Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 6 часа, venceremos каза:

Както предположих, полетът ми след 20 септември е канселиран... Получих мейл от trip.com.

Ах, лошо. Аз им писах преди седмица и ми казаха, че ще има полети. Какви опции ти предложиха? И в този случай и двата полета (отиване и връщане) ли са анулирани?

Връзка към коментар
преди 9 минути , epetkov каза:

Посредникът или авиокомпанията?

Авиокомпанията. Моите билети са купени директно от AZAL. Понеже английски не говорят много-много им писах на руски език и ми върнаха това:IMG_3776.jpeg.60c2738b75926e9917f8606b7fcda33d.jpeg

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Guinness каза:

Авиокомпанията. Моите билети са купени директно от AZAL. Понеже английски не говорят много-много им писах на руски език и ми върнаха това:IMG_3776.jpeg.60c2738b75926e9917f8606b7fcda33d.jpeg

Лоша работа. С пълна сила  важи изразът: Восток-дело тонкое.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Според trip.com мога да си сменя датите (нещо за което вече нямам допълнителни дни отпуска, нито време да си извадя визата за еквивалентния период 6-10 септември) или да си отменя полета, обаче в мейла има едно текст че, че връщането на парите зависи от авиокомпанията. По тази причина писах директно на Azal. Когато отговорят, ще информирам веднага в темата.

IMG_20240903_185043.jpg.d75a75f617aa5a9df5fb125ea0c02f99.jpg

IMG_20240903_184855.jpg.dc31f100eff258a951a22a240f884d71.jpg

IMG_20240903_184923.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, Guinness каза:

Понеже английски не говорят много-много...IMG_3776.jpeg.60c2738b75926e9917f8606b7fcda33d.jpeg

Но турски говорят почти всички.

Аз имам полет тази седмица, да видим ще го бъде ли, не ли.

И съм само с ръчен, не знам дали изобщо трябва да минавам на гише, преди с Buta Airways трябваше да се минава през гише и се редих на дълга опашка. А и с електронна бордна карта не можеше, само принтирана. Тези, които пътуваха лятото, могат ли да шернат инфо как стои въпросът с бордните карти? Кога става онлайн чекирането? Принтира ли се?

Връзка към коментар
3 hours ago, Hakkâri Spor said:

Но турски говорят почти всички.

Аз имам полет тази седмица, да видим ще го бъде ли, не ли.

И съм само с ръчен, не знам дали изобщо трябва да минавам на гише, преди с Buta Airways трябваше да се минава през гише и се редих на дълга опашка. А и с електронна бордна карта не можеше, само принтирана. Тези, които пътуваха лятото, могат ли да шернат инфо как стои въпросът с бордните карти? Кога става онлайн чекирането? Принтира ли се?

На летище София не ни искаха разпечатани бордни карти, не сме минавали през гише, само визите ни провериха.

В Баку не ни провериха визите, само ни питаха с каква цел сме ходили в Армения.

Връзка към коментар
преди 8 часа, Miladina каза:

На летище София не ни искаха разпечатани бордни карти, не сме минавали през гише, само визите ни провериха.

В Баку не ни провериха визите, само ни питаха с каква цел сме ходили в Армения.

В смисъл, от приложението сте показвали бордна карта директно на гейта и там сте показвали визата? Защото няколко пъти съм показвал визата долу на чек-ин гише,  но сега смятам да не я чакам цялата тази опашка и директно да се качвам по ескалатора. 

А на връщане от принтиран лист ли показвахте или пак от приложението на телефона?

Да, за Армения питат, но по принцип двете държави са се признали взаимно и не правят голям проблем, само задават въпроси. Примерно Пакистан не признава Армения, но Азербайджан признава Армения. 

Явно ще трябва да инсталирам и AZAL апликация на телефона. А няма място вече за нови приложения, хахаха.

преди 17 часа, epetkov каза:

Восток-дело тонкое.

Тези руски форуми вече ти промиват мозъка 😉 Само да ти кажа, че в Азербайджан се говори националния език, азербайджански. За разлика от Казахстан и Беларус например, където се говори основно руски.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Полет 23.08 направо на ескалаторите без принтирани карти, pdf-a от телефона, никой не пита за визи, после в Баку пак не искаха визи, може би автоматично им излизат, не вярвам да е хептен без проверка и за финал не ни питаха за Арменските печати изобщо и четиримата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А на връщане в Баку може ли с PDF от телефона, това повече ме интересува? Там нямам възможност да принтирам. Предишните пъти като съм ходил, съм принтирал, летял съм различни авиокомпании. Но на летището в Баку май нямаше традиция хората да показват телефони и таблети, всичко живо носеше принтирани бордни карти.  Подобно беше и в Грузия, на опашката на гейта в Тбилиси бяхме единствените без хартиени бордни карти (Пегасус), а показахме телефоните ... и направиха проблем. "Изчакайте отстрани", мина цялата опашка, после за нас въртяха вътрешни телефони, па дойде някакъв, който гледа телефоните и преписваше някакви номерца и ни пуснаха да минем.  За Ереван вече нямам спомен как беше...

Връзка към коментар

Ние бяхме еднопосочно и после към Ташкент. Имат си различни порядки, възможно е да държат на хартията. На нашия полет от Узбекистан ни взеха 4 неща летели над 100 полета - но като кажат не може…

ножичка, дезодорант малък и т. н.

Връзка към коментар
9 hours ago, Hakkâri Spor said:

В смисъл, от приложението сте показвали бордна карта директно на гейта и там сте показвали визата? Защото няколко пъти съм показвал визата долу на чек-ин гише,  но сега смятам да не я чакам цялата тази опашка и директно да се качвам по ескалатора. 

А на връщане от принтиран лист ли показвахте или пак от приложението на телефона?

Да, за Армения питат, но по принцип двете държави са се признали взаимно и не правят голям проблем, само задават въпроси. Примерно Пакистан не признава Армения, но Азербайджан признава Армения. 

Явно ще трябва да инсталирам и AZAL апликация на телефона. А няма място вече за нови приложения, хахаха.

Тези руски форуми вече ти промиват мозъка 😉 Само да ти кажа, че в Азербайджан се говори националния език, азербайджански. За разлика от Казахстан и Беларус например, където се говори основно руски.

Показвах ги от телефона като ПДФ файл, нямах приложението на AZAL. Визите ни ги гледаха при бординга. Навръщане минахме през гише, но предполагам, че не беше необходимо. В Баку нищо не сме разпечатвали. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Обещах да информирам и ето, че три дена по-късно Азал ми отговарят това:

Цитат

Dear Passenger,
Please contact your ticket office.

Hörmətlə / Kind regards,
Azal

Разбира се, след коментара на @Branko отдавна вече си задействах връщането на парите през Trip.com. Доволна съм от процедурата им. Парите са наредени обратно, очаквам до максимум 10 дена да са в сметката ми. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, venceremos каза:

Обещах да информирам и ето, че три дена по-късно Азал ми отговарят това:

Разбира се, след коментара на @Branko отдавна вече си задействах връщането на парите през Trip.com. Доволна съм от процедурата им. Парите са наредени обратно, очаквам до максимум 10 дена да са в сметката ми. 

А те в случая и двата полета ли ти анулират? Защото излиза, че на 20-и е активен и реално ти може да отидеш дотам. 

Връзка към коментар

Да, и двата полета анаулират, изрично пишеше, че не може на части - или местиш и двата полета, или ги анулираш в комплект. В моя случай само анулацията ме устройваше.  

Връзка към коментар
преди 5 минути , venceremos каза:

Да, и двата полета анаулират, изрично пишеше, че не може на части - или местиш и двата полета, или ги анулираш в комплект. В моя случай само анулацията ме устройваше.  

Лошо тогава. Аз мислех, че поне ще мога да отида и ще търся вариант през Истанбул да се върна. В случая ако ми отменят и моите мога ли да потърся компенсация за това, че ще загубя и полетите ми за Грузия?

То вече се чудя кога ще се сетят да ми пишат от AZAL...Остават точно 14 дни до полета и аз все още съм в неведение какво да правя...

Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

изчакай още малко и ще им искаш компенсация

То нямам друг избор, макар че моето желание е да отида. 😄 Дори съм склонен да дръпна датите със седмица по-рано, ама тогава ще трябва да вадя виза експресно. То, разбира се, не се знае дали ще може да ми преместят и полетите до Тбилиси.

Връзка към коментар
преди 10 минути , Guinness каза:

То нямам друг избор, макар че моето желание е да отида. 😄 Дори съм склонен да дръпна датите със седмица по-рано, ама тогава ще трябва да вадя виза експресно. То, разбира се, не се знае дали ще може да ми преместят и полетите до Тбилиси.

Дано имаш този късмет, аз също се надявах да не се усетят и да е след 14 дневния срок но уви. Не можах да ползвам само единия от отсечката и се наложи да искам възстановяване на сумата и купувам втория полет Актау-Баку отново 🤷🏻‍♂️ Тъпото е, че връщането от Баку до София става с ден отгоре…

Връзка към коментар

Мисля, че в темата на Pegasus @Argentique беше посочила примерни дати за края на октомври и ноември от София до Баку. Часовете за прекачване в Истанбул обаче са доста неудобни. Иначе може да се докара цена от 143,17 евро за двете посоки.

Връзка към коментар
преди 13 минути , venceremos каза:

Мисля, че в темата на Pegasus @Argentique беше посочила примерни дати за края на октомври и ноември от София до Баку. Часовете за прекачване в Истанбул обаче са доста неудобни. Иначе може да се докара цена от 143,17 евро за двете посоки.

За съжаление на моите дати няма добри връзки през Истанбул, ще ползвам Уиз през Рим

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.