Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 47 минути , veselush каза:

Доколкото разбирам, ако вече имам билет за ноември, то ще летя по старите условия, т.е мога да пътувам с една по-голяма чанта (не съм доплащала за приорити). 

За съжаление за над 40×20×25 искали 8 евра по линка горе

Връзка към коментар

демек или priority за 6 евро при резервация /8 евро при check-in/ или 8 евро за нормален ръчен багаж /а не дамска чанта/, като при втория вариант ще ти вземат малкото куфарче задължително още преди секюритито, за раниците не става ясно дали

страшен избор...

Редактирано от antea
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ето новите правила...  с подробности и ретроспекция на поскъпвания и нововъведенията при тази компания. До 2 години очаквайте такса Jacket, такса WC  и т.н 😄

https://money.bg/business/ryanair-vavezhda-taksa-za-golemiya-rachen-bagazh.html?utm_source=Push Notifications&utm_medium=article&utm_campaign=Ryanair въвежда такса за големия ръчен багаж

На 19.08.2018 г. в 3:23, tch каза:

„Ryanair“ няма да се възползва от общинския фонд за субсидиране на нискотарифните полети, обявиха за „Дарик“ от община Бургас. Най-голямата нискотарифна компания ще прекрати полетите си от и до Бургас в края на октомври

Те Дарик Бургас вдигат само излишна аларма. Много добре знаят, че през зимния сезон от бургаското летище почти нищо не излита и каца. Кой европеец лети до Варна и Бургас през зимата? Те няма как да напълнят и половин самолет. Всичко е заради летните курорти.  За летния сезон 2019 ще ги върнат тия полети.

А относно Пловдив, от Раянеър си знаят най-добре колко рентабилни са били линиите до Бергамо и Шарлероа. Ако самолетите са били полупразни, нормално е да закрият линиите (както стана и с тези на wizzair до Кутаиси, Маастрихт, Киев, Бърмингам,  Бристол, Донкастър...). Като почти никой не се вози за чий... да лети цял самолет и да е на загуба?

Редактирано от montepinar
Връзка към коментар

Все пак от статията на montepinar става явно, че закупилите билети преди 1 септември ще пътуват по старите правила.  - "За резервации преди тази дата ще важат досегашните правила." 

Да се надявам, че ще е отразено в бордната карта.

Доста неочакван обрат от страна на Райън Ер...превдид, че Уиз увеличиха безплатния багаж, за да са конкурентни. Нищо чудно догодина да върнат старата практика. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, montepinar каза:

Те Дарик Бургас вдигат само излишна аларма. Много добре знаят, че през зимния сезон от бургаското летище почти нищо не излита и каца.

Със сигурност ще върнат една част от полетите, но като стационираха самолета официално обявиха, че 2 от 11-те дестинации ще се обслужват целогодишно, което не се случва, така че новината не е изсмукана от пръстите.

За Варна-Шарлероа също е изненадващо, защото пуснаха полетите миналата година по това време, с други думи са имали намерение да са целогодишни.

Редактирано от tch
Връзка към коментар
преди 4 минути , tch каза:

Със сигурност ще върнат една част от полетите, но като стационираха самолета официално обявиха, че 2 от 11-те дестинации ще се обслужват целогодишно, което не се случва, така че новината не е изсмукана от пръстите.

Тяхно право е да правят промени, спрямо статистиките от летния сезон 2018. Ако няма достатъчно интерес към някои дестинации, има логика да не ги възобновяват. За първа година пускат до Литва и Латвия от Бургас, както и до полския Rzeszow например. Ако им е нерентабилно, няма да повторят.  Догодина може да има други добри изненади, знае ли човек

Връзка към коментар
преди 3 часа, veselush каза:

Все пак от статията на montepinar става явно, че закупилите билети преди 1 септември ще пътуват по старите правила.  - "За резервации преди тази дата ще важат досегашните правила." 

Да се надявам, че ще е отразено в бордната карта.

Доста неочакван обрат от страна на Райън Ер...превдид, че Уиз увеличиха безплатния багаж, за да са конкурентни. Нищо чудно догодина да върнат старата практика. 

Не гледай какво пишат в money.bg. За твое съжаление, няма да е така.
Ето цитат от fly4free, копирани от FAQ на сайта

Цитат

4. What about customers who have already booked flights before 1 September for travel on/after 1 Nov?

The new bag policy will apply to all travel on/after 1 November.

Non-priority customers who booked flights before 1 September (for travel after 1 Nov) can either add Priority Boarding for €/£8* or a 10kg bag for €/£10* or they may cancel their booking for a full refund.

*(price when added after booking)

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/ryanairs-new-bag-policy-starting-from-november/

Прочети FAQ под табличката.

За мен новите условия са по-добри от старите, защото се увеличават размерите на small cabin bag, които така или иначе не спазвах, въпреки че не съм и прекалявал, но пък сега с тези ще съм изряден. За дестинациите, които авиокомпанията поддържа в Европа, повече не ми е нужно. За довеждащи полети до летища, от които евентуално ще летя междуконтинентално с нормалния ръчен (50х40х20), принципно избягвам да ползвам точно Ryanair.
За студенти и "работници-гости" няма да е много ок, но както е казал и Кени, на фона на билет от 30-40€, още 6€ или 8€ не са нещо непосилно.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Новите правила ме устройват идеално.Така или иначе пътувам само с един ръчен.  40 x 20 x 25 см.  безплатен  на борда и при желание голям чекиран  багаж само за 8€/£ макар и ограничен до 10 кг.  Екстра !  

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това тука стана като лексикон- ама пуснете направо една анкета кой го устройват новите правила  и кой не- Райън сто процента ще се съобразят. 😂😂😂

Правила- като не му харесват на някой, лети с алтернативна авиокомпания. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Одобрявам новата политика, но не само защото самият аз почти винаги пътувам с малък ръчен. Това определено ще ускори бординг процеса. А и никак няма да ми липсва фиестата със 100+ куфарчета на гейта, както и съпътстващата драма. Виждал съм плачещи, крещящи и какви ли не хора, на които принудително им чекират багажа. Хайде няма нужда.

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Ами не, сега предстои фиестата на тези, които са свикнали последните 5 години да са с безплатно куфарче на борда и не са разбрали за новите правила

забавленията на гейта няма да секнат със сигурност

• Харесвам 4
  • Смея се 5
Връзка към коментар
На 22.08.2018 г. в 7:35, Фичо каза:

Това с Air Malta увеличава опциите за Европа. Добавили са Прага, Москва, Санкт Петербург .... Жалко, че не е нещо междуконтинентално. 

40031292_362763664263563_3531516913307877376_n.png?_nc_cat=0&oh=c8a9afa8995d7e01fc2cc0899d2f9955&oe=5BF5FECC

Единствено Тунис и Казабланка са добавили от т.нар. "междуконтинентални"

image.png.f3bf524c30158a0158f6f7998395cf53.png

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , bad kid каза:

Ами не, сега предстои фиестата на тези, които са свикнали последните 5 години да са с безплатно куфарче на борда и не са разбрали за новите правила

забавленията на гейта няма да секнат със сигурност

Всъщност прав си. С други думи - почвам да приготвям пуканките 🤣

Връзка към коментар
45 minutes ago, Звелина said:

Какви са размерите на куфарчето 10 кг, което ще се чекира, не ги видях никъде аз.

И аз се питах същото, предполагам че чекирания багаж няма да има ограничение в размера а само в теглото до 10кг.

За този който ще е Priority, предполагам че ще се запази сегашния 55x40x20, просто защото това е близко до оптимания размер за шкафовете на Boeing 737.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Одобрявам новата политика, но не само защото самият аз почти винаги пътувам с малък ръчен. Това определено ще ускори бординг процеса. А и никак няма да ми липсва фиестата със 100+ куфарчета на гейта, както и съпътстващата драма. Виждал съм плачещи, крещящи и какви ли не хора, на които принудително им чекират багажа. Хайде няма нужда.

Изненадваш ме.

Аз, по принцип, съм против, когато ми взимат нещо.

Мога и с ръце в джобовете да летя, но когато ме ограничават, дори и само като потенциална възможност съм твърдо НЕ.

Другото което ме дразни и тук и при Wizz … и на доста други компании е третирането на ръчен багаж

Щом е "ръчен" значи си го държа с ръцете. Не го давам/не ми го взимат за да го засилят в багажното. Ако съм искал чекиран багаж - ок, ще си взема такъв.

Да, знам, че част от нискотарифните си смениха терминологията - вместо ръчен, му викат кабинен...

И последно:

Учудвам се, че такъв бизнес като летенето, в който има не малко регулация, все още не е регулиран от към ръчния багаж.

Например: Щом се качваш на самолет - позволено ти е да си носиш личните документи и носни кърпички  

или

Щом се качваш на самолет - позволено ти е 10 кг. вързоп/кашон/куфар с макс. размери 55 (не 56 см) х40х20  

и за всички да е еднакво - и за ирландските "цигънчета" (Ryan), и за унгарските такива (Wizz) и за прословутите холандски стисльовци (Transavia), както и за "баровците" от Луфтханза.

:smile:

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 8 часа, wilks каза:

Не гледай какво пишат в money.bg. За твое съжаление, няма да е така.

Аз имам полет с тях октомври и съм си взел билет вече, да разбирам, че съм по старите условия?!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Ivko каза:

Аз имам полет с тях октомври и съм си взел билет вече, да разбирам, че съм по старите условия?!

И аз имам такъв, би трябвало да е по старите. От написаното става ясно, че новите правила важат за полети, изпълнявани след 01.ноември, за които резервацията е направена след 01.септември. Поне аз така го разбирам. 

Връзка към коментар

Ето нещо от "извора" - за да няма "високопрофесионални" интерпретации от БГ журналисти.

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overview/Baggage#0-0

Лично мен най-много ме кефи :

" We have also increased the permitted size of the free small carry-on bag by 43% from 35 x 20 x 20cm to 40 x 20 x 25cm."

Уау!

което ме навежда на едни спомени:

По времето на комунизма се сравняваше производството на нещо спрямо 1939 година и процентите показваха категоричния прогрес по времето на любимия строй

Редактирано от ven62
  • Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
В момента, AlexandraKo каза:

Може ли, накратко, някой да рече каква е промяната, че нищо не разбрах.

преди 8 минути , ven62 каза:

Ето нещо от "извора" - за да няма "високопрофесионални" интерпретации от БГ журналисти.

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/faq-overview/Baggage#0-0

...

Тук е обяснено - първите 3-4 параграфа.

Още по-накратко - вместо два багажа - един малък (дамска, чанта, фотоапарат, лаптоп) и един нормален ръчен багаж , вече ще е позволено само един ръчен багаж с размери 40 x 20 x 25cm.

Това е. Тоя филм сме го гледали преди 1-2 години при Wizz

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• nino
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.