Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

малко са тенденциозно писани нещата или вие с очите на страха ги четете

трябва да влезе в клетката, това е важното

ако раницата е мека и не е натъпкана до пръсване, така че да се подгъне и влезе, нямате проблеми

иначе ако не влиза, и с 1 см и 7 см е все едно, ще си платите за чекиране

само ви е си знаете за вашата раница как е

• Харесвам 5
Публикувано:

Да, може да имате проблем и да ви глобят. Правилата са правила, за да се спазват, не да се чудим как да ги заобиколим. Летището няма нищо общо, на всяко летище по света се проверяват тегло и размери на багаж. Никой не може да ви каже предварително дали на вашия полет Х ще проверяват размерите на ръчния. 

• Харесвам 3
Публикувано:
Цитат

малко са тенденциозно писани нещата или вие с очите на страха ги четете

трябва да влезе в клетката, това е важното

ако раницата е мека и не е натъпкана до пръсване, така че да се подгъне и влезе, нямате проблеми

иначе ако не влиза, и с 1 см и 7 см е все едно, ще си платите за чекиране

само ви е си знаете за вашата раница как е

Благодаря, neuromancer.  Така си представях и аз нещата и все пак ще имам за всеки случай готовност за таксуване. 

преди 2 часа, Jenbel каза:

Да, може да имате проблем и да ви глобят. Правилата са правила, за да се спазват, не да се чудим как да ги заобиколим. Летището няма нищо общо, на всяко летище по света се проверяват тегло и размери на багаж. Никой не може да ви каже предварително дали на вашия полет Х ще проверяват размерите на ръчния. 

Напълно сте прави, JenbelНо понякога всичко опира до проверяващия субект. На мен ми се е случвало в Англия да ми разрешат да ползвам две полиетиленови торбички, а не една както е по правило да се поставят на лентата. Така че ... знае ли човек...

Публикувано:
16 minutes ago, Cllaire said:
Но понякога всичко опира до проверяващия субект.

Ами вие вече знаете отговора на въпроса.Няма как да предвидите какъв проверяващ ще ви се падне и дали ще си затвори очите.Пригответе си сумата , а останалото е до късмет.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Cllaire каза:

Здравейте, пътешественици! Предстои ми да пътувам с Ryanair от Букурещ. Изгледах видеа и прочетох постове за софийското летище и видях нелицеприятни неща във връзка с ръчния багаж. Но не мога да намеря дали толкова е проблемно да се пътува с раница, която е с 3 см или 7 см по-висока, ако се пътува през Букурещ. Как мислите ще имам ли глоба, защото не смятам да вземам нищо друго освен раницката си? Моля, да ми отговорят тези, които са ползвали именно румънското летище. 

Аз пътувам от Букурещ и моята раница е малко по-голяма от размерите. При това е с леко твърд гръб, но все пак може да се деформира. Никога не са ми правили проблеми, не са ме карали да я вкарвам в клетката, даже в периода, когато яко дебнеха по 2-3 копоя, са ми казвали изрично ОК. Не зависи само до летището, а и какви инструкции има наземния персонал. В последните месеци като че ли мина модата да издребняват и не съм виждала да правят проблеми.

Освен това винаги имам резервен план да облека или пъхна нещо по джобовете 😁

Знаете ли каква съм контрабандистка 😂 Януари тази година пренесох от Барселона една нова раница за подарък под якето ми и отгоре моята раницата с багажа 😄 Малко гърбава изглеждах от гейта до самолета, но не всички хора са грациозни 😂😂😂

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 17
Публикувано:

Тук съм го писала някъде вече – приятелка, живееща в Англия, пътуваше с Райън всеки месец с раничка и дамска чанта. За да не си мачка чантата в раничката или пък за да пренесе съвсем малко повече вещи, си купувала нещо дребно от фрийшопа и тяхната брандирана найлонова торба, където си прибирала каквото е извън раничката. Никога никой не ѝ обърнал внимание.

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз ви предлагам да си проверите дали раницата влиза в клетката (преди да се наредите на опашката) пък после дали ще слагате по джобове, ще изхвърляте или се приготвяте психически за плащане ще си решите.

"Зависи от проверяващия" означава, че не знаете какъв ще ви се падне, надали работи само един човек там...

• Харесвам 3
Публикувано:

покрай темата за багажа се сетих да кажа (макар че може да е новост само за мен), че на летището в Бари Ryan са минали на машини за самочекиране на багаж, имаше няколко такива и един техен човек персонал, който да насочва хората към тях, машината мери куфара и създава баркод към бордната карта,, след това се отива на райънската лента за багаж, и с четец си сканираш баркода, след което пускаш куфара да заминава 

казвам го във връзка с това, че очевидно минимизират човешкия фактор, и ако куфарът надхвърли заложеното тегло с някакви грамове, най-вероятно няма да може да се пусне на лентата, без първо да се мине през плащане, а досега на гише съм виждала няколко пъти да не създават проблеми за някакво минимално надвишение примерно с килограм

• Харесвам 7
Публикувано:
29 minutes ago, antea said:

покрай темата за багажа се сетих да кажа (макар че може да е новост само за мен), че на летището в Бари Ryan са минали на машини за самочекиране на багаж, имаше няколко такива и един техен човек персонал, който да насочва хората към тях, машината мери куфара и създава баркод към бордната карта,, след това се отива на райънската лента за багаж, и с четец си сканираш баркода, след което пускаш куфара да заминава 

Същото е и в Будапеща.

Аз предлагам да се пътува смело , пък ако нещо се обърка, ей я де е Дияна в Русе ...направо и пращайте сметката.

• Смея се 7
Публикувано:

Благодаря на всички вас, които ми отговорихте на запитването. Ще помисля дали да купя нова раница или да се пусна на "рулетката". Пожелавам на всички ви здраве и приятни пътувания за да събирате красиви спомени. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 16 часа, Jenbel каза:

Правилата са правила, за да се спазват, не да се чудим как да ги заобиколим.

Съгласен съм само с първата част, за втората има форум на Магеланци, където точно това се обсъжда в почти всяка тема,

как да се заобиколят правилата, така че да си спестим пари и главоболия 😉 

преди 10 часа, Cllaire каза:

Благодаря на всички вас, които ми отговорихте на запитването. Ще помисля дали да купя нова раница или да се пусна на "рулетката". Пожелавам на всички ви здраве и приятни пътувания за да събирате красиви спомени. 

Ако все пак се пуснете на "рулеткта" и раницата е само с един два или 5см по-голяма в някоя от посоките, просто извадете някоя дреха от раницата и си я метнете на рамото под якето. Сега е зима и няма да е странно да имате няколко по-дебели дрехи през рамо или на кръста 🙂 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, boogy83 каза:

Съгласен съм само с първата част, за втората има форум на Магеланци, където точно това се обсъжда в почти всяка тема,

как да се заобиколят правилата, така че да си спестим пари и главоболия 😉 

Абе то заобикалянето винаги е спазване на правилата, но малко по-изобретателно. 😀

• Харесвам 2
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 22 часа, antea каза:

казвам го във връзка с това, че очевидно минимизират човешкия фактор, и ако куфарът надхвърли заложеното тегло с някакви грамове, най-вероятно няма да може да се пусне на лентата, без първо да се мине през плащане, а досега на гише съм виждала няколко пъти да не създават проблеми за някакво минимално надвишение примерно с килограм

Точно това се случва, да. Също ако примерно имате резервация от няколко човека с куфар на всеки, системата няма да сумира килограмите и човекът с 18 минава, а спътникът му с 21 ще плати (освен ако не се намеси човек и не ви прати на гише). 

Ако обаче куфарите се водят на един и същ човек в резервацията, килограмите се сумират и на машинките.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ryanair will only accept digital boarding passes from this week — here’s what to know

Starting Wednesday, 12 November 2025, Ryanair is ditching print-at-home boarding passes: you’ll check in as usual but must show a digital pass in the myRyanair app at security and the gate. The switch covers almost all routes, with a few hold-outs where local rules still demand paper—Morocco, most of Turkey (Dalaman excepted), and Tirana→UK—so give your departure airport a quick check before you set off.

Линк

• Харесвам 3
Публикувано:

Някой може ли да ми припомни , как да си намеря резервацията в Raynair , когато съм купила билета през eDreams.

От половин час се мъча и използвам някаква техен имейл и парола , но Раян ми изпраща някакъв 8 цифрен код  на имейла създаден от eDreams , който е валиден 10 минути , но аз не знам откъде да се логна в него. С номер на резервация също не става.

Публикувано:

Нова изненада от Ryanair. Такса за детето

image.jpeg.eb65d25dfddeda6aeaa1e560204f8be8.jpeg

Майките и бащите, които планират да пътуват с Ryanair, трябва да се подготвят за допълнителни такси, когато резервират семейната си почивка.

Превозвачът без излишни екстри, известен с минималистичната си политика, налага допълнителни такси за предимства като избор на място и носене на багаж. Пътуващите обаче, които нямат проблем да оставят Ryanair да им разпредели мястото и да опаковат само малък ръчен багаж, могат да се придържат към основната цена, предава агенция БЛИЦ.

За повече инфо тук.

• Смея се 2
Публикувано:
преди 25 минути , Иван Попов каза:

Поредната журналистическа повърня. Направих си усилието да прочета статията и не можаш да разбера какво се разбира под "подготвят за допълнителни такси". Всичко, което споменават като такси, е така и в момента и аз поне не виждам никаква промяна в политиката...

А между другото има държави (Италия, а може и други) , които са приели, че плащането на място за възрастният, за да е до детето си е неприемливо и там съседните места се дават безплатно 😉

• Харесвам 7
  • Смея се 1
Публикувано:

'До края на годината, най-късно до януари 2026 г., се очаква Европейският парламент да приеме нови правила за защита на пътниците при полети. ЕП е решен да прекрати облагането с абсурдните такси от по 75 евро за куфар, който е с 1 см над нормата.'

Аз пък тази 'новина' тъкмо чета. Но подозирам че за сега е повече спекулация.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Иван Попов каза:

За повече инфo...

Като сложиш такъв цитат вдигаш SEO рейтинга на мисирковата продукция. Жълтата преса чрез такива псевдосензации манипулира не само хората, но и машините (търсачките и AI).

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 часа, Иван Попов каза:

Майките и бащите, които планират да пътуват с Ryanair, трябва да се подготвят за допълнителни такси, когато резервират семейната си почивка.

Превозвачът без излишни екстри, известен с минималистичната си политика, налага допълнителни такси за предимства като избор на място и носене на багаж. Пътуващите обаче, които нямат проблем да оставят Ryanair да им разпредели мястото и да опаковат само малък ръчен багаж, могат да се придържат към основната цена, предава агенция БЛИЦ.

За повече инфо тук.

добре де, моля те не пускай такива неща. Тук няма никаква нова информация, и тия неща са от години. Да не говорим за сензационния стил в който е написано...

• Харесвам 6
Публикувано:
13 minutes ago, neuromancer said:

добре де, моля те не пускай такива неща. Тук няма никаква нова информация, и тия неща са от години. Да не говорим за сензационния стил в който е написано...

Е, що ?

Може да си направим тема "Как би изглеждал светът ни без magelanci.com" и там да се пускат такива статии.

• Харесвам 1
Публикувано:

На мен пък днес Райън ми отразиха плащане на една лазаня на борда за 8.50е, която лазаня беше купена преди месец и вече даже я бях забравила. Получавам днес сутринта смс за за платени 8.50е днес на Райън inflight, замислям се, че вчера и миналия ден не сме купували нищо на борда, нито с чекирането допълнителни услуги. След което първосигнално си блокирах картата и пуснах клейм на Райън, че са ми чарджнали суми на вчерашния полет, които не разпознавам и чак вечерта, като го обсъждах с дъщеря ми, тя се сети че може а е  нейната лазанята от полета от Загреб в средата на октомври и влезнах да си гледам отново транзакциите за октомври. При което видях, че тогава не е отразено такова плащане и най-вероятно това е плащането, което е отразено чак днес - един месец по-късно. Не знам дали е обичайна практика, чак след месец да ги отразяват или пък процесват всички плащания един път в месеца и преди съм купувала на някоя по-късна дата и не е било минало чак толкова време докато го отразят. Вие имате ли наблюдения кога се отразяват плащанията на борда по картите?

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

Имам. Отразяват се при мен в рамките на седмица и съм звъняла на банката да питам дали не е някакъв скам. Миналата седмица пак ме изненадаха, като си видях извлечението, че са ме таксували в паунди /същата цифра/ вместо в евро, с което супер ме издразниха. Не че нещо, ама....

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 27 минути , Бръмбар каза:

Вие имате ли наблюдения кога се отразяват плащанията на борда по картите?

Точно по същият начин са ми изкарвали акъла, че някой пазарува с картата ми посред нощ. И при Раян и при Уиз има забавяне при отразяването на покупките на борда. Чак месец май не ми се е случвало, но седмица, две-да.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ryanair остава без слотове в Айндховен за полетите си от София и Пиза

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair загуби два от слотовете си за кацане на нидерландското летище Айндховен, след като нейни полети многократно са пристигали със закъснение, съобщи във вторник Airport Coordination Netherlands (ACNL) - органът, който разпределя слотовете на летището.

Нидерландският вестник Eindhovens Dagblad пръв съобщи за решението.

ACNL е установила, че Ryanair е закъснявала системно с полетите си в понеделник вечер от София, България, и в четвъртък вечер от Пиза, Италия.

В резултат на това ACNL отнема на авиокомпанията двата слота за графика за следващото лято - наказание, което рядко налага.

• Харесвам 1
  • Шок 3
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.