Прескочи до съдържание

Малдиви - бързи въпроси

Яничка
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Малдивите. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли вечерни/нощни трансфери между островите?

- Какви са сезоните на Малдивите?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - местен остров + трансфери или резорт?

- Къде е най-доброто гмуркане?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

преди 24 минути , Tsvetuni каза:

Вие по кое време на годината сте били там? А от Омадху имаше ли екскурзии до манти и китови акули? 

Бяхме началото на февруари. От Омаду не сме търсили екскурзии. Там има хубав риф от брега. 

Връзка към коментар

Как мога да се предвижа най-бюджетно от Летището до Маафуши? Полета каца 18.10 на 20.04, това което открих е speed boat 18.30, но не съм сигурен,че ще успея,следващата 21,за 25$. Предварително ли трябва да купя или може и на място, Благодаря!

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 31 минути , ivan69 каза:

Как мога да се предвижа най-бюджетно от Летището до Маафуши? Полета каца 18.10 на 20.04, това което открих е speed boat 18.30, но не съм сигурен,че ще успея,следващата 21,за 25$. Предварително ли трябва да купя или може и на място, Благодаря!

Има и ферибот за дребни пари, но трябва да отидеш до Мале с корабче, да пресечеш целия остров с такси, за да стигнеш до пристанището и да вземеш ферибота. Аз бих избрала бързата лодка от летището.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , Дани Магелани каза:

Има и ферибот за дребни пари, но трябва да отидеш до Мале с корабче, да пресечеш целия остров с такси, за да стигнеш до пристанището и да вземеш ферибота. Аз бих избрала бързата лодка от летището.

Ние така направихме преди години, но не си спомням в колко часа беше това фери. Май в 15:00 (може и да се е променило)

@Ametist трябва да знае.

А пресичането на Мале си е ... преживяване. Потапяш се в лудницата. Силно му го препоръчвам на @ivan69.  По-малка и по-циганска столица не се сещам да има. Както казва една позната магеланка - Мале, мале!

• Харесвам 8
  • Смея се 4
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...
Дани Магелани
преди 39 минути , 招き猫 каза:

Става ли края на август и началото на септември за почивка или вали?

Била съм в началото на август 12 дни. Преваля слабо два пъти за по 15 мин. Веднъж имаше буря, но и тя беше за половин час. В останалото време - жега.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте,

Колко са надеждни полетите от Абу Даби до Мале с Уиз? Питам, защото бях чел различни коментари, че отменят полетите в последния момент и накрая от планувана едноседмична почивка в Малдивите може да се съкрати на 3-дневна почивка в Малдивите. Има ли някой, който е пътувал по маршрута, за да сподели мнение, тъй като и в период, когато все още няма полети по отсечката от София до Абу Даби, се налага още един полет по маршрута за Мале?

Връзка към коментар

До Малдиви не съм ползвала Wizz, но до Оман през Абу Даби - да. Полетите София - Абу Даби - София , Абу Даби - Маскат бяха точни, но Маскат - Абу Даби закъсня около 9 часа. Бях оставила по 1 нощувка в Абу Даби и в двете посоки за всеки случай.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Боян Димитров
преди 11 часа, r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Колко са надеждни полетите от Абу Даби до Мале с Уиз? Питам, защото бях чел различни коментари, че отменят полетите в последния момент и накрая от планувана едноседмична почивка в Малдивите може да се съкрати на 3-дневна почивка в Малдивите. Има ли някой, който е пътувал по маршрута, за да сподели мнение, тъй като и в период, когато все още няма полети по отсечката от София до Абу Даби, се налага още един полет по маршрута за Мале?

Ние понеделник се върнахме, точно така пътувахме с по едно спане в абу даби на отиване и връщане. Специлано по тази отсечка , ми се струва ,че си относително сейф, защото самолета излита по обяд и вечерта към 6-7 се връща от Мале. Което означава, че е малко вероятно да натрупа голямо закъснение. При нас закъснение се получи на връщане след като се бяхме качили в самолета, защото един час не можаха да свалят един дето налетял на стюардесата да я бие.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Април пътувах без никакви закъснение , въпреки наводненията в Дубай. Закъсня единствено полета Рим-Абу Даби с 4 часа....

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте! На кое летище в Мале кацат полетите на Уиз. Откривам информация за две международни летища - Велана и Villa.  Някой отсядал ли е на Mahibadhoo, за да сподели опита си с трансфера до там от летището?

Връзка към коментар
преди 2 часа, anifg каза:

Здравейте! На кое летище в Мале кацат полетите на Уиз. Откривам информация за две международни летища - Велана и Villa.  Някой отсядал ли е на Mahibadhoo, за да сподели опита си с трансфера до там от летището?

В Мале има само 1 летище и то е Велана. Всички полети кацат там. Има едно малко летище на остров Мaamigili, което се ползва за трансфери до резортите на Villa resort hotels и на него му казват Villa Maamigili, но то не е международно и там кацат само проплани от/до Мале.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 49 минути , Jorro каза:

В Мале има само 1 летище и то е Велана. Всички полети кацат там. Има едно малко летище на остров Мaamigili, което се ползва за трансфери до резортите на Villa resort hotels и на него му казват Villa Maamigili, но то не е международно и там кацат само проплани от/до Мале.

Има и друго международно летище - Ган.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Има и друго международно летище - Ган.

Което е буквално от другата страна на екватора, и много трудно мож еда бъде объркано с това на Мале 🙂

Връзка към коментар

Тази година полетите(Wizz) са с 24 часа  престой преди отсечката до Мале и в двете посоки. 

Което си е абсолютна сасипия. 

Миналата година беше 10ина часа и се ядваше.

Още повече, че  за момента няма някаква кой знае, колко привлекателна цена по схемата с Уиз. 

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 22 минути , Captain45 каза:

На летището продават ли от местното баунти Addu Bon’di?

Че няма да имам време да отскоча до пазара в Мале.

Продаваха го дори на сравнително обикновения ни ресорт в магазинчето, явно си се приема за сувенир. На летището между пристигащи и заминаващи има едно магазинче като дрогерия и аптека с пакетирани храни и може би ще го има там, освен на щанда със сувенири пред него.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 59 минути , Captain45 каза:

На летището продават ли от местното баунти Addu Bon’di?

Че няма да имам време да отскоча до пазара в Мале.

И да не го вземеш - "За народа загуба велика", освен ако не си го предвидил за приятели и роднини вместо магнитче.

Връзка към коментар
преди 27 минути , ven62 каза:

И да не го вземеш - "За народа загуба велика", освен ако не си го предвидил за приятели и роднини вместо магнитче.

Добре  се запознах от твоя пътепис как и от къде да се снабдя на най-добра цена, но няма да имам време да отскоча до Мале.

За приятели и роднини ще нося като сувенир. Магнитчета от много време съм спрял да купувам понеже свърши мястото на хладилника 😉

Апропо, намерих и онлайн доставка, та може и да не разчитам на магазините околко летището. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Captain45 каза:

Добре  се запознах от твоя пътепис как и от къде да се снабдя на най-добра цена, но няма да имам време да отскоча до Мале.

За приятели и роднини ще нося като сувенир. Магнитчета от много време съм спрял да купувам понеже свърши мястото на хладилника 😉

Апропо, намерих и онлайн доставка, та може и да не разчитам на магазините околко летището. 

Не е нещо велико. Не бъди с прекалени очаквания. На мен не ми хареса.

Връзка към коментар
преди 47 минути , Дани Магелани каза:

Не е нещо велико. Не бъди с прекалени очаквания. На мен не ми хареса.

O, да, нещо като суха халва. Също, виждайки местната икономика, почти сигурен съм, че не се прави на занаятчийски принцип, а в някое цехче на остров близо до Мале и захранва цялата страна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В онлайн магазина който доставя виждам, че се произвежда до 3 дни. Така, че може и малко по-автентично да изглежда, макар че на снмката е увито в хартия, а не в бананово листо: https://shop.etukuri.mv/products/addu-bondi

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.