Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 8 минути , aleksandrina каза:

и до Виена летище пише ДИРЕКТНО.

При Фликсбус ДИРЕКТНО означава, че няма да се прави смяна на автобусите в някакъв град, например Братислава за  конкретния маршрут.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , aleksandrina каза:

Което ме навежда на мисълта, че не се отклонява към летището.

Мислиш ли, че ще пратят два автобуса към Виена...? ...и че могат да ги напълнят. 🙂

image.png image.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Topfly ние сме пътували Виена - Братислава и решихме да слезнем на спирката в центъра, а не на гарата, понеже си променихме маршрута. Шофьора ни изгледа малко странно (багажът ни беше на друго място, явно, където го слагат за гарата), почуди се, но ни го извади. Това беше с Regiojet. Приятели бяха направили същото по линията Flixbus Берлин - Прага, понеже в последния момент решихме да се чакаме не на централната гара, а на друга по-малка гара (аз, идвайки от София, те пътувайки от Берлин). Шофьорът им мърморил, но ги е свалил. Но цената на билета и в двата случая беше една и съща, не е имало разлика. Ако няма пътници за летището, не спира доколкото знам. Той си ги има пътуващите по някакъв списък и колкото се появят - толкова. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Понеже ще сме четерима, мисля да купя три евтини билети до Виена и един по скъп билет до летището. Така шофьорът ще е принуден да спре на летището 🙂 Интересно ми е ще има ли някакво нарушаване на общите условия на компанията, ако направя този трик? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Topfly каза:

Понеже ще сме четерима, мисля да купя три евтини билети до Виена и един по скъп билет до летището.

Точно тази хипотеза си мислих да напиша преди малко.  Няма как  да няма  поне един пътник, който да не пътува до летището, дори и чрез 'врътки'. Освен това не всички автобуси  Будапеща - Виена  минават по разписание през летището, както е показано по-горе.  Хората се възползват от това, което има като възможност.  Няма как дори един човек да не си е купил билет до летището.

Връзка към коментар
20 minutes ago, chandni said:

Мислиш ли, че ще пратят два автобуса към Виена...? ...и че могат да ги напълнят. 🙂

Като нищо 🙂 Предполагам само обаче.

Знам, че София - Букурещ се мръщят и казват, че не можеш да слезеш в Русе...
@Topfly, може да си купиш ваучери за по 3€ от ebay. А в една ФБ група публикуват безплатно всякакви (и % , и €), но свършват мигновено!

Връзка към коментар
преди 3 минути , aleksandrina каза:

Знам, че София - Букурещ се мръщят и казват, че не можеш да слезеш в Русе..

И в горните примери в страни от Западна Европа се  мръщеха шофьорите, ама са спирали.  Мръщенето на шофьорите е безплатно за пасажера.  Затова нека се мръщят. Ние няма да им се сърдим за това.

• Смея се 4
Връзка към коментар

@Topfly, един непоискан съвет 🙂. Ако гониш полет, заложи повече време за придвижване от Будапеща до летище Виена, особено ако е в пиков час. Пътувала съм от Будапеща до Братислава през април. по разписание дават пътя около 2.30 мин. При нас се случи така, че доста време заради трафик не можехме да излезем от Будапеща, а после и по магистралата имаше ремонти, пренасочване и изчакване. В крайна сметка пристигнахме с около час закъснение от разписанието. Ти си опитен пътешественик и знаеш повече от мен, но понякога човек забравя за подробностите 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Just now, ДиянаВ said:

@Topfly, един непоискан съвет 🙂. Ако гониш полет, заложи повече време за придвижване от Будапеща до летище Виена, особено ако е в пиков час. Пътувала съм от Будапеща до Братислава през април. по разписание дават пътя около 2.30 мин. При нас се случи така, че доста време заради трафик не можехме да излезем от Будапеща, а после и по магистралата имаше ремонти, пренасочване и изчакване. В крайна сметка пристигнахме с около час закъснение от разписанието. Ти си опитен пътешественик и знаеш повече от мен, но понякога човек забравя за подробностите 😉

Мерси за съвета, но имам опит с този автобус, а и съм се нацелил в автобуса тръгващ в 4:30 сутринта. Тогава силен трафик със сигурност няма да има.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Topfly каза:

Понеже ще сме четерима, мисля да купя три евтини билети до Виена и един по скъп билет до летището. Така шофьорът ще е принуден да спре на летището 🙂 Интересно ми е ще има ли някакво нарушаване на общите условия на компанията, ако направя този трик? 

И багажът го оставяш в часта на багажника, която е за летището.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

И багажът го оставяш в часта на багажника, която е за летището.

Аз, колкото пъти съм пътувала с Фликсбус, винаги много стриктно са следели багажите да се слагат в съответното отделение и когато спират после някъде за 1-2 мин. да слезе някой, отварят само съответното отделение. Т.е. ако си само с ръчен багаж няма проблем тихомълком да се изсухлиш някъде, но ако си с по-голям багаж - дано имаш късмет с шофьора. 

Връзка към коментар
преди 8 часа, Topfly каза:

Да, нарушение е на общите условия, друг въпрос, е че абсурд да има последствия

Връзка към коментар
Just now, tch said:

Да, нарушение е на общите условия, друг въпрос, е че абсурд да има последствия

Проблемът е, че дори нямат единни общи условия, а ме насочват към общите условия на 20-30 автобусни компании с които оперират. Не мога и да разбера линията Будапеща Виена от кого точно се оперира?

При авиокомпаниите имаше случаи да съдят пътник неизползвал последната отсечка...

Връзка към коментар
преди 6 минути , Topfly каза:

Проблемът е, че дори нямат единни общи условия, а ме насочват към общите условия на 20-30 автобусни компании с които оперират. Не мога и да разбера линията Будапеща Виена от кого точно се оперира?

При авиокомпаниите имаше случаи да съдят пътник неизползвал последната отсечка...

Не знам къде тъсиш, имат си общи условия.

2.2 Потвърждението за резервация (виж 3.1) дава право на пътника на пътуване между мястото на тръгване и мястото на пристигане, посочени в билета. Съобразно законовите разпоредби, не се разрешава по-късно качване или по-ранно слизане от превозното средство.

https://www.flixbus.bg/oyt?_sp=a8528308-1ec4-4725-a7fa-de77d709f5fb.1580753122064&atb_pdid=8760f0ea-3800-47fe-b11e-5b4cbf93b56d&wt_eid=2157928714100444661&wt_t=1580753117609&_ga=2.27224957.1925252536.1580752493-130247138.1579287142

преди 7 минути , Topfly каза:

Шофьорът само това ще му е в главата, да пише писмо до централата, за да ви накофти 😂

Като най-евтин транспорт са се нагледали на всякакви простотии от всякакви маргинали.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Flixbus наистина изкараха разписание и за месец май и нататък даже... само че вече най-евтиният вариант който ми излиза за Варна-Букурещ или обратно е 16.99 евро... От 9.99 на 16.99 си е добро увеличение, дори и сезонно да е 😕 

Поправка: до летището все още са по 9.99 за не най-близките дати. Аз ли не съм забелязала преди че няма такива цени за Букурещ-център?

Връзка към коментар
6 hours ago, PolinaS said:

Flixbus наистина изкараха разписание и за месец май и нататък даже... само че вече най-евтиният вариант който ми излиза за Варна-Букурещ или обратно е 16.99 евро... От 9.99 на 16.99 си е добро увеличение, дори и сезонно да е 😕 

Поправка: до летището все още са по 9.99 за не най-близките дати. Аз ли не съм забелязала преди че няма такива цени за Букурещ-център?

Някакво тяхно странно ценообразуване май се получава. Е виж горния случай на Топфлай Будапеща - Виена с по-ниска цена от по-късата отсечка Будапеща - летище Виена. Гледах за Русе - цените и до Отопени и до автогарата в Букурещ са еднакви 4.99 евро. За Варна е фрапираща разлика.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Фликсбус открива нова линия от Букурещ до Бургас от 25.06 и от Бургас до Букурещ  от 26.06 със спирки в Слънчев бряг, Обзор, Варна, Шумен, Разград и Русе.🙂

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар
38 minutes ago, niksennnnn said:

Фликсбус открива нова линия от Букурещ до Бургас от 25.06 и от Бургас до Букурещ  от 26.06 със спирки в Слънчев бряг, Обзор, Варна, Шумен, Разград и Русе.🙂

Линията е целогодишна нали или и при тях има сезонни маршрути ?

• Замислям се 1
Връзка към коментар
1 minute ago, Barfly said:

Линията е целогодишна нали или и при тях има сезонни маршрути ?

Не мога да ви отговоря на този въпрос . В момента по тази линия  се продават билети до 14.09.2020. Всички останали линии от България, които се обслужват в момента са целогодишни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
52 minutes ago, epetkov said:

Линията не е нова. Имаше я и през миналия летен сезон.

Линията си е напълно нова и не я е имало през миналия летен сезон. През 2018-та година имаше линия от Бургас до Брашов .

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нови новини от днес! Фликсбус пуска ескпресна линия Варна-Букурещ-Варна от 25.06. в двете посоки. От Варна в 17:20, а от Букурещ в 08:00. Пътуването ще продължава 3 часа и 55 минути.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.