Прескочи до съдържание

Южна Америка - бързи въпроси

Георги

Препоръчани мнения

Публикувано:

Тия дни прочетох, че президента Милей е обявил рязко затягане на граничния режим и сред мерките е тази задължителна здравна застраховка за всички влизащи в страната.Изглежда целта е по-скоро контрол над нелегалната емиграция.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Искам да букна пътуване до някоя страна в Южна Америка т.к още не сме стъпвали там. Дайте ми идея като за първо посещения на къде да се насочим като водещо е да е безопасно, защото половинката е убедена, че точно там ще ни наръгат а не на поредния коледен пазар в Германия та искам по-лесно да я убедя, че няма страшно :))) Пътуването ще е първата седмица на май за около 10 дни. 

Публикувано:

Перу е много туристическа страна и ако сте по основните забележителности, не мисля, че е опасно. Ние започнахме Южна Америка точно от Перу.

• Харесвам 3
Публикувано:

За минимален културен шок - Аржентина.Няма черни и индианци ,  силно европейско усещане съчетано с  южноамериканска природа ,  великолепна храна за всеки месояден.

За истинско  южноамериканско усещане - Бразилия ми е фаворит. 

Чили освен фантастичната природа е доста "стерилна" държава , не в смисъл на чистота,  просто ми е безлична.

• Харесвам 9
Публикувано:

Миналата година с моята половинка посетихме Перу - много ни хареса.

От известно време Turkish имат промоция София - Чили Сантяго или София - Буенос Айрес за около 1500-1600 лв. (може и multi city да се конфигурира полета на един билет). Пример:

image.png.152b3cfa1fb67d044332ad7cf3c538a6.png

За сега ми е само на фази планиране - летене до Чили, от там Великденските острови, малко Аржентина и на обратно, но дали ще стане реалност е друг въпрос.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, lesy каза:

Перу е много туристическа страна и ако сте по основните забележителности, не мисля, че е опасно. Ние започнахме Южна Америка точно от Перу.

преди 1 час, stanimir каза:

За минимален културен шок - Аржентина.Няма черни и индианци ,  силно европейско усещане съчетано с  южноамериканска природа ,  великолепна храна за всеки месояден.

За истинско  южноамериканско усещане - Бразилия ми е фаворит. 

Чили освен фантастичната природа е доста "стерилна" държава , не в смисъл на чистота,  просто ми е безлична.

преди 1 час, Marisha каза:

Още един глас за Аржентина. Освен месото и винооо.

Благодаря. Определено ме заинтригувахте с храната, щом казвате и че е безопасно и ще е с минимален културен шок си звучи като план. Те май приключиха с протестите доколкото намирам инфо в нета, не че това ще значи нещо като ще е след година? Първата седмица на май с времето ще имаме ли късмет и по-добре Аржентина или Перу по това време?

Публикувано:
преди 5 минути , Jorro каза:

Благодаря. Определено ме заинтригувахте с храната, щом казвате и че е безопасно и ще е с минимален културен шок си звучи като план. Те май приключиха с протестите доколкото намирам инфо в нета, не че това ще значи нещо като ще е след година? Първата седмица на май с времето ще имаме ли късмет и по-добре Аржентина или Перу по това време?

Времето е подходящо и за двете места. За мен избора зависи от това, какво мислите да правите.

преди 49 минути , vanku каза:

Миналата година с моята половинка посетихме Перу - много ни хареса.

От известно време Turkish имат промоция София - Чили Сантяго или София - Буенос Айрес за около 1500-1600 лв. (може и multi city да се конфигурира полета на един билет). Пример:

image.png.152b3cfa1fb67d044332ad7cf3c538a6.png

За сега ми е само на фази планиране - летене до Чили, от там Великденските острови, малко Аржентина и на обратно, но дали ще стане реалност е друг въпрос.

Ние сме с билети multi city за януари-февруари, само че София - Буенос Айрес, Рио-София.

• Харесвам 2
Публикувано:

понеже същественото се каза, да дам предложение - ако усещането ви е важно - Френска Гвиана. Законово и всякак си в Европейския съюз, а географски в Южна Америка. 😀

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Публикувано:

Абе не е толкова спокойно в Аржентина.Март месец бяхме и единия ден имаше протести и минахме покрай запалена полицейска кола а един хеликоптер кръжеше над Буенос Айрес.После в хотела ни казаха,че имало убити двама полицаи.Ама то навсякъде може да се случи.Миналата година пък улучихме размириците в Гуаякил Еквадор.

• Харесвам 1
Публикувано:

Въпрос, ако кацнем с полет от Буенос Айрес на летище Cataratas of Iguazu International Airport (IGR) за да разгледаме водопада може ли след това лесно да се придвижим до летището от бразилска страна Foz do Iguaçu International Airport (IGU) като останем да спим може би в Пуеро Игуасу, защото ще сме с багажи все пак и ще трябва да ги оставим някъде.

Мисля някакъв  маршрут, в който да не трябва да се връщаме до Буенос Айрес, а да стигнем после директно до Сао Пауло от където ще летим обратно към БГ.

Публикувано:

Може, но водопадите са за два дни. Един ден от страната на Аржентина и един от Бразилия. Водопадите от бразилския бряг също си заслужават. Предвидете го. Някой да препоръча къде може да си оставите багажа там. Иначе има обществен автобус, който спира на границата и се минава през КПП.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ние спахме 2 дни в Пуерто Игуасу(Аржентина),след това такси до foz do Iguazu (Бразилия) и нощувка.Разгледахме водопадите и от бразилска страна и следобед летяхме за Рио.Вие можете да летите за Сао Пауло.

2 minutes ago, lesy said:

Може, но водопадите са за два дни. Един ден от страната на Аржентина и един от Бразилия. Водопадите от бразилския бряг също си заслужават. Предвидете го. Някой да препоръча къде може да си оставите багажа там. Иначе има обществен автобус, който спира на границата и се минава през КПП.

Ако не се спи там има локери на входа на парка.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, lesy каза:

На мен идеята ми е като за първи път в ЮА да посетим най-известните места в 2-3 държави за да може да си преценим за коя да отделим повече време следващия път.

За сега откачения ми план е Лима-Куско-(евентуално Титикака)-Буенос Айрес-Монтевидео(дей трип с бърза лодка)- Игуасу от двете страни- Сао Паоло от където ще летим обратно за София. Ако останат дни може да вмъкна и Рио въпреки, че жената е много против за Бразилия заради високата престъпност 

Публикувано:

ами това е маршрута, вътрешен полет до водопадите, пресичаш границата по земя и вземаш вътрешен полет на тръгване. Според мен поне 2 дена ти трябват (абсолютен минимум 1,5 с една нощувка), може и повече. По-приятно е да нощуваш в Игуасу, отколкото в Сао Пауло, та може и две.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не пропускайте Рио.Има си особен чар.Ако сте в района на Копакабана не вярвам да имате проблеми.Разходали сме се доста и никой не ти обръща внимание.На мен и Сао Пауло ми харесва.Защото беше неделя и бул.Паулиста става пешеходна и организират игри музика Абе яко е.А и има обилно полицейско присъствие.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 34 минути , neuromancer каза:

ами това е маршрута, вътрешен полет до водопадите, пресичаш границата по земя и вземаш вътрешен полет на тръгване. Според мен поне 2 дена ти трябват (абсолютен минимум 1,5 с една нощувка), може и повече. По-приятно е да нощуваш в Игуасу, отколкото в Сао Пауло, та може и две.

Значи оставаме две нощувки със сигурност на Игуасу само трябва да видя от коя страна ще бъде.

