Прескочи до съдържание

Малдиви - бързи въпроси

Яничка
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Малдивите. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли вечерни/нощни трансфери между островите?

- Какви са сезоните на Малдивите?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - местен остров + трансфери или резорт?

- Къде е най-доброто гмуркане?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

"За да те качат на самолета за Мале ти трябва попълнена декларация и потвърждение на имейла от Малдивите, в рамките на 96 часа, преди излитането от Абу Даби."

Може ли малко повече информация за тази декларация и потвърждение на имейл от Малдивите! Ще летим другия месец и не знам нищо за това. 

Сега прочетох, вече съм в час.

Публикувано:
преди 36 минути , Charlie каза:

"За да те качат на самолета за Мале ти трябва попълнена декларация и потвърждение на имейла от Малдивите, в рамките на 96 часа, преди излитането от Абу Даби."

Може ли малко повече информация за тази декларация и потвърждение на имейл от Малдивите! Ще летим другия месец и не знам нищо за това. 

В рамките на 96 часа преди полета (да се разбира максимум 96 часа, т.е. от 4 дни преди до деня на полета), трябва да попълниш Travel declaration за пред имиграционните на Малдивите. 

https://imuga.immigration.gov.mv/traveller

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 46 минути , vino4erpec каза:

Благодаря ти! Весело изкарване!

Благодаря за отговора, че даже като го поразрових пишеше, че визата струва 79$.....

Ако искаш, изтрий последните постове свързани с визата.

Не е. Малдивите вземат 10,20$

Да не се набутате да плащате на посредници. Това не е виза, а декларация.

Публикувано:
преди 25 минути , Дани Магелани каза:

Не е. Малдивите вземат 10,20$

Да не се набутате да плащате на посредници. Това не е виза, а декларация.

Дани, това, което цитираш е за ОАЕ, от някакъв туристически сайт, който иска 79$ за виза за българи, която всъщност не ни трябва......😄

Публикувано:
На 5.01.2025 г. в 7:23, Дани Магелани каза:

Пристигнах в Мале. На паспортния контрол дадох паспорта и сложих джоба с всички билети и отгоре декларацията (нали съм аналогово поколение, но можеше и от телефон). Би ми печата без въпроси.

На изхода ни чакаше представител на ризорта с табела. Настани ни в лоундж Moonimaa докато стане време за вътрешния полет. Храна, кафе и безалкохолни, средна хубост, но без пари. Нямаме претенции. Има стаичка за куфарите и баня.

Тагвам те @new one виж и постовете ми нататък.

• Харесвам 1
  • 4 месеца по-късно ...
Дани Магелани
Публикувано:
преди 16 минути , Captain45 каза:

Има ли на летището в Мале локъри за куфари?

Има бизнес салон, който се намира след излизането от терминала, като се тръгне към залата за местните полети, в дясно на 2 етаж. В него има голяма стая, специално за куфари. Обслужва чакащите за вътрешните полети. Няма алкохол, само храна, топли напитки, безалкохолни. Предполагам ще имаш достъп с карта или заплащане. Много са мили и услужливи. На нас лоунджът ни беше включен в трансфера с вътрешния полет.

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 26.09.2024 г. в 15:18, ven62 каза:

И да не го вземеш - "За народа загуба велика", освен ако не си го предвидил за приятели и роднини вместо магнитче.

Вече не се и пазарят на пазара. Продават в пакет 12 баунтита за 10 долара. Иначе за сушената риба стана пазарлъка. Още в началото ти казват една цена и после веднага като за теб ти правят отстъпка. Накрая им казвам да ми измерят за 5 долара например, ти излиза на кантара 7 и ти го дават за 5 без пазарлък. Е сигурно струва 3 🙂 Иначе дават от всичко да опиташ, плодове, риба, баунтита или каквото ти е интересно ти дават да опиташ. 

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, ходил ли е някой скоро към Малдивите? Интересувам се как стоят нещата със задължителните такси за туристи. От всички сайтове, които разгледах, само в един бакпакърски сайт, авторът беше споменал, че има много такси за туристите. Попитах ChatGPT и това ми изкара като задължителни такси: &nbspimage.png.81cf4e631ea528c6b768436c03182a2a.png

Такса 12$ на ден на човек, 16-17% Tourism Goods and Services Tax (TGST), отделно Departure Tax & Airport Development Fee (ADF) - $50 departure + $50 ADF. 

Публикувано:

По принцип таксата за напускане ти е в цената на самолетният билет, ако летиш. Всички цени на хотелите са с включени такси, така че не плащаш такси отделно. 

Публикувано:
преди 2 часа, Captain45 каза:

По принцип таксата за напускане ти е в цената на самолетният билет, ако летиш. Всички цени на хотелите са с включени такси, така че не плащаш такси отделно. 

Офертата за хотела беше по принцип през voyage-prive и там от всички публикувани оферти, само в една имаше изрично посочено, че включва тези 12$ на ден. 

Публикувано:
преди 20 минути , Yana Stancheva каза:

Офертата за хотела беше по принцип през voyage-prive и там от всички публикувани оферти, само в една имаше изрично посочено, че включва тези 12$ на ден. 

Имам резервация за догодина и в нея е написано, че тази такса от 12$ на човек и на вечер се заплаща на място. Тъй като направих и няколко резервации през букинг, които после канцелирах, на всички го пишеше Те влизаха в общата сума, както и 17% такса. Пробвах и без да стигна до резервация директно на сайтове на ризорти, там тези 17%, излизаха накрая преди общата сума за плащане, май и тези 12$. Мисля, че ги има навсякъде, но някъде са включени в общата сума и не са разбити, другаде -не. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 26 минути , Yana Stancheva каза:

еми освен да ги питаш един по един...

или да си калкулираш таксите допълнително, пък ако не ги искат - се радваш

Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

еми освен да ги питаш един по един...

или да си калкулираш таксите допълнително, пък ако не ги искат - се радваш

Писах им на сайта, чакам евентуално да ми отговорят 🙂 Иначе в букинг също почти никъде не се споменава да е включена тази такса, освен в един-два хотела описано долу с малки букви при цената на трансфера. 

Публикувано:

на мен в Букинг на всичките ги пише таксите допълнително

image.png

ето така са ми всичките 21 хотела от търсенето

image.png

• Харесвам 1
Публикувано:

Значи... проблемът е малко по-пъстър. Такса заминаване и пристигане е включена в самолетните билети наистина, дори не я виждаш. За спанетата като резервираш ще стане ясно дали са включени другите 3 такси или не, както са дали примера в Букинг.
Проблемът е, че на място някои ресорти дават цени в менютата или на глас преди таксите, а други след. Със скромния ми опит от два ресорта, по-бюджетният даваше без такси, за да звучи евтино.

• Харесвам 1
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

На сайта на МнВР е написано, че освен валиден паспорт 6м, попълнена декларация, двупосочни билети и предплатена хотелска резервация, се иска и доказателство за достатъчни средства (нанякъде прочетох по 150$ на човек, на ден) - това доказателство иска ли се наистина и как се предоставя - извлечение за наличност по карта?

Публикувано:
преди 15 минути , Бръмбар каза:

На сайта на МнВР е написано, че освен валиден паспорт 6м, попълнена декларация, двупосочни билети и предплатена хотелска резервация, се иска и доказателство за достатъчни средства (нанякъде прочетох по 150$ на човек, на ден) - това доказателство иска ли се наистина и как се предоставя - извлечение за наличност по карта?

Януари 2025 не искаха.

• Благодаря 1
Публикувано:

На нас два пъти не са ни искали, но бяхме с децата и беше очевидно, че нямаме намерение да им тежим на държавата. Според мене биха искали на случаен принцип на част от хората, които в декларацията са вписали очевидно скромни острови за настаняване, а не ресорт, който в повечето случаи е предплатен поне частично.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Бръмбар каза:

Върнах се в неделя от Малдиви и никой не ми е искал. Само декларацията. 

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.