото/

В самия Гион за момента не намирам нищо читаво на прилична цена и подходящо за пушачи.

 

Вариант е и това:

3/ https://www.travelmob.com/p4216354?ch_in=04%2F01%2F2018&ch_out=04%2F06%2F2018&end_price=190&next=3&oq=Kyoto%2C+Kyoto+Prefecture%2C+Japan&page=2&people=3&prev=1&property_types=house%2Capartment%2Cvilla%2Cbed_and_breakfast%2Ccottage&query=Kyoto%2C+Kyoto+Prefecture%2C+Japan&room_types=entire_home_or_apt 

 

Какво мислите, кое от всички ще е най-удобно за обикаляне из Киото /за пътуване до други градове е ясно, че третото е без конкуренция/?

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Първите две са с много добро местоположение, според мен, по- добро от букнатото до момента. Имаш автобуси за 2 - 3 спирки и метро, мисля. Третото ще е много удобно за връзки с влакове и автобуси. Избери си, което ти харесва като условия.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Третото е с най-добро местоположение с оглед дневните пътувания - Осака, Нара, Химеджи - директно на влаковете за там, без прехвърляне от метро на влак.

Но първото е с много добра локация за самия град - Понточо алеята с малките ресторантчета е на пешеходно разстояние, ако обичате да ходите - цял ден може да обикаляте из големите хрмове, философската пътека и т.н. А и бърз и любезен отговор е много голям плюс - за мене винаги! Да имаш добър хост е важно - от препоръки за ресторанти до всякакви непредвидености. Така че - прецени. Ако за дневните трипове няма да ви е проблем две спирки с метрото - тогава си букни първото.

Резервираното от теб изглжда супер като атмосфера, но като че ли е по-добре за едноседмична бавна почивка в Киото. Вие ще сте с по-натоварена програма.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Ето докъде я докарах. Нощувките са резервирани /3 в Токио, 5 в Киото, 1 в Йокохама/, JR пасовете - купени.

 

За Токио си оставаме в апартамента в Икебукуро, за съжаление не успях да намеря нещо сравнимо на близка до тази цена около Уено или Чиода /всъщност намерих едно прилично до гарата Уено, но го изпуснах за часове/. В Киото взех апартамент до гарата, за да можем да се придвижваме бързо до другите градове /а и повечето градски автобуси тръгват или минават оттам/, в Йокохама ще сме до Sakuragicho station. Нямам нерви да търся повече, така че това ще е.

 

Започвам с въпроси по програмата /маркирани в текста/. За сега мисля да е следната /по съвет на Самурайка има минимум и максимум :) /:

 

1. 29.03. - Токио. Пристигаме на Нарита около 10,30ч., имаме да чакаме куфари, да сменям JR пасове, да купя пас за метрото и Toei линиите и билет до Токио, предполагам поне 2 часа ще отидат.

Тук е първия ми въпрос - тъй като последната нощувка преди обратния полет ще е в Йокохама, мисля че най- удобен ще ни е Нарита експрес - на отиване от летището до Икебукуро, на връщане от Йокохама до летището. Двупсочният билет /за разлика от еднопосочния/ е на съвсем прилична цена - 4000 йени, обаче не знам възможно ли е да го купя в тази комбинация Нарита - Икебукуро , Йокохама - Нарита. Някой има ли идея?

 

След всички галимации на летището, предполагам, че до към 13-13.30 ще сме в града. Тъй като настаняването е чак от 16ч., тук имам два варианта - да оставим куфарите в локер на гара Икебукуро /апартаментът ни е на 7-8 мин. пеша оттам/, и да слезем с метрото до храма Мейджи, да разгледаме него, евентуално градината Шинджуку гоен, Tokyo Metropolitan Building и евентуално още нещо интересно в района, след което да се върнем на Икебукуро за куфарите и да се настаняваме и спим.  Другият вариант е вместо на Икебукуро, да слезем директно с куфарите до Шинджуку, да ги оствам там и след митарстването да си ги приберем и с тях да пътуваме до Икебукуро /тук обаче ме плаши мащаба на гарата като за първи сблъсък, та ми се ще да я избегна/. Това е програма минимум, тъй като ще сме смачкани от път /аз поне се чувствам много зле като пътувам от запад на изток/.

Ако случайно имаме сили какво още бихме могли да видим в този район? Примерно Кабучико и къде точно там?

 

2. 30.01. - Токио. Фокусът тук ми е Асакуса - Сенсо джи и районът около него, за каквото друго стигне време ще е бонус.

Горе - долу си го представям така - сутринта /не в тъмни зори обаче/ слизаме с метрото Yurakucho Line до рибния пазар Tsukiji, зяпаме, хапваме, оттам c Toei Asakusa Line отиваме в Асакуса. Нямам представа колко време ще ни отнеме районът - освен Senso Ji, уличката със сергиите до него и Asakusa Shrine какво друго интересно има? /Sky tree не ме вълнува, ако ще сме се качили на кметството, няма нужда от други площадки за наблюдение, а и предпочитам да не си губим времето във висене по опашки./

В зависимост от това колко време ни остане след Асакуса, може оттам да слезем до Уено да видим парка и Националния музей и вечерта да направим разходка в Одайба или да пропусна едно от двете. Ако стане така, кое от двете бихте пропуснали?

 

Много ми се иска да вмъкна някъде и това , но не виждам как ще стане в този ден. Евентуално в следващия на връщане от Нико?

 

3. 31.03. - Никко. В този ден ще активираме паса, за да отидем до Никко и да го ползваме в следващите шест дни. От всичко, което четох там има доста за гледане, така че това е програма минимум и мисля, че ще отнеме целия ден. Ето на каква карта за маршрута на автобусите до забележителностите попаднах.

Ако ни останат сили вечерта може да видим още нещо в Токио - идеи??, ако не, стягаме багажа.

 

4. 01.04. Каназава????/Киото. Нощувката е в Кито, затова Каназава остава с голям въпрос, ще ми се да видя прословутата Kenrokuen и ми се струва възможно да тръгнем сутринта от Токио, да се помотаем 2-3-4 часа из Каназава и вечерта да стигнем Киото /апартаментът ни там е до гарата/. Безспорно усложнява логистиката обаче, така че може и да отпадне. Ако я включим в програмата, този ден в Киото за разглеждане ще остане само гарата :), ако отпадне - печелим ден в Киото.

 

5./6.  02.02. и 03.02 - Киото - Изчетох около 300 стр. пътеводител и тук ми се иска да видя толкова много неща, че се чудя в каква последователност да ги подредя, за да не губя време.

Примерно, за един от тези дни ми се иска да комбинирам Kincaku ji, Ryoan ji и  Арашияма - за всяко от тях /без Ryoan ji/ имам удобен директен транспорт от гарата, но избера ли за начална точка едно от тях, вече с транспорта между тях не е толкова розово. 

/Между другото, ето какъв инструмент за планиране на пътуване с автобус/метро в Киото изрових. Изглежда полезно/

Та с две думи, в единия ден тук мисля да правим Kincaku ji, Ryoan ji,  Арашияма /освен бамбуковата гора тук планирам да видим 

Tenryuji, иска ми се и паркът с маймунките, но четох, че изисква катерене и ако моите се размрънкат, ще го пропуснем/.  Ако има време след връщане от Арашияма  - замъкът Ниджо, Нишики маркет, уличката  Pontocho или нещо такова в района, евентуално Гийон за вечерта.

За следващият ден мисля да започнем с Gnkaku ji и да вървим надолу по философската пътека, после някак да комбинираме с Киумидзу дера и Фушими инари. /Между тях имам още много набелязани места, но тези са ми в топ 5/. Може и в друг ред.

Моля за идеи за оптимизиране.

Знам, че звучи много кифленско, но някъде между цялата галимация искам и да се облека в кимоно, с прическа, грим и т.н. атрибути на гейша/майко. /това вече е в програма максимум, тъй като яде време/. Някой да го е правил и да препоръча място?  В нета има доста предложения, но друго си е препоръка от личен опит.

 

7. 04.04. - Химеджи/ Осака??? - денят по принцип ще е посветен на Химеджи, но тъй като там освен замъка и градините не видях нещо съществено, теоретично имаме няколко часа следобедно - вечерни, които можем да прекараме в Киото или попътно в Осака. 

Тук питането ми е, ако решим да минем през Осака, какво си струва да се види за два - три часа вечерта. Струва ли си да спираме на Умеда заради Умеда билдинг или директно към Намба и Дотомбори? 

 

8. 05.04. - Нара. На много места във форума четох за кръгчето, препоръчано от Самурайка, но така и не намерих описание на самото кръгче. Топ - забележителностите са описани  в гайда /www.japan-guide.com/, но ми е интересно как можем да ги комбинираме + традиционна сакеджийница.

Също така се вълнувам дали ще има възможност да пием саке със @samuraika в този ден или в рамките 2-5 април, гъвкава съм в този период, винаги мога да разместя поредността.

Теоретично има възможност след този ден да видим вечерта още нещо от Киото.

 

9. 06.04. - Йокохама. Хотелът ни тук е до Sakuragicho, така че ми се струва удобно за интересните места. Времето няма да е много така че се колебая между Минато Мирай /там основно ме интересува Ландмарк билдинг с платформата за гледки над града, но пък може да изпускам нещо интересно/, Osanbashi International Passenger Terminal, Yamashita Park  и China town. Всичко изглежда близо, но в различни посоки. Пък може и да комбинирам всичко в един /и по-малко ден/ ?

 

10. 07.04. Йокохама - Нарита. Полетът ни е в 12 ч. от Нарита, така че ни е нужен бърз и надежден транспорт. Нарита експрес ОК ли е?

 

Приемам с благодарност всякакви идеи за оптимизиране на програмата.

 

 

Редактирано от lyusi
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , lyusi каза:

така че ни е нужен бърз и надежден транспорт. Нарита експрес ОК ли е?

Всичко в Япония, което се движи по релси, е надежден транспорт! :) Можеш да си сверяваш часовника по влаковете им ;)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

По въпросите, конкретно и малко набързо :

 

1. Двупосочният билет важи за всяка гара от кръговата на линия на Токио до Нарита - не важи за Йокохама. Но от Йокохама с метро се стига до Токио за нещо от сорта на 250 йени, така че може да се ползва, ако решите. Друг вариянт е на Keisei с влаковете до Уено и от там за 170 йени билетче с кръговата до Икебукуро. Ако имате сили може да спрете на Уено и да разгледате преди да отидете в апартамента. Аз лично, така бих направила. Не подценявай размерите на гарита - не само Шинджуку - Уено и Икебукуро са огромни. Икебукуро е прекрасно ,място за шопинг. Аз бих пуснала едно съобщение на хоста - ако ми е готов апартамента дали не мога по-рано да се настаня (оставя куфари) и бих действала според силите си и времето с което разполагам.

 

 2. Одайба не бих пропуснала в никакъв случай! Роппонги е другото място, което може да се вмъкне някъде попътно.

 

3. Вечерно Роппонги или Хараджуку може да се смести тук, или вечеря в Кабукичо? Все ще има какво артисало да се види, повярвай...

 

4. За Каназава според мен ще си покаже на место - ще видите как се справяте с гари и разписания, как ви се отразява ходене и въобще ще си прецените в този ден - постижимо е да се мине от там и да се пристигне вечерта в Киото - вече дали ще имате сили ще си покаже в самия ден. И в Киото ще имате достатъчно за гледане, няма да седите и да се чудите какво да правите.

 

5/6. Златният храм и Рйоанджи са на 10 минути път пеша едно от друго, не ти трябва транспорт между тях.  Да се облечеш в кимоно има много опции, но ако държиш на гейко грим, прическа и облекло - направо си предвиди цял ден! поне 2 часа е обличането и грима и още толкова е разгримирането. Аз съм прекарвала един цял ден в официално кимоно и ми плащаха за това и пак не бих си го причинила повторно...Лека юката и елегантна кандана в косата е друго нещо, фън и стават хубави снимки, особенно в Гион. В старият град в Нара - също.

 

7. Ако имате сили за Доттомбори - по-добре е да отидете там. Ако не обаче, Умеда е на 10 минути пеш от гарата в Осака и се стига лесно на всъщане от Химеджи и си струва да се видят гледките на вечерна Осака отгоре и да се хапне едно окономияки в ресторантчетата на подземния етаж.

 

8. Тук е удобно да сместите едно Фушими Инари ако ви е останало невидяно от предните дни - по път за Нара от Киото се пада. Кръгчето в Нара е лесно - от гарата през Окумура центъра със земетръсния симулатор, безплатната градина Йошикиен, Тодайджи, хълмът Вакакуса, Касуга тайша и стария град като след като пиете саке в Харушика и видите старите къщи като Koshi-no-ie може да не се връщате до гара Нара, а да вземете влакчето от Кйобате - малка гаричка близо до стария град - в момента я реновират и става много добре - старинна ретро малка гара. На 5ти съм в Нара, точно около тази гара ще се мотая, но не мога нищо да обещая...и ще съм с кола и със сигурност няма да пия, но ако имам малко време - с удоволствие ще се видим.

 

9. За Йокохама пак ще си решите на место. Според мен Минато мирай е задължителен и ако остане време - китайския квартал. В Кобе също има хубав китайски квартал. Задължително яжте нещо в тези места. Аз много аресвам храната, но винаги ме изумява факта колко е пълно с китайски туристи - идват от Китай и се редят на ОГРОМНИ опашки за да ядат китайско в Япония - е това ме разбива винаги!

 

10. и с Нарита експрес и със Скайланера се стига удобно и бързо. Ккакто си прецените.

 

 

 

 

 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@samuraika, обичам те! Точна и изчерпателна, както винаги! Огромно удоволствие ще е да се видим, ако е възможно, пък ако трябва боза ще пием :) Ще ти пиша на лични като наближи.

Връзка към коментар

Още нещо, за което се сещам да попитам. HYPERDIA  и Japan trains не работят на моя телефон. Някой да знае друго добро приложение за влаковете? За момента съм свалила Transit planer,  но ми се струва не толкова сполучливо , пр. за разлика от първите две, това не показва пероните на пристигащ и заминаващ влак, когато се прави прикачване. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.