Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Гърция и Кипър

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Гърция. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са средните температури в Гърция през август?

- Какво е работното време на метрото в Атина?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кой е най-хубавият гръцки остров?

- На Лефкада или Кефалония да отделим повече време?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

По-добре онлайн резервирайте фери, защото така цените са по-изгодни отколкото на място. Даже май за двупосочен билет имаше отстъпка. Ако не можете да предвидите в колко часа ще пристигнете в Игуменица, най-добре запазете ферито, като минете границата, защото обикновено не е ясно колко време ще чакате.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

В Гърция на доста места има такива заведения. Казват се узерии или ципурадико. Доста такива има във Волос. Носят по няколко мезета, в зависимост какво количество напитки се поръчат.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Здравейте, никога не съм ходил на изток от Кавала в Гърция и сега идеята ни е да отидем за няколко дни в средата на септември. Иска ни се и да посетим за раходка Александропулис. Можете ли да ми препоръчате населено място, където да отседнем - хем да е на морето, хем да има места за хапване и хубави плажове наблизо. Разбира се и всякакви други препоръки за плажове и таверни са добре дошли. Благодаря предварително!

Връзка към коментар

От Александруполис е фериботът за Самотраки, който остров е див и различен. Хубав плаж има само един, но има водопади, автентични селца и една особена атмосфера.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

На изток от Кавала, хубавите плажове са между Керамоти и Фанари - Мангана, Еразмио, Миродато. Около тях обаче настаняването не е много, то е и защитена зона, част от Натура 2000. Вече има някои нови къщи за гости, но не са до плажовете, а малко по-навътре в едноименните села. Във Фанари има повече настаняване. В Керамоти е ясно. Но за автентична гръцка атмосфера в този район не може да се говори.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 20.08.2024 г. в 10:02, sndos каза:

Здравейте, никога не съм ходил на изток от Кавала в Гърция и сега идеята ни е да отидем за няколко дни в средата на септември. Иска ни се и да посетим за раходка Александропулис. Можете ли да ми препоръчате населено място, където да отседнем - хем да е на морето, хем да има места за хапване и хубави плажове наблизо. Разбира се и всякакви други препоръки за плажове и таверни са добре дошли. Благодаря предварително!

Може да прескочите / 100 км / и до Енос / Турция / и плажовете в близост...

Връзка към коментар
преди 7 часа, Captain45 каза:

Някой минавал ли е скоро през Солун? Дали е приключил ремонта на околовръстното, че пролетта ставаха големи задръствания?

Не, все още има ремонт в Солун.

Нещо много се бавят с този ремонт! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не знам кой ремонт и дали е приключил, но минахме без задръствания от Кулата към Атина /ако ти отговаря на въпроса/.

На 21.08.2024 г. в 21:31, Dublin каза:

Може да прескочите / 100 км / и до Енос / Турция / и плажовете в близост...

Там пък изобщо няма какво да се прави, за мен много неприятен район. Боклуци, тълпи бездомни кучета....

На 20.08.2024 г. в 10:02, sndos каза:

В средата на септември сезонът е приключил. Ако искате живец и разходки, търсете по-голям град. Или около Керамоти с възможност за разходка до Кавала и Тасос. На Александруполис плажовете наистина не са добри.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Update: ориентирах се!. На ferries.gr опцията е само с кола под 4.25, а на сайтовете на самите компании вече има опции.!

Тъп въпрос за гръцките фериботи и размер на колата, досега не сме ползвали.

Снощи ни хрумна да се замъкнем към Корфу за една седмица.. и сега пътувайки искам да резервирам билети за ферибота  от Игуменица за  Лефкими...ОБАЧЕ опцията за колата е само по- малко от 4.25 , а ние сме с Форд S Max, която е дълга 4.70.. 

??

Някой с опит да сподели??

Връзка към коментар
Преди 1 час, Bore каза:

Търся ферибот от Атина до Кеа (Тиция) но не ми излизат след 31.10 никакви възможности. Наистина ли спират или аз нещо не се оправям?

В момента има наистина до края на октомври само във вторник, това е гръцкият сайт за одобрени линии. 

https://gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=1&SchMonth=10&SchYear=2024&CompanyID=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGR1AA10ATHATC,75,8&Destination=EGRSKY91,12325,6

По-натам ще пуснат разписание, все пак не е необитаем остров. 

Примерно мен ме интересуваше една фериботна линия за септември, която излезе на разписания чак преди седмица, така че търпение.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , Bore каза:

@Argentique Много благодаря! Да разбирам ли, че ще са само вторник?

Не, търсенето е по дата и дава феритата само за тази дата 😉 

Иначе ще е много странно да има 2 вторник и да няма в другите дни.

image.png.de5e31e233395d5fabdee0f569610c73.png

Ето за всички дни от седмицата/месеца:

image.png.d68d83562d4e676a541ae898fe1476eb.png

https://gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=10&SchYear=2024&CompanyId=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGR1AA10ATHATC,75,8&Destination=EGRSKY91,12325,6&MoreResults=1&Intern=0&FOrigId=&FDestId=&FOrigId1=&FDestId1=&StartFrom=1

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, Bore каза:

Търся ферибот от Атина до Кеа (Тиция) но не ми излизат след 31.10 никакви възможности. Наистина ли спират или аз нещо не се оправям?

Обикновено са два на ден извън сезона. Вероятно ще излезе около 30 септември зимното разписание.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Търся инфо за остров Кеа (Тизия) тук във форума, но не намирам през търсачката, прегледах отгоре отгоре и темите за Гърция но пак не виждам. Намерих за по 50 лв билети до Атина и ги взех веднага и планувам 3-4 нощувки в началото на ноември. Дали има някой да е писал...?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.