Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 21 минути , Фил каза:

Бих предположил, че въобще не е случайно, а на основата на анализ кои линии и кога са (или биха били) рентабилни и кои не. И са достатъчно гъвкави да реагират на пазара. Разбира се, има и значение какво е моментното състояние и наличностите на флота им. 

Освен това бих добавил и спонсорството на седалка което получават от летищата, което води до на пръв поглед нелогични дестинации.

• Харесвам 3
Публикувано:
20 hours ago, stanimir said:

Спомням си, че Norwegian имаха още в 2019-та и работеше съвсем прилично за социалните мрежи.Миспя и Air Baltic въведоха миналата година на всичките си полети - на Starlink.

За airBaltic - не е баш за всички полети. засега е нещо като 1 полет да, 3 полета няма. До късмет е. Леко-полеко слагат антените на все повече от самолетите си.
Но от друга страна забелязах - самолета беше едно от местата, където се дисконектваше и можеше да си почетеш книга или да погледнеш прозореца. А с нета - айде или бачкане или глупости.

Поздрави!

• Харесвам 7
Публикувано:
22 hours ago, Argentique said:

На нейната възраст е нормално да нямат против тая подредба :rolleyes:

20251003_125912.jpg.cfd2db3809ca9dc12a104907d37e0fa2.jpg

И да чакат на опашка на ръката да се снимат, щото кой ли не се снимал там.

20251003_125241.jpg.18d84dc08eac4637073e27e894d05948.jpg

Сега си представи всичко това с тълпи... 😃 (Ксамил, 3 октомври. На 1-ви още ставаше да се изкъпеш в морето в Саранда)

Бяхме с семейтвото 5 дена през Август - Минахме да видиме Ксамил привечер - толкова гъч от доста време не сме виждали по моретата. Само да излезнем с колата оттам беше 30-40 минути. Та през Август нямате работа там. Септември и началото на Октомври друга работа.
Като цяло Албания ни хареса доста, но не морето (Ксамил, Борш, Влоре) а повече градчетата, планината и най-вече хората. Дружелюбни и винаги готови да помагат. Отделно цените са много готини, 4 души семейство в ресторан с гледка мъм тирана (Дайт) се наядохме за 38 евро... Тук в прибалтиката 1 да се наядеш стига само.
Но гледайте да не е Август като цяло - горещо, много задръствания (много от Албанците се прибират да си видят роднините по това време, даже по пътя колите с големи албански флагове върху капака се срещаха), и много претоварено море. Морето е различно в различните части - юга е като гръцкото - прозрачно и красиво, но ми се строи по-студеничко. Морето Влера и на на север - по зеленикаво (водорасли) или по-сиво, ама и по-топло.
Ако идваме пак в Албания, няма да е за море, а заради самата атмосфера и хората.  Още прави впечатление че много народ работи по полетата, много насаждения, за разлика от България.

Поздрави.

• Харесвам 6
Публикувано:

"Ryanair обяви откриването на нова директна въздушна линия между Бургас и Рим, летище Фиумичино – едно от най-големите и натоварени летища в Европа. Новият маршрут е поредната стъпка в разширяването на полетната мрежа на превозвача от и до България и ясен знак за активното развитие на летището Бургас, за което кметовете от цялата област се обединиха и създадоха фонд за подпомагането на аеропорта.

Полетите няма да бъдат целогодишни, каквито са очакванията и желанията на туристическия бранш и пътуващите, а ще се изпълняват сезонно. Първите полети ще стартират на 1 май и ще са в дните петък и неделя, като връзката между Бургас и италианската столица ще се поддържа до 23 октомври – в рамките на активния летен сезон. Билетите вече са в продажба"

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 7 часа, rosi0102 каза:

"Ryanair обяви откриването на нова директна въздушна линия между Бургас и Рим, летище Фиумичино – едно от най-големите и натоварени летища в Европа. Новият маршрут е поредната стъпка в разширяването на полетната мрежа на превозвача от и до България и ясен знак за активното развитие на летището Бургас, за което кметовете от цялата област се обединиха и създадоха фонд за подпомагането на аеропорта.

Полетите няма да бъдат целогодишни, каквито са очакванията и желанията на туристическия бранш и пътуващите, а ще се изпълняват сезонно. Първите полети ще стартират на 1 май и ще са в дните петък и неделя, като връзката между Бургас и италианската столица ще се поддържа до 23 октомври – в рамките на активния летен сезон. Билетите вече са в продажба"

Много ме зарадва новината, засега цената е 118-125 евро за повечето уикенди. Но пък часовете не са зле петък вечер 21 часа в Рим, в неделя в 16 часа връщане.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 часа, Hakkâri Spor каза:

Е, това е и висок сезон, все пак. От Бургас полетите винаги са по-скъпи.

Аз не съм очаквала много по-малко, ама във Фейсбук под новината голямо оплюване пада. Все пак без отпуск и дълго пътуване, а и в не лоши часове са. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Да се радват , че има нова дестинация. От София са двойно по-евтини , но там се конкурират три авиокомпании.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 33 минути , stanimir каза:

Да се радват , че има нова дестинация. От София са двойно по-евтини , но там се конкурират три авиокомпании.

Този пост ме подтиква да поспамя 😉

Който кълне “да фалират” и подобни, щото някога нещо не му е излязло по плановете, да има предвид ролята на  пренебрегваната от българина конкуренция. От Букурещ по някои дестинации са 5-6 авиокомпании.

Още размисли в тази връзка - за демагогията при политиците, за да са угодни на първосигналните потребителите - на авиокомпаниите с включен 7-8 кг. ръчен багаж цените започват от 60-70€ в посока. Не на всеки екскурзиант/пътешественик му трябва такъв или по-скоро мнозинството би се пригодило с по-малък за сметка на цената на билета. Но кой ли пита мислещите, като са решили да се харесват? А дано ме опровергаят 😉

• Харесвам 7
Публикувано:

Пиян българин вилня на борда на самолет от Лондон до София. Наложи се аварийно кацане в Мюнхен заради неговото поведение. В самолета се е стигнало и до бой с други пътници, които също се оказали българи. Затова разказа дизайнерът Васил Петрийски, който е бил свидетел на инцидента.

От снимките се вижда, че става въпрос за Раянеър. Явно от Станстед за София. А кацането може да е било в Меминген. За съжаление е имало и юмручни удари ли в лицето, стюардесите са почиствали седалките (според въпросния очевидец... от кръв). 

Видео: 

https://bntnews.bg/news/boi-grozni-sceni-i-skandal-piyan-balgarin-prizemi-avariyno-samolet-v-myunhen-1375780news.html

Screenshot 2026-01-25 at 22.38.38.png

Не знам дали е за тази тема. Ако модератор прецени, може да премести публикацията в друга тема.

• Харесвам 1
  • Замислям се 4
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Но и от София билетите през лятото са скъпи в повечето случаи. 

преди 1 час, Нелчо каза:

Аз не съм очаквала много по-малко, ама във Фейсбук под новината голямо оплюване пада.  

Във ФБ винаги е якото оплюване и никога няма доволни. Като се пусне публикация за нова дестинация и отдолу 99% от коментарите са "а от ......(еди къде си) КОГА?" 😄

• Харесвам 6
Публикувано:

80% cпaд: Πeчaлбaтa нa Rуаnаіr ce paзби cлeд итaлиaнcĸa мeгaглoбa

Cпopeд peгyлaтopния opгaн, Rуаnаіr e пpecлeдвaлa "ĸoмплeĸcнa cтpaтeгия", нacoчeнa ĸъм блoĸиpaнe, зaтpyднявaнe или oгpaничaвaнe нa пoĸyпĸaтa нa пoлeти oт rуаnаіr.соm в ĸoмбинaция c пoлeти нa дpyги пpeвoзвaчи или тypиcтичecĸи ycлyги.

Aнтимoнoпoлният opгaн ycтaнoви, чe ĸoмпaниятa e дeйcтвaлa нa тpи eтaпa.

