Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Заредиха ги! Цените са повече от добри, датите са примерни 

IMG_3477.png.c9ac58c25fe50812e3fe9abadc674791.png

Ако се каца в Аман е необходима виза, но с използването на Jordan Pass за Петра тя е безплатна, така че е добър вариант. 
Дано Уиз се разпишат с Акаба 🙂.

• Харесвам 20
  • Браво 1
Публикувано:
преди 28 минути , Kristiyan Desev каза:

Заредиха ги! Цените са повече от добри, датите са примерни 

IMG_3477.png.c9ac58c25fe50812e3fe9abadc674791.png

Ако се каца в Аман е необходима виза, но с използването на Jordan Pass за Петра тя е безплатна, така че е добър вариант. 
Дано Уиз се разпишат с Акаба 🙂.

Ехаа, има даже 26-29 декември за 44 евро двупосочно, часовете също са супер. За целия януари пак мернах същите цени за петък-понеделник.  

• Харесвам 8
Публикувано:

Йордания не е за всеки, особено без предварителна подготовка в Столипиново, факултета, аджисан, максуда и тн - just saying. Особено пък около вади рум и особено ако не искате сафари, а само да се поразходите в пясъка. Едно от малкото места, които не бих повторил

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Не мисля, че петък -понеделник с тези часове е достатъчно за да се види всичко . Със спирките по пътя-планината Небо, река Йордан -където е свето кръщение и без да се включва мъртво море е цял ден до Акаба. Петра е цял ден. Вади Рум поне една нощувка…

И това с кола под наем

Но иначе за толкова време е достатъчно за Аман и около него, което ме замисля, че навремето пропуснах Джераш точно заради малкото време и дългия път до Акаба. Та защо не😃

• Харесвам 12
Публикувано:

Само да вметна, че към цената на билетите трябва да добавите грубо около 50 евро за виза при влизане през Аман. 

За Акаба (покрай посещенията на Петра) има специален режим за визите - без виза при влизане и излизане еднно и също ГКПП, за Аман виза си има освен, ако не съм пропуснала някоя новоотпадналост.  

И да, @Kristiyan Desev e писал вече, виза с паса също в вариант. https://www.jordanpass.jo/Contents/Prices.aspx

• Харесвам 8
Публикувано:

Кишинев кога?  🙂

Сега е моментът Уиз да се оттеглят от Торино и Ламеция и да оставят О'Лиъри да се мъчи с тях.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 9 часа, stanimir каза:

@jorocontrola обаче е познал освен за Маракеш и за "ново" (и дори е не само едно) място в Италия 😁

"Колкото повече, толкова по-добре..." както е казал един друг лакомник 😉

Иначе не виждам нищо лошо да има конкуренция по линиите и съответно по-ниски ценички 🙂

Мен ми се иска Северна Испания примерно, но предполагам колкото и зле да изглеждат от страни, лоукост авиокомпаниите си правят добре сметките преди да пуснат линия.

• Харесвам 6
Публикувано:

За Испания е много странно положението, дори Мадрид няма всеки ден, а една Малта има често по два пъти на ден.

самолетите  са пълни винаги и няма билети по 15-20€ никога, не знам защо не се увеличават полетите.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Нали им били високи таксите на испанските летища и отрязали еди-колко си хиляди места. Ще е странно да увеличат местата от България, въпреки че и аз искам.

Ама повече искам една Португалия, тя ще се пълни винаги, но Р. не проявиха грам креативност с тези повторения... 😒

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

За Испания е много странно положението, дори Мадрид няма всеки ден, а една Малта има често по два пъти на ден.

самолетите  са пълни винаги и няма билети по 15-20€ никога, не знам защо не се увеличават полетите.

Малта е доста вървежна дестинация и за организирани екскурзии. Като ходих в Малта през 2019 г, буквално под път и над път срещах туристи от България. А тогава имаше 2 полета седмично с Уиз. Освен това е много по-близо до София. Мадрид е повече от 2000 км от София, няма как да предлагат билети по 15-20 евро при положение, че от продажби на борда едва ли припечелват много от българската клиентела.

Иначе в Италия Раянеър е най-голямата авиокомпания и ми се струва, че ще успеят да изгонят Уиз от Торино, Ламеция и т.н. както стана с Болоня, Тревизо и.т.н.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Argentique каза:

Ама повече искам една Португалия, тя ще се пълни винаги

Полетът е доста дълъг (около 4 часа) и затова може би не го правят. При Раян се печели повече от по-кратки сектори. Маракеш едва ли ще изкара повече от година, защото липсват достатъчно марокански гастарбайтери в България.

Публикувано:
14 hours ago, Argentique said:

Screenshot(1).png.3bbdd9d3e47b5125b002d758dff12cf3.png

Торино също се появи. Преписвачи!!! 😄

Screenshot(2).png.242656c2cf2a96fd40ce47c1dcb16ff5.png

Ако така останат цените за Торино са доста високи, от W еднопосочен взех за 55 лв. без ДК.

Публикувано:
преди 32 минути , pr284 каза:

Малта е доста вървежна дестинация и за организирани екскурзии. Като ходих в Малта през 2019 г, буквално под път и над път срещах туристи от България. А тогава имаше 2 полета седмично с Уиз. Освен това е много по-близо до София. Мадрид е повече от 2000 км от София, няма как да предлагат билети по 15-20 евро при положение, че от продажби на борда едва ли припечелват много от българската клиентела.

Иначе в Италия Раянеър е най-голямата авиокомпания и ми се струва, че ще успеят да изгонят Уиз от Торино, Ламеция и т.н. както стана с Болоня, Тревизо и.т.н.

Това с километрите не е задължително да определя цената. Пример Лондон също е на много километри, но има шест-седем авиокомпании с по 3-4 полета дневно и цените са по 20 лв при Уиз редовно на посока. А в Лондон таксите за излитане са брутално високи и пак цените са такива. Дъблин също е на майната си, но се намират ниски цени. Уиз като летяха до Саудитска Арабия беше също с ниски цени. 

Освен това след КОВИД Раян имат целенасочена политика да вдигат цените и да са по-скъпи от конкуренцията - цени от 20 лв посока, да не говорим за 10 лв и по-ниски, които имаха преди КОВИД, вече не съществуват. При Уиз може и да изпадне някаква ниска цена, но при Раян почти винаги е по-висока (има изключения, разбира се). 

Но за мен Уиз са по unreliable от Раян. Уиз много закъсняват, докато при Раян това е изключение. Това са мои лични впечатления. 

Публикувано:
преди 35 минути , pr284 каза:

Полетът е доста дълъг (около 4 часа) и затова може би не го правят. При Раян се печели повече от по-кратки сектори. Маракеш едва ли ще изкара повече от година, защото липсват достатъчно марокански гастарбайтери в България.

Да, но могат да се пробват за летния сезон. Организираните екскурзии ще го опоскат веднага. 
Полети по 4 часа има примерно от Кьолн до всички Канарски острови да не кажа всеки ден и то не първа, и не последна година, и не за малко пари. Даже аз летях веднъж оттам. 

преди 29 минути , Antigona каза:

Ако така останат цените за Торино са доста високи, от W еднопосочен взех за 55 лв. без ДК.

На Райън цените обикновено са високи за след половин година и повече. За след месец-два – зависи.

А Уиз са ми по-ненадеждни, защото при продадени билети често си сменят разписанието или въобще махат дати, че и дестинации. Поне при мен това с Райън засега не се е случвало, изключая ковидното време.

• Харесвам 4
Публикувано:
23 minutes ago, Argentique said:

А Уиз са ми по-ненадеждни, защото при продадени билети често си сменят разписанието или въобще махат дати, че и дестинации. Поне при мен това с Райън засега не се е случвало, изключая ковидното време.

Последно летях с W 2021 до Лисабон, на отиване смениха часа месеци преди полета, на връщане бяха о.к.  Принципно предпочитам Р, но сега заради дестинацията се изкуших.  Р са ми закъснявали последните години до и от Италия, а пък една резервация от август до декември сменяха 2 пъти дните на полета и 1 път часа. Няма гаранция, всичко е въпрос на късмет. Проблемното е ако промяната на дните и канцелирането е по-малко от месец, цените на нощувки с добра локация стават фантастични.

• Харесвам 4
Публикувано:

Много високи цени са заложили в разписанието за "преписаните" дестинации! За RT - Маракеш от 132 евро нагоре, Ламеция - от 137, Торино - от 146, дето е на 2 часа полет и 3 пъти седмично?!  Тези цени за италианските дестинации са абсурдни според мен на фона на конкуренцията на Уиз, които на промоция пускат Торино по 37 лв. на посока. Надявам се много скоро да ги намалят.

И не ми е ясно защо Ламеция държат с високи цени както Уиз, така и Райън. Калабрия е непозната дестинация за масовия български турист освен ако български тур. оператори не са решили да я разработват.     

• Харесвам 6
Публикувано:

И Краков, и Варшава Модлин бяха преписани дестинации (буквално дни след като Уизеър пуснаха същите). Не ми е ясно с каква цел се прави това. В същото време ни Португалия, ни Швеция, ни прибалтийски, ни Люксембург, ни Босна, ни Монтенегро...😄

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , Hakkâri Spor каза:

Не ми е ясно с каква цел се прави това...  ни Босна, ни Монтенегро...😄

Сериозен ли си?

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.