Прескочи до съдържание

Перу и Боливия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Перу и Боливия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли входна такса за Мачу Пикчу и колко е?

- Има ли задължителни ваксини в Боливия?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Тежко ли беше изкачването на Мачу Пикчу?

- Заслужават ли ли полетите над Наска?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :) 

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой ще препоръча ли къде може да се обменят пари в Лима и като цяло как вървят курсовете. За сега идеята е да си платим хотелите в кеш ама предполагам е по добре в местна валута. След 10 дни заминаваме и ние.

Публикувано:
4 hours ago, horus92 said:

Някой ще препоръча ли къде може да се обменят пари в Лима и като цяло как вървят курсовете. За сега идеята е да си платим хотелите в кеш ама предполагам е по добре в местна валута. След 10 дни заминаваме и ние.

Ние спахме в Ibis близо до парка и имаше до него Cambio.Курса беше по-добър от Куско но с малко.Даже ни останаха пари и накрая ги сменихме обратно за долари.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря. Имам и друг въпрос. Мислим да направим каньона с нощувка там в Yanque. Според мястото за спане в Арекипа няма да има никакъв проблем да пристигнем и веднага да си запазим за следващия ден. Всички фирми били на площада. Някой има ли препоръки за конкретна или всички предлагат едно и също. В интернет гледах някакви варианти за 50 евро на човек с нощувка, но ние имаме запазена. Горе долу в какъв диапазон да очаквам цените. Мен ме блазнеше много трекът в каньона, но спътниците ми ще ме мразят след това. Предполагам ще се появя с още въпроси за цени, но сега преговарям последователно програмата.

Публикувано:

Може да се запази от днес да утре, да. Няма никакъв проблем. За цената не мога да кажа, особено с нощувка. Иначе правилно са ви насочили - обиколете агенциите по главната улица и наоколо - с пазарене става всичко. Питайте на няколко места.

• Благодаря 1
Публикувано:
On 5/1/2025 at 5:47 AM, horus92 said:

Цените на всички хотели в които спахме в Перу бяха обявени в долари. Навсякъде платихме в долари с карта. Не виждам как би било по-изгодно да плащаме в кеш в сол. Проверете си резервациите за да сте сигурни за валутата в която са обявени цените. Ако са в долари няма как да ви излезе по-изгодно плащане в брой в сол. 

• Харесвам 1
Публикувано:
12 hours ago, Весу said:

Цените на всички хотели в които спахме в Перу бяха обявени в долари. Навсякъде платихме в долари с карта. Не виждам как би било по-изгодно да плащаме в кеш в сол. Проверете си резервациите за да сте сигурни за валутата в която са обявени цените. Ако са в долари няма как да ви излезе по-изгодно плащане в брой в сол. 

Да, всъщност сте прави. Ще спестя едно превалутиране. Благодаря.

Публикувано:

Някой случайно да е правил Golden Shadows обиколката в Паракас. Много ми се ще да отидем до островите, но ще е без нощувка, а не знам дали за 2 часа на лодката си заслужава 7-8часа път в двете посоки, та си търся и други занимания. Въпросната разходка в националния парк изглежда приятна, но се чудя през май колко залез ще се види предвид, че от май до август дават, че има мъгли в района. Другият ми въпрос е, щом лодките са обявени за 8 и 10ч, значи ли, че тогава отплават или започват бордване. Има един автобус от Лима в 6.30 и трябва да стигне към 9.50, но това ми се вижда ужасно близо до часа на лодката.

Публикувано:
On 5/6/2025 at 12:17 AM, horus92 said:

Някой случайно да е правил Golden Shadows обиколката в Паракас. Много ми се ще да отидем до островите, но ще е без нощувка, а не знам дали за 2 часа на лодката си заслужава 7-8часа път в двете посоки, та си търся и други занимания. Въпросната разходка в националния парк изглежда приятна, но се чудя през май колко залез ще се види предвид, че от май до август дават, че има мъгли в района. Другият ми въпрос е, щом лодките са обявени за 8 и 10ч, значи ли, че тогава отплават или започват бордване. Има един автобус от Лима в 6.30 и трябва да стигне към 9.50, но това ми се вижда ужасно близо до часа на лодката.

Този автобус който уж стига в 9:50 въобще не го бройте. 99.9% ще закъснее. Иначе по въпроса за лодките, те тръгват около 8 / 10 ч. + 10 мин. Островите определено си заслужават - пингвини, пеликани, корморани, лешояди, морски лъвове. Ако имате малко късмет - делфини 🙂 За парка (Paracas), не знам. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Ние най накрая пристигнахме в Лима след 20 часа по самолетите, скапани в 00.35 през нощта и после познайте. Собственикът на хотела не бил казал на пазача за нас, а същевременно ни прати и инструкции как да вземем ключа, но не ни пускат в сградата. Няма връзка с него. След сумати време и букинг казаха, търсете си хотел. Добре че в най близкия имаше място. Естествено една нощувка беше по скъпа от 2 на предишното място. А сега сутринта ме сюрпризират, че са ни отменили цялата резервация. Писах на мястото, били от букинг, а снощи изрично казах на букинг, че ще си ползваме втората. Въпреки издънката от апартамента казаха, че може да си ползваме втората, като ще рефънднат първата само. Ама доста стрес ми причиниха в 2-3 през нощта да не знам къде ще останем.

• Замислям се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 6.05.2025 г. в 0:17, horus92 каза:

Ние до островите не ходихме, защото всички твари сме ги виждали на други места. За тези, които не са виждали такива животни обаче ще е интересно. За автобуса - в Перу се пътува бавно и не е зле да си предвиждате малко повече време за придвижване. Ние бяхме с рент а кар. Не сме пътували с автобуси, но тези, които срещахме карат супер бясно, обаче това не значи, че се стига бързо от точка до точка. За Паракас - обиколихме малка част от парка, че се сверяваше, а ни оставаше път до Ика. Препоръчвам ви да гледате залеза в Уакачина. Там мъглите ще са по-рядко явление и няма да духа както в Паракас, пък и Уакачина си е истинска пустиня с пясък и с едни от най-високите дюни в света. И Паракас е пустиня, но не толкова финно пясъчна. В Уакачина може да си поръчате бъги и сандбординг. Бъгита може да наемете и в Паракас ако искате.

Публикувано:
8 hours ago, bks said:

Ние до островите не ходихме, защото всички твари сме ги виждали на други места. За тези, които не са виждали такива животни обаче ще е интересно. За автобуса - в Перу се пътува бавно и не е зле да си предвиждате малко повече време за придвижване. Ние бяхме с рент а кар. Не сме пътували с автобуси, но тези, които срещахме карат супер бясно, обаче това не значи, че се стига бързо от точка до точка. За Паракас - обиколихме малка част от парка, че се сверяваше, а ни оставаше път до Ика. Препоръчвам ви да гледате залеза в Уакачина. Там мъглите ще са по-рядко явление и няма да духа както в Паракас, пък и Уакачина си е истинска пустиня с пясък и с едни от най-високите дюни в света. И Паракас е пустиня, но не толкова финно пясъчна. В Уакачина може да си поръчате бъги и сандбординг. Бъгита може да наемете и в Паракас ако искате.

Май решихме да ходим до Паломино. Пак ще се види същото, но е по близо. Аз не държа да плувам с тюлени, но искам да ги видя.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.