Прескочи до съдържание

Южна Америка - бързи въпроси

Георги

Препоръчани мнения

Публикувано:

Jetsmart не ми вади цени изобщо, показва forbidden, предполагам нещо с геолокацията, как е при вас? Как са принципно цените от сайта спрямо посредниците?

Публикувано:
преди 7 часа, Oshko каза:

Jetsmart не ми вади цени изобщо, показва forbidden, предполагам нещо с геолокацията, как е при вас? Как са принципно цените от сайта спрямо посредниците?

Страшна мъка са. Мисля, че сайта бачкане само ако избереш държава Чили, но едва успях да си платя билетите, ако имаш алтернатива с друга компания си спести мъките с тях. Ако все пак успееш да си купиш билет иначе са ок, нови самолети, усмихнат екипаж и така 😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Имаше някакъв проблем и при мен (вътрешен полет в Колумбия).След няколко опита накрая успях да платя с кредитна Visa  на ПИБ.Може да съм сменял IP, не помня  дали стана от самосебе си , но се получи.

• Харесвам 1
Публикувано:
On 8/23/2026 at 2:59 PM, Oshko said:

Точно миналата седмица мъчех полет с тях IGU - SCL - не ми минаваше плащането от България. Взех полета в крайна сметка с trip.com - имаше различни опции за багаж директно през посредника. Нямаше проблем с чекирането и полета.

• Харесвам 2
Публикувано:

Колко дни са необходими за турове за Атакама и Салар де Уюни? И дублират ли се пейзажите? 

Публикувано:
Преди 1 час, lesy каза:

Колко дни са необходими за турове за Атакама и Салар де Уюни? И дублират ли се пейзажите? 

Аз го направих за 3 дни и беше напълно достатъчно. Да, в даден момент пейзажите стават еднотипни. Тук съм описал подробно местата: https://oneticketjustgo.com/3-days-in-san-pedro-de-atacama-chile/

• Харесвам 3
Публикувано:
2 hours ago, lesy said:

Буквално преди 2 дни се върнах от трип, който включваше Атакама и Салар де Уюни. Направих го 1 нощувка в Атакама и 3 по път към Салара и обратно. Можеше да се направи и за 3 общо, но щеше да е доста пътуване. В момента въпреки че се води сух сезон, Салара е с вода - местните коментираха че е много нетипично времето тази година заради Ел Ниньо. Също така близкия граничен пункт от към Сан Педро е затворен заради много навалял сняг и се изпуска прехода през националния резерват с лагуните.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, vanku каза:

Буквално преди 2 дни се върнах от трип, който включваше Атакама и Салар де Уюни. Направих го 1 нощувка в Атакама и 3 по път към Салара и обратно. Можеше да се направи и за 3 общо, но щеше да е доста пътуване. В момента въпреки че се води сух сезон, Салара е с вода - местните коментираха че е много нетипично времето тази година заради Ел Ниньо. Също така близкия граничен пункт от към Сан Педро е затворен заради много навалял сняг и се изпуска прехода през националния резерват с лагуните.

С една фирма ли беше?

Публикувано:
16 hours ago, lesy said:

С една фирма ли беше?

Да, но няма никакъв проблем да се направи и с 2 фирми. Направихме следното:

Ден 1 - ранно кацане в Калама - взеха ни от летището, ходихме до Долината на дъгата, Петроглифи - оставане на багажа в хотела - след това Долината на луната, Залез над някакъв каньон - Астрономически тур

Ден 2 - ранно ставане - трансфер към Боливия със спирки на 1-2 лагуни (граничния пункт до Сан Педро беше затворен и изпуснахме националния парк по този начин), Изоставените влакове и стигане до Уюни и настаняване в хотел в града. Имахме късмет и се оказа че има голям фестивал в града в този ден.

Ден 3 - цял ден в Салара и нощувка до Салара.

Ден 4 - връщане от Салара в посока Чили със спиране в лагуни, каньони, скални образувания и спане близо до граничния пункт с Чили.

Ден 5 - ранно ставане, минаване през 2-3 лагуни с яко много фламингота и връщане в Калама, от където летяхме към Сантяго и Европа в същия ден (малко рисково, защото бяха полетите на 3 отделни билета, но всичко беше по план).

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

И още един въпрос. Част от групата искат да останат в Боливия и да продължат към Перу, с ние обратно към Сантяго. Дали има вариант да ги оставят някъде откъдето да продължат с автобус? Или с предварителна уговорка за трансфер?

Публикувано:
8 hours ago, lesy said:

И още един въпрос. Част от групата искат да останат в Боливия и да продължат към Перу, с ние обратно към Сантяго. Дали има вариант да ги оставят някъде откъдето да продължат с автобус? Или с предварителна уговорка за трансфер?

От Уюни има самолет сутринта до Ла Паз, както и автобус и от там към Перу. Едни италианци, с които се запознахме казаха че ще пътуват с автобус от Уюни до Ла Паз и след това до Пуно и Куско.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако някой има интерес за трансфер от Калама - летище до Сан Педро и обратно - 32500CLP двупосочно

20260902_163347.jpg.042864e7914792128ff87e2ac106b23d.jpg

В Сан Педро, на улица Караколес, са офисите на всички фирми за турове и работят до късно. Ние избрахме предварително HORIZONTE Atacama, които излязоха изключително коректни.

За 2ма се наложи промяна в последния момент , предложиха друга опция и дори направиха рефънд. Ако някой има интерес:

https://horizonteturismo.com/en/

Screenshot_20260903_045615_WhatsApp.jpg.966582363f373151246e2255ae091eb2.jpg

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.