Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 11 часа, Guinness каза:

Аз имам подобен казус и питах съпорта, като ми отговориха с "нали имате билет". При мен обаче проблемът е, че искам да отида и до Грузия и се чудя дали да купувам билети или да чакам евентуално да анулират полета ми София - Баку - София.

Аз лично не бих рискувала. Продължават да не продават билети за след 20 септември. Колкото и да твърдят, че всичко е наред с вече купените ни билети за след тази дата, не виждам никаква бизнес логика в това да имаш намерението да изпълниш даден полет, пък да не продаваш места за него... По-скоро въпросът е какво ще предложат като варианти и кога?

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 13 часа, Guinness каза:

искам да отида и до Грузия

Е-визата е single-entry. Имай предвид и това.

Преди 1 час, venceremos каза:

Колкото и да твърдят, че всичко е наред с вече купените ни билети за след тази дата, не виждам никаква бизнес логика в това да имаш намерението да изпълниш даден полет, пък да не продаваш места за него

Може вече всичко да е продадено. 🙂

Връзка към коментар
преди 12 минути , angel tomov каза:

Е-визата е single-entry. Имай предвид и това.

Може вече всичко да е продадено. 🙂

Да, знам за визата. Говорих с консула на Република Азербайджан и ми потвърди, че може да кандидатствам за 2 еднократни визи.

Колкото до полетите - силно се съмнявам, че всичк е продадено, но дори да е така пак щеше да излиза в търсачката.

Преди 1 час, venceremos каза:

Аз лично не бих рискувала. Продължават да не продават билети за след 20 септември. Колкото и да твърдят, че всичко е наред с вече купените ни билети за след тази дата, не виждам никаква бизнес логика в това да имаш намерението да изпълниш даден полет, пък да не продаваш места за него... По-скоро въпросът е какво ще предложат като варианти и кога?

Да, но цените постоянно се покачват и вече не знам дали да рискувам с билети или да чакам и да се надявам да ни компенсират или върнат парите обратно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

След като вече не мога да си редактирам мнението,да кажа,че все пак полетът си беше порядъчно пълен. Имало е смяна на гейтове в крайна сметка и доста хора се присъединиха по-късно.

Извинявам се за дезинформацията.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
В момента, mamaivy каза:

Ще се бордваме в Баку след малко. Като гледам сме не повече от 40-50 човека. Дано се задържи линията,ама...

Е, в пика на най-горещия месец едва ли много хора биха си купили билети. То се проваля цялата почивка и разходките там. Аз и септември съм ходил, беше над 30 градуса всеки ден. Там по принцип е по-топло от България. А зима отдавна няма.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 часа, Hakkâri Spor каза:

Е, в пика на най-горещия месец едва ли много хора биха си купили билети. То се проваля цялата почивка и разходките там. Аз и септември съм ходил, беше над 30 градуса всеки ден. Там по принцип е по-топло от България. А зима отдавна няма.

Да ти кажа,че е горещо, горещо е. Но за градски туризъм си е супер. Дори и за планински си има опции. Зависи кой какво обича и как си планира пътуванията. Ние примерно си взехме два тура- нощен Баку и околностите. И на двата си изкарахме супер,до Гобустан и  другите пътувахме с комфортен, климатизиран микробус,хотелът ни имаше приличен външен басейн за най-горещите време. Изобщо ни се получи лежерна градска почивка. Даже и до аквапарка не стигнахме.

Използвам тук да похваля гидът ни Самир, който работи за My tour Baku и Enjoy travel Azerbaijan. Много информация ,персонално отношение и грижа получихме. Самият тур е на различни езици ( при нас английски и руски), с достатъчно време за всичко.

В заключение,Баку ни хареса много,.

Дано се задържи линията,за да планираме и планинска почивка там.

IMG_20240805_110434.jpg

• Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 5 минути , mamaivy каза:

Да ти кажа,че е горещо, горещо е. Но за градски туризъм си е супер. Дори и за планински си има опции. Зависи кой какво обича и как си планира пътуванията. Ние примерно си взехме два тура- нощен Баку и околностите. И на двата си изкарахме супер,до Гобустан и  другите пътувахме с комфортен, климатизиран микробус,хотелът ни имаше приличен външен басейн за най-горещите време. Изобщо ни се получи лежерна градска почивка. Даже и до аквапарка не стигнахме.

Използвам тук да похваля гидът ни Самир, който работи за My tour Baku и Enjoy travel Azerbaijan. Много информация ,персонално отношение и грижа получихме. Самият тур е на различни езици ( при нас английски и руски), с достатъчно време за всичко.

В заключение,Баку ни хареса много,.

IMG_20240805_110434.jpg

Дай някакви цени на туровете да се ориентирам. Защото се чудя дали да взимам кола.

Връзка към коментар
В момента, mamaivy каза:

IMG_20240805_110434.jpg

Да, добре е да се види Şəki, Kaş, Quba, Qəbələ, в планината и лятото става.

Много се радвам, че ви харесва Баку. Приятен остатък от престоя ви пожелавам.

Аз ще съм втората седмица на септември и ще се пържа в собствен сос, отсега си знам, но тогава ми е отпуската. Бил съм по същото време преди пандемията, ама тогава се съчета и с плажове в Bilgəh, има маршрутки и автобуси дотам. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ние взехме през Viator ,трима възрастни с всички включени такси за вход и обяд ( хубав беше) ,платихме 145$.Сега гледам  са малко по- различни цените.Посетихме първата рафинерия,Bibi- Heybat Mosque,, калните вулкани,Атешгах и Янардаг. 

Реално имахме достатъчно време за всичко. 

В града ползвахме Bolt.

Има и няколко групи за Баку,в които доста напористи предлагат турове ( кола с шофьор) на не лоши цени също.

В Get your Guide се появяват много хубави оферти . На място цените са същите.

А нощният тур направихме с Heritage tour. Запазихме през WhatsApp. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
В момента, mamaivy каза:

В града ползвахме Bolt.

Не сте ползвали метрото? Е това вече е пропуск. Взимате си БакъКарт и се цъкате на влизане в метрото и автобусите, струва безумно евтино, преди автобусите бяха 20 qəpik, метрото 30. После ги качиха на автобусите 30 qəpik, метрото 40.  За половин левче се возиш. На мен ми е мн. по-яко да се смеся с местните хора (това важи за всяка страна), да седя в автобуса до тях, да им слушам разговорите, дето се вика, хаха... така попиваш от местната култура. Иначе с такситата си изолиран от местните.  В автобус 172 за плажа в Билге е голяма забава, особено в събота и неделя. Като в 409 от Варна до Златни.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 10 минути , Hakkâri Spor каза:

Не сте ползвали метрото? Е това вече е пропуск. Взимате си БакъКарт и се цъкате на влизане в метрото и автобусите, струва безумно евтино, преди автобусите бяха 20 qəpik, метрото 30. После ги качиха на автобусите 30 qəpik, метрото 40.  За половин левче се возиш. На мен ми е мн. по-яко да се смеся с местните хора (това важи за всяка страна), да седя в автобуса до тях, да им слушам разговорите, дето се вика, хаха... така попиваш от местната култура. Иначе с такситата си изолиран от местните.  В автобус 172 за плажа в Билге е голяма забава, особено в събота и неделя. Като в 409 от Варна до Златни.

Вярно,не сме. Но пък вечер добре се смесвахме с местните. Дори Болт малко ползвахме. Хотелът ни беше на пешеходно( за нас) разстояние от променадата, търговската улица и стария град. В съседство имаше страхотни дюнери ( за сина) и бутикова сладкарничка за нас. Храната е вкусна,даже много. Но хапвахме в малки заведения., където се хранят и местните и цените бяха съвсем скромни.

Опитахме да си направим резервация за много препоръчвания ресторант Отдих, но не ни се получи нещо .

@Hakkâri Spor,ако си обикалял планинските райони,би ли дал малко информация? Това с туровете насам и обратно по 250+ км на ден не ми е опция. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Не съм обикалял планините, само Сумгаит.  Ще го сторя може би догодина, но разбира се.. че не в рамките на 1 ден. Далече са от Баку, или полет до Гендже (от Истанбул има такива) и оттам Шеки, Губа̀ и Габала̀, или.. ако е от Баку, просто нощувките ще трябва да са в посочените градове.  Има автобуси, влакове, че и вътрешни полети.  

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@venceremos, замислих се, че след 20.09 полетите може да не излизат, защото в момента тече промоция от София до Баку със срок на пътуване до 19.09. Няма много логика след това да не се показват, но знаеш ли ги как мислят азерите. 😄 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За eVisa пишете ли десетата цифра на паспорта?

Защото по принцип българските са с 9 цифри на "Passport No", но в инструкциите казват да пишем както е в машиния код, а там са 10 цифри, има една допълнителна:

1234567890BGR010119772M19010150123456789<<<<91 

Връзка към коментар
преди 15 минути , Miladina каза:

Вече мога да кажа, че не трябва, но пристигнахме днес в 10:20 часа- все още сме живи.

Вие сте били рекорда по закъснение? Май ще ви дължат доста парички.

Връзка към коментар
On 8/17/2024 at 5:35 PM, Branko said:

Извинявам се за забавянето на отговора, но пристигнахме в събота, в 10:30 сутринта.
Накратко историята:

Качихме се на самолета навреме, и нямаше никакви индикации за предстояща драма. Малко след това обаче усетихме удар и яка турбуленция на земята. Оказа се, че камиончето за чекирания багаж е счупило крилото на самолета. След като постояхме около час и половина в самолета, за да оценят щетите и да решат дали ще излетим, ни свалиха и чакахме до полунощ на летището, за да ни изпратят нов самолет. Дадоха ни по половин литър вода и толкова.

В 12:30 вечерта започна бординга /отново/. Качихме се, настанихме се, изслушахме инструктажа за безопасност и самолетът започна да рулира. И малко след това съобщиха, че трябва да се окаже медицинска помощ на пътник. Спряхме, оказаха помощ на жената и след това пък  трябвало да чакаме да заредят самолета с гориво. И така, както си бяхме в самолета на летището ни раздадоха храната и чакахме да ни заредят. После ни съобщиха, че на екипажа му изтекло работното време. Почакахме още около час да ги сменят. И пак не излитаме- причината била /отговор на стюардесата/, че нямало кой да разреши да излетим. И така в 6:20 часа, на 17 август излетяхме. И пристигнахме в 10:20 часа с около 20 часа закъснение.
Като изключим въпросните 20 часа, си прекарваме добре.  Баку е доста приятен град, допадна ни. Ходихме до Шеки и ни хареса, въпреки дългото пътуване. Днес ще отскочим до Шахдаг и се надяваме утре да няма драми с полета. 

• Харесвам 2
  • Шок 6
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Miladina каза:

Днес ще отскочим до Шахдаг и се надяваме утре да няма драми с полета. 

Рано сутринн бързо схващам, ама бавно трябва да ми се обяснява. 😄

Викам си, вие сте егати машините, ей така отскачате до четирихилядник, за който си трябва двудневен преход и спане на палатка. 😄

Докато се усетя, че има и курорт със същото име, минаха няколко минути латентен период... 😄

Благодаря за сводките! 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Miladina каза:

И пристигнахме в 10:20 часа с около 20 часа закъснение.

А през цялото време на летището ли ви държаха? Не ви ли казаха да правите каквото искате и да дойдете след Х часа. Тия нямат сърце...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 minute ago, jorocontrola said:

А през цялото време на летището ли ви държаха? Не ви ли казаха да правите каквото искате и да дойдете след Х часа. Тия нямат сърце...

Казаха ни да чакаме на летището, докато ни дадат информация, а такава получихме три часа преди полунощ.

• Шок 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.