Прескочи до съдържание

София - Дубай, двупосочен за 82 евро!

Препоръчани мнения

Публикувано:

Само за 8-и и 9-и октомври, Wizz Air предлагат 30% намаление за предстоящите им да стартират полети до Дубай. Най-евтината комбинация, която намерих е 82 евро, за членове на Wizz Discount Club и 95 евро, ако не сте членове. Членството струва 30 евро на година и отстъпката може да се ползва за до 10 човека пътуващи на една резервация. Правете си сметката внимателно!

Намалението е прилично по всички дати, най-евтината цена излиза в началото на декември, конкретно от 5 до 12. Някой може да си направи удължен студентски празник :)

Публикувано изображение

Резервацията за полети на Wizz Air се прави винаги само и изключително през http://wizzair.com

Виза за Дубай

Полетите са лесни ще кажете, но с визата как да се оправим, бе юнак. Има няколко варианта.

1. Чрез българска агенция. На ваша отговорност е да намерите подходящата и да се разбирате с тях за цените и условията им.

2. Чрез хотел в Дубай или дубайска тур. агенция.

Вариант номер 2 се предлага от повечето луксозни дубайски хотели. Най-евтиният, който предлага услугата и успях да изровя е Ibis Al Barsha Dubai. Цената на двойна стая на вечер е 81 евро с включени такси. Таксата за визата е около 90 евро. Ето един pdf с условията им, който изрових: http://www.nesacente..._Conditions.pdf Не гарантирам дали пдф-а е актуален, най-добре се свържете с тях.

Други хотели на Ibis в Дубай, които са на подобни цени и вероятно също предлагат виза:

ibis Al Rigga (най-евтин - 71 евро на вечер)

ibis Deira City Centre

ibis Mall of the Emirates

Хотелската верига Ibis, част от Accor Hotels обикновено е в ниския бюджетен клас - стаите са малки, но чисти, а леглата са удобни. Нещо като IKEA в хотелския бизнес. Опитах се да намеря най-доброто съотношение с хотел, който предлага виза и ниска цена, надявам се да съм успял.

Внимание!!! Много важно е, че във въпросният PDF пише, че виза се дава само за пристигащи на Dubai International и Sharjah, а Wizz летят до Dubai World Center. Причината, е че въпросната виза осигурена от хотели се дава на летището. До колкото знам Wizz е от първите пътнически авиокомпании, които ще кацат там и може все още да няма на летището възможност за поставяне на визи на място! Малка ми се струва вероятността, но да не се попадне в нелепата ситуация всички със спонсорирани визи от хотели и агенции да увиснат. Питайте задължително!

Колко е официалната тарифа за визата на посолството е голяма каша и не мога да твърдя със сигурност, на места срещам 20 евро, на други 50, на трети 100, надявам се магеланци, които са ровили по-активно по темата да споделят свежа информация. Иначе във форума има две теми, където се дискутира въпроса: тук и тук.

При всички положения се изисква депозит от поне 200 евро, който ще ви се върне след като напуснете страната.

Приятно резервиране и дано има някой, който ще се възползва от предложението :)

Благодаря на Adinko, че информира за промоцията.

Кликнете тук, за да видите тази статия

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря на Adinko, че информира за промоцията.

.

Моля, моля... :)

Ох, дано някой се възползва поне, че аз само като гледам цените и ме хваща бясссс, че вече нямам финанси... :banghead:

Публикувано:

Тая промоция и аз я видях и макар Дубай да не ми беше в плановете, взех да разцъквам за разни дати и едва не резервирах. Изкушението беше голямо, ама накрая реших да го обмисля малко повече откъм разходи и време за визи, хотели, забележителности и т.н. пък тогава  :)

Публикувано:

Спамнах ги тия ibis-и в списъка с въпроси за таксите, за да получим свежа информация. Ето и отговора:

480 AED (480 United Arab Emirates Dirham equals 96.34 Euro) за виза и 5000 AED депозит (5000 United Arab Emirates Dirham equals 1003.16 Euro)

Иначе процедурата е стандартна. Попълнен формуляр, резервация в хотела, сканиран паспорт, снимки и т.н.

Публикувано:

http://www.emirates.com/bg/english/plan_book/essential_information/visa_passport_information/prearranged_uae_visas.aspx

https://www.dubaivisa.net/EK-OnlineVisa/Countries.aspx

това намерих като инфо за визите, още се опитвам да разгадая каква е процедурата за онлайн кандидатстване

Публикувано:

http://www.emirates.com/bg/english/plan_book/essential_information/visa_passport_information/prearranged_uae_visas.aspx

https://www.dubaivisa.net/EK-OnlineVisa/Countries.aspx

това намерих като инфо за визите, още се опитвам да разгадая каква е процедурата за онлайн кандидатстване

Това важи само за полети на Emirates, не може с тяхната процедура да вземеш виза, ако летиш с Уиз...

• Харесвам 1
Публикувано:

Това важи само за полети на Emirates, не може с тяхната процедура да вземеш виза, ако летиш с Уиз...

А през партньора на wizz видяхте ли да има депозит? Там продават и визи освен за ОАЕ и Русия и Азербейдажан?

Публикувано:

ясно, разбрах къде е уловката - ако прецениш, махни горното мнение , за да не води до объркване

Няма проблем, сигурно и други хора може да се объркат по същия начин като теб, нека видят отговора :)

А през партньора на wizz видяхте ли да има депозит? Там продават и визи освен за ОАЕ и Русия и Азербейдажан?

Не видях, но не стигнах до края за попълване на формата. Дори Emirates имат депозит, при тях поне е само 1000 дирхама, така че предполагам и че през уизките посредници има поне толкова. Причината, е че спонсорите ги гонят яко, ако ти сгафиш и останеш повече време и т.н.

Публикувано: (редактирано)

аз понеже продължавам да ровя - това вече би трябвало да е официалния източник

http://www.dnrd.ae/en/Services/ServicesGuide/Pages/AudianceService.aspx?ServiceId=246&AudianceId=2

възможно ли е винаги да искат минаване през посредник именно заради изискването за спонсор?

Редактирано от НелиА
Публикувано:

аз понеже продължавам да ровя - това вече би трябвало да е официалния източник

http://www.dnrd.ae/en/Services/ServicesGuide/Pages/AudianceService.aspx?ServiceId=246&AudianceId=2

възможно ли е винаги да искат минаване през посредник именно заради изискването за спонсор?

Именно. Дори да имаха посолство в България без спонсор не може. 

Публикувано:

Не , но така казваше един мой прител в най- гладните ни студентски години. На всичкото нямане когато му паднеха средства си угаждаше като цар макар и за ден и сега много се радвам , че е преуспял и може да си позволява много неща.

Често си спомняме онези години ... ако се беше лишавал от всичко щеше да има само лоши спомени :)

• Харесвам 4
Публикувано:

Цените са нагоре със 100 лв за 5-12 декември, дори с отбелязаната отстъпка в момента - 267,98 лв ( не 186 лв)  . Може би от Уиз пускат само 1-2 билета на по-ниска цена и после веднага я вдигат

Публикувано:

Често си спомняме онези години ... ако се беше лишавал от всичко щеше да има само лоши спомени :)

Сещам се за един виц в тоя дух:

Седи си един пияница и си мисли: 

- Мале, колко пари щях да имам,ако не пиех толкова много. Тогава щях да пия колкото ми душа иска. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Цените са нагоре със 100 лв за 5-12 декември, дори с отбелязаната отстъпка в момента - 267,98 лв ( не 186 лв)  . Може би от Уиз пускат само 1-2 билета на по-ниска цена и после веднага я вдигат

Ами не съм проверявал колко бройки са, явно са изкупени каквото има. Но околни дати работеха също, може би не на тая цена, а на приблизителна. Реално при ходене до Дубай дали билета е 80 или 100 евро е малка грижа, или поне би трябвало да е :)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.