Гост Публикувано: 6 септември, 2017 Сподели Публикувано: 6 септември, 2017 Направо ме разбихте... Изключителни местенца! Благодаря! Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 6 септември, 2017 Сподели Публикувано: 6 септември, 2017 Ех, страхотни снимки пускате! Като сме тръгнали с Германия, аз съм посещавала толкова много красиви малки градчета, че се чудя от къде да почна. Е, може би фаворит ми е Ротенбург все пак. 23 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 6 септември, 2017 Сподели Публикувано: 6 септември, 2017 Ново место,Словения 9 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 6 септември, 2017 Сподели Публикувано: 6 септември, 2017 Л'Ил-сюр-ла-Сорг.Градът е разположен върху пет острова разсечени от ръкавите на река Сорг.Тук се намира вторият по големина антикварен пазар във Франция след този в Париж.Улиците покрай река Сорг са много приятни за разходка а и има огромен брой ресторанти и кафенета.Една от основните забележителности на града са десетките водни колела,няколко все още работещи разположени из каналите на реката.Интересна гледка са и речните косачи. Л'Ил-сюр-ла-Сорг Прованс/Франция 23 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 7 септември, 2017 Сподели Публикувано: 7 септември, 2017 Охххх, в добрата стара Европа има неща за разглеждане за поне два живота 18 2 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 9 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 9 септември, 2017 Добавям и Пътят на виното в Eлзас /Route du Vin, който е буквално осеян с чаровни, малки градчета и селца, предлагащи чудесна храна и фантастични бели вина за дегустация! Егишем / Eguisheim, заради който всъщност посетихме района, напълно оправда очакванията ми и не случайно през 2013г е избран за „Любимото селце на Франция”. Калдъръмените улички, изобилието от цветя, фонтанчета, гостоприемните винарни, всичко беше нереално красиво, все едно си в приказка! 26 1 1 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 9 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 9 септември, 2017 Рикевир / Riquewihr - малко кокетно селце, заобиколено от лозя и къщи, с невероятен средновековен дух, носи му се славата на един от най-добрите винарски райони със страхотното си вино. 22 2 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 9 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 9 септември, 2017 (редактирано) Част от туристическия маршрут по пътя на виното е и Кайзерсберг / Kaysersberg - поредното селце с приказна атмосфера, заобиколено от лозя и крепост, от която се насладихме на чудесната гледка. Редактирано 9 септември, 2017 от Девора 22 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 9 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 9 септември, 2017 В Района има още много такива живописни местенца, като Рибовил, Мълхаус, Оберне, Колмар и др. Понеже нашата обиколка беше началото на май и Колмар не беше така отрупан с цветя, както го бях видяла по снимките в нета, ще помоля ако някой има по-добри кадри от тези места да добави. Рибовил 27 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 9 септември, 2017 Сподели Публикувано: 9 септември, 2017 (редактирано) Едно от местата в Италия ,които все едно са изкарани от приказка-Civita di Bagnoregio. Редактирано 9 септември, 2017 от christuff 24 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 9 септември, 2017 Сподели Публикувано: 9 септември, 2017 Изола-Словения 15 Връзка към коментар
Роси 777 Публикувано: 9 септември, 2017 Сподели Публикувано: 9 септември, 2017 (редактирано) преди 3 часа, christuff каза: Едно от местата в Италия ,които все едно са изкарани от приказка-Civita di Bagnoregio. Ехааа.....след няколко дни ще съм там преди 5 часа, Девора каза: Добавям и Пътят на виното в Eлзас /Route du Vin, който е буквално осеян с чаровни, малки градчета и селца, предлагащи чудесна храна и фантастични бели вина за дегустация! Егишем / Eguisheim, заради който всъщност посетихме района, напълно оправда очакванията ми и не случайно през 2013г е избран за „Любимото селце на Франция”. Калдъръмените улички, изобилието от цветя, фонтанчета, гостоприемните винарни, всичко беше нереално красиво, все едно си в приказка! Благодаря ,страхотни снимки........приказни селца вече са в плана ми за следващото пътуване Редактирано 9 септември, 2017 от Роси 777 3 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 10 септември, 2017 Сподели Публикувано: 10 септември, 2017 Цермат-Швейцария.Очарователният алпийски курорт!Любим! 19 2 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 10 септември, 2017 Сподели Публикувано: 10 септември, 2017 Ехаа, Елзас! Лщбимо мое място!!! Върнахте ме няколко години назад, когато и аз бях там! Благодаря ви! Ето и малко снимки от моята колекция. Освен Риквир, Рибовил с немско име Раполтвайлен, Колмар и Егисем с немско произношение Егисхайм, аз препоръчвам и малкото село Хунавир! Ето ви от мен един микс от тези места! 23 1 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 10 септември, 2017 Сподели Публикувано: 10 септември, 2017 (редактирано) Ние си правим планове за една обиколка на Елзас през пролетната ваканция догодина (с малко дегустация по пътя). Иначе във Франция за хубави градчета мога да препоръчам с чиста съвест също така областите Нормандия, Перигор и Прованс. Редактирано 10 септември, 2017 от Роца 6 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 септември, 2017 Сподели Публикувано: 10 септември, 2017 А у нас какви местенца имаааа! 12 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 10 септември, 2017 Сподели Публикувано: 10 септември, 2017 преди 1 час, Crazy Horse каза: Ехаа, Елзас! Лщбимо мое място!!! Върнахте ме няколко години назад, когато и аз бях там! Благодаря ви! Ето и малко снимки от моята колекция. Освен Риквир, Рибовил с немско име Раполтвайлен, Колмар и Егисем с немско произношение Егисхайм, аз препоръчвам и малкото село Хунавир! Ето ви от мен един микс от тези места! Ох, изглежда красиво и много вкусно! Това ще е пролетната ми дестинация в Европа. Благодаря на всички, които с прекрасните снимки чертаят нашите нови маршрути! 2 1 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 10 септември, 2017 Сподели Публикувано: 10 септември, 2017 преди 2 часа, Crazy Horse каза: Ехаа, Елзас! Лщбимо мое място!!! Върнахте ме няколко години назад, когато и аз бях там! Благодаря ви! Ето и малко снимки от моята колекция. Освен Риквир, Рибовил с немско име Раполтвайлен, Колмар и Егисем с немско произношение Егисхайм, аз препоръчвам и малкото село Хунавир! Ето ви от мен един микс от тези места! И едно от моите любими! Предстои ми да се върна там точно по Коледа, следвани от Фюсен, Оберамеграу, Гармиш-Партенкирхен, Инсбрук и Блед. Все красотички от темата. Нямам търпение! 2 2 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 10 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 10 септември, 2017 (редактирано) Благодарско за новите предложения в Елзас, Раполтвайлен и Хунавир са вече в списъка! А снимката с пайовете само ме мобилизира по-скоро да се върна в района, толкова божествено вкусни черешов и ябълков пай не бях опитвала... Редактирано 10 септември, 2017 от Девора 1 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 10 септември, 2017 Сподели Публикувано: 10 септември, 2017 Едно очарователно градче на Балканите-Мецово,Гърция 9 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 11 септември, 2017 Сподели Публикувано: 11 септември, 2017 Парга-красавицата на йонийско море 14 Връзка към коментар
Девора Публикувано: 14 септември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 14 септември, 2017 Брюж - канали, павирани улички, малки, китни площадчета и разбира се шоколад, много и навсякъде! 14 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 На 10.09.2017 г. в 11:54, Crazy Horse каза: Ехаа, Малко извън темата, но днес по Нова ТВ това ти ли беше? 3 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 Като ви гледам снимките и отново се замислям колко голям късметлия съм, че съм роден и живея в Европа. Всичките тези невероятни места са ми толкова близо, дали ще бъде 2 часа полет със самолет до някой от близките до тях градове или пък пътуване с кола директно от България... имам възможност буквално всеки месец за по 3-4 дни да посещавам различно място в прекрасната и стара Европа. Има хора в други краища на света, които си мечтаят да дойдат тук и да направят едно голямо пътуване, в което най-вероятно ще видят някои от основните неща - Лондон,Париж,Рим и пак няма да имат достатъчно време да видят тези китни местенца. Това ме подсеща за една история от Австралия: говорихме си с едно момиче в Кернс и искахме препоръки от нея какво да видим в Сидни. Първо ни препоръча задължително да посетим Универститета на Сидни. Сградата била построена средата или края на 19в. и била една от най-старите в Австралия - приличала дори малко на замък, нещо уникално. После обаче се усети и каза: "А, вие сте от Европа, там имате доста стари сгради и замъци, може и да не ви впечатли толкова" 16 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 15 септември, 2017 Сподели Публикувано: 15 септември, 2017 (редактирано) Пътуващите до Валенция могат да прескочат за един ден до Bocairent и Xàtiva. Bocairent Над Xàtiva има интересна крепост. Редактирано 15 септември, 2017 от christuff 16 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега