epetkov Публикувано: 27 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2019 преди 12 минути , Topfly каза: Доста непрофесионално е от страна на Лот да правят такива грешки... И ако по някаква случайност Верона също беше на море, щеше да стане такава дискусия във форума. Кое е морето което виждаме? Черно ли е? Адриатическо ли е? 🙂 3 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 27 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2019 преди 3 часа, Topfly каза: Седмично веднъж ще са полетите в неделя след обед от 7-ми юни. Очевидно е, че ще са по програма на туроператор и следователно цените няма да са ниски. За сравнение днес има Будапеща- Бургас на Wizz за 88 евро без багаж за дата 9-ти юни. 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 27 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2019 преди 6 часа, Topfly каза: Както предполагах полета ще е само за сезона 😞 Както беше и миналата година 🙂 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 27 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2019 3 hours ago, epetkov said: Очевидно е, че ще са по програма на туроператор и следователно цените няма да са ниски. За сравнение днес има Будапеща- Бургас на Wizz за 88 евро без багаж за дата 9-ти юни. Съмняваме някой туроператор да е запазил седалки в E195 на Лот. Разходите на такива самолети на седалка са по високи от тези на типичните чартъри, а лятото без проблем може да се напълни и голям самолет. Не вярвам обаче за ЛОТ да е проблем да си напълни самолета до Варна на високи цени, защото никой друг не обслужва за момента тази линия. В момента има обявени цени за около 130 евро за отиване и връщане...Лятото и Уиз ер до Бургас не лети на по ниски цени... 5 minutes ago, tch said: Както беше и миналата година 🙂 От Будапеща Лот до сега не са летяли до България. Днешната пресконференция на Лот в Бъдапеща унгарските медии я коментираха, като LOT of problem! Покрай новите полети до Дубровник и Варна се оказа, че с два два месесеца се отлага обявения старт на полетите до Прага и Белград, а полетите до София, Белград, Щутгарт и Брюксел ще бъдат изпълнявани с по оредено разписание. Връзка към коментар
tch Публикувано: 27 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2019 преди 1 час, Topfly каза: От Будапеща Лот до сега не са летяли до България. Да, извинявам се, моя грешка. Това лято летяха от Варшава до Варна с 737-800 https://www.lot.com/pl/en/flights-warsaw-varna?zanpid=10355_1574887743_da0b9862ce3a4c870c2e5e6a4da12d36&awc=10355_1574887743_da0b9862ce3a4c870c2e5e6a4da12d36&utm_source=zanox&utm_medium=display&utm_campaign=2017 Връзка към коментар
randi Публикувано: 27 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2019 Със сигурност ще запълват седалки и чрез тур агенции. Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 28 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2019 10 hours ago, randi said: Със сигурност ще запълват седалки и чрез тур агенции. Какво те кара да мислиш, че ще е така? E195 на Лот има 102 седалки от които 20 са бизнес, а 12 са економи плюс. цък Защо им е на Лот да дават относително евтино на агенции останалите 80 седалки седмично, като и директно биха могли да си ги продадат през сайта на по висока цена? Да не говорим, че Лот биха могли да продадат на варненци и възможност за прекачване към Ню-Йорк, Сеул и т.н., което е много по печелившо от превоза на един турист от Будапеща... От гледна точка на агенциите също не виждам голяма полза и бизнес да резервират седмично по 20-30 или 50 седалки. Туроператорите оперират с много по големи самолети за да може от една страна разходите на седалка да са по ниски, а от друга страна да се върже сметката да имат базиран на морето местен представител. За 20-30 души седмично не се връзва сметката да пращаш човек. Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 28 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2019 преди 17 минути , Topfly каза: Защо им е на Лот да дават относително евтино на агенции останалите 80 седалки седмично Грешно смяташ, че агенциите купуват блок местата от авиокомпаниите, само и единствено ако цената и ниска и изгодна за тях. Водещото в схемата е, че полетът е редовен и че няма да бъде анулиран, в случай, че туроператорът успее да продаде само част от заявените от него места. Отделно не се рискува с плащането на цял чартър или чартърна верига за сезона. 2 Връзка към коментар
pr284 Публикувано: 28 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2019 Не знам на какво разчитат ЛОТ, но забелязах при пътуването ми от София до Франкфурт преди 2 седмици, че от ембраера им с полета, който пристига в 14:00 слязхоха 25 човека. за обратния полет на гейта имаше не повече от 45 човека. Цените им хич не са ниски. Като търсех билет до Осло за месец юли, ЛОТ с полет София-Варшава-Осло бяха най-евтините от София (другия вариант беше Луфтханза), но пък значително по-скъпи от Norwegian за полет Бурас-Осло и в крайна сметка пътувах до Бургас, за да хвана полета от там. Връзка към коментар
pr284 Публикувано: 28 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2019 17 hours ago, epetkov said: Очевидно е, че ще са по програма на туроператор и следователно цените няма да са ниски. За сравнение днес има Будапеща- Бургас на Wizz за 88 евро без багаж за дата 9-ти юни. Полша е вече в топ 5 на чуждестранните туристи в България, очевидно има увеличено търсене за чартъри до Черно море. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 28 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2019 25 minutes ago, epetkov said: Грешно смяташ, че агенциите купуват блок местата от авиокомпаниите, само и единствено ако цената и ниска и изгодна за тях. Водещото в схемата е, че полетът е редовен и че няма да бъде анулиран, в случай, че туроператорът успее да продаде само част от заявените от него места. Отделно не се рискува с плащането на цял чартър или чартърна верига за сезона. В никакъв случай не казвам, че не съществува този пазар, защото аз лично съм пътувал така с туроператор и съм виждал последно време предложения на туроператори за полети с Уиз ер, но подобни схеми типично стават с големи самолети, където туроператорите могат да купят относително евтино голям брой седалки. Не мисля обаче, че има вариант при който туроператора може да върне или да не плати в последния момент непродадените седалки. Това може да стане само ако седалките не са резервирани предварително. В такива случаи обаче няма как да се фиксира цената на седалката и туроператора да може да направи предложение с точно определена цена към крайния клиент. Що се отнася до сигурността на полетите, базата в Будапеща на Лот до сега известна единствено с това, че няма нищо сигурно. Обявяват полети, но после ги отлагат, отменят или намаляват честоти и т.н. Ако аз бях туроператор никога не бих си заложил имиджа върху надежността на Лот... Връзка към коментар
DimitarYanakiev Публикувано: 30 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2019 Здравейте! Бихте ли препоръчали полет с ЛОТ от София до Будапеща. Трябва да летя през април до Будапеща, но никога не съм летял с ЛОТ, а гледам, че имат директен по линията и то на добри цени. С около 100 лв е разликата между тях и Австрийските с прекачване или Уиз Еър (директен, но само с малък багаж). Някакви мнения за авиолинията? Честно ме притеснява също да не би в някакъв етап да решат да си канселират полетите Будапеща-София поради слаб интерес и да увисна... Благодаря предварително! Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 30 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2019 @DimitarYanakiev Последната новина за полетите на Лот до София беше, че ще анулират част от полетите поради липса на самолети.... Има вариант разбира се да те премершрутират през Варшава, но въпросът е до колко ще ти върши това работа... Уиз ер за сега изглеждат по надеждни, но те нямат всеки ден полет. Аз лично ти препоръчвам да не си купуваш билети по рано от 1-2 месеца преди полета, освен ако няма някакви екстремно ниски цени. Сигурен съм, че Уиз ер ще свали доста цените за да се опита за изтласка Лот от тази линия... От Будапеща до Варна ЛОТ ще летят веднъж седмично от 7-ми юни до 27-ми септември. Това са общо 17 полета или 1734 седалки в посока за целия сезон... 1360 седалки ще бъдат нормална economy класа... Връзка към коментар
DimitarYanakiev Публикувано: 30 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2019 преди 10 минути , Topfly каза: @DimitarYanakiev Последната новина за полетите на Лот до София беше, че ще анулират част от полетите поради липса на самолети.... Има вариант разбира се да те премершрутират през Варшава, но въпросът е до колко ще ти върши това работа... Уиз ер за сега изглеждат по надеждни, но те нямат всеки ден полет. Аз лично ти препоръчвам да не си купуваш билети по рано от 1-2 месеца преди полета, освен ако няма някакви екстремно ниски цени. Сигурен съм, че Уиз ер ще свали доста цените за да се опита за изтласка Лот от тази линия... От Будапеща до Варна ЛОТ ще летят веднъж седмично от 7-ми юни до 27-ми септември. Това са общо 17 полета или 1734 седалки в посока за целия сезон... 1360 седалки ще бъдат нормална economy класа... Мерси за мнението. И за мен ЛОТ не са много сигурни по тази линия... Уиз еър не ме устройват, защото нямат полет в неделя, тъй че най-вероятно ще се спра на Австрийските. Прекачване приз Варшава е безсмислено... Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 30 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2019 9 minutes ago, DimitarYanakiev said: Мерси за мнението. И за мен ЛОТ не са много сигурни по тази линия... Уиз еър не ме устройват, защото нямат полет в неделя, тъй че най-вероятно ще се спра на Австрийските. Прекачване приз Варшава е безсмислено... При Austrian има определен риск да изпуснеш полета си поради късите връзки и задължението да минеш през паспортна проверка във Виена. Не става често, но лично съм бил свидел на подобни случки... Друга алтернатива може да бъде да летиш еднопосочно до Будапеща, а в другата посока да минеш през Виена или Братислава. Неделя от Виена България ер дава добри цени, а от Братислава Уиз ер. Будапеща Виена или Будапеща Братислава с автобус е около 2,5 часа... 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 21 декември, 2019 Сподели Публикувано: 21 декември, 2019 Лот понеже всичко им е ок са решили да съдят Луфтханза за новият им дизайн, който уж много приличал на ЛОТ и създавал нелоялно конкурентно предимство за Луфтханза 🙂 цък Време е и Таром да почнат да съдят Лот и Луфтханза 🙂 4 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 24 декември, 2019 Сподели Публикувано: 24 декември, 2019 Като подарък за Коледа Лот са решили да пуснат нова тарифа само с ръчен багаж и при трансконтиненталните си полети... 1 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 25 декември, 2019 Сподели Публикувано: 25 декември, 2019 Доста са закъснели Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 20 януари, 2020 Сподели Публикувано: 20 януари, 2020 Лот са единият от тримата кандидати за дъщената фирма Кондор на фалиралата Томас Кук. Очаква се цената за Кондор да е 250-300 милиона евро... https://www.pb.pl/z-condorem-lot-rozwinie-skrzydla-980207 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 24 януари, 2020 Сподели Публикувано: 24 януари, 2020 Лот ще си увеличат с около 50% броят на самолетите.... LOT Polish Airlines Buys Germany’s Condor https://onemileatatime.com/lot-polish-condor/ Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 24 януари, 2020 Сподели Публикувано: 24 януари, 2020 Лот стават относително голям играч на немския пазар, като ще запазят марката Кондор. Вече са поръчали и 30 нови широкофюселажни самолети, като 20 ще са за Кондор и 10 за ЛОТ Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 28 януари, 2020 Сподели Публикувано: 28 януари, 2020 На 24.01.2020 г. в 16:11, Topfly каза: LOT Polish Airlines Buys Germany’s Condor ЛОТ планират да се отърват от В767 в Кондор: цък Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 28 януари, 2020 Сподели Публикувано: 28 януари, 2020 1 minute ago, epetkov said: ЛОТ планират да се отърват от В767 в Кондор: цък Реално са купили марката и пазарният дял на Кондор, но самолетите ще ги сменят с нови. Сред плановете на ЛОТ е марката Кондор да се появи в Полша и Унгария... Дано им се вържат сметките, но не виждам причина защо точно те ще успеят. Уиз ер явно са решили да изгонят Лот от линията Будапеща София, защото точно когато ЛОТ си стартират по тази линия Уиз ер си увеличава честотите от 3 на 4 седмично. От април вероятно ще видим доста ниски цени по тази линия... Връзка към коментар
Аzia Публикувано: 20 март, 2020 Сподели Публикувано: 20 март, 2020 https://news.bnt.bg/news/polsha-startira-chartarnata-programa-polet-kam-doma-i-za-grazhdani-na-darzhavi-chlenki-na-es-1044593news.html Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 На 24.01.2020 г. в 9:11, Topfly каза: Лот ще си увеличат с около 50% броят на самолетите.... LOT Polish Airlines Buys Germany’s Condor https://onemileatatime.com/lot-polish-condor/ LOT са анулирали покупката на Кондор, които остават “на тезгяха “ за продажба... https://onemileatatime.com/lot-cancels-condor-takeover/ 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега