Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 34 минути , Ivko каза:

А дали вътрешните полети предполагам излитат от други гейтове без паспортна. Довечера имам полет Бари-Пиза та се чудя.

Снощи е бил на гейт A9

image.png.47e5edc0e17e47c5b0ed53f5073e7e34.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Гледам нещо са оредели полетите на Райънеър за Бергамо през септември и нещо липсват тези в понеделник и сряда, а от октомври се появява само полет във вторник. Определено не приличат на разпродадени, явно нещо не им излиза печалбата. Усещам рискове да поокастрят и зимното разписание, или пък да се върнат на Малпенса с малко полети седмично.

Връзка към коментар

Чудех се къде да го напиша,смятам,че ще е полезно да се знае.Пътувахме от Ниш до Братислава и при чекиране за вид документ в полето излиза само паспорт.Българските граждани пътуват в Сърбия(а и в повечето държави от ЕксЮгославия)само с лична карта.Словакия е член на ЕС и там пак сме с ЛК.Вероятно Раян не са запознати с тази особеност,защото имам спомен ,че от Белград съм пътувала с Уиз до Стокхолм само с ЛК.Реших да го напиша, за да не остане някой неприятно изненадан в последният момент.Ако нямате паспорт,а искате да пътувате от Сърбия,Македония и т.н. с Раян,може би е по-добре да се свържете с чата предварително с въпрос дали ще приемат ЛК.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Ние имаме паспорти,но първоначалните планове бяха и наши близки да пътуват с нас,но се отказаха.Те нямат паспорти и както съм свикнала да чекирам всички в последният момент,щяхме да разберем,че им трябват такива чак в Ниш.Пак,че и ние имаме навик винаги да носим и паспорт.Затова реших и да пиша,да се знае предварително:)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
3 minutes ago, Мари Николова said:

Ние имаме паспорти,но първоначалните планове бяха и наши близки да пътуват с нас,но се отказаха.Те нямат паспорти и както съм свикнала да чекирам всички в последният момент,щяхме да разберем,че им трябват такива чак в Ниш.Пак,че и ние имаме навик винаги да носим и паспорт.Затова реших и да пиша,да се знае предварително:)

Според мен е прекален предпазливост да се откажеш от пътуване поради подобен пропуск. Авиокомпаниите по принцип искат документ за самоличност, а не паспорт. Имаше случай за магеланка, която от Тайланд се прибра с лична карта с прекачване и нямаше никакъв проблем. При подобен случай аз просто бих си разпечатал на английски официална информация, че български граждани могат да пътуват с лична карта и толкова. Не вярвам да откажат достъп до борда, ако граничарите нямат проблем да те пуснат...

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Венелин каза:

Гледам нещо са оредели полетите на Райънеър за Бергамо през септември и нещо липсват тези в понеделник и сряда, а от октомври се появява само полет във вторник.

Да но от ноември пак ги има всеки ден...

Връзка към коментар

Колеги, дали сте забелязали, ровейки се в сайта на ryanair, че вече има и редовна /надявам се/ линия от Пафос до Бейрут, и цените са твърде ниски, поне за момента. Аз съжалявам, че вече почти си изпуках дните от годишната отпуска, но другата година това ще е определено една от сигурните ми цели.

Връзка към коментар

Здравейте, през rumbo.es  си закупих билети за полет на Раян.  Фамилното ми име е с тире, но сега като си добавих резервацията в профила  в Раян виждам, че ми се изписва без тирето.  Това дали ще е проблем след това  ? Не мога да се свържа с чата на Раян, за да ми оправят резервацията.

Връзка към коментар
преди 1 минута , DGTG каза:

Здравейте, през rumbo.es  си закупих билети за полет на Раян.  Фамилното ми име е с тире, но сега като си добавих резервацията в профила  в Раян виждам, че ми се изписва без тирето.  Това дали ще е проблем след това  ? Не мога да се свържа с чата на Раян, за да ми оправят резервацията.

И аз съм с тире и винаги резервационните системи ги сливат, премахвайки тире-то. Няма проблем, не се притеснявай.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Явно резервационните системи на посредниците са направени така, че още там да "режат" тирето, тъй като доколкото знам AMADEUS не го допуска, а те продават билети за всякакви компании.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Още един въпрос. Ще пътуваме с две деца на 5 години. Дали можем да вземем повдигащи седалки в самолета, защото така или иначе ги имат и може да ги използваме за колата под наем? Възрасните имат приорити бординг с включен малък куфар с колелца и малка раница, а децата са с раница без приорити.

Връзка към коментар
Георги Василев

Привет. Имам въпрос, защото определено се дразня искрено и искам да попитам дали е възможно да стане чудо 😄 Накратко. За октомври ми трябват 13 билета двупосочни София - Атина. Вчера за едната дата видях, че има квота от 10 билета за 9.99 за навръщане. Така че купих само 10 от общо 13 билета и то само за навръщане. Добавих и багаж по 6 евро на парче. Чудесно. Днес вече следя за същата тази дата да поспаднат малко, за да си докупя останалите 3 билета 🙂 ОБАЧЕ.....вчера багажът струваше 6 евро...днес вече е 9 евро?!? Защо? Някои има ли идея? Реално няма промяна, аз искам да си купя билет просто от Атина за София, както направих вчера. Защо цените на багажа за същата дата, за същата посока е 9 евро? Това подлежи ли на поевтиняване или остава така? Ако някои има идея ще съм благодарен. За дата на отиване пак ми иска 9 евро за багаж...

Връзка към коментар
преди 9 часа, Георги Василев каза:

ОБАЧЕ.....вчера багажът струваше 6 евро...днес вече е 9 евро?!?

Това не е багаж, а приорити, което ти дава право на още един багаж. Цената на Priority само расте, тъй като са ограничен брой (90), съответно когато продадат някакво количество, вдигат цената и съответно когато вчера си закупил 10 Priority-та накуп, днес вече са вдигнали цената и който иска да ползва приоритетно качване и допълнителен багаж, ще трябва да се бръкне с по-висока сума. Връщане надолу е малко вероятно - шансът клони към минус безкрайност. 

Връзка към коментар
Георги Василев
преди 2 минути , chandni каза:

шансът клони към минус безкрайност. 

😄😄😄 Страхотно! За момента в самолета са само тези 10 човека или поне по това, което виждам на схемата. Излиза, че количеството "евтин" приорити е наистина много малко. Ок вчера съм купил 10 броя за Атина - София, ама днес проверявам и за София - Атина и пак е същата цена. Тоест да разбирам, че вече са разпродадени и там по-евтините квоти и съответно и там цената се е вдигнала?

Връзка към коментар
преди 37 минути , Георги Василев каза:

😄😄😄 Страхотно! За момента в самолета са само тези 10 човека или поне по това, което виждам на схемата. Излиза, че количеството "евтин" приорити е наистина много малко. Ок вчера съм купил 10 броя за Атина - София, ама днес проверявам и за София - Атина и пак е същата цена. Тоест да разбирам, че вече са разпродадени и там по-евтините квоти и съответно и там цената се е вдигнала?

Създал си пазарна ситуация свързана с повишен интерес към продукт и системата е реагирала с увеличена цена, за да отговори пазарно на увеличеното търсене. @chandni e права със сигурност, но аз мисля, че ако за определен период няма закупуване на Priority цената ще падне.

Въпрос на решение е дали да изчакаш да падне цената, да рискуваш да стане по-голяма или да платиш тези 9 евро и ги забравиш.

П.П. Прави ми впечатление от няколко полета в последните месеци, които имах с тях, че опашката е наполовина в зоната на  Priority , което

означава, че успяват успешно да продават 90-те обявени.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , Георги Василев каза:

Тоест да разбирам, че вече са разпродадени и там по-евтините квоти и съответно и там цената се е вдигнала?

Да. Също така ако дълго мислиш, 90-те бройки ще се рапродадат и тогава изобщо няма да можеш да купиш тази опция. Случвало ми се е 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 minute ago, Таньо said:

П.П. Прави ми впечатление от няколко полета в последните месеци, които имах с тях, че опашката е наполовина в зоната на  Priority , което означава, че успяват успешно да продават 90-те обявени.

Аз лично го купувам заради багажа и нищо друго. 6 бр. priority в двете посоки ми излизат по-изгодно от 20 кг багаж. 36€ за 30 кг срещу 50€ за 20 кг 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Василев
преди 10 минути , Таньо каза:

Създал си пазарна ситуация вързана с повишен интерес към продукт и системата е реагирала с увеличена цена, за да отговори пазарно на увеличеното търсене. @chandni e права със сигурност, но аз мисля, че ако за определен период няма закупуване на Priority цената ще падне.

Въпрос на решение е дали да изчакаш да падне цената, да рискуваш да стане по-голяма или да платиш тези 9 евро и ги забравиш.

П.П. Прави ми впечатление от няколко полета в последните месеци, които имах с тях, че опашката е наполовина в зоната на  Priority , което

означава, че успяват успешно да продават 90-те обявени.

Макар, че миналата седмица, опашката на нашето летище беше само 1. Нямаше разделение на две. Беше 6 сутринта и не ми се занимаваше да попитам какво се случва...не заради това, че съм много важен с този приоритет, но някак си се обезмисля, ако дори това не правят. Всички минаваха на една опашка и всеки си имаше поне 1 раничка стандартна. 🙂

преди 8 минути , aleksandrina каза:

Аз лично го купувам заради багажа и нищо друго. 6 бр. priority в двете посоки ми излизат по-изгодно от 20 кг багаж. 36€ за 30 кг срещу 50€ за 20 кг 

Тиова с изгодното...със сигурност. И аз само заради раницата си го купувам. Няма друга полза за мен поне 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.