AlexandraKo Публикувано: 8 април, 2018 Сподели Публикувано: 8 април, 2018 На 30.03.2018 г. в 21:59, Боби каза: Евора е далече, а и не си струва, поне според моя вкус. Но пък не виждам в списъка Сетубал - на мен много ми допадна това място. Още един глас за Сетубал от мен. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 10 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 10 април, 2018 На 4/8/2018 в 15:56, AlexandraKo каза: Още един глас за Сетубал от мен. Що пък Сетубал бе хора? На мен колата ми трябваше да пътуване в обратната посока - Кабо да Рока и Кашкаиш и за каквото остане време откъм океана (Обидуш). Ще го мисля още. Като казах кола, обаче, от АВИС ми изпадна цена, която е на нивото на посредническите сайтове, с бонус, че колата се взима от офиса им в хотел Мундиал, който 3/4 от форума знаят, а апартаментът ни е на 150 метра от Росио. С други думи, колата е паркирана кажи-речи пред вратата. На пръг поглед нещата изглеждат повече от отлично. Засега имам 2 резервации с коли, една при Авис от Мундиал с връшане там, а другата с Герин от офис в града с връщане на летището вечерта преди полета. Второто обаче би ни лишило от последната вечеря на теферич в града и е определено на второ място. Някой с опит с АВИС? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 април, 2018 Сподели Публикувано: 11 април, 2018 преди 8 часа, Zaro каза: Що пък Сетубал бе хора? На мен колата ми трябваше да пътуване в обратната посока - Кабо да Рока и Кашкаиш и за каквото остане време откъм океана (Обидуш). Ще го мисля още. Като казах кола, обаче, от АВИС ми изпадна цена, която е на нивото на посредническите сайтове, с бонус, че колата се взима от офиса им в хотел Мундиал, който 3/4 от форума знаят, а апартаментът ни е на 150 метра от Росио. С други думи, колата е паркирана кажи-речи пред вратата. На пръг поглед нещата изглеждат повече от отлично. Засега имам 2 резервации с коли, една при Авис от Мундиал с връшане там, а другата с Герин от офис в града с връщане на летището вечерта преди полета. Второто обаче би ни лишило от последната вечеря на теферич в града и е определено на второ място. Някой с опит с АВИС? Според мен, по няколко причини: 1. Това, мисля, е третият по големина град, след Лисабон и Порто. И е много красив. Все едно, да видиш у нас София, Пловдив и Варна. 2, От едната страна градът има планина, от другата -река, от третата - океан. 3.На крайчето на полуостров Сетубал има по-красиво място от Кабо да Рока - Кабо Еспишел / Ешпишел/, с отвесно изрязани скали, а най-отгоре - красива църква. Има и фар. 4. До Сетубал може да се отиде с влак или с автобус от гара Ориенте. Не сме ходили, но сме живяли до гарата и съм видяла, че има. Около 40 минути трябва да е пътуването. 5. В Сетубал има много красиви църкви, Катедралата има великолепен златен олтар, съчетан с азулежосите са впечатлителни, има крепост. Казват, че стилът Мануелино тръгва оттук. Едната църква е дело на същия човек, който е създал манастира Жеронимуш. На път съм и не мога да сложа снимки, но можеш да разгледаш из нета и, ако ти хареса, да скокнете до там. Ама, като сте и с дете, не знам, дали много ще ходите по църкви и архитектурни забележителности. Дали няма да му е скучно. Не те агитирам, обясних защо ми харесва. 5 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 20 май, 2018 Автор Сподели Публикувано: 20 май, 2018 Може ли някой да сподели каква сума блокират по карта при кола под наем в Португалия. Резервирал съм кола за един ден от офиса на Авис в Хотел Мундиал, които доста тук са ползвали. Уцелих някаква оферта преди време и цените при тях бяха най-ниски, а местоположението - най-удобно. Още един въпрос - виждам, че дават джаджата за електронно таксуване по платените пътища. Доколкото разбирам, после таксуваното от там ще ми го удържат на мен от картата, така ли е? Виждам, че само излитанията на нискотарифните са на отделен терминал, но кацанията са си на общия. Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 20 май, 2018 Сподели Публикувано: 20 май, 2018 Ние бяхме с GoldCar, пълна застраховка за десет дни, около 300 евро ни удържаха. Електронното таксуване ми го взеха два - три дни след като върнахме колата, нямаше разпечатка кога/къде сме минали, просто дръпнаха парите. 1 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 20 май, 2018 Сподели Публикувано: 20 май, 2018 (редактирано) Zaro, нискотарифните кацат и излитат на/от Терминал2. При кацането автобусите отвеждат направо на Т1, а за излитането задължително отиваш на Т1 и с безплатен шатъл е отвеждането до Т2, където пък от гейта пешком си направо на стълбите за самолета. Някои неща да допълня, може да са от полза: Много се чака за Санта Жуста(влиза в 24ч.билет за транспорта и в Лисабон Пас) . За Кулата Белем също опашките са грандиозни. За манастира Жеронимуш Лисабон Пас-а НЕ дава бърза линия, чакате си чинно. Страхотни гледки от лифта в Парка на нациите(6.90 евро-двупосочно) и от Крищу дъ Рей. Автобус 435 за Кинта да Регалейра и Монсерат в Синтра(може да е моментно, че имаше ремонт по пътя) прави кръг, подобно на авт.434, и обиколката е много продължителна(вероятно поне 40-50мин.) и НЕ минава на връщане през Националния дворец, да се има предвид. Ако се ходи само до Кинта да Регалейра- препоръчвам към двореца с автобуса, а на връщане към Националния дворец пеша и вземане авт.434 към ж.п.гарата. В двореца Пена има вътрешно автобусче(може да се вземе еднопосочно само нагоре или двупосочно, мисля 3евро), което спестява преодоляването на височините. С авт.403 до Кабо да Рока можете да слезете и да разгледате докато дойде следващия автобус. По разписание са на 1 час, но не се спазва, да се има предвид. Следете прогнозата за вятър, на носА е много ветровито. Редактирано 20 май, 2018 от Zara 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 май, 2018 Сподели Публикувано: 20 май, 2018 На 6.04.2018 г. в 22:43, chandni каза: Ние бяхме в Turim Restauradores - страхотна локация, хотелът e реновиран, чист, с добра закуска, , а от прозореца си гледахме Elevador da Gloria (жълти трамвайчета, които свързват Restauradores square с Bairro Alto). На пешеходно разстояние е гара Rossio, спирка на метрото, трамваи, както и много други забележителности. @chandni, от тоя хотел, дето го похвали, току-що ме ядосаха. Понеже още се колебая и съм букнала два с безплатна отмяна в Лисабон, букнах го и този, и взех да умувам и да сравнявам. И, едва ли не, още не съм получила мейл за потвърждение, пристигна СМС, за транзакция, колкото за една нощувка. А до тогава има точно 4 месеца. Ще ме прощават, ама, веднага ги отсвирих.Да видим в какъв срок ще разблокират парите. От както ползвам Букинг, това е първата такава случка.Разбирам, да е седмица преди настаняването, ама -от сега за края на август, не ми харесва. И при вас ли беше така? Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 20 май, 2018 Сподели Публикувано: 20 май, 2018 преди 2 часа, Zara каза: Zaro, нискотарифните кацат и излитат на/от Терминал2. При кацането автобусите отвеждат направо на Т1, а за излитането задължително отиваш на Т1 и с безплатен шатъл е отвеждането до Т2, където пък от гейта пешком си направо на стълбите за самолета. Най-неприятната кошара на гейт, която съм срещала. Чакахме много дълго прави, като наказани. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 20 май, 2018 Сподели Публикувано: 20 май, 2018 преди 4 часа, AlexandraKo каза: @chandni, от тоя хотел, дето го похвали, току-що ме ядосаха. Понеже още се колебая и съм букнала два с безплатна отмяна в Лисабон, букнах го и този, и взех да умувам и да сравнявам. И, едва ли не, още не съм получила мейл за потвърждение, пристигна СМС, за транзакция, колкото за една нощувка. А до тогава има точно 4 месеца. Ще ме прощават, ама, веднага ги отсвирих.Да видим в какъв срок ще разблокират парите. От както ползвам Букинг, това е първата такава случка.Разбирам, да е седмица преди настаняването, ама -от сега за края на август, не ми харесва. И при вас ли беше така? Ами ако пише, че теглят, значи всичко е точно. Това е независимо от безплатна отмяна. Освен това, от Смс не може да се разбере дали сумата е изтеглена или само е направена авторизация за да се види дали картата е валидна. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 май, 2018 Сподели Публикувано: 20 май, 2018 преди 13 минути , neuromancer каза: Ами ако пише, че теглят, значи всичко е точно. Това е независимо от безплатна отмяна. Освен това, от Смс не може да се разбере дали сумата е изтеглена или само е направена авторизация за да се види дали картата е валидна. Виждам го през он-лайн банкирането. Авторизация е, но тази сума аз не мога да я ползвам. И не е 1евро за проверка, ми 136, колкото е една нощувка. Анулирах я тази резервация, да видим, кога ще разблокират парите. Ако ще чакаме банката да го направи, ще стане след месец. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 20 май, 2018 Автор Сподели Публикувано: 20 май, 2018 преди 25 минути , AlexandraKo каза: Виждам го през он-лайн банкирането. Авторизация е, но тази сума аз не мога да я ползвам. И не е 1евро за проверка, ми 136, колкото е една нощувка. Анулирах я тази резервация, да видим, кога ще разблокират парите. Ако ще чакаме банката да го направи, ще стане след месец. В подобен случай атакувах директно хотела да си ми върнат париците по резервацията, която беше без предплата и с безплатно анулиране. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 20 май, 2018 Сподели Публикувано: 20 май, 2018 (редактирано) преди 6 часа, AlexandraKo каза: @chandni, от тоя хотел, дето го похвали, току-що ме ядосаха. Понеже още се колебая и съм букнала два с безплатна отмяна в Лисабон, букнах го и този, и взех да умувам и да сравнявам. И, едва ли не, още не съм получила мейл за потвърждение, пристигна СМС, за транзакция, колкото за една нощувка. А до тогава има точно 4 месеца. Ще ме прощават, ама, веднага ги отсвирих.Да видим в какъв срок ще разблокират парите. От както ползвам Букинг, това е първата такава случка.Разбирам, да е седмица преди настаняването, ама -от сега за края на август, не ми харесва. И при вас ли беше така? @AlexandraKo, това беше нещото, което ме вбеси при сблъсъка ми с ВСИЧКИ португалски хотели - без изключение! И на мен за пръв път ми се случваше да ми преоторизират сума за първата нощувка и то при положение, че имаше повече от 6 месеца до настаняването, но явно там такъв си им е табиетът. Сами няма да ти ги отблокират докато не падне автоматично блокировката от преоторизацията, освен ако не се свържеш с тях и не настояваш. Аз също в беса си отмених 3 хотелски резервации в Лисабон и Порто, докато накрая просто разбрах, че "там е така". Ако искаш, просто им се обади и поискай да ти ги отблокират - няма да откажат. Иначе хотелът е на идеално място, но имай предвид, че с кола под наем там ще е... хм...трудно! P.S. Остави това, ами хотели, които вече бяха преоторизирали картата и бяхме отсвирили, след разговори отблокираха парите и отново направихме резервация - естествено те отново направиха преоторизация за 1 нощувка! Редактирано 20 май, 2018 от chandni 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 преди 6 часа, chandni каза: @AlexandraKo, това беше нещото, което ме вбеси при сблъсъка ми с ВСИЧКИ португалски хотели - без изключение! И на мен за пръв път ми се случваше да ми преоторизират сума за първата нощувка и то при положение, че имаше повече от 6 месеца до настаняването, но явно там такъв си им е табиетът. Сами няма да ти ги отблокират докато не падне автоматично блокировката от преоторизацията, освен ако не се свържеш с тях и не настояваш. Аз също в беса си отмених 3 хотелски резервации в Лисабон и Порто, докато накрая просто разбрах, че "там е така". Ако искаш, просто им се обади и поискай да ти ги отблокират - няма да откажат. Иначе хотелът е на идеално място, но имай предвид, че с кола под наем там ще е... хм...трудно! P.S. Остави това, ами хотели, които вече бяха преоторизирали картата и бяхме отсвирили, след разговори отблокираха парите и отново направихме резервация - естествено те отново направиха преоторизация за 1 нощувка! Не е с всички така, защото съм букнала и едни други два хотела и не са ми блокирали нищо. Ама, ще ги откажа и тях, и ще си букна Мелия-та -Трип, дето е на летището, пък ще пътуваме с метрото до града. Но пък, няма проблем с паркинга за колата. Натам ми върви мисълта. Освен това, има и външен басейн, за вечерно къпане в жегата.Ще поумувам още малко. Благодаря ти. Преди сме били в тоя Трип, дето е до гара Ориенте, много е хубав, но ми се иска сега да е друг. преди 8 часа, Zaro каза: В подобен случай атакувах директно хотела да си ми върнат париците по резервацията, която беше без предплата и с безплатно анулиране. И аз ще го направя, че и тук условията бяха такива. Много ми е интересно, ако се спази съвета на Матеев - да се даде празна карта, какво се случва? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 Ами те може би са се парили от празна карта, затова проверяват? Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 Само да вметна, че октомври миналата година манастирът беше в ремонт и не успях да вляза. Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 преди 2 часа, AlexandraKo каза: Не е с всички така, защото съм букнала и едни други два хотела и не са ми блокирали нищо. Ама, ще ги откажа и тях, и ще си букна Мелия-та -Трип, дето е на летището, пък ще пътуваме с метрото до града. Но пък, няма проблем с паркинга за колата. Натам ми върви мисълта. Освен това, има и външен басейн, за вечерно къпане в жегата.Ще поумувам още малко. Благодаря ти. Преди сме били в тоя Трип, дето е до гара Ориенте, много е хубав, но ми се иска сега да е друг. И аз ще го направя, че и тук условията бяха такива. Много ми е интересно, ако се спази съвета на Матеев - да се даде празна карта, какво се случва? Искат ти друга. 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 Много страно ми се струва това което чета..Аз съм ходил много пъти в Португалия по най-различни места и хотели и абсолютно никога не са ми взимали пари предварително. Това е нещо абсолютно ново за мен, не знам дали е въведено в последните 2-3 години или зависи от картата, страната. 2 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 И на мен не ми взеха нищо от кредитната карта миналата година, резервацията я направих приблизително два месеца преди пътуването си, с някаква промоция през booking, за скромната сума от 70-80 € на вечер за стая двойка, със закуска. Хотелът ми беше на 100 метра от спирка на метрото, ето този. 1 Връзка към коментар
Гост 45#2 Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 (редактирано) Не може и не трябва да се генерализира така по държави. Понякога хотелите са се парили и преоторизират частична сума, понякога и цяла. Лично на мен са ми го правили този номер и в Ирландия, и в Италия, гърците също често го правят. Не виждам защо трябва да има оплаквания за това, като изрично (поне букинг) са написали, че това е обичайна практика на хотелите. Ако в кредитната карта са ти останали малко свободни пари, които ти трябват, е някак безразсъдно да гарантираш с нея, пък било настаняване след 6 месеца. Ако пък не ти трябват, е излишно да се оплакваш Редактирано 21 май, 2018 от 45#2 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 Няма географски принцип на подхода късаещ блокирането, таксуването и осчетоводяването на пари за дадена резервация. Всичко зависи от самото място за настаняване. Може в даден район или страна да има сходства в наична на работа, то това не е тенденция. В крайна сметка всички подробности около начина на таксуване повлиават върхо оценката, която ще дадем на мястото за настаняване,така че всеки има право да избере дали да бъде по либерален или педантичен в това отношение. Но в никакъв случай таксуването на нощувка преди деня на настаняване не е нарушение на правата ни. Връзка към коментар
Pepi Popova Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 преди 22 часа, Zara каза: Zaro, нискотарифните кацат и излитат на/от Терминал2. При кацането автобусите отвеждат направо на Т1, а за излитането задължително отиваш на Т1 и с безплатен шатъл е отвеждането до Т2, където пък от гейта пешком си направо на стълбите за самолета. Някои неща да допълня, може да са от полза: Много се чака за Санта Жуста(влиза в 24ч.билет за транспорта и в Лисабон Пас) . За Кулата Белем също опашките са грандиозни. За манастира Жеронимуш Лисабон Пас-а НЕ дава бърза линия, чакате си чинно. Страхотни гледки от лифта в Парка на нациите(6.90 евро-двупосочно) и от Крищу дъ Рей. Автобус 435 за Кинта да Регалейра и Монсерат в Синтра(може да е моментно, че имаше ремонт по пътя) прави кръг, подобно на авт.434, и обиколката е много продължителна(вероятно поне 40-50мин.) и НЕ минава на връщане през Националния дворец, да се има предвид. Ако се ходи само до Кинта да Регалейра- препоръчвам към двореца с автобуса, а на връщане към Националния дворец пеша и вземане авт.434 към ж.п.гарата. В двореца Пена има вътрешно автобусче(може да се вземе еднопосочно само нагоре или двупосочно, мисля 3евро), което спестява преодоляването на височините. С авт.403 до Кабо да Рока можете да слезете и да разгледате докато дойде следващия автобус. По разписание са на 1 час, но не се спазва, да се има предвид. Следете прогнозата за вятър, на носА е много ветровито. И аз мога да допълня с малко актуално инфо в тази посока. Като цяло транспорта в Синтра беше супер неудобен(лично мое мнение). По препоръка прочетена тук решихме да посетим първо Монсерат с автобус 435 - купува се билет 5 Евро за цял ден(не може само 1 курс). В двореца бхяме първи и нямаше абсолютно никакви хора, супер спокойно. След това пак хванахме 435, който ни свали до гарата, трябваше да слезем и да изчакаме 435 отново(не можеше да останем, въпреки, че същият автобус завъртя и ни взе) и се отправихме към Кинтата. Оттам слезнахме пеш до Националния дворец, където и хапхахме(или аз не съм разбрала или няма друг вариант да се стигне, освен да се въртим и да сменяме като луди, защото 435 се движи само в една посока). След обяда програмта беше за Пена - 434 от гарата - пълно с народ и билет еднопосочно 3,95 Евро и двупосочно 7 Евро.(Тук по темите пишеше, че е 5 Евро за цял ден). Съветвам, всеки, да обмисли опцията UBER - при нас за 2 човека от Пена до гарата - 4 евро само и избягване на километричните опашки за автобуса. За качването беше повече(не помня точно колко, но го смятах спрямо 5 Евро за двете посоки), но ако са 3-4 човека е много по-удобно и съветвам да се провери. За Кристо Рей, решихме да отидем да гледаме залеза отгоре, като бях прочела, че не работи след 18:30, но предполагах, че става въпрос за самият паметник. Да, ама не... Затварят целият парк и няма никакъв достъп до място, където се вижда поне някаква гледка. Добре, че ние сме упорити и все пак си намерихме супер местенце, откъдето да се насладим на залеза. Слезе ли се до долу, няма път да се продължи, трябва пак по обратния маршрут. Малко снимки на залеза. Силно препоръчвам разходка до LX Factory. Много приятен район. Седнахме в едно заведение на последния етаж със супер гледка. Не знам дали е било случайност или е всяка седмица, но денят беше Неделя и имаше много приятен пазар с ръчно правени неща, дрехи втора употреба, бижута и т.н. Ии последно, малко по бай-ганьовски, но някой може и да се интересува. С един билет е напълно възможно да минат двама човека на турникетите - не на всяка спирка има следящи, а и да има пак става. Аз бях с карта, на която предварително бях заредила 15 Евро. (С нея можеше да чекираш и за Кашкаиш и за Синтра - много е удобна), но приятелката ми живее там и на доста места, особено вечерта или през нощта минавах с неината карта след нея. Забелязах, че доста хора го правят. 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 (редактирано) На Кристо Рей и ние сколасахме, като бяха затворили. Но чичкото от охраната беше така любезен да ни пусне / не можа да ми откаже/ и си бяхме само ние вътре, колкото за снимките: Редактирано 21 май, 2018 от AlexandraKo 4 Връзка към коментар
Tim Публикувано: 21 май, 2018 Сподели Публикувано: 21 май, 2018 Моя опит е от по-отдавна наистина... 2010г., но все пак да го споделя. Хванахме си ранно влакче Лисабон-Синтра. Разгледахме спокойно Мавританският замък и Пена, бяхме първите там, също така градините, а и още нещо. След това обядвахме, след това с автобус до Кабо ди Рока за прословутият им сертификат На връщане в автобуса на една спирка се качи двойка с едни такива "песъчливи" крака, веднага проработи варненският ми инстинкт, че океана е някъде мнооого близо. Слязохме веднага на следващата спирка. Е, оказа се, че не е толкова близо. Повървяхме доста, но стоп-а проработи и воала... Океан със супер плаж, тънко фин пясък, много сърфисти и причудливи скали накрая. Естествено за края на юни водата беше доста студена. Пекохме се и събирахме миди, камъчета и пийвахме местната бира. Когато сърфистите прибраха сърфовете в калъфите, просто ги последвахме, автобус за 5/6 спирки, гарата и в Лисабон бяхме към 20часа. 4 Връзка към коментар
fam Публикувано: 26 май, 2018 Сподели Публикувано: 26 май, 2018 Ще се вмъкна в чуждата тема да споделя за Лисабон, тъй като все още ми е прясно. Бяхме края на април. Имахме 3,5 дни. Аз исках 4-5 дни, но едната ми приятелка каза, че не може и така, скъсихме престоя. Билетите купих още януари. И в двете посоки с прекачане, тъй като тогава цената, която изкараваше за директния на Уиз беше нещо от рода на 600-700лв. На отиване беше през Чампино. Повече на това летище се надявам да не стъпя. Запазих този апартамент. Препоръчвам го за макс.3-ма души. Доста е маломерен, без тераса, но домакинът е изкл.съдействащ и локацията е много добра. https://www.airbnb.com/rooms/3437290 За времето, което имахме обходихме града. На мене лично най-много ми хареса в Алфама. Аз по принцип харесвам такива тесни улички със собствен дух. От Белем не бях впечатлена. Имам предвид, че самият манастир и кулата ми харесаха, но районът наоколо - не особено. Даже едно кафе ли, ресторант ли беше толкова ми заприлича все едно си на Слънчев бряг 86-та год. Единият ден отделихме за Синтра. Паласио да Пеня също не беше кой знае какво. Вън е по-красив от вътре. Много повече ми харесаха градините. Самото градче, центърът също не беше лош, макар и пълно с туристи. За съжаление нямахме време да видим друг град около Лисабон. На мене много мис е искаше да видя Порто. Представях си го, ако сме за ок 5-6 дни там, единият ден да отидем със самолет до Порто (видях, че имаше безплатни полети за 5Е ) Прочутите пастейши много ми харесаха. Мой тип десерт. Като цяяла приятен град, изобщо не скъп, за разлика от други доста туристически дестинации. Може би популярността му се увеличава, особено в България. 1 Връзка към коментар
temporary Публикувано: 26 май, 2018 Сподели Публикувано: 26 май, 2018 Аз да попитам картите за градския транспорт на какъв принцип са? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега