Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

На 2.11.2019 г. в 14:37, yordanov каза:

Раян отново искрено ме разсмяха с "превода" на български на новината, че сайтът и приложението ще са недостъпни от 20:00ч. на 6.11 до 02:00ч. на 7.11:

785546769_Screenshot2019-11-02at15_29_22.png.e767a9671bd5a60aaceee9c950d499a1.png

Ето какво разбрах аз накратко:

Ако някой е планирал да пътува към ул. "6-ти ноември и "Турс", както им към "7-ми Ное", да има предвид, че трябва да е онлайн и да отпечата бордните си карти преди 20:00 ч. сряда, 6th ноември.

В случай, че някой е планирал пътуване във времето в пососка 6-ти до 02-ти век (пр.н.е. предполагам) да има предвид, че Раян няма да могат да го настанят.

Най-важното, всички клиенти, пътуващи между 20.00 ч., 16 и 6:00 ч. ще получат имейл и SMS, които да ги съветват да се настанят онлайн преди 20.00 часа на сряда, 06 2019, после може да има проблем с настаняването.

За да не съм съвсем офф:

преди 23 часа, Julian999 каза:

Имам спомен че при едно запитване във чата ми отговориха че количка може до 12 години безплатно

Преди време лично съм трафикирал с Раян детска количка с дете на 7 год. Детето явно нямаше нужда от нея, но количката беше почти нова и обещана на приятели в крайната точка на пътуването.

• Смея се 4
Връзка към коментар
На 31.10.2019 г. в 20:58, mangysta каза:

До каква възраст на детето, може да се качва безплатно бебешка количка на борда?

Ето ти пълно инфо - копнато е от техния чат:

image.png.3af2efb71d62681c6a65b519ee9205d7.png

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, rumiana georgiew каза:

Някой има ли идея кога ще пуснат полетите на Раянер до Йордания от април насетне. Има полети до края на март два пъти в седмицата и от април няма никой? И не само от София, ами и от Кьолн  също няма.???

Въпросите за Ryanair са в тази тема - цитирам Ви, за да не търсите друга тема.

Отговорите също са тук.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Получих мейл от Раян, че изплащането на обезщетение на полет е одобрено, но не изплащали към Revolut. Някой имал ли е подобен казус и имат ли основание да ми откажат да ми изплатят обещетението по тази сметка?

Цитат

We wish to confirm that a bank transfer has been authorised by Ryanair in full and final settlement of this claim under EU 261 Regulation.

However, I regret to inform you that we cannot make bank transfer to Revolut bank account, therefore in order to process the payment, we require new bank details as per below.

ACCOUNT HOLDER’S NAME:
BANK NAME:
SWIFT/BIC CODE:
IBAN NUMBER:

Връзка към коментар

Ryanair заземи самолети заради пукнатини в структурата им!

Най-малко три самолета Boeing 737 на Ryan Air са били заземени поради пукнатини между крилото и фюзелажа, но това не е било оповестено от компанията, разкри The Guardian. Бюджетна ирландска авиокомпания е поредната засегната от грешката в структурата на 737, която от 3 октомври предизвика спешно заземяване на 50 самолета в световен мащаб. Докато други авиокомпании, като например австралийската Qantas и Southwest на Америка разкриха броя на своите заземени самолети, засегнати от пукнатините, Ryanair - която управлява най-голямата флотилия от 737 в Европа, преди това отказала да потвърди колко от самолетите ѝ са засегнати.

За повече информация тук .

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Не знам дали е това е грешка или пропуск при профилактиките.

Поне при Б707 при профилактиките се гледа дали има пукнатини в зоните, където се съединяват отделните части на крилото.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Проверено в четвъртък, определено Лауда (до Виена) летят от Т1... 😂 И трябваше бързо да се придвижим от Т2...хубаво че бяхме подранили, а и на Т1 по това време няма наплив... 🤣 

• Харесвам 6
  • Шок 1
Връзка към коментар

И в сайта на летището пише, че е Терминал 1 (Т1)image.png.7cfe99dd023f8d37118c6fb6929c55c9.png

За повече инфо цък.

@wiliko Мале добре, че сте стигнали, иначе си го изпускате като нищо!  

Ама иначе е много объркващо, Ryan от Т2, а тези от Т1!.... Нали са една авиокомпания, а излитат от различни терминали. А забравих и самолетите имат различни надписи. 😀

Връзка към коментар
преди 31 минути , Иван Попов каза:

А забравих и самолетите имат различни надписи. 😀

Летях с Лауда миналата година от Берлин до Милано,и май на самолета пишеше Ryanair.

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Странно, но в интерен на истината нали си имат самолети с надписи на Lauda. Дори и персоналът им е с друго облекло 😉 в сравнение с Ryan. 😊  

Laudamotion-new-e1535705535874-916x515.jpg

lm-crew.jpg?anchor=center&mode=crop&width=699&height=400&rnd=131975536360000000

преди 5 минути , dimitrov6 каза:

май на самолета пишеше Ryanair.

Явно е станало нещо и за това са пуснали Ryan. 🙂 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Здравейте искам да попитам понеже скоро ще пътувам с Ryanair и вече съм се чекирал онлайн в едната посока с лична карта но ще ми се наложи да пътувам с паспорт  а него го чакам да стане готов . Та въпроса ми е следния може ли да променя документа след като съм се чекирал вече .

Връзка към коментар

Документ не може да промените, но няма проблеми аз винаги се чекирам с лична карта, а пътувам с паспора и него показвам. Документа ти е необходим за пред граничните тях не ги интересува с какво си се чекирал нито знаят 🙂 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Ivko каза:

Документ не може да промените, но няма проблеми аз винаги се чекирам с лична карта, а пътувам с паспора и него показвам. Документа ти е необходим за пред граничните тях не ги интересува с какво си се чекирал нито знаят 🙂 

Благодаря за отговора а самите Райънеър можеш ли да им покажеш паспорт въпреки че си се чекнал с лк?

Връзка към коментар
преди 15 минути , lucky7 каза:

Благодаря за отговора а самите Райънеър можеш ли да им покажеш паспорт въпреки че си се чекнал с лк?

До къде ще пътувате, та държите толкова да пътувате с паспорт? Носете си и двата документа. В голяма част от случаите при бординга не обръщат внимание на номера на документа, но ако нямате късмет и ви хванат ще трябва много да се обяснявате. Добре е човек да си носи документа, с който се чекира. 

Връзка към коментар
преди 19 минути , mililia каза:

До къде ще пътувате, та държите толкова да пътувате с паспорт? Носете си и двата документа. В голяма част от случаите при бординга не обръщат внимание на номера на документа, но ако нямате късмет и ви хванат ще трябва много да се обяснявате. Добре е човек да си носи документа, с който се чекира. 

Барселона не държа просто леко е може би пукната лк до холограмата всичко се чете но се застраховам . попринцип като вляза в управление на резервация и ми дава да натисна промени документ и мога да редактирам полето с данни но все пак има доста мнения че няма как а и много малко информарция от райънеър относно това

Връзка към коментар

Получих мейл от Ryanair:

Dear Customer,
Booking Ref XXXXXX
We wish to advise you that your upcoming Ryanair flight(s), please see details below, will be operated by Ryanair Sun, a Ryanair group airline. Your contract of carriage with us is not affected by this change.
Kind regards,
Ryanair Customer Care

До полета има време, та може мейл и от BUZZ да получа дотогава. 🙂

ps Всъщност като се търси полета в сайта, излиза "От Buzz"

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На нашите полети до Йордания януари, в сайта си пише директно че се обслужват от BUZZ.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.