wilks Публикувано: 8 март, 2023 Сподели Публикувано: 8 март, 2023 Аз съм изпускал връзка между два полета на ЛОТ - по тяхна вина, и ме премаршрутираха през Виена по линия на Star Alliance. Дадоха ми и ваучер за храна за около 50-60 злоти, който ми стигна за нормален обяд в посочения от тях ресторант на летището. И това още преди 11г. 3 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 8 март, 2023 Сподели Публикувано: 8 март, 2023 Преди 1 час, Alexander каза: Преди дни летях с тях отиване и връщане до Талин. Колко ти излезе цената на билета до Талин ? Може и в лично съобщение. Благодаря. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 март, 2023 Сподели Публикувано: 8 март, 2023 преди 5 минути , epetkov каза: Колко ти излезе цената на билета до Талин ? Може и в лично съобщение. Благодаря. 150 евро през посредник Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 8 март, 2023 Сподели Публикувано: 8 март, 2023 преди 8 минути , Alexander каза: 150 евро през посредник Много добра цена, дори и да е било без багаж. Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 8 март, 2023 Сподели Публикувано: 8 март, 2023 преди 8 минути , epetkov каза: Много добра цена, дори и да е било без багаж. Ако някой го вълнува, сега съм сглобил пътуване Бургас-Каунас-Вилнюс-Рига-Талин-Хелзинки-Лондон-София за 220лв. Като в сумата не влизат влак Каунас-Вилнюс и ферибот Талин-Хелзинки. Полетите са с Ryanair, а Вилнюс-Рига-Талин с Flixbus. То не е за тая тема, ама понеже стана дума... 🙂 4 3 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 10 май, 2023 Сподели Публикувано: 10 май, 2023 Посъветвайте ме какво да направя! С последния влак сутринта купих 4 билета за Париж чак за догодина с LOT през jetcost.at - opodo.de. Сега обаче реших, че предпочитам да преместя отиването с ден назад. Доколкото прочетох, LOT дават безплатна промяна в резервацията до 24 часа от покупката. С билети купени през агенция обаче, това можело да стане само чрез агенцията. Сега се чудя да се пробвам ли все пак за промяната със съпорт центъра на LOT, да звънна ли на opodo (много не ми се ще да им се намирам в очите с тия билети) или пък да стискам палци LOT да направят промяна на някой от полетите и да си сменя датата тогава. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 10 май, 2023 Сподели Публикувано: 10 май, 2023 преди 1 час, tougherty каза: Сега се чудя да се пробвам ли все пак за промяната със съпорт центъра на LOT, да звънна ли на opodo (много не ми се ще да им се намирам в очите с тия билети) Ако звъннеш на Оподо, поемаш после голям риск за : Sehr geehrte Herr xxxxx, In Bezug auf Ihre Buchungsnummer xxxxx mit Opodo Wir entschuldigen uns für die Unannehmlichkeiten. Bitte kontaktieren Sie uns so schnell wie möglich, um eine Flugannullierung zu vermeiden 2 1 1 1 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 10 май, 2023 Сподели Публикувано: 10 май, 2023 Преди 1 час, stanislavpp каза: Ако звъннеш на Оподо, поемаш после голям риск за : Sehr geehrte Herr xxxxx, In Bezug auf Ihre Buchungsnummer xxxxx mit Opodo Wir entschuldigen uns für die Unannehmlichkeiten. Bitte kontaktieren Sie uns so schnell wie möglich, um eine Flugannullierung zu vermeiden Успя да ме убедиш! Дали обаче не поемам същия риск ако се обадя и на LOT? Връзка към коментар
makler Публикувано: 10 май, 2023 Сподели Публикувано: 10 май, 2023 преди 13 минути , tougherty каза: Успя да ме убедиш! Дали обаче не поемам същия риск ако се обадя и на LOT? Смени датата през сайта ако ти дава. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 10 май, 2023 Сподели Публикувано: 10 май, 2023 Възможно е ,да. Въпреки че ЛОТ са получили пълната цена от Оподо , мисля че те са длъжни да минат през агенцията , издала билетите , освен ако ЛОТ не поемат контрола върху резервацията - а това се случва само , когато има голяма промяна в разписанието ( евентуално ) Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 10 май, 2023 Сподели Публикувано: 10 май, 2023 преди 22 минути , makler каза: Смени датата през сайта ако ти дава. Пробвах, не ми дава такава опция. Успях да стигна до опция за промяна - искат ми 90 евро. Как пък не. Явно ще ги чакам да си променят разписанието. Връзка към коментар
Даниела6 Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 Здравейте, моля ако някой е пътувал с LOT до Ню Йорк да сподели как е минало пътуването. Освен то ва ме притеснява, че престоя във Варшава е около час - съмнително малко ми се вижда за да успеем. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 щом продават такива билети, значи при нормални условия ако няма закъснение успяват все пак това летище не е Хийтроу или Шарл де Гол 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 преди 3 часа, Даниела6 каза: Здравейте, моля ако някой е пътувал с LOT до Ню Йорк да сподели как е минало пътуването. Освен то ва ме притеснява, че престоя във Варшава е около час - съмнително малко ми се вижда за да успеем. При @Marusinka имаше проблеми с тази АК, но си платиха за изтървания полет и закъснението. Ако ти е важно да пристигнеш по разписание, може да помислиш за друг полет. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 И какво като е имала проблеми, стига с тези мании. Аз лично не съм имал закъснял полет и съм пътувал поне 15 пъти с ЛОТ, като 80% са били с прекачване. 4 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 На 10.05.2023 г. в 23:01, tougherty каза: Пробвах, не ми дава такава опция. Успях да стигна до опция за промяна - искат ми 90 евро. Как пък не. Явно ще ги чакам да си променят разписанието. Не се надявай много и при промяна в разписанието. Наскоро ЛОТ ми отмениха полет Копенхаген - Радом (Полша) и като безплатна алтернатива предложиха единствено нов полет Копенхаген - Варшава на същия ден ИЛИ пълно възстановяване на сумата (през посредника). При каквото и да е мое желание за промяна - друга дата, друго полско летище на кацане и тн - искаха около 100 евро допълнително, което обезсмисляше всичко. Стори ми се много негъвкаво, при условие, че те бяха отменили полета, но в крайна сметка поради липса на избор остана да летя до Варшава. @Даниела6 1 час трансфер на варшавското летище в 95% от случаите е ок, то не е особено голямо. И все пак бъди готова при нужда да потичаш. 2 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 проблеми с всяка компания се случват, особено ако човек пътува много трябва да се гледа дали компанията да съдейства за разрешаването им 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 преди 17 минути , Alexander каза: И какво като е имала проблеми, стига с тези мании. Аз лично не съм имал закъснял полет и съм пътувал поне 15 пъти с ЛОТ, като 80% са били с прекачване. Ако в Ню Йорк ще прави връзка с друг полет, на отделен билет, би имало значение пристигането навреме. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 В момента, Дани Магелани каза: Ако в Ню Йорк ще прави връзка с друг полет, на отделен билет, би имало значение пристигането навреме. Остава да кажеш как според теб се гарантира стигане на време, без значение дали е Ню Йорк или друго място. Има ли такава АК и коя е тя? Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 преди 14 минути , Alexander каза: Остава да кажеш как според теб се гарантира стигане на време, без значение дали е Ню Йорк или друго място. Има ли такава АК и коя е тя? Ти сериозно ли питаш? Достатъчно си пътувал и добре знаеш, че при два отделни билета има риск. Аз си оставям поне един ден между полети на отделни билети, извън Европа. Намирам какво да разглеждам. Връзка към коментар
Даниела6 Публикувано: 16 май, 2023 Сподели Публикувано: 16 май, 2023 Благодаря на всички за отговорите. Крайната ми дестинация е Ню Йорк, а относно тичането - ще съм с две деца, така че ще тичаме групово :) Питах относно авиокомпанията, защото през 2019 летях до Япония с италианците и ... повече няма да повторя ако и без пари да са им билетите. Самолета така скърцаше, че имах чувството, че ще се разпаднем във въздуха. Освен това поддържаха такава температура в самолета, че се чувставахме като в камера за шоково замразяване. До средата на полета половината самолет вече подсмърчаше (пътувахме месец юли). До сега на дълги полети освен италинците, съм ползвала катарците и затова търся отзив за полските авиолинии. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 16 май, 2023 Сподели Публикувано: 16 май, 2023 "Скърцащ" самолет , ниска температура в салона ? Това е наистина несериозно при избор на авиокомпания. 3 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 16 май, 2023 Сподели Публикувано: 16 май, 2023 преди 17 минути , stanimir каза: "Скърцащ" самолет , ниска температура в салона ? Това е наистина несериозно при избор на авиокомпания. Що да не е сериозно? Ако комфорта и спокойствието при пътуване са по-важни от цената не е като да няма избор. Аз примерно всячески се старая да избягвам полети на Туркиш с А330. За температурата в салона не е от политика на компанията така, че там гаранции няма дали ще я сварят или замразят на следващия полет без значение от компанията. За целта съвета ми е да си избира място по-напред в самолета обикновено най-студено е в задната част по мои впечатления. Аз примерно при близки цени си избирам компаниите първо по тип на самолета и второ по кетъринга 😄 1 2 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 17 май, 2023 Сподели Публикувано: 17 май, 2023 На 24.02.2023 г. в 9:27, Kosta Grudov каза: Някой с опит и летял с LOT до Щатите? Мнения, впечатления, ок ли са да се лети специално до там, а и по принцип и общо взето такива неща. 🙂 Че тези цени на билетите до NY са доста интересни. На 24.02.2023 г. в 9:42, Oshko каза: Не съм ги пробвал още, билетите ми са за Април, ама какво да им е, нови самолети 787, обслужването едва ли ще е по-лошо от големите европески компании... И за мен ще е интересно някой, който вече е летял да сподели. Летяхме с Lot до Newark преди 2 седмици. Нямам забележки, всичко беше ок. Билетът ни беше само с голям ръчен, но и с personal item, за каквато пробутахме по една раница на човек и никой не я гледаше колко е пълна. Това, което ме възрадва особено беше, че на връщане към Бг имаше само 1 час connection time във Варшава и се бях притеснила дали ще хванем полета (особено след като излетяхме със закъснение от EWR), но след кацане във Варшава чакаха с табела за транзитиращи пътници. Ние им се обадихме и директно ни пуснаха на гейтовете :) Полетите бяха пълни и в двете посоки. Храната беше ок, единствено липсваше обичайния travel set несесерче. Бтв на отиване системата не позволи да се чекираме онлайн, та се наложи да висим на опашка на чек ин гише в София. Там не можаха да ни дадат места един до друг, защото и от Варшава били блокирали седалки, но това за мен не е болка за умиране на фона на добрата цена на билета. 4 1 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 май, 2023 Сподели Публикувано: 17 май, 2023 На 13.05.2023 г. в 9:39, Даниела6 каза: Здравейте, моля ако някой е пътувал с LOT до Ню Йорк да сподели как е минало пътуването. Освен то ва ме притеснява, че престоя във Варшава е около час - съмнително малко ми се вижда за да успеем. Обикновено накрая самолетите кацат. 🙂 Що се отнася до престоя, винаги потривам доволно ръце, когато имам такива къси връзки на далечни полети (естествено, основно ако оттатък не ме чакат още полети почти веднага). Вариантите са два - или ще го хвана и тогава всичко е окей, или ще го изпусна и тогава ще получа 600 евро компенсация, което в общия случай ще ми плати цялото пътуване. 😉 На 13.05.2023 г. в 14:18, Alexander каза: Остава да кажеш как според теб се гарантира стигане на време, без значение дали е Ню Йорк или друго място. Има ли такава АК и коя е тя? Не се гарантира, взима се билет с достатъчно време между пристигането от далечния полет и излитането. Минимум 4 часа, желателно дори 5 за такива големи хъбове, които са и податливи на закъснения, и с непредсказуемо дълго време за имиграция (въпреки че САЩ напоследък доста се подобриха по отношение на паспортния контрол, след като въведоха салоните с много десетки електронни гишета, на които си попълваш всичко и после само си даваш една отпечатана разписка на излизане, без въобще да минаваш през истински паспортен служител). Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега