mu_ry Публикувано: 16 септември, 2017 Публикувано: 16 септември, 2017 тъкмо другата седмица пътувам за Валенсия, чудно ми идват тези предложения 1
Боян Димитров Публикувано: 30 септември, 2017 Публикувано: 30 септември, 2017 (редактирано) С много лека ръка се прескача Гърция. Знам, че се ходи на море там, но Димицана: Корони Монемвазия Наплио Сими Родос Лимнос Ираклио Санторини Редактирано 30 септември, 2017 от Боян Димитров 26 1 2
Боян Димитров Публикувано: 30 септември, 2017 Публикувано: 30 септември, 2017 Ретимно Хания Едеса Корфу Макриница 27 2
Боян Димитров Публикувано: 4 октомври, 2017 Публикувано: 4 октомври, 2017 (редактирано) На тема Балкани, споделям и 2 градчета от Албания Берати Джирокастър Редактирано 4 октомври, 2017 от Боян Димитров 23
jungfraujoch Публикувано: 4 октомври, 2017 Публикувано: 4 октомври, 2017 преди 2 минути , Боян Димитров каза: На тема Балкани, споделям и 2 градчета от Албания Берати Джирокастър Любими!
krasen_denev Публикувано: 9 октомври, 2017 Публикувано: 9 октомври, 2017 Реших се най-накрая да ви представя едно малко и много симпатично градче,което силно препоръчвам на абсолютно всички обикалящи из Европа и в частност южна Франция.Това градче се казва Каор. Интересна е легендата за моста Валентро The legend of the Pont Valentré The construction of the bridge lasted 70 years (1308 to 1378). In local folklore it is said that the foreman, exasperated by the slow pace of the work, signed a pact with the Devil. In the pact the Devil promised to use his skills expedite the work and, if he carries out all of the foreman's orders, then his (the foreman's) soul would be forfeit. Having seen the bridge built on time, the foreman regrets his decision and issues a final order to the devil to go and collect water for the other workers using a sieve. In revenge for having been tricked, the Devil sends a demon each night to loosen the final stone in the central tower (known as the Devil's Tower) to ensure that the bridge is never finished and must be repaired each day During the restoration of the bridge in 1879, the architect Paul Gout inserted a stone bearing the sculpted image of an imp into the central tower. As a result, according to the updated legend, every time the Devil checks to see that his vandalism has been carried out he is confused into thinking that the stone image is one of his demons tasked with dismantling the bridge. Мост Валентро в Каор-изглед от двата бряга и от понтонен мост/кей за лодки в реката. 22 1
mosad-KGB-mi5 Публикувано: 3 юни, 2018 Публикувано: 3 юни, 2018 Здравейте, Ако вече има такава тема, се извинявям и се надяван някой да ме упъти към правилното място. Предполагам има и други фенове на красивите малки селца, някои са посетили, може би едни от най - чаровните - тези в Елзас - и ще споделят. Ще започна с няколко от Англия и Уелс. Малко информация от тук, от там, която може и да пропуснете и да карате направо към снимките. Почти всички са от Cotswold, който обхваща около 800 кв. мили и включва земи от 4 графства - Wiltshire, Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire and Worcestershire. През Средновековието областта е известна по цяла Европа с качеството на своята вълна. ' in Europe the best wool is English and in England the best wool is Cotswold' 12th century saying. Заради дългото и гъсто руно породата е наричана The Cotswold lion (!). Вълнопроизводството в областта дава началото на тази индустрия в цялата страна, което от своя страна допринася за Индустриялната революциа в Англия. През 15 век половината от цялата индустрия в Англия е свързана с вълнопроизводството, а със закони от 1667 и 1678 се задължават всички погребения, освен на умрелите от чума, да стават във вълнен плат - за още по - голям стимул на индустрията....Законът е отменен едва през 1814 год. Много хора забогатяват от вълната и това се вижда от къщите и особено църквите, които са строени по онова време. Почти всички от селата по - долу са дължели просперитета си на производството и износа на вълна и производството на вълнен плат - по - късно. Много от т.н. cottages са строени през 14 и 15 век - Arlington Row in Bibury - една от най - известните и фотографирани е строена малко преди да паднем под турско робство и почти всички имат Sheep street, оетанали от онова време. Bourton - on - the - hill 12 1
mosad-KGB-mi5 Публикувано: 3 юни, 2018 Публикувано: 3 юни, 2018 Snowshill - едно от най - малките и най - чяровните. В повечето от тези селца - какъвто е случаят и тук - няма магазин, пъб, поща или друго да ти напомня за цивилизация. Почти всички са строени с т. н. Cotswold камък, който има много приятен светложълт цвят и ако денят се случи слънчев, къщите изглеждат много красиви. В Snowshill нямаше нито една timber framed и с т. н. thatched roof къща. Между другото се нарича така, понеже е на хълм и наистина пада сняг... 15
mosad-KGB-mi5 Публикувано: 3 юни, 2018 Публикувано: 3 юни, 2018 Broadway - разбира се няма нищо общо с Щатите - влиза в почти всички класации за най - красиво английско село. Голямо - с магазини, пъбове и т. н. 13 1
mosad-KGB-mi5 Публикувано: 3 юни, 2018 Публикувано: 3 юни, 2018 В тези селца могат често да се видят коли, като тази например. Хората, за разлика от Лондон, са изключително приветливи и усмихнати. Все още Broadway. 16 3
mosad-KGB-mi5 Публикувано: 4 юни, 2018 Публикувано: 4 юни, 2018 Broadway е наричан още ' The Jewel of Cotswold ' и 'Show village of England' . Неговият High Street е всъщност пътя, който е свързвал London с Worcester и от тук идва и името на селото - Broadway - широк път. 9
mosad-KGB-mi5 Публикувано: 4 юни, 2018 Публикувано: 4 юни, 2018 Chipping Campden. Името идва от англосаксонското 'cepe, ceping', което означава 'пазар'. За справка, една от най - централните улици в Лондон, може би сърцето на Лондон, която свързва Bank of England и St Paul's Cathedral се нарича Cheapside и е изпълнявала същата функция през Средновековието. Сравнително голямо, много красиво и си има река. 14
mosad-KGB-mi5 Публикувано: 4 юни, 2018 Публикувано: 4 юни, 2018 Има дълга и много красива High Street, а така също и нещо, което липсваше при предишните - Market Hall, построен през 1627г. Използва се и до сега - продаваха се овчи кожи....Малката сграда на последната снимка е публичната тоалетна. 9
mosad-KGB-mi5 Публикувано: 4 юни, 2018 Публикувано: 4 юни, 2018 Broad Campden. Няма го в нито една класация за най - красиво английско село, но е невероятно красиво. Сравнително малко, в нещо като долина между Chipping Campden и следващото - Blockley. Почти всички къщи имат thatched roof. 17
Гост Публикувано: 4 юни, 2018 Публикувано: 4 юни, 2018 Браво! Създаде ми още една камара местенца за гледане. Благодаря! 🙂
stanislavpp Публикувано: 5 юни, 2018 Публикувано: 5 юни, 2018 (редактирано) Ashton-under-hill Chipping Campden Редактирано 5 юни, 2018 от stanislavpp 9
stanislavpp Публикувано: 5 юни, 2018 Публикувано: 5 юни, 2018 (редактирано) Bourton-on-the-Water Редактирано 5 юни, 2018 от stanislavpp 9
Георги Публикувано: 5 юни, 2018 Публикувано: 5 юни, 2018 @mosad-KGB-mi5, обединих темата ти с друга подобна тук. Тази беше само за Европа, но я префасонирахме да е универсална 🙂 1
Боян Димитров Публикувано: 5 юни, 2018 Публикувано: 5 юни, 2018 След като има обединение, пък да вземем да прокараме и подновяване на темата с 2 градчета в Южна Белгия. Разположени са удобно за предпочелите да разгледат Елзас от Шарлероа. Dinant Durbuy 14
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега