Девора Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 Привет хора, напоследък установих, че ми доставя по-голямо удоволствие да се разхождам в малките градчета /селца/ с особен дух и собствен чар, където няма наплив на китайски туристи и разхождайки се по уличките можеш да усетиш аромата на прясно изпечени сладки. Ще съм благодарна да споделите идеи за подобни уютни местенца из Европа. Да спомена и част от тези, които вече съм посетила и са ме впечатлили с очарованието си: Германия - Фюсен, Аахен Франция - Колмар, Рибовил, Рикевир, Мълхаус, Оберне, Кезерсберг, Егишем Португалия - Авейро, Гимараеш, Брага, Синтра, Кашкайш, Луле, Портимао Холандия - Харлем Белгия - Брюж, Атверпен, Гент Швейцария - Грюер, Монтрьо Италия - доста са, но със сигурност има много, които все още не съм видяла. Прикачвам няколко снимки, като пример каква атмосфера търся, благодаря предварително за новите предложения. 29 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 преди 25 минути , Девора каза: Белгия - Брюж, Атверпен, Гент Аз само да кажа, че Антверпен изобщо не е малко градче плюс това е и второто най-голямото пристанище в Европа. 5 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 Да, Харлем също не е много малко по холандските стандарти и почнах да се чудя дали да препоръчвам съвсем селца или може и по средни по размер градчета Може би и двете! По-късно ще драсна нещо. Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 (редактирано) А аз искам да кажа,да погледнете в ето тази тема: Има доста добри попадения. За да продължим е добре да уточним кое е малко градче? Редактирано 30 август, 2017 от krasen_denev 1 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 30 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 30 август, 2017 Да, прави сте, изброила съм и не толкова малки, вероятно защото в повечето пъти разглеждам само старата им част за няколко часа примерно, но всъщност някои от тях са си големи градове. Да поясня тогава приемам предложения за селца, малки и големи градчета като например Атверпен, Бергамо, Фрайбург. krasen_denev, благодаря за темата, наистина в нея има доста нови и интересни местенца, които ще проуча! Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 (редактирано) преди 24 минути , Девора каза: Да поясня тогава приемам предложения за селца. Дано не прозвучи нескромно,ако ти предложа да погледнеш и тази тема в която съм се опитал да покажа красотата на малките населени места,наречени села. https://magelanci.com/forums/topic/9428-най-хубавите-френски-села/ Редактирано 30 август, 2017 от Carrie Предишният линк не се отваряше :) 5 1 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 30 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 30 август, 2017 преди 43 минути , krasen_denev каза: Дано не прозвучи нескромно,ако ти предложа да погледнеш и тази тема в която съм се опитал да покажа красотата на малките населени места,наречени села. https://magelanci.com/forums/topic/9428-най-хубавите-френски-села/ Точно такива местенца ме грабват, благодаря за красивата разходка из южна Франция, определено ще бъде посетена пролетта! А от другата темата си набелязах две градчета Хайделберг и Ротенбург об дер Таубер, мисля да ги комбинирам с Коледните базари в Нюрнберг 3 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 Аз също предпочитам да се мотая из малките градчета, любими са ми. Особено френските, английските, германските и австрийските. От наскоро посетените бих препоръчала две ръце Моншау на германско-белгийската граница, страхотна изненада. Следващото е Дюрбоа(не знам точно как се чете на френски Durbuy) в Белгия, също уникално уютно и романтично. В Холандия ме впечатлиха Гитхорн, Маркен и Волендам. Също и Делфт, но той е малко по голям от моите представи за малки градчета. В Англия Castle Combe ме грабна най-много. До два-три дни като се прибера вкъщи ще подкрепя всичко със снимки. 6 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 За белгийските градчета може да се говори много. Там големи градове са само Брюксел, Лиеж, Гент, Антверпен, евентуално Монс и Хазелт. Всичко останало в Белгия може да се причисли към малките такива. А Дюрбоа си е класика. Още Динан, Мехелен, дори Лювен можем да причислим към малките ("коренното" население там е около 40 000, останалите са студенти и преподаватели). Мога да добавя още Кортрейк (за който се интересува от историята на ония земи - битката на златните шпори), Буйон, Спа, Рошфор, .... 8 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 30 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 30 август, 2017 elenitta, ще съм благодарна за снимков материал от Castle Combe, никога не съм била в английско село, а скоро имам ходене до Лондон и ако мога да го комбинирам, ще е чудно, гледам че е на 2ч. Lyubina, от изброените виждам, че Лиеж, Буйон, Рошфор, Динан, Моншау и Дюрбюи, са доста близо едно от друго и на една ръка разстояние от Шарлероа, което е страшно удобно с нискотарифните полети за посещение и сигурно ще ги предвидя скоро за посещение. И в този ред на мисли, може ли мнение за коледните базари в Брюксел, дали си заслужават посещение, доближават ли се до немските? 1 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 Само да си стигна до компютъра, че на телефона нямам снимки. До Лондон препоръчвам и Оксфорд, невероятна атмосфера, също и Bibury. За тези места доста се е изписало от Магеланци, които вдъхновиха и мен. Ние направихме една разходка из английската провинция преди две седмици, благодарение на Магеланци. 4 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 30 август, 2017 Автор Сподели Публикувано: 30 август, 2017 преди 13 минути , elenitta каза: Само да си стигна до компютъра, че на телефона нямам снимки. До Лондон препоръчвам и Оксфорд, невероятна атмосфера, също и Bibury. За тези места доста се е изписало от Магеланци, които вдъхновиха и мен. Ние направихме една разходка из английската провинция преди две седмици, благодарение на Магеланци. А с какво се предвижвахте, уреден ли е обществения транспорт между малките населени места? Иначе Югозападната част на Англия отдавна ми е мерак, но ме спира обратното движение, а ние в повечето случаи обикаляме с кола под наем. Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 (редактирано) преди 1 час, Девора каза: И в този ред на мисли, може ли мнение за коледните базари в Брюксел, дали си заслужават посещение, доближават ли се до немските? Ами... не знам какво да кажа. Коледен базар, като коледен базар. Според мен, просто духът на немските коледни базари е по-коледен. Страхотно изречение се получи, но... предполагам, че разбирате. Всичко си имат в Брюксел, но някак настроението е различно. ПП: Лиеж е доста голям град и определено не притежава очарованието на останалите в списъка Но да, много са близо, Белгия като цяло е колкото една длан Редактирано 30 август, 2017 от Lyubina 1 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 (редактирано) преди 1 час, Девора каза: А с какво се предвижвахте, уреден ли е обществения транспорт между малките населени места? Иначе Югозападната част на Англия отдавна ми е мерак, но ме спира обратното движение, а ние в повечето случаи обикаляме с кола под наем. С кола. Мъжът ми също се беше притеснил за обратното движение, но бързо свикна. Иначе при всичкото четене за английската провинция останах с впечатление, че транспорта е добре уреден, но тук предполагам ще се включат магеланци, които са го ползвали. За да не отклоняваме темата, за английските селца може да погледнеш тук и тук: Редактирано 30 август, 2017 от elenitta 2 Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 30 август, 2017 Сподели Публикувано: 30 август, 2017 (редактирано) Чехия, в цялата и покрайгранична част с Германия има страхотни малки градчета, от обекти на ЮНЕСКО до абсолютно непопулярни. Препоръчвам планински парк Шумава с всички населени места в и около него. Някои градчета имат местни пивоварни, което добавя допълнителен колорит в опознаването им. Редактирано 30 август, 2017 от Миланка 8 1 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 (редактирано) Ето и обещаното: Оксфорд Редактирано 1 септември, 2017 от elenitta 20 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 (редактирано) Англия Bibury (Първата снимка е от интернет, защото много ми хареса, а моите не са толкова цветни и защото именно заради нея отидох там.) Malmesbury Редактирано 1 септември, 2017 от elenitta 26 1 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Castle Combe 21 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Германия - Моншау (Monschau) 23 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Белгия - Durbuy 27 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 1 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Много красота...., точно такова очарование търся, благодаря за споделеното. Особено ме впечатли Castle Combe и определено ще търся варианти за транспорт. 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Castle Combe е и моят фаворит от селцата, които съм посетил в Англия. Но, ако трябва да препоръчам цял регион в Европа, който е пълен с такива излезли от приказките малки селца и градчета, то това е Шварцвалд в германската провинция Баден-Вюртемберг. 6 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Здравей, Девора! Виждам, че имаме еднаквъ вкус за малки приказни европейски градчета. И мен ме впечатлиха много Риквир, Егисхайм или Егисем, както му викат сега французите, Колмар, Мюлюз, както и в Белгия Гент, Льовен, Брюге, Антверпен, а в Германия Фюсен, затова ще се позволя да ти препоръчам и аз подобни градчета. Льовен в Белгия Гармиш-Партенкирхен, недалеч от Фюсен в Германия 10 1 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Лугано и целият кантон Тичино в Швейцария 11 1 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 1 септември, 2017 Сподели Публикувано: 1 септември, 2017 Инсбрук и Арцл, Австрия Клагенфурт, Австрия Мелк, Австрия 13 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега