Гост Публикувано: 20 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2018 преди 36 минути , neuromancer каза: Кредитната карта е нещо като гаранция че си благонадежден във финансово отношение. Tочно това имах предвид. преди 2 часа, Rainy каза: Дебитна карта - в общия случай - може да има всеки, без никакво проучване. За да получиш кредитна карта, банката ти прави сериозно проучване и на негова база ти дава финансов лимит. Аз им зададох директно въпроса тук - защо, и те ми отгоориха - с дебитна карта нямаме надеждност с вас. Тук кредитното досие е светая светих, иначе все едно не съществуваш. Не исках да обобщавам в отговора си за всички страни просто. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 20 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2018 Според мен може - на Дайнърса картата ми е нисък лимита и няколко пъти надвнасям с 1000лв, и парите се виждат налични, съответно осъществявам сполучливи транзакции. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 20 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2018 Преди 1 час, Алекс каза: Малко страничен въпрос, но аз се чудя по кредитна карта с нисък лимит могат ли да се внесат допълнително средства и да се блокира по- голяма сума. Примерно лимитът е 1000 евро, а искат да ми блокират 1200. Мога ли да довнеса 200 и да се получи По принцип може, ама си провери, че се оказа, че с едната ми карта не става. 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 20 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2018 Аз лично съм наемал от Enterprise без КК, просто ми дръпнаха депозита от дебитната карта на място и толкова след няколко дена като върнах кочината ми го възстановиха. И не съм вземал никакви затраховки, така че ако ги има налични при теб евентуално ги погледни. Връзка към коментар
Pepi Popova Публикувано: 7 март, 2018 Сподели Публикувано: 7 март, 2018 Здравейте и от мен. Моят въпрос е сходен, за това не мисля, че трябва да отварям нова тема. Става въпрос за наемане на кола под наем за пръв път. Мястото е Миконос. Има ли нужда да резервирам предварително, на място на летището ли да го направя ии към коя агенция да се насоча. На 25 съм и не знам дали все още не се броя за млад шофьор. Има ли универсална търсачка за най-добри цени? И има ли значение от агенцията за това колко да са основните шофьори, защото ще я карат повече от 1 човек. Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 7 март, 2018 Сподели Публикувано: 7 март, 2018 преди 35 минути , Pepi Popova каза: Има ли нужда да резервирам предварително, на място на летището ли да го направя ии към коя агенция да се насоча. Както хотелите и самолетните билети, така и рент-а-кар бизнесът се преместил онлайн. Така че ако търсиш по-ниска цена, задължително търсиш предварително онлайн. преди 37 минути , Pepi Popova каза: На 25 съм и не знам дали все още не се броя за млад шофьор. Всяка фирма си има различни изисквания. Така например обикновено фирмите гледат от колко време имаш шоф. книжка. Затова преди да резервираш, четеш условията на фирмата. преди 39 минути , Pepi Popova каза: Има ли универсална търсачка за най-добри цени? А има ли универсална истина?! Ако имаше, повярвай, нямаше да се хабим да търсим на множество места. Ето тук някои от често ползваните. преди 42 минути , Pepi Popova каза: И има ли значение от агенцията за това колко да са основните шофьори, защото ще я карат повече от 1 човек. Да, обикновено има. Фирмите таксуват за всеки допълнителен шофьор, освен ако не попаднеш на някоя промоцийка с безплатен доп. шофьор. 2 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 март, 2018 Сподели Публикувано: 7 март, 2018 Най-добре търси онлайн, със всичките изисквания, които имаш - години, брой шофьори. Сериозните фирми са онлайн, и най-ниските им цени излизат онлайн. Понеже става въпрос за остров обаче, е напълно възможно да има някои гаражни фирми без онлайн присъствие. 1 Връзка към коментар
Pepi Popova Публикувано: 13 март, 2018 Сподели Публикувано: 13 март, 2018 Тъй като ми е за първи път, икам да се уверя, че това е с пълна застраховка и няма някакви скрити такси и т.н. 118,30лв. трябва да е крайната цена с пълна застраховка и допълнителен шофьор нали? Цената ми се струва доста добра, как мислите? Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 13 март, 2018 Сподели Публикувано: 13 март, 2018 Имаш допълнителен шофьор. Имаш и допълнителна застраховка, но рентал фирмата ще те третира като незастрахован. Т.е. ще ти задържи депозит за евентуална щета и ти ще трябва да си търсиш парите от посредника. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 13 март, 2018 Сподели Публикувано: 13 март, 2018 @Pepi Popova - усещам, че желанието ти е да си платиш, може и повече от колкото е нужно, но да ти е мирна главата В този случай както каза vorbis - купи допълнителната застраховка на гишето на компанията, в момента на взимането на колата. От посредници не се взимат застраховки, особено от новобранци - плащаш повече за услуга, която може да се намери много по-евтино другаде, очакваш да не ти вземат нищо при проблем с колата, а те ти взимат и се почва представяне на документи за връщане на пари и т.н. Има малки изключения от това правило, но те почват да играят като станеш по-опитна. 1 Връзка към коментар
deian Публикувано: 9 юни Сподели Публикувано: 9 юни Здравейте, моля за съвет, за първи път ще вземам кола под наем. Букнах (преди време) кола през мобилното приложение на booking (което всъщност май е rentalcars). Градът е Валенсия. Имам такса за наем на автомобил 3 дни: 180,21 лв и Застраховка "Пълна защита" за 60.62 лв. Автомобилът е от Centauro. Сега гледам сайта на Centauro, като задам същите параметри за търсене, за същият модел автомобил ми дава следното: Full cover without excess You do not need to leave a deposit Full-Full With express check-in Additional driver Въпросът е това по-добри условия ли са, отколкото тези през букинг? С "пълната защита" от букинг, която се предоставя от Zurich Insurance Europe AG. Да отбележа, че нямам кредитна карта - само дебитна. При резервацията в букинг, с тази фирма Centauro ми пише под "Какво ще ви трябва при взимането": основният водач трябва да представи Кредитна или Дебитна карта на свое име, при вземане на автомобила. ... Ако клиентът ползва дебитна карта, сумата ще бъде изтеглена от нея; ако ползва кредитна карта, сумата просто ще бъде блокирана. През сайта на компанията, при тези условия - без депозит и Full cover without excess - какво ще рече? Дори няма да ми дръпнат сума от картата? Или няма изобщо нужда от карта? Моля за съвет коя опция е по-добрата и дали мога да мина само с дебитна карта. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 9 юни Сподели Публикувано: 9 юни Сигурно няма депозит, но все ще трябва да платиш някак. Може и с дебитна карта. (Така изглежда от написаното, не съм ги ползвал). По-добре е пълната застраховка от Centauro, така няма депозит и не плащаш повреди, през Букинг ще платиш повреди и после правиш иск към застрахователя. 1 Връзка към коментар
deian Публикувано: 10 юни Сподели Публикувано: 10 юни Нещо ми е доста притеснено за този наем на кола, а това ми пречи на останалата организация, пък пътуването наближава. Както казах - за пръв път ми е. Не знам дали Испания беше подходящ избор за първи наем на кола - мислех си, че да. Моля за още малко помощ, съвети, ако ще и утеха... Прочетох и темата "Автомобили под наем - пълни инструкции. Много подробни." Отмених резервацията през букинг и резервирах директно от Centauro, по препоръка на @neuromancer. Дори добавих още 1 ден и вече колата е за 4 дни, не за 3. Още имам неясноти. Това ми е разписката, която получих на мейла, заявен е пакет PREMIUM: Тук е дадено описанието на този Премиум пакет: https://www.centauro.net/en/services/car-hire-with-full-cover/ Цитат Car hire with Premium Package Enjoy the most comprehensive rental option at the best price with all the advantages you are looking for. Travel at your leisure with SMART cover. Enjoy our full cover without excess or deposits. Express check-in Free additional driver. Explore without limits with unlimited mileage. Free cancellation up to 24 hours before pickup. На същата страница пише и следното, но не мога да разбера дали влиза в платения вече пакет - едно и също ли е, или е друга добавка: Цитат Select our Smart cover and have peace of mind during your car hire. With our full cover you will not need to leave a deposit and no need to worry about additional excess. With this full cover you will be fully protected including damages to the under-carriage, tyres & windows. Какво не покрива: Цитат What is not covered by any cover: Damage to a third party or to the hire vehicle due to negligence or inappropriate driving. Loss of child seats. Loss/Damage/Theft of keys, aerials, jack, safety triangles and vests, windscreen wipers, petrol cap, luggage covers, or any other fixed or mobile component of the vehicle. Damage to the engine through negligence. Theft of the vehicle with keys left in the ignition. Damage caused to the vehicle or to persons through driving under the Influence of alcohol or drugs. Fines for traffic offences or violations of the law during the rental period are the responsibility of the driver of the vehicle. In the event of receiving a fine, for each communicated fine the amount of €40 will be charged as a penalty for breach of contract in Spain, Portugal and Greece. Refueling with the wrong type of petrol. Loss/Damage/Theft of personal belongings. Имам следните въпроси: 1. Наред ли е всичко с пакета, който съм взел, според вас? 2. След като няма да плащам депозит за колата, могат ли да ми искат депозит за нещо друго и/или друга такса? Трябва ли да плащам депозит за гориво и по какви цени се смята? 3. При резервирането съм задал час на връщане - 22:00. Сега видях, че офисът работи до 22:00. За мен не е проблем да върна колата и в 21 или 21:30. Въпросът е - мога ли? Да не ми начислят някаква такса и за това, че връщам по-рано от уречения час? 4. Има ли смисъл да сключа И външна застраховка? 5. В цената на наема на автомобила, включено ли е правото за ползване на пътната мрежа (аналогично на нашите винетки тук) - регион Валенсия? 6. Мога ли да паркирам на паркоместа (безплатни/платени) на улицата с автомобила? Във Валенсия (ще нощува) и в градчетата, до които ходим през деня?. 7. Предлагат ми опция да верифицирам документите си онлайн (през сайта/приложението, със снимка), с цел да ми изготвят предварително договора и да не чакам при вземане на колата - да приема ли? Тук са и пълните условия, едва ли някой би задълбал толкова за непознат човек, но ги качвам за улеснение: condiciones_en_482a230a0f.pdf Хиляди благодарности на отзовалите се! Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 юни Сподели Публикувано: 10 юни преди 43 минути , deian каза: 1. Наред ли е всичко с пакета, който съм взел, според вас? всичко наред ми изглежда 2. След като няма да плащам депозит за колата, могат ли да ми искат депозит за нещо друго и/или друга такса? Трябва ли да плащам депозит за гориво и по какви цени се смята? Щом пише, че няма, значи няма, но по принцип може да вземат нещо за гориво, малка сума, 50-100, но мисля, че няма 3. При резервирането съм задал час на връщане - 22:00. Сега видях, че офисът работи до 22:00. За мен не е проблем да върна колата и в 21 или 21:30. Въпросът е - мога ли? Да не ми начислят някаква такса и за това, че връщам по-рано от уречения час? няма проблем да върнеш по-рано, то и по-късно можеше да върнеш, ако беше отворен офиса де, при теб не е 4. Има ли смисъл да сключа И външна застраховка? не, освен ако не искаш покритие за тия неща, които не са включени, изброени там, примерно negligence, кражба на ключовете и т.н. 5. В цената на наема на автомобила, включено ли е правото за ползване на пътната мрежа (аналогично на нашите винетки тук) - регион Валенсия? скоро не съм гледал, но в Испания нямаше винетки, тоест си караш където искаш. Ако има допълнителни такси за магистрали/тунели си ги плащаш на място или електронно, както се плащат 6. Мога ли да паркирам на паркоместа (безплатни/платени) на улицата с автомобила? Във Валенсия (ще нощува) и в градчетата, до които ходим през деня?. можеш да паркираш навсякъде, където е разрешено, все едно си е твоя колата. Според тарифата на място де. 7. Предлагат ми опция да верифицирам документите си онлайн (през сайта/приложението, със снимка), с цел да ми изготвят предварително договора и да не чакам при вземане на колата - да приема ли? то няма да навреди, според мен това ти е express check-in от списъка, ама не съм го правил с тях и не знам точно как работи и има ли смисъл. Ако не го направиш ще чакаш повече. 1 Връзка към коментар
deian Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни Дигитализирах документите през сайта им. Искаше снимки на лична карта и шофьорска книжка и едно селфи. На сайта им пише, че ако съм го направил, ще мога да взема колата директно от паркинга. Обаче не ми стана ясно сега договор кога ще подписвам, ако не трябва да минавам изобщо през офиса? Ами оглед на колата? Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни преди 22 минути , deian каза: Дигитализирах документите през сайта им. Искаше снимки на лична карта и шофьорска книжка и едно селфи. На сайта им пише, че ако съм го направил, ще мога да взема колата директно от паркинга. Обаче не ми стана ясно сега договор кога ще подписвам, ако не трябва да минавам изобщо през офиса? Ами оглед на колата? Поне при Голдкар имат нещо като машинка на някои паркинги. Отиваш да нея, въвеждаш номер на резервация, може би се подписваш или натискаш, че си съгласен. на екранчето. Дава ти опция за няколко коли, избираш си, пуска ти ключ и си готов ... Връзка към коментар
deian Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни Това добре, но протоколът за оглед (за вида, в който приемам колата), за който в голямата тема пишете много да се внимава да са нанесени всички щети и драскотини? В случая имам ли такъв, или се съгласявам с каквото те са отбелязали? Или изобщо нямам, защото съм без excess? Връзка към коментар
deian Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни Още един въпрос, след като чета общите условия на Centauro на сайта им: Full to Full Option: When you pick your car up, the fuel tank will be full or partly full. You will be charged the cost of the fuel. Сега последно, пълен ли ще бъде, или частично пълен? Частично пълен може ли да значи, че има 10 литра гориво в него? Хм... За клас C (какъвто съм резервирал), пише минимум 100 евро - максимум 180 евро. Тези цени нормални ли са и какво да очаквам? Този резервоар едва ли е повече от 50-55 литра. При цена на бензина 1.70 евро/л - 55 литра са 93.50 евро. Fuel charges by group: Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни Преди 1 час, deian каза: Още един въпрос, след като чета общите условия на Centauro на сайта им: Full to Full Option: When you pick your car up, the fuel tank will be full or partly full. You will be charged the cost of the fuel. Сега последно, пълен ли ще бъде, или частично пълен? Частично пълен може ли да значи, че има 10 литра гориво в него? Хм... За клас C (какъвто съм резервирал), пише минимум 100 евро - максимум 180 евро. Тези цени нормални ли са и какво да очаквам? Този резервоар едва ли е повече от 50-55 литра. При цена на бензина 1.70 евро/л - 55 литра са 93.50 евро. Fuel charges by group: Опцията "Full to Full" означава теоретично, че ще получиш колата с пълен резервоар. Само че, ако не им стигне времето за подготовка на колата или близката бензиностанция е свършила горивото, за да си вържат гащите са добавили това "частично пълна". Най-малкото, от бензиностанцията до офиса, а също и за маневриране из паркинга няма как резервоарът да е 100% пълен. Това е на теория. Моят най-лош случай беше да ми дадат кола с 1/4 резервоар. Не е болка, бензиностанции около летищата винаги има. Тези 100-180 евро са депозит за горивото. Стотина евро за мъничките коли са нормални. Щом върнеш колата пълна (или на същото ниво, на която си я взел) ще ти го върнат. Сега малко успокоителни думи... Разбираемо е да си притеснен за първия наем. Испания е супер за първи наем, още повече, че ползваш любимата ми рентал компания Centauro, която също е испанска. Точно от валенсианското летище последно наех от тях. Любезни и учтиви служители. Никога не съм си купувал застраховка от тях (винаги с външна!) и никога не са ми се заяждали. Може да прочетеш мненията ми за тях в темата за ревюта на коли под наем. Не си убивай удоволствието от Испания с твърде много вглеждане в детайлите. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни Понякога дават с по-малко, примерно показва 1/2 и трябва да я върнеш пак така Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни преди 3 часа, deian каза: Това добре, но протоколът за оглед (за вида, в който приемам колата), за който в голямата тема пишете много да се внимава да са нанесени всички щети и драскотини? В случая имам ли такъв, или се съгласявам с каквото те са отбелязали? Или изобщо нямам, защото съм без excess? Не знам как е от машинките и протокола. Като имам пълна застаховка от фирмата, която ми дава колата, няма много какво да се гледа. Нали за това им плащаш тази застраховка. И да има нови щети, те са в цената ... 1 Връзка към коментар
deian Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август Наминавам само да дам обратна връзка, че с колата всичко мина "по мед и масло". Препоръчвам Centauro, офис ЖП гара Валенсия. Бързо, любезно, без каквито и да е тарикатлъци. С пълна застраховка от тях, платено с дебитна карта, депозит за гориво - възстановен напълно след връщането. Колата, която дадоха, беше Skoda Kamiq, или както аз и викам - Камъче. Само гледах да паркирам на по-широки или крайни места, по възможност успоредно, защото тези валенсианци паркират буквално броня в броня. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега