Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

@jorocontrola  а защо не? Черногорските курорти не отстъпват на хърватските. Наскоро и испанската Иберия пусна полети до Тиват (близо до курорта Будва).  От София имаше чартъри до Тиват, именно за почивки в Черна гора, както и за екскурзии в Котор, Херцег Нови, Будва...

От сайта на Раянеър е видно, че летят от доста държави до Подгорица, Сараево, Баня Лука...

• Харесвам 5
Публикувано:

Нали видяхме FlixBus какво направиха, след като изкупиха и елиминираха конкуренцията.Вложиха години и огромни средства в начинанието.Овладяха пазара в Европа и цените полетяха 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 минути , Hakkâri Spor каза:

@jorocontrola  а защо не? 

Полети до Босна няма и няма да има скоро, защото за да има полети, то трябва поне гастърбайтери или туристи. Нито едното от двете не виждам като предпоставка от БГ. За Черна Гора може и да има някакъв потенциал, но след като имат полети до Задар, едва ли ще има други за в този район. Отделно Раян летят само до Подгорица и едва ли заради София ще сменят стратегията. И мен много работи ми се искат, но нека бъдем поне малко реалисти...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, Argentique каза:

Полети по 4 часа има примерно от Кьолн до всички Канарски острови да не кажа всеки ден и то не първа, и не последна година, и не за малко пари. Даже аз летях веднъж оттам. 

Сравняваме ябълки с глогини в случая. И аз съм летял от Бремен до Майрока за 1 евро двупосочно с Раян, ама това не е основа за сравнение със София.

Публикувано:
преди 2 часа, Loverboy каза:

Това с километрите не е задължително да определя цената. Пример Лондон също е на много километри, но има шест-седем авиокомпании с по 3-4 полета дневно и цените са по 20 лв при Уиз редовно на посока. А в Лондон таксите за излитане са брутално високи и пак цените са такива. Дъблин също е на майната си, но се намират ниски цени. Уиз като летяха до Саудитска Арабия беше също с ниски цени. 

За да има ниски цени, трябва да има и бая високи, за да се платят таксите по летищата най-малко. До Лондон има и доста бизнес трафик, който плаща високите цени на Раян или Уиз, ако трябва да е след 2 дена на среща там. До Лисабон такъв трафик няма. А полети до Саудитска Арабия вече няма, въпреки ниските цени. София като цяло е дестинация тип visit friends and relatives+weekend getaway, с други думи trash yield. Затова по повечето директни линии се лети 2-3 пъти седмично, дори и до места като Париж, Берлин или Брюксел има макс по 1 директен полет на ден.

Публикувано:
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

И Краков, и Варшава Модлин бяха преписани дестинации (буквално дни след като Уизеър пуснаха същите). Не ми е ясно с каква цел се прави това.

Наистина ли не ти е ясно или се шегуваш?

Публикувано:

Сега погледнах , че всъщност Ryanair започват да летят до Маракеш от пролетта , а Wizz имат полети само за зимното разписание.Тук припокриване едва ли ще има.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 24.10.2025 г. в 12:40, jorocontrola каза:

Полети до Босна няма и няма да има скоро, защото за да има полети, то трябва поне гастърбайтери или туристи. Нито едното от двете не виждам като предпоставка от БГ. За Черна Гора може и да има някакъв потенциал, но след като имат полети до Задар, едва ли ще има други за в този район. Отделно Раян летят само до Подгорица и едва ли заради София ще сменят стратегията. И мен много работи ми се искат, но нека бъдем поне малко реалисти...

Тук само ще вметна, че има полети до Сараево, но от Солун – и то на доста ниски цени.

От София обаче и аз не вярвам скоро да пуснат, тъй като вече има полети до Задар и Загреб, а от Солун – до Загреб и Сараево.

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз не си обеснявам защо не върнат Акаба, а сложиха Аман, където е на север и там е по-студено и е на 300 и отгоре км до морето и на 200 и отгоре до Петра?!

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 45 минути , Ivko каза:

Аз не си обеснявам защо не върнат Акаба, а сложиха Аман, където е на север и там е по-студено и е на 300 и отгоре км до морето и на 200 и отгоре до Петра?!

Акаба е твърде близо до Израел 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 38 минути , Argentique каза:

Акаба е твърде близо до Израел 

Аз чакам пак Ейлат - беше страхотно. После бях и в Акаба - 5 км разстояние, а цивилизационно сигурно е около 5 века…

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , new one каза:

Аз чакам пак Ейлат - беше страхотно. После бях и в Акаба - 5 км разстояние, а цивилизационно сигурно е около 5 века…

Гледам Ейлат приема само вътрешни полети, не че имаше много международни. Защо съвсем спряха?

И то май Wizzair летеше до там.

Публикувано:
преди 8 минути , traveler каза:

Гледам Ейлат приема само вътрешни полети, не че имаше много международни. Защо съвсем спряха?

И то май Wizzair летеше до там.

Защото Ейлат е курортен град и не е като д аима желаещи да ходят там по време на война, знам ли? 

• Харесвам 4
Публикувано:
В момента, Jorro каза:

Защото Ейлат е курортен град и не е като д аима желаещи да ходят там по време на война, знам ли? 

Така е, но струва ми се че полетите спряха преди войната. От ковид-а и май не ги възобновиха. Май така беше.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Ivko каза:

Доколкото се ориентирам сега има полети до Аман на Ryanair, а имаше някаква новина, че би трябвало Wizz да пуснат София-Акаба, както и полети от Акаба до Букурещ и два полски града. Предполагам че скоро ще се разбере. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 часа, traveler каза:

Така е, но струва ми се че полетите спряха преди войната. От ковид-а и май не ги възобновиха. Май така беше.

Така беше - ние летяхме за 120 лева двама с чекиран багаж и места, двупосочно. Какви времена бяха - 2019, но кацахме на военното летище, гражданското още не беше отворено

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, new one каза:

Така беше - ние летяхме за 120 лева двама с чекиран багаж и места, двупосочно. Какви времена бяха - 2019, но кацахме на военното летище, гражданското още не беше отворено

Аз кацнах на новото, Рамон на 24.02.2020 в "зората" на пандемията. Беше много вълнуващо, но това е друга тема.

• Харесвам 3
Публикувано:

Рядко тъп въпрос ще задам, обаче нямам обяснение. Понапълни ми се раницата и за да не рискувам реших да взема кабинен багаж два дни преди полета. И греда... Sold out. Вярно беше пълно всичко, но на на теория не би ли следвало над всеки три седалки да има място и за три куфара?

Публикувано:

Имахме дискусия по темата.Аз също мислех така , но се оказа , че не съм прав.Не , няма място за куфар за всеки пътник.Например част от отделенията са заети от багаж на екипажа , куфарчетата с демонстрационните маски и т.н.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 часа, randi каза:

A320 по спомен събира около 100 багажа в салона.

Тоя форум ще пребъде, винаги има какво ново да научи човек 🧑‍🎓 .

Какъв е изводът - да си купувам салонен багаж навреме. 

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Публикувано:

Здравейте, пътешественици! Предстои ми да пътувам с Ryanair от Букурещ. Изгледах видеа и прочетох постове за софийското летище и видях нелицеприятни неща във връзка с ръчния багаж. Но не мога да намеря дали толкова е проблемно да се пътува с раница, която е с 3 см или 7 см по-висока, ако се пътува през Букурещ. Как мислите ще имам ли глоба, защото не смятам да вземам нищо друго освен раницката си? Моля, да ми отговорят тези, които са ползвали именно румънското летище. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.