Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 1 час, Георги