преди 26 минути , swimmer каза:

Не пропускайте Рио.Има си особен чар.Ако сте в района на Копакабана не вярвам да имате проблеми.Разходали сме се доста и никой не ти обръща внимание.На мен и Сао Пауло ми харесва.Защото беше неделя и бул.Паулиста става пешеходна и организират игри музика Абе яко е.А и има обилно полицейско присъствие.

В Рио за да стигнеш до статуята на Христос и скалата предполагам се ходи с таксита? 2-3 дни сигурно ще стигнат,нали така? 

За Мачу Пикчу и Куско колко дни ще ми трябват?

Буенос Айрес предполагам 3 ще са достатъчни за да може да се отиде за ден до Монтевидео?

Публикувано:

За Рио може такси, Убер по-добре, няма нужда да се обясняваш на непознат език и е по-евтино. Даже има и Убер такси, да викнеш лицензирано такси през приложението. 2-3 дена са ок.

Има и автобуси, ама е добре все пак да си свикнал, да говориш езика, че не винаги е ясно дали минава откъдето ти трябва.

Луфтханза трябва да имат полет от Рио и да не минаваш през Сао Пауло, турците нямат още такъв полет, ако не съм изпуснал новината.

Мачу Пикчу и Куско 3-4 дена, там пътя между двете е дълъг, пък и не върви да пропуснеш всичко... 

• Харесвам 1
Публикувано:

Летяли сме от Буенос Айрес с вътрешен полет до водопадите, после с такси през границата, хотел от бразилската страна и на другия ден полет до Рио.

Идеята ни беше да оставим куфарите в локърите за куфари от аржентинската страна и да видим водопадите, после да отидем към Бразилия. Обаче локърите се оказаха малки за нашите куфари - буквално за по 3-4 см не успяха да влязат - и се наложи да отидем направо към хотела и гледахме водопадите от бразилската страна и от въздуха (с хеликоптер).

В Рио ползвахме обществен транспорт за обикаляне по забележителности, магазини и т.н., такси само от/до летището.

Монтевидео за един ден от Буенос Айрес ми се стори прекалено много път - гледахме варианта с ферибот. Така че отидохме до Colonia del Sacramento в Уругвай. Градчето е много приятно, точно срещу Буенос Айрес и само час и 15 минути с ферибот.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 27.05.2025 г. в 2:50, Jorro каза:

Искам да букна пътуване до някоя страна в Южна Америка т.к още не сме стъпвали там. Дайте ми идея като за първо посещения на къде да се насочим като водещо е да е безопасно, защото половинката е убедена, че точно там ще ни наръгат а не на поредния коледен пазар в Германия та искам по-лесно да я убедя, че няма страшно :))) Пътуването ще е първата седмица на май за около 10 дни. 

Моят опит е от Колумбия , Боливия , Перу , Чили и Аржентина . 

Възможно е да скандализирам някой ( извинявам се ) , но ми се видя еднакво безопасно навсякъде .

Най-милите хора ще видиш в Колумбия .

Най-уникалната забележителност в света ще видиш в Боливия.

Най-хубавите забележителности ще видиш в Перу.

Най-хубавите условия за ски и алпийска архитектура ще видиш в Чили.

Най-хубавите места и меса  ще видиш в Аржентина .

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 часа, Jorro каза:

Въпрос, ако кацнем с полет от Буенос Айрес на летище Cataratas of Iguazu International Airport (IGR) за да разгледаме водопада може ли след това лесно да се придвижим до летището от бразилска страна Foz do Iguaçu International Airport (IGU) като останем да спим може би в Пуеро Игуасу, защото ще сме с багажи все пак и ще трябва да ги оставим някъде.

Мисля някакъв  маршрут, в който да не трябва да се връщаме до Буенос Айрес, а да стигнем после директно до Сао Пауло от където ще летим обратно към БГ.

Споделям ви информация от моето пътуване до Игуасу. Опитах се подробно да обясня за най-важните неща. Надявам се да ви бъде полезно - https://oneticketjustgo.com/iguazu-falls-both-sides/

• Харесвам 2
Публикувано:

За Перу - Лима и Куско за 4-6 дни /2+4/ ти е достатъчно. Титикака за мен е абсолютен скам. Да интересни неща има, но все едно си на цирк - хората ходят на работа, за да баламосват туристите, че живеят на островите.

За Аржентина -  Буенос Айрес - минимум 2 дни. Ако имаш още - по- добре. От там до Уругвай е по- приятно и по- кратко да идете до Колония де Сакраменто - приятно градче за дневен трип. После лети до водопадите рано сутрин - гледай ги от аржентинската страна и вечерта иди да спиш в Бразилия - по- хубави и по - евтини хотели. На другият ден гледайте от бразилската страна , летете с хеликоптер и можете да си нагласите да спите пак там или да летите до Рио.

Рио за 2-3 дни е идеално. Придвижвайте се с убер, пийте кайпириня на плажа/ много весела напитка и само там ми е била вкусна/,  С Мари сме писали за тези места преди две години

и аз имам тема за Перу по-отдавна.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 28 минути , Цвете каза:

За Перу - Лима и Куско за 4-6 дни /2+4/ ти е достатъчно. Титикака за мен е абсолютен скам. Да интересни неща има, но все едно си на цирк - хората ходят на работа, за да баламосват туристите, че живеят на островите.

За Аржентина -  Буенос Айрес - минимум 2 дни. Ако имаш още - по- добре. От там до Уругвай е по- приятно и по- кратко да идете до Колония де Сакраменто - приятно градче за дневен трип. После лети до водопадите рано сутрин - гледай ги от аржентинската страна и вечерта иди да спиш в Бразилия - по- хубави и по - евтини хотели. На другият ден гледайте от бразилската страна , летете с хеликоптер и можете да си нагласите да спите пак там или да летите до Рио.

Рио за 2-3 дни е идеално. Придвижвайте се с убер, пийте кайпириня на плажа/ много весела напитка и само там ми е била вкусна/,  С Мари сме писали за тези места преди две години

и аз имам тема за Перу по-отдавна.

Много благодаря за съветите. Вече ми се поизясни картинката и остава само и полетите да ги напасна. Титикака отпадна в момента, в който прочетох че пътя с влак е 10ч, а за полет от Куско трябва да летя през Лима. Финално, ако успея да намеря подходящи полети ще стане точно така като само Рио е под въпрос, т.к Марина се дърпа упорито. 

Публикувано:
преди 2 часа, Jorro каза:

Много благодаря за съветите. Вече ми се поизясни картинката и остава само и полетите да ги напасна. Титикака отпадна в момента, в който прочетох че пътя с влак е 10ч, а за полет от Куско трябва да летя през Лима. Финално, ако успея да намеря подходящи полети ще стане точно така като само Рио е под въпрос, т.к Марина се дърпа упорито. 

Кажи й, че ще й хареса за няколко дни. Няма да се завирате из кофти места и ще си изкарате супер. Сао Пауло се води по-опасен.

До Пуно се ходи с автобус. Честно казана дори не знам има ли влак в тази посока. Само се подгответе с хапчета за високото в Куско. Прочети ми разказа, ще ти стане ясно.

Публикувано:
преди 8 минути , Цвете каза:

Кажи й, че ще й хареса за няколко дни. Няма да се завирате из кофти места и ще си изкарате супер. Сао Пауло се води по-опасен.

До Пуно се ходи с автобус. Честно казана дори не знам има ли влак в тази посока. Само се подгответе с хапчета за високото в Куско. Прочети ми разказа, ще ти стане ясно.

Тя и в Сао Пауло не иска, но от там взех билети за връщане 🙂 ще прочетем довечера всичко и дано я навия. 🙂

За Уругвай ме вкара в размисли ще разгледам това градче, ако е по-хубаво от Монтевидео и по-близо няма причина да се бие повече път.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.