Πъpвo, въвeлa e пpoцeдypи зa лицeвo paзпoзнaвaнe зa ĸлиeнти, ĸyпили билeти чpeз тpeти cтpaни, ĸoeтo caнĸциoниpa пocpeдницитe.
Cлeд тoвa "тoтaлнo или пepиoдичнo e блoĸиpaлa oпититe зa peзepвaция oт тypиcтичecĸи aгeнции", вĸлючитeлнo чpeз блoĸиpaнe нa мeтoди зa плaщaнe или изтpивaнe нa пpoфили.
Haĸpaя, в нaчaлoтo нa 2024 г., Rуаnаіr e нaлoжилa пapтньopcĸи cпopaзyмeния нa oнлaйн aгeнции, зaбpaнявaщи пpoдaжбaтa нa билeти в ĸoмбинaция c дpyги пpeвoзвaчи, cлeд ĸoeтo e paзшиpилa изиcĸвaнeтo и ĸъм физичecĸитe aгeнции.

https://money.bg/business/80-spad-pechalbata-na-ryanair-se-razbi-sled-italianska-megagloba.html

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

Ryanair се готви за по-високо увеличение на цените на билетите

КЛЮЧОВИ ФАКТИ

• Ryanair очаква средните цени на билетите да нараснат с до 8–9% на годишна база.
  • Прогнозната печалба след данъци, без извънредни разходи, е между 2.13 и 2.23 млрд. евро спрямо 1.6 млрд. евро година по-рано.
  • Прогнозата съвпада със средните очаквания на анализаторите, анкетирани от London Stock Exchange Group.
  • През последното тримесечие на 2025 г. компанията отчита печалба от 115 млн. евро, без да се включват извънредни разходи.

ВАЖЕН ЦИТАТ

„Потребителското търсене е много силно. През последните две седмици отчетохме най-добрите резервации в историята на компанията“, заяви финансовият директор Нийл Сорахан.

https://forbesbulgaria.com/2026/01/26/ryanair-se-gotvi-za-po-visoko-uvelichenie-na-tsenite-na-biletite/

• Харесвам 3
Публикувано:

Всички погледи са към Wizz ,но Райън също бърникат из разписанието.Тревизо падна на 2 полета седмично до октомври.

• Харесвам 3
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, имам следния проблем. Една приятелка трябва да се чекира за полет утре. Проблемът е, че тя няма профил в Раян, а билета й го е купил друг човек, който е дал своя имейл, а в момента тя не може вече цял следобяд да се свърже с него - по неизвестни причини. Тя има номера на резервацията. Аз искам да й помогна и да я чекирам, но не успявам през моя телефон. Посъвеъвайте ме, моля, какво-как да правя? 

Публикувано:
преди 3 минути , iaia_mama каза:

Здравейте, имам следния проблем. Една приятелка трябва да се чекира за полет утре. Проблемът е, че тя няма профил в Раян, а билета й го е купил друг човек, който е дал своя имейл, а в момента тя не може вече цял следобяд да се свърже с него - по неизвестни причини. Тя има номера на резервацията. Аз искам да й помогна и да я чекирам, но не успявам през моя телефон. Посъвеъвайте ме, моля, какво-как да правя? 

С тази опция тук не става ли? Трябва освен номера на резервацията да знае и мейл адреса:

IMG_3188.jpeg.60ec335c1545fb209e36c4f8eb411e9c.jpeg

В краен случай може да се чекира на летището, обаче, срещу заплащане на таксата.

Публикувано:

Загреб и Задар вече окончателно май са чао. Загреб е с последен полет на 30.05 - доста нестандартно. По едно време имаше полети веднъж седмично през юни, както и октомври. Вече ги няма и последно ще се лети на 30.05.

Задар също беше с полети веднъж седмично - изчезнаха.

• Шок 2
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 4 минути , yordanov каза:

Загреб и Задар вече окончателно май са чао. Загреб е с последен полет на 30.05 - доста нестандартно. По едно време имаше полети веднъж седмично през юни, както и октомври. Вече ги няма и последно ще се лети на 30.05.

Задар беше 3 пъти седмично, направиха го 2. Сега вярно съвсем изчезна... Добре, че се възползвах миналото лято.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 19.02.2026 г. в 13:04, yordanov каза:

И Хан също изчезна, нали?

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.