Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 16 октомври, 2017 Популярно мнение Публикувано: 16 октомври, 2017 Имаме си тема "В момента съм", защо пък да си нямаме и "Някога бях". Не винаги човек може да пусне снимки в момента на пътуването си , поради различни причини. Но пък после , в къщи като преосмисли нещата, види прекрасните снимки и си спомни вълнуващите моменти, може да иска да сподели своите емоции и преживявания и с други магеланци, и така да ги направи съпричастни на многото красота наоколо. Така темата може да се казва и "Наскоро бях". Понякога пък с носталгия пък си спомняме и за по-далечни пътувания, които искаме да покажем и да запалим и другите да отидат и посетят тези места.. И ето, аз започвам. Няма и месец, откакто се върнах от Плитвичките езера, а вече копнея да ги посетя отново. По мое мнение , там е прекрасно винаги, но мисля, че точно октомври е идеалното време за това, когато всичко ще е обагрено с невероятни цветове. Интересно би било да се видят и зимата. Пролетта пък има много вода и водопадите ще са внушителни. Само юли и август бих ги избягвал, заради тълпите туристи и евентуално по-малкото вода. Така, че ако имате възможност, отидете и вижте Плитвичките езера... Ако ли не, насладете се на няколкото мои снимки..... 60 1 6
Георги Публикувано: 16 октомври, 2017 Публикувано: 16 октомври, 2017 Оххх, коментирали сме май и друг път дестинациите, в които се завръщаме. Много места има, които не бих имал против да видя отново, но малко от тях наистина дърпат като с магнит. Не е задължително да е природа, време, култура, история, трудно се дефинира такова привличане. По-скоро е изживяването като цяло. Исландия, Австралия и Виетнам. Това са моите 3 слабости, за момента, но ще трябва да почакат още някоя и друга годинка. Преди това нещо по-ново и свежо, вместо класиките. 1
Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 17 октомври, 2017 Автор Популярно мнение Публикувано: 17 октомври, 2017 (редактирано) ИРАН Абсолютно го поставям в топ 3 на посетените от мен държави и с огромно желание да се върна и довърша толкова много останали неща... като планината Дамаваенд, пустинята Дащ е Лут, района около Каспийско море, Машхад и още толкова други интересни места. Но преди всичко и на първо място там са прекрасните хора, които са изключително дружелюбни и гостоприемни... Най-добро време за посещение е април-май, след Нуруза, както и есента. През лятото е много горещо, а през зимата - много студено... Транспорта е много добре уреден и може да се пътува с влакове, автобуси и вътрешни полети. Визата е безпроблемна и се получава на летището. Приятно пътуване. Редактирано 17 октомври, 2017 от ruwenzogy 54 3 2
strelec72 Публикувано: 17 октомври, 2017 Публикувано: 17 октомври, 2017 Ех Оги,голям си ПОДСТРЕКАТЕЛ 6 1
jungfraujoch Публикувано: 17 октомври, 2017 Публикувано: 17 октомври, 2017 @ruwenzogy,чудесна тема! 6
ruwenzogy Публикувано: 17 октомври, 2017 Автор Публикувано: 17 октомври, 2017 преди 3 часа, jungfraujoch каза: @ruwenzogy,чудесна тема! Само да вметна, че това не е моя тема, тоест да пиша само аз къде съм бил. А е тема всеки да сподели за някое свое вълнуващо пътуване, като подобие на темата "В момента съм..." Така, че давайте смело и показвайте най-интересните места където сте били 3
Guinness Публикувано: 17 октомври, 2017 Публикувано: 17 октомври, 2017 Не мога да се похваля с толкова много посетени страни, но на мен най-голяма тръпка и любов си остава Япония. Това е страната, в която буквално се влюбих и ми остана сърцето. С удоволствие бих се върнал там някога. Минаха почти две години от първото ми докосване, но спомените ми са още пресни, сякаш беше вчера. Обожавам храната им, културата им, дисциплината и най-вече хората. Никъде не съм се чувствал толкова спокоен и толкова добре. Обещах си да се върна там, защото Маунт Фуджи остана непокорена от мен. Надявам се, че в най-скоро време отново ще имам възможността да изживея много приятни емоции в Япония. 21
jungfraujoch Публикувано: 17 октомври, 2017 Публикувано: 17 октомври, 2017 Плитвичките езера са и моето любимо място в Хърватска.Снимките са от месец септември 2011година.Може и да се повтарят с тези на @ruwenzogy,но споделената красотата никога не е излишна 26
jungfraujoch Публикувано: 18 октомври, 2017 Публикувано: 18 октомври, 2017 Кортина д'Ампецо-август 2009 година.Мечтая да посетя курортното градче и през зимата,макар че вече не карам ски.Но със сигурност е приказно красиво! 31 1
Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 19 октомври, 2017 Автор Популярно мнение Публикувано: 19 октомври, 2017 ЯПОНИЯ Другата държава, която ми е твърдо в топ 3 на посетените от мен вече над 100 страни. Япония е магия. Не мога твърдо да кажа какво ме привлича толкова натам, но мисля, че точната дума е магия. Преди десетина години и не исках да си представя тази държава, където мислех, че не мога да се оправя, че всичко е скъпо и недостъпно, че хората са като роботи и какво ли още не, за да не поглеждам нататък. Истината се оказа диаметрално противоположна. Там най-ценното богатство са хората и безупречния ред. Аз който обичам свободата и почти безпорядъка, станах пленник на реда и спокойствието, което се излъчва от тази страна, и още с носталгия си спомням за всичко, изключително точно от страната на изгряващото слънце и усмихнатите хора. Вече много магеланци посетиха Япония. Който не го е направил, горещо му го препоръчвам.... 49 9
obsession Публикувано: 19 октомври, 2017 Публикувано: 19 октомври, 2017 преди 1 час, ruwenzogy каза: ЯПОНИЯ Другата държава, която ми е твърдо в топ 3 на посетените от мен вече над 100 страни. Япония е магия. Не мога твърдо да кажа какво ме привлича толкова натам, но мисля, че точната дума е магия. Преди десетина години и не исках да си представя тази държава, където мислех, че не мога да се оправя, че всичко е скъпо и недостъпно, че хората са като роботи и какво ли още не, за да не поглеждам нататък. Истината се оказа диаметрално противоположна. Там най-ценното богатство са хората и безупречния ред. Аз който обичам свободата и почти безпорядъка, станах пленник на реда и спокойствието, което се излъчва от тази страна, и още с носталгия си спомням за всичко, изключително точно от страната на изгряващото слънце и усмихнатите хора. Вече много магеланци посетиха Япония. Който не го е направил, горещо му го препоръчвам.... Прекрасни снимки и спомени!!!! 3
jungfraujoch Публикувано: 19 октомври, 2017 Публикувано: 19 октомври, 2017 В ден като днешния- слънчев и обагрен в цветовете на есента,си припомних,че през юли 2012 година бях на почивка в едно малко,тихо и спокойно селце Псакудия,Халкидики 14
Емика Публикувано: 19 октомври, 2017 Публикувано: 19 октомври, 2017 На 16.10.2017 г. в 10:02, ruwenzogy каза: Но пък после , в къщи като преосмисли нещата, види прекрасните снимки и си спомни вълнуващите моменти, Много хубави снимки! А аз моите не ги гледам, свалям, качвам на диска и до там. За някои по-свободни дни или тук, ако трябва да сложа някоя по повод. Но поне са подредени в папки по години и месеци за лесно ориентиране. 3
T.E.Lawrence Публикувано: 20 октомври, 2017 Публикувано: 20 октомври, 2017 Понеже ми омръзна да обяснявам заслужават ли си камбоджанските плажове и има ли живот извън Сихануквил: Koh Tonsay, Зайчият остров в час пик 24
Радослав Публикувано: 20 октомври, 2017 Публикувано: 20 октомври, 2017 @T.E.Lawrence По Камбоджанското крайбрежие има ли коралови рифове?
T.E.Lawrence Публикувано: 20 октомври, 2017 Публикувано: 20 октомври, 2017 Да, ама ако искаш да гмуркаш, по-добре Тайланд в другата му част откъм Андаманско море. Камбоджа е за релакс и къпане без подвижната лудница около теб. 1
Георги Матеев Публикувано: 20 октомври, 2017 Публикувано: 20 октомври, 2017 преди 21 минути , T.E.Lawrence каза: Понеже ми омръзна да обяснявам заслужават ли си камбоджанските плажове и има ли живот извън Сихануквил: Koh Tonsay, Зайчият остров в час пик Еее щом има такава навалица няма да ходим 9
T.E.Lawrence Публикувано: 20 октомври, 2017 Публикувано: 20 октомври, 2017 (редактирано) преди 3 минути , Георги Матеев каза: Еее щом има такава навалица няма да ходим Аз верно съм сложил най-голямата навалица, ето нещо от koh kong по като за нас. Редактирано 20 октомври, 2017 от T.E.Lawrence 24 1 1
Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 24 октомври, 2017 Автор Популярно мнение Публикувано: 24 октомври, 2017 (редактирано) Другата много впечатляваща държава, в която съм бил, това е НЕПАЛ. И макар това да се случи преди десет години /2007/, впечатленията са все така силни. Тогава основната цел беше трек до базовия лагер на Еверест, но посетихме още столицата Катманду, старите столици Патан и Бхактапур, както и националния парк Читван, за наблюдение на бели носорози. Всичко беше перфектно и останахме много доволни и щастливи. За съжаление, преди няколко години силно земетресение в Хималаите унищожи доста от ценните храмове и паметници на културата, както и взе множество жертви от хора и жилищата от бедния непалски народ. СЕГА НЕЩАТА ДОСТА БАВНО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ, НО ЩЕ ТРЯБВА ДА МИНАТ ГОДИНИ... Все пак аз там ще се върна по-късно за да направим и трека на Анапурна. Заедно със Сиана, защото там има много положителна енергия и зареждащи преживявания. Така, че До скоро Непал и Хималаи..... Редактирано 24 октомври, 2017 от ruwenzogy 33 19
Радослав Публикувано: 24 октомври, 2017 Публикувано: 24 октомври, 2017 @ruwenzogy Много яки снимки. 1
Фил Публикувано: 24 октомври, 2017 Публикувано: 24 октомври, 2017 (редактирано) Бате Оги, мноо готини снимки! Редактирано 24 октомври, 2017 от Фичо 2
master_of_germs Публикувано: 24 октомври, 2017 Публикувано: 24 октомври, 2017 Оги, железен си! Знам, че при тебе плановете се правят за три години напред поне. Та имаш ли конкретен план за обиколката на Анапурна? Че с това направо ме настъпи по мазолите 2
Радослав Публикувано: 24 октомври, 2017 Публикувано: 24 октомври, 2017 преди 4 минути , master_of_germs каза: Оги, железен си! Знам, че при тебе плановете се правят за три години напред поне. Та имаш ли конкретен план за обиколката на Анапурна? Че с това направо ме настъпи по мазолите +1
FlyTraveler Публикувано: 24 октомври, 2017 Публикувано: 24 октомври, 2017 (редактирано) Първото ми пътуване из тропиците през 1993 г. Написах "пътуване", а не "пътешествие", защото си беше ширпотребен ваканционен пакет в Пуерто Ла Круз, Венецуела. Не, че искам да се върна точно там, но това някак си "отпуши" похожденията ми към тропиците. Ta това си е чиста проба носталгичен пост. Любителите на класическите широкофюзелажни самолети могат да видят на снимка един много интересен и хубав техен представител. По това време бях горе-долу новобранец на третата си година в Канада и да съм имал някъде към 1,000 долара настрана. Пакета струваше към 750 и много от приятелите тогава ми казаха, че правя глупости като си давам всичките пари (като сложим и джобните). Сега, 24 години по-късно си мисля, че тези 1,000 долара едва ли щяха да направят каквато и да била разлика във финансовото ми състояние, а спомените за пътуването си стоят вече 24 години... След кацане на летище General José Antonio Anzoátegui в Барселона, Венецуела (BLB). Самолета е 757 на Air Transat (беше ми първи полет на този модел). Летяхме от летище Мирабел в Монреал, което по онези времена беше международното, докато Дорвал (сегашното Трюдо) беше за вътрешни полети и такива от САЩ само. Температурна разлика от около 50 градуса (от -20 в Канада до +30 във Венецуела): Голям хотел с басейни и анимация, това по онези времена много ме впечатляваше, а като изпратя и снимки до басейна под палмите в България... Тц, тц, тц... Плажа на хотела, тогава ми се виждаше направо екзотичен: Все пак си бяхме любопитни и излизахме от комплекса и мърдахме до градчето (Пуерто Ла Круз): Топ преживяването беше еднодневен шнорхелинг тур с голяма лодка до няколко острова в национален парк Мочима: Вторият остров: И шнорхелинг от лодката: Отпътуване обратно за Монреал с Локхийд 1011 TriStar (видя ми се по-широк от 747 вътре), първият ми и последен полет с този самолет. Вече са изкарани от употреба: Редактирано 24 октомври, 2017 от FlyTraveler 32 1 2
obsession Публикувано: 24 октомври, 2017 Публикувано: 24 октомври, 2017 преди 3 часа, ruwenzogy каза: Другата много впечатляваща държава, в която съм бил, това е НЕПАЛ. И макар това да се случи преди десет години /2007/, впечатленията са все така силни. Тогава основната цел беше трек до базовия лагер на Еверест, но посетихме още столицата Катманду, старите столици Патан и Бхактапур, както и националния парк Читван, за наблюдение на бели носорози. Всичко беше перфектно и останахме много доволни и щастливи. За съжаление, преди няколко години силно земетресение в Хималаите унищожи доста от ценните храмове и паметници на културата, както и взе множество жертви от хора и жилищата от бедния непалски народ. СЕГА НЕЩАТА ДОСТА БАВНО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ, НО ЩЕ ТРЯБВА ДА МИНАТ ГОДИНИ... Все пак аз там ще се върна по-късно за да направим и трека на Анапурна. Заедно със Сиана, защото там има много положителна енергия и зареждащи преживявания. Така, че До скоро Непал и Хималаи..... Уникално!!! Размазващи снимки, браво!!! 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега