Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , Георги каза:

Темата е за Ryanair, емигрантите, работата им, приноса към икономиката и етноса им не са за тук.

Да са живи и здрави емигрантите/имигрантите, че да има полети до толкова много места 🙂

• Харесвам 9
Публикувано:

Здравейте, правя си резервация от Малага до Лас Палмас, но ми иска име и 2 фамилии, какво имат предвид презимето и фамилията или само фамилията, като посоча че нямам втора фамилия, прикачвам и скрийншот

Screenshot_20251016_171427_com.android.chrome.jpg

Публикувано:

испанците и португалците имат 2 фамилии

даже си помислих, че си сбъркал локалния сайт, за да ти ги дава

там може да цъкнеш че нямаш второ фамилно име

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 30 минути , neuromancer каза:

испанците и португалците имат 2 фамилии

даже си помислих, че си сбъркал локалния сайт, за да ти ги дава

там може да цъкнеш че нямаш второ фамилно име

Благодаря, с лична карта може ли да се пътува до Канарите? 

Публикувано:
преди 3 часа, don каза:

Благодаря, с лична карта може ли да се пътува до Канарите? 

Разбира се, без проблем - проверени 3 пъти, включително с деца (те с паспорти, ние с карти)

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 57 минути , new one каза:

Разбира се, без проблем - проверени 3 пъти, включително с деца (те с паспорти, ние с карти)

И до два града на Африканския континент може само с лична карта. :smile:

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, epetkov каза:

И до два града на Африканския континент може само с лична карта. :smile:

Доколкото ми е известно личните карти са валидни само в ЕС, за Африка паспортите са задължителни. Единствено се сещам за гр. Сеута, защото е испанска територия, макар и ексклав. Кой е другия град, моля, че ми стана интересно?

Публикувано:

Не е само ЕС, мисля че в западните балкани също става с лична карта. Поне знам за Черна гора и Албания че става. Предполагам о другите страни около тях също може да са така, но все пак проверявайте на тяхните държавни сайтове.

• Харесвам 2
Публикувано:

Също и Турция.

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви значително намаление на зимния си график за полети в Германия, като посочи като причина неспособността на германските власти да намалят високите летищни такси. Това предава британската медия The Independent.

Решението ще доведе до загубата на 800 000 места и отмяната на 24 маршрута от и до девет летища, сред които Берлин, Хамбург и Меминген. Така капацитетът на авиопревозвача ще бъде намален под нивата от предходната зима. Освен това летищата в Дортмунд, Дрезден и Лайпциг ще останат затворени, потвърдиха от компанията.

Главният маркетинг директор на Ryanair, Дара Брейди, определи съкращенията като "напълно предотвратими" и призова германския министър на транспорта Патрик Шнидер да "предприеме спешни действия за реформиране на затруднената германска авиационна система". По-рано Ryanair предупреди, че ще прехвърли капацитета си към други страни от ЕС, ако германското правителство не отмени увеличението на авиационния данък от май 2024 г. и не намали таксите за контрол на въздушното движение.

"Поради прекомерните разходи за достъп, Германия е възстановила едва 88% от нивата на въздушния си трафик отпреди пандемията - най-слабото възстановяване сред всички големи европейски пазари."

Според него, докато не се предприемат мерки за справянето с прекомерния и растящ авиационен данък, високите такси за управление на полетите, сигурността и летищната инфраструктура, въздушният трафик в Германия ще продължи да намалява. Това, според Ryanair, ще позволи на други по-конкурентни европейски пазари, където няма авиационен данък, да се възползват от ускорения растеж - за сметка на Германия.

"Ryanair отново призовава министъра на транспорта Патрик Шнидер да предприеме незабавни действия за реформирането на неефективната система за въздушен транспорт в страната, като намали прекомерните разходи за достъп, които - в съчетание с монопола на Lufthansa и високите тарифи - принуждават германските граждани и туристи да плащат най-високите самолетни билети в Европа."

П.П.Не знам дали ще засегне и разписанието от София.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 13.10.2025 г. в 12:14, aleksandrina каза:

Да не е цъкнато да се плати с ПейПал? Ей сега симулирах закупуване и си има опция за плащане с карта.

Другото като вариант е смяна на цената- тогава не може да се завърши резервацията (ако е имало 2 места на цена ХХ, но са купени, тогава не продова на същата). Симулирай купуване на билети в инкогнито моуд за същата дестинация и дати и виж дали цените са същите.

Изглежда, че сайтът им има проблем с браузъра (ползвам ОС Линукс)... Купих билетите през приложението.

Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви значително намаление на зимния си график за полети в Германия,

Старата песен на нов глас и в Германия. Като местните власти откажат да подновят субсидията, се започва с обвиненията.

Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Не знам дали ще засегне и разписанието от София.

Специално до Кьолн имаше два полета седмично в лятното разписание, а в зимното засега са пет.

Публикувано:

Някой да е успял да се чекира по телефона, ако е без достъп до акаунта си в Раян ? Дали ще могат да ми прехвърлят резервация от 1 профил на друг по телефон евентуално?

Публикувано:

Малко тъп въпрос, но... при покупка на двупосочен билет, може ли да се купи място само за връщане?  Става въпрос за момента на резервацията, че и тогава местата са най-евтини. Вчера купувах билет София-Ливърпул-София, но исках да купя място само за "Ливърпул-София" близо до пътеката и най-отзад, за да мога да сляза по-бързо от самолета.

При резервацията ми позволява да купя места само в двете посоки ... или да да оставя "за по-късно", тоест без места. Няма вариант или поне аз не можах да разбера къде да кликна, за да избера само в едната посока.  Накрая цъкнах за място и на отиване, като цените бяха от 7 евро нагоре, в обратната посока обаче цените бяха по-високи. Пак уловка 😄 Най-евтините бяха 8.50

• Харесвам 2
Публикувано:

Може разбира се то системата ти дава за всяка посока място на първия полет прескачаш избора на място и само на втория избираш.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ами пробвах как ли не, не става.  Само за на връщане, не ставаше. Само ако си цъкнеш преди това място за отиване. Ти пробвал ли си така, при двупосочен, да кликнеш още при покупката на билета място САМО за връщане? Трябва да минеш през отиването, иначе не е активна опцията за връщане, не може да се кликне. Не е като да не съм пътувал с Раянеър и да не съм се чекирал (кажи речи всеки месец по 2 пъти), просто обикновено не купувам места.

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Ivko каза:

прескачаш избора на място и само на втория избираш.

Не позволява да се прескача. Поне не и на десктоп версията. Или и в двете посоки, или в нито едната. Говоря за момента на резервация, не после. Затова питах дали ти лично си правил това, да купиш седалка само на връщане, да знам дали си минавал през тази процедура?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 40 минути , Hakkâri Spor каза:

Става въпрос за момента на резервацията, че и тогава местата са най-евтини.

Това не е задължително.
В момента имам резервация за Кьолн - местата тръгват от 8€. За нова резервация за същите дати - пак от 8€.
За Корфу пък бяха по 15€ и на некупени, и на купени билети - според мен бъг. Аз даже се възмутих какви са тези цени.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 28 минути , Hakkâri Spor каза:

Не позволява да се прескача. Поне не и на десктоп версията. Или и в двете посоки, или в нито едната. Говоря за момента на резервация, не после. Затова питах дали ти лично си правил това, да купиш седалка само на връщане, да знам дали си минавал през тази процедура?

Значи като стигнеш до местата на първия полет даваш да си избереш място и то ти дава схемата на самолета ти не избираш място ами даваш next и то ти дава на обратния полет схемата и там си избираш.

viber_image_2025-10-22_13-11-55-060.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:

Да сега влезнах и какви ли не схеми правих успях да избера място само на връщане ама не ми дава да продължа без да избера и на отиване...голяма глупост.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.