Прескочи до съдържание

Туристическа виза за Китай

Препоръчани мнения

Публикувано:
On 11/24/2024 at 7:35 AM, Peter321 said:

Скъпи приятели,

Имам няколко въпроса относно тази добра новина.

Мога ли да посетя Шанхай и да остана две седмици, да отида в Япония и да бъда там една седмица и след това да се върна в Шанхай? Това 30 дни без виза само с едно влизане в Китай ли е? За Япония нямаме нужда от виза.

Ако остана 30 дни в Шанхай и изляза от Китай, кога мога да посетя Китай отново? След няколко дни, седмици или месеци.

Приложението Alipay и приложението WeChat функционират ли с българска кредитна / дебитна банкова карта? Как да плащам в Китай с български банкови карти?

WeChat е доста по-сложно за добавяне на чужда карта , но и с AliPay или кеш ще може да плащаш навсякъде ( банкоматите на поне основните китайски банки нямат никаква такса за теглене от Revolut и чужди банкови карти).Няма ограничение в броя на влизанията.Стига да излизаш поне за по един ден после имаш право на нови 30 дни.Днес пробвах новия режим и ми е жал за човекът оркестър в китайското посолство,  който се изживяваше толкова насериозно.Който е вадил виза в София сигурно го е срещал.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 10 часа, stanimir каза:

WeChat е доста по-сложно за добавяне на чужда карта , но и с AliPay или кеш ще може да плащаш навсякъде ( банкоматите на поне основните китайски банки нямат никаква такса за теглене от Revolut и чужди банкови карти).Няма ограничение в броя на влизанията.Стига да излизаш поне за по един ден после имаш право на нови 30 дни.Днес пробвах новия режим и ми е жал за човекът оркестър в китайското посолство,  който се изживяваше толкова насериозно.Който е вадил виза в София сигурно го е срещал.

Охранителят дядо, нали? Много умело дирижираше процеса.

• Смея се 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 22.11.2024 г. в 12:21, Suunto каза:

Малко глупав въпрос, но тези 15 дни как да ги броя? Ако кацна събота следобед, това предполагам се брои за ден и имам право да стоя безвизово до съботата две седмици по-късно 23:59 часа? Правилно ли го изчислявам?

Брои се от 00:00 часа на деня, следващ този на пристигане.
Например кацаш на 05.04, часовете/дните започват да се броят от 00:00.01 ч. на 06.04.
тук са описани всякакви хипотези, включително и тази от кога започват да се броят дните:
"How to count the layover time of 240 hours?

It counts from 00:00 of the day following passengers' arrival. That is to say, the allowed time to stay is actually longer than 240 hours.

Eg: If one arrives at 6:00 am on July 1, the layover time counts from 00:00 of July 2 and the passenger should hold a ticket with the scheduled departure time before 23:59 of July 11. In this case, the allowed stay period is 258 hours in maximum."

Източник: https://www.travelchinaguide.com/tour/visa/free-transit-144-hours.htm

Това е за 10-дневен (240 часа) транзитен безвизов престой, като в списъка от държави, за които се прилагат условията, е включена и България (от вчера 17.12.2024). Не знам как информацията тук кореспондира с посочените в предните мнения съобщения за безвизов престой на граждани на Р България в КНР за 15 и 30 дена? Вероятно е нещо в условията, но не съм гледал подробности при двата вида престои.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.