Прескочи до съдържание

Най-добрите условия за кредитна карта за често пътуващи хора (само български банки)

Препоръчани мнения

11 minutes ago, chandni said:

Да, вярно, че имаше и таква опция, която наистина може да се използва като своего рода блокиране на картата, колкото и да е "дървено" направено. 🙂 Ако махнеш отметката, не би следвало да може да се прави плащане по съответния канал. 🙂

Кое му е дървеното - всичко съответсва на повечето съременни апликации,като Revolut, Transferwise,   на ДСК е дървено, защото има само блокиране и дотам. Смисъла на лимитите е по принцип спорен, докато възможността да ограничаваш каналите на транзакциите е доста по-полезен.

Дали ще ти източат 200 или 2000 все води до оспорване на транзакцията по съответния ред, а ограничавайки даден канал, директно елеминираш възможността за фал през него ....

Връзка към коментар
преди 3 минути , georgebg каза:

Кое му е дървеното - всичко съответсва на повечето съременни апликации,като Revolut, Transferwise,   на ДСК е дървено, защото има само блокиране и дотам. Смисъла на лимитите е по принцип спорен, докато възможността да ограничаваш каналите на транзакиите е доста по-полезен.

Дървеното е, че (доколкото си спомням) го има само на сайта, но не и в приложението. Ако го има в приложението, то тогава би било използваемо.

преди 6 минути , georgebg каза:

Дали ще ти източат 200 или 2000 все води до оспорване на транзакцията по съответния ред

Не е все едно обаче дали ще трябва да възстановиш/се лишиш от 200 или 2000 лв докато чакаш оспорването да приключи и да ти възстановят сумата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
8 minutes ago, chandni said:

Не е все едно обаче дали ще трябва да възстановиш/се лишиш от 200 или 2000 лв докато чакаш оспорването да приключи и да ти възстановят сумата

В такива случаи цялата карта се блокира и се издава нова т.е. пак няма да е използваем лимита какъвто и да е той.

9 minutes ago, chandni said:

Дървеното е, че (доколкото си спомням) го има само на сайта, но не и в приложението. Ако го има в приложението, то тогава би било използваемо.

По-добре да го има, където и да било, отколкото като в ДСК( и много други) където и на гише дори го няма 😉 

Връзка към коментар
преди 6 минути , georgebg каза:

По-добре да го има, където и да било, отколкото като в ДСК( и много други) където и на гише дори го няма 😉 

Това не е вярно - приложението на ДСК (което иначе много ме дразни), дава възможност както да се промени лимита на картата, така и да се блокира временно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , georgebg каза:

В такива случаи цялата карта се блокира и се издава нова т.е. пак няма да е използваем лимита какъвто и да е той.

преди 16 минути , chandni каза:

Изобщо не говоря за това дали е използваема или не. В единия случай като дойде датата на падеж и излезе извлечението, ще трябва да възстановиш 200 лв от товите пари, за да не ти текат лихви, в другия случай ще трябва да възстановиш 2000 лв и да чакаш някой ден да ти ги върнат.

Връзка към коментар
1 minute ago, kali said:

Това не е вярно - приложението на ДСК (което иначе много ме дразни), дава възможност както да се промени лимита на картата, така и да се блокира временно.

Говорим за блокиране на различните транзакционни канали - POS, ATM, Internet.  Прочети 2-3 мнения по-назад  ....

4 minutes ago, chandni said:

Изобщо не говоря за това дали е използваема или не. В единия случай като дойде датата на падеж и излезе извлечението, ще трябва да възстановиш 200 лв от товите пари, за да не ти текат лихви, в другия случай ще трябва да възстановиш 2000 лв и да чакаш някой ден да ти ги върнат.

Спора е малко безмислен - ако нямаш намерение  да харчиш 2000 , то не ти трябва и карта с такъв лимит - вадиш си за 200 и нямаш притеснения ...

Връзка към коментар
преди 8 минути , georgebg каза:

Спора е малко безмислен - ако нямаш намерение  да харчиш 2000 , то не ти трябва и карта с такъв лимит - вадиш си за 200 и нямаш притеснения ...

Не разбирам само дали наистина не разбираш или се правиш, че не разбираш, за да се заяждаш? Аз мога да харча и 10000, когато ми се налага, но ще си отворя приложението преди самото плащане, ще си вдигна лимита на 10000, ще направя плащането и после пак ще намаля лимита на 200. По този начин ако картата бъде компрометирана и някой реши да точи, ще може да източи само 200 лева, а не 2000, 3000 или 10000. И после ще чакам да ми възстановят 200, а не 2000 лв.

Вярно, че спорът с теб е безсмислен, така че аз се оттеглям от него.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 minute ago, chandni said:

Не разбирам само дали наистина не разбираш или се правиш, че не разбираш, за да се заяждаш? Аз мога да харча и 10000, когато ми се налага, но ще си отворя приложението преди самото плащане, ще си вдигна лимита на 10000, ще направя плащането и после пак ще намаля лимита на 200. По този начин ако картата бъде компрометирана и някой реши да точи, ще може да източи само 200 лева, а не 2000, 3000 или 10000. 

Вярно, че спорът с теб е безсмислен, така че аз се оттеглям от него.

Точно това, което обясняваш се прави не с безмислено сменяне на лимити, а с просто натискане на бутон Блокирай/Разблокирай, което става и много по-бързо.

Връзка към коментар
преди 12 минути , georgebg каза:

Точно това, което обясняваш се прави не с безмислено сменяне на лимити, а с просто натискане на бутон Блокирай/Разблокирай, което става и много по-бързо.

На ДСК ми е много по-удобно. Примерно плащам си битовите сметки за да трупам Wizz кредит. Ако за да няма злоупотреби всеки път ми се налага да блокирам/разблокирам, не благодаря. Поддържам си лимит 300 лева, а като ми се наложи да плащам нещо на по-висока стойност просто вдигам лимита, после го връщам обратно. Битови сметки ми се налага да плащам няколко пъти месечно, другото е много по-рядко.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Тъкмо да похваля ДСК и пак се изложиха.

След искането за КК и няколко разговора с тях по телефона и обяснение как името ми не се пише по БДС и искане да се  напише както трябва днес отивам да си взема КК.

Дават ми я да я провря, името както трябва, лимита както трябва, но изненада, не е Виза, а МК!

Казвам им, че не ми трябва и, че съм искал Виза, имам си Уиз МК. Отговор, това получихме и край, всичко започва отначало..

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 6 минути , chandni каза:

@Alexander, а какво пише на искането за издаване на картата? Защото там се отбелязва какъв тип да бъде - Visa или Mastercard.

Нямам искане, беше през сайта им, а там няма такова нещо като избор на тип карта, после в разговор го казваш, както и как да се напише името и нямам доказателства..

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Днес реших да мина през ДСК и да проверя дали картата ми най-накрая е издадена, въпреки, че ме увериха, че ще ми се обадят когато е готова.

Оказа се, че картата е там и ме чака, но защо да се обаждат..

Взех я, питах изрично от кога ще е активна, на което казаха веднага! Даже се допитаха и от другата маса потвърдиха, че вече веднага след взимането картите са активни.

Излязох, смених ПИН-а, но дори 1 час по-късно не я виждам в приложението на ДСК, явно няма да е съвсем веднага всичко.

Не съм я пробвал да плащам все още.

Реших да звънна на ДСК и се оказа, че картата няма да е активна до утре, не че не съм го очаквал, но все пак бяха много уверени в клона днес.

Оказа се, че трябва и ръчно да се добави картата в приложението, като ми дадоха някакъв код с който успешно я добавих и излезе.

Не знам в кой век живеят тези хора, с тези ръчни добавяния и чудеса..

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Някъде май го бях срещнал из форума написано,но ще ме извините ако се повторя.Току що установих,че максималният кешбек от 1% по кредитните карти на ДСК е намален от 400 на 200 лв.Така като гледам при WIZZ картата все още продължава да се трупа,надявам се поне там да не го намалят на половина.

Връзка към коментар
преди 9 минути , Romana каза:

Поне от 2 години, ако не и повече, максималният кеш бек за стандартните кредитни карти е 200лв.

Възможно е и аз да греша,останах с впечатление,че миналата година ми бяха върнали над 300 лв

Връзка към коментар
преди 1 час, Sju каза:

@imarev , в банкирането си ли виждаш само 200лв. или само 200 са ти изплатили сега? 

(пропуснала съм тези промени)

В банкирането,просто трупането спря на 200.01,а не е като да нямам плащания след това.Но явно това е таванът,аз не съм догледал нещо

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Sju каза:

@imarev , в банкирането си ли виждаш само 200лв. или само 200 са ти изплатили сега? 

(пропуснала съм тези промени)

Cashback.jpg

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Имам пак дилема с КК. Имам такава на Пиреос, Виза. Нали сега се сливат с Пощенска, тоест, купени са от тях.  От Пиреос ме увериха, че картата ще бъде преиздадена със същите условия. Да, ама не. Преди малко ми се обадиха от Пощенска и се оказа, че новата ще е МК. Като рекох, че искам пак да си е Виза, трябвало да я преиздадат, пък да пусна заявка за ново преиздаване, че пак да чакам и да се разкарвам сто пъти до банката. С отрицателен сантимент съм към Пощенска, на времето им бях клиент - недоволен и си преместих сметките от там. И като ги знам, какви са, изобщо не смятам, пак да ми късат нервите.

Ще я закрия тази карта, но въпросът е - каква друга КК да си направя? В коя банка, дайте съвет, моля!

• Харесвам 2
Връзка към коментар
28 minutes ago, AlexandraKo said:

Имам пак дилема с КК. Имам такава на Пиреос, Виза. Нали сега се сливат с Пощенска, тоест, купени са от тях.  От Пиреос ме увериха, че картата ще бъде преиздадена със същите условия. Да, ама не. Преди малко ми се обадиха от Пощенска и се оказа, че новата ще е МК. Като рекох, че искам пак да си е Виза, трябвало да я преиздадат, пък да пусна заявка за ново преиздаване, че пак да чакам и да се разкарвам сто пъти до банката. С отрицателен сантимент съм към Пощенска, на времето им бях клиент - недоволен и си преместих сметките от там. И като ги знам, какви са, изобщо не смятам, пак да ми късат нервите.

Ще я закрия тази карта, но въпросът е - каква друга КК да си направя? В коя банка, дайте съвет, моля!

И аз не съм доволен от Пощенска, макар да държа една карта там все още. Така навремето ми преиздадоха АМЕХ-а в МC World Elite, с много по-лоши условия и се наложи да го закривам, че и такси да платя.

А за нова КК - зависи какви "екстри" са ти нужни 🙂 

Аз (май пак за пореден път) ще разкажа за моята Visa Platinum на ЦКБ.

- безплатен салон Преслав/Плиска + 2 гости

- безплатни салони Варна/Бургас + 1 гост

- 2% кешбек на физически терминал в БГ до 100 лв./6 мес. (правя си ги само от хранителни магазини 😉 ) 

- безплатен смс за всяка транзакция

- 120 лв такса на година (за сравнение златните се движат 90-100 лв) която пада при оборот над 33 000

- засега зареждане на Револют без такси

- добър курс към еврото / 1.958 май беше

- без минимална месечна вноска и 10% лихва (това май не те интересува 😉 )

- разни безплатни салони на България еър (ако летиш с тях - никога не се знае 🙂 ) - https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/kreditni-karti/dostyp-do-biznes-salonite-na-letishtata

- сега гледам - пуснали са и някаква програма за личен асистент: Visa Platinum – Everyday concierge

Връзка към коментар
преди 10 минути , AlexandraKo каза:

Аз съм им клиент от години. И през цялото време много съм им се ядосвала. Щях и още ми се иска да ги махам. Обаче преди 2г. обиколих доста банки и изпаднах в ужас. Обслужващия персонал беше много,  ама много зле. Та още се чудя къде да отида. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , zory каза:

Аз съм им клиент от години. И през цялото време много съм им се ядосвала. Щях и още ми се иска да ги махам. Обаче преди 2г. обиколих доста банки и изпаднах в ужас. Обслужващия персонал беше много,  ама много зле. Та още се чудя къде да отида. 

Обслужващия персонал в Пощенска не е кой знае какво цвете за мирисане! Дори тези в Кол центърът им. 

Аз съм в същата ситуация като Сашка!

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 21 минути , AlexandraKo каза:

ДСК

Връщат 1%. Коректни са. Пращат sms, VISA-ата им върви навсякъде - никога не съм имал проблем …

Единствения им "-" за мен е, че посред нощ DSKDirekt (Сайта им, дето може да си гледаш транзакциите) не им е читав т.е. не може да се разчита на него.

----------

Ама аз вече ти бях писал.

Надо читать и запомнить, Сашке :wink:

Така де, няма само аз да съм Венчо - цитирам  @Polina

:grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.