marble_beach Публикувано: 10 май, 2023 Публикувано: 10 май, 2023 Завърнахме се от Израел. Всичко беше чудесно и ми се случи по план. Реших да споделя малко информация: Градския им транспорт е добре уреден и ясен - естествено помощта от гугъл мапс е безценна, за ориентиране. Цените с влак : От Бен Гурион до Йерусалим е 18 шекели , от Йерусалим до Тел Авив - гара Хагана 12шекели, от гара Хагана до Бен Гурион 9 шекели. Купихме си картиени билети. Може и с пластики-последващото им зареждане е само от 30,50 или 100шекели. Храната е навсякъде много вкусна, но и скъпа - рибен сандвич от пазара в Тел Авив - 50ш., шаварма - между 40-70ш (според това дали е пилeшки или телешки), закуски от фурна - 12-18ш, чаша нарязани плодове - 25 ш. От летището с влак до Йерусалим, след това с автобус до Мъртво море за няколко часа в Ein Bokek. Багажа си го бяхме оставили на жп гарата - 10ш е цената на шкафчето - без проблем се събират 2 раници. Божи гроб посетихме към 8 вечерта , имаше малка опашка, но вървеше бавно и почакахме 20 мин. На другия ден пак отидохме към 10.30, за да извървим и Via Dolores , но тогава опашката започваше от входа. Успяхме да посетим Хълмовия храм и Купола на скалата - в 8 сутринта бяхме сред първите, нямаше опашка, след нас се появиха групи. 4
dimitrov6 Публикувано: 10 май, 2023 Публикувано: 10 май, 2023 преди 55 минути , marble_beach каза: Багажа си го бяхме оставили на жп гарата - 10ш е цената на шкафчето На гара Йерусалим намерих 10 шекела-5 лева в машината за билети,където пада рестото.
jorrro Публикувано: 26 май, 2023 Публикувано: 26 май, 2023 Ако някой иска да share-нем такси от Тел Авив до летището утре за вечерния полет на уиз до София, да ми пише на лично 🙂
Tesh Публикувано: 28 май, 2023 Публикувано: 28 май, 2023 Скъпи приятели за съжаление Халид е починал в края на миналата година. По-рано в темата видях, че съфорумници са писали, че е бил в болница. Един изключително дружелюбен и сърдечен човек. Лично в моя живот малко хора са успявали да оставят толкова голяма следа за толкова малко прекарано време. Дано да е на едно по - добро място. На телефона му вече отговаря един от братята му, така че ако някой има нужда от туристическата услуга, все още е налична. 🙏🙏🙏🙏 1
dimitrov6 Публикувано: 5 юни, 2023 Публикувано: 5 юни, 2023 Защо Wizz имат полети всеки ден до Тел Авив, а в събота 2,когато транспорт не работи.
Argentique Публикувано: 5 юни, 2023 Публикувано: 5 юни, 2023 преди 42 минути , dimitrov6 каза: Защо Wizz имат полети всеки ден до Тел Авив, а в събота 2,когато транспорт не работи. Защото уиз са комбина с израелските таксиджии и им пращат в лапите два пъти повече овце за стригане всеки шабат. 😂 2 9
lyusi Публикувано: 5 юни, 2023 Публикувано: 5 юни, 2023 преди 3 часа, dimitrov6 каза: Защо Wizz имат полети всеки ден до Тел Авив, а в събота 2,когато транспорт не работи. Не е съвсем вярно това, че градският транспорт не работи. Има шерути от летището до Йерусалим, които работят и на шабат. Също - между Йерусалим и Тел Авив. В самия Тел Авив в събота ползвахме два вида транспорт - шерут от автогарата до хотела - 10 шекела, а после в града работят няколко линии автобуси, пуснати специално за шабат - със зелени номера са, безплатно возят. Вече вечерта в събота целия транспорт си работи както обичайно. На 28.05.2023 г. в 10:28, Tesh каза: Скъпи приятели за съжаление Халид е починал в края на миналата година. По-рано в темата видях, че съфорумници са писали, че е бил в болница. Един изключително дружелюбен и сърдечен човек. Лично в моя живот малко хора са успявали да оставят толкова голяма следа за толкова малко прекарано време. Дано да е на едно по - добро място. На телефона му вече отговаря един от братята му, така че ако някой има нужда от туристическата услуга, все още е налична. 🙏🙏🙏🙏 Услугата се поддържа от брат му Насер. Той също е чудесен, ползвахме го по-миналата седмица. Тагвам @Вероника, за да постне телефона му - тя комуникираше с него. 2 1
Вероника Публикувано: 5 юни, 2023 Публикувано: 5 юни, 2023 На 28.05.2023 г. в 10:28, Tesh каза: Скъпи приятели за съжаление Халид е починал в края на миналата година. По-рано в темата видях, че съфорумници са писали, че е бил в болница. Един изключително дружелюбен и сърдечен човек. Лично в моя живот малко хора са успявали да оставят толкова голяма следа за толкова малко прекарано време. Дано да е на едно по - добро място. На телефона му вече отговаря един от братята му, така че ако някой има нужда от туристическата услуга, все още е налична. 🙏🙏🙏🙏 Първоначално комуникацията между мен и Насер беше през телефона на брат му, но вече имам неговия номер. Насер-+972 59-911-7956 Много точен и коректен. 2
domino25 Публикувано: 14 юни, 2023 Публикувано: 14 юни, 2023 искам да се придвижа от летището до круизния терминал в Хайфа по възможно най-бърз начин и предполагам това е с такси, но не мога да се ориентирам за цената. Някой да сподели ако има актуална информация
Evelina Pashova Публикувано: 6 юли, 2023 Публикувано: 6 юли, 2023 Здравейте магеланци, Имам следния въпрос във връзка с проверките на влизане в Израел. Правим планове да ходим на почивка в Кипър и оттам да отидем за 1 ден до Йерусалим до Божи гроб. Има удобни полети с Wizzair и с Ryanair до летище Бен Гурион и оттам с влак до Йерусалим. Някой има ли опит с пътуване по този начин. Няма да имаме никакви документи доказващи причината освен билетите за отиване и връщане. Дали биха правили проблем, че бг граждани пътуват до Израел от Кипър? Ще съм благодарна, ако някой сподели. 1
dimitrov6 Публикувано: 6 юли, 2023 Публикувано: 6 юли, 2023 След като вече може да се влиза в Турция с лична карта няма да се притесняваме,че в Израел на летището ще разберат , защото преди с паспортите и печатите май създаваше проблеми.
Sunshine33 Публикувано: 27 юли, 2023 Публикувано: 27 юли, 2023 Добро утро, планираме пътуване до Израел през септември. Полета ни пристига на 16. Септември. Първо това е събота и второ четохме, че тогава е еврейската Нова година. Какви са ни вариантите в този случай за предвижване до Тел Авив? Някой правил ли е скоро екскурзия със споменатия тук Насер? Може ли малко повече информация какво посетихте с него? 1
Maria M Публикувано: 3 август, 2023 Публикувано: 3 август, 2023 On 7/27/2023 at 7:39 AM, Sunshine33 said: Добро утро, планираме пътуване до Израел през септември. Полета ни пристига на 16. Септември. Първо това е събота и второ четохме, че тогава е еврейската Нова година. Какви са ни вариантите в този случай за предвижване до Тел Авив? Някой правил ли е скоро екскурзия със споменатия тук Насер? Може ли малко повече информация какво посетихте с него? И ние ще пътуваме септември на 28 и аз бих желала малко инфо за Насер и какво предлага?
traveler Публикувано: 3 август, 2023 Публикувано: 3 август, 2023 На 27.07.2023 г. в 7:39, Sunshine33 каза: Добро утро, планираме пътуване до Израел през септември. Полета ни пристига на 16. Септември. Първо това е събота и второ четохме, че тогава е еврейската Нова година. Какви са ни вариантите в този случай за предвижване до Тел Авив? Някой правил ли е скоро екскурзия със споменатия тук Насер? Може ли малко повече информация какво посетихте с него? Гледам че на 16.09. има два полета. Ако сте със следобедния, обществения транспорт сигурно ще е тръгнал. А за сутрешния има арабски маршрутки или както се казват там, няма да има проблем. 2
Вероника Публикувано: 3 август, 2023 Публикувано: 3 август, 2023 На 27.07.2023 г. в 7:39, Sunshine33 каза: Добро утро, планираме пътуване до Израел през септември. Полета ни пристига на 16. Септември. Първо Някой правил ли е скоро екскурзия със споменатия тук Насер? Може ли малко повече информация какво посетихте с него? Бяхме с Насер. Останахме доволни. Обядвахме с него в местно заведение, в което храната беше уникално вкусна. Свържете се с него и ще обсъдите какво че видите. Най- добре е лично да се уговорите. +972 59-911-7956 Отговаря бързо WhatsApp. 1
Sunshine33 Публикувано: 4 август, 2023 Публикувано: 4 август, 2023 Кацаме вечерта на 16.09., но тогава е и Новата година. А как стои въпроса с кола под наем, безопасно ли е да пътуваме сами? Някои има ли опит?
tara Публикувано: 4 август, 2023 Публикувано: 4 август, 2023 Нямам опит с кола под наем, но вероятно ще има ограничения или забрани за влизане в палестински територии. Последно преди пандемията бяхме. Ползвахме автобус, градски транспорт, шерути. За палестински територии ползвахме Халид и брат му, защото бяхме пет човека с дете и ни трябваха две таксита. Ходила съм няколко пъти, винаги е било безопасно. Само веднъж попаднах в една ситуация в Стария град на Йерусалим, но бързо беше овладяна. 1
SPQR89 Публикувано: 5 август, 2023 Публикувано: 5 август, 2023 Здравейте🙂. След няколко дни ми предстои пътуване до Израел и имам следните въпроси. Доста от нещата са дискутирани и по-назад в темата, но или информацията не ми е ясна или в някои случаи имам нужда от нещо по-конкретно: 1) Можете ли да ми препоръчате някакъв пакет за мобилен интернет – ще ми трябва за 4 дни и 1GB ще ми е напълно достатъчен. Откъде и как мога да го взема? Мисля, че телефона ми няма eSIM. Също така предлаганите пакети имат ли обхват в палестинската част и по-конкретно Витлеем; 2) Ще имам нужда от шерут от Тел Авив до летище Бен Гурион за полета ми, който е в събота късния следобяд по време на шабат. Откъде и как мога да запазя такъв транспорт и нужно ли е предварително да се купи билет? Ще може ли контакт, график и т.н.?😀 3) Знаете ли дали в по-популярните религиозни обекти в Йерусалим и Витлеем е разрешено да се влиза с къси гащи до коляното за мъже и ако не е дали на място предлагат нещо, с което човек да се покрие?🙄 4) Кога точно започва и свърша шабат – гледам навсякъде пише от залез до залез, но това ми се струва малко неясно? По графика на влаковете и междуградските автобуси се опитвам да се ориентирам. 5) По-назад четох, че има изискване за задължителна медицинска застраховка при посещение – това актуално ли е? 6) Относно автобус 231 от Йерусалим до Витлеем – нужно ли е да се купува билет предварително или става на място (от шофьора/от каса?), с каква валута и става ли в брой? Къде точно е спирката във Витлеем и една и съща ли е в двете посоки (реално това последната спирка на линията ли е)? Гледайки видеа в Youtube и Google maps малко се обърквам – на снимката по-долу изглежда, че е на някакъв булевард, като след това по една улица може да се стигне до базилика „Рождество Христово“, а гледам видеа с гранични проверки след слизането от автобуса. Кога точно (изключвайки в Йерусалим при Damascus gate) се минават гранични проверки и във Витлеем на едно и също място ли е спирката, където трябва да слезна и след това да се кача на връщане?🤔 Този график дали е актуален: https://south-buses.com/lines-and-stations/?lang=en Благодаря предварително!😀 1
infectedmushroom Публикувано: 5 август, 2023 Публикувано: 5 август, 2023 преди 34 минути , SPQR89 каза: Здравейте🙂. След няколко дни ми предстои пътуване до Израел и имам следните въпроси. Доста от нещата са дискутирани и по-назад в темата, но или информацията не ми е ясна или в някои случаи имам нужда от нещо по-конкретно: 1) Можете ли да ми препоръчате някакъв пакет за мобилен интернет – ще ми трябва за 4 дни и 1GB ще ми е напълно достатъчен. Откъде и как мога да го взема? Мисля, че телефона ми няма eSIM. Също така предлаганите пакети имат ли обхват в палестинската част и по-конкретно Витлеем; 2) Ще имам нужда от шерут от Тел Авив до летище Бен Гурион за полета ми, който е в събота късния следобяд по време на шабат. Откъде и как мога да запазя такъв транспорт и нужно ли е предварително да се купи билет? Ще може ли контакт, график и т.н.?😀 3) Знаете ли дали в по-популярните религиозни обекти в Йерусалим и Витлеем е разрешено да се влиза с къси гащи до коляното за мъже и ако не е дали на място предлагат нещо, с което човек да се покрие?🙄 4) Кога точно започва и свърша шабат – гледам навсякъде пише от залез до залез, но това ми се струва малко неясно? По графика на влаковете и междуградските автобуси се опитвам да се ориентирам. 5) По-назад четох, че има изискване за задължителна медицинска застраховка при посещение – това актуално ли е? 6) Относно автобус 231 от Йерусалим до Витлеем – нужно ли е да се купува билет предварително или става на място (от шофьора/от каса?), с каква валута и става ли в брой? Къде точно е спирката във Витлеем и една и съща ли е в двете посоки (реално това последната спирка на линията ли е)? Гледайки видеа в Youtube и Google maps малко се обърквам – на снимката по-долу изглежда, че е на някакъв булевард, като след това по една улица може да се стигне до базилика „Рождество Христово“, а гледам видеа с гранични проверки след слизането от автобуса. Кога точно (изключвайки в Йерусалим при Damascus gate) се минават гранични проверки и във Витлеем на едно и също място ли е спирката, където трябва да слезна и след това да се кача на връщане?🤔 Този график дали е актуален: https://south-buses.com/lines-and-stations/?lang=en Благодаря предварително!😀 1. Все ще има на летището нещо, аз не съм ползвал , попитай дали ще има обхват в Палестинска територия . 2. Ползвал съм https://www.touristisrael.com/tours/tel-aviv-airport-shuttle/ Алтернативно можеш да питаш хотела ти да ти организира такси, или шерут или ако те предлагат кола от хотела. 3. По принцип съм виждал туристи с къси панталони но не е прието , мъже с къси панталони над коляното ги молеха да се закрият я с шал я с нещо , не съм видял да ги раздават обаче 4. Обвързано е със залеза , в момента това ще е приблизително 19:30 IDT 5. 2022 като бях беше, сега едва ли , но не знам. При всички положения е хубаво да има застраховка , всичко се случва. Аз съм търсил лекари в САЩ преди години и нямах застраховка , платих си нямах избор, и от тогава при всяко пътуване си правя. Не е скъпо а ще ти спести много ако ти се наложи. 6. https://michaeltours.com/how-to-get-from-jerusalem-to-bethlehem/ Билета на място и с кеш, не помня дали може с карта, този бус съм ползвал при 1вото ми ходене 2018 само Ако не ти е проблем , организираните турове до Витлеем не са скъпи и ще ти спестят разправянето . Ще те вземат и върнат от Йерусалим и ще минеш и видиш същите места 4
Вероника Публикувано: 5 август, 2023 Публикувано: 5 август, 2023 преди 55 минути , SPQR89 каза: 1) Можете ли да ми На летището има възможност за закупуване на СИМ Цената е 90 Ш. Също така предлаганите пакети имат ли обхват в палестинската част и по-конкретно Витлеем; Няма обхват. 2) Ще имам нужда от шерут от Тел Авив до летище Бен Гурион за полета ми, който е в събота късния следобяд по време на шабат. Откъде и как мога да запазя такъв транспорт и нужно ли е предварително да се купи билет? Ще може ли контакт, график и т.н.?😀 Moovit работи перфектно в Тел Авив. 3) Знаете ли дали в по-популярните религиозни обекти в Йерусалим и Витлеем е разрешено да се влиза с къси гащи до коляното за мъже и ако не е дали на място предлагат нещо, с което човек да се покрие?🙄 Някои жени -туристи бяха с къси панталони, не е проблем за мъжете. Кога точно започва и свърша шабат – гледам навсякъде пише от залез. Независимо, че е Шабат арабските магазини работят. 5) По-назад четох, че има изискване за задължителна медицинска застраховка при посещение – това актуално ли е? Никъде не са ни проверявали каквато и да е застраховка. 6) Относно автобус 231 от Йерусалим до Витлеем – нужно ли е да се купува билет предварително или става на място (от шофьора/от каса?), с каква валута и става ли в брой? От шофьора и само в брой. Къде точно е спирката във Витлеем и една и съща ли е в двете посоки (реално това последната спирка на линията ли е Moovit ни навигира до спирката на отиване за Витлеем. В обратната посока за Ерусалим Насер ни закара и ни качи на автобуса за връщане. Кога точно (изключвайки в Йерусалим при Damascus gate) се минават гранични проверки Влизайки в Палестина не сме имали гранична проверка. Благодаря предварително!😀 4
luba_rizova Публикувано: 17 август, 2023 Публикувано: 17 август, 2023 Искам да попитам билетите за влака от машини ли се купуват, или има някаква специфика ? Билети за градски транспорт, ако нямаш Интернет, съответно си без приложение , също как може да се ползват? Все ми се щеше да сме повече пеш, но по всичко личи, в Тел Авив пеш няма как. А надписите освен на иврит, има ли ги и на някакъв човешки език? Отварям гугъл мапс за разписание на влаковете , и чета запетайки и тиренца, та нищо не разбирам. Представям си , че отивам да чакам влака , и не разбирам на кой да се кача.
Plamsi Публикувано: 17 август, 2023 Публикувано: 17 август, 2023 Преди 1 час, luba_rizova каза: Искам да попитам билетите за влака от машини ли се купуват, или има някаква специфика ? Билети за градски транспорт, ако нямаш Интернет, съответно си без приложение , също как може да се ползват? Все ми се щеше да сме повече пеш, но по всичко личи, в Тел Авив пеш няма как. А надписите освен на иврит, има ли ги и на някакъв човешки език? Отварям гугъл мапс за разписание на влаковете , и чета запетайки и тиренца, та нищо не разбирам. Представям си , че отивам да чакам влака , и не разбирам на кой да се кача. За градския транспорт си купуваш карта и я зареждаш в супермаркетите. Друг начин няма, освен с карта. 1 1
dimitrov6 Публикувано: 17 август, 2023 Публикувано: 17 август, 2023 преди 1 час, luba_rizova каза: А надписите освен на иврит, има ли ги и на някакъв човешки език? Отварям гугъл мапс за разписание на влаковете , и чета запетайки и тиренца, та нищо не разбирам. Представям си , че отивам да чакам влака , и не разбирам на кой да се кача. Има и руски,английски в сайта на влаковете.Билет за влак от летището го купих май от каса на самия перон,а в Йерусалим от машина. https://www.egged.co.il 1
infectedmushroom Публикувано: 17 август, 2023 Публикувано: 17 август, 2023 преди 3 часа, luba_rizova каза: Искам да попитам билетите за влака от машини ли се купуват, или има някаква специфика ? Билети за градски транспорт, ако нямаш Интернет, съответно си без приложение , също как може да се ползват? Все ми се щеше да сме повече пеш, но по всичко личи, в Тел Авив пеш няма как. А надписите освен на иврит, има ли ги и на някакъв човешки език? Отварям гугъл мапс за разписание на влаковете , и чета запетайки и тиренца, та нищо не разбирам. Представям си , че отивам да чакам влака , и не разбирам на кой да се кача. Тел Авив е супер удобен за ходене. Много приятен. Аз съм правил разходка от Hilton Tel Aviv чак до jaffa flea market, приблизително 4-5 км. Иврит е човешки език. Има надписи и на английски За градския са ти казали - зареждаш картата в супермаркет или аптека също може. Няма друга опция там 1
Plamsi Публикувано: 17 август, 2023 Публикувано: 17 август, 2023 преди 16 минути , infectedmushroom каза: Тел Авив е супер удобен за ходене. Много приятен. Аз съм правил разходка от Hilton Tel Aviv чак до jaffa flea market, приблизително 4-5 км. Иврит е човешки език. Има надписи и на английски За градския са ти казали - зареждаш картата в супермаркет или аптека също може. Няма друга опция там И аз съм го обикаляла пеша и мога да потвърдя. Може да се наемат и колелета и тротинетки- 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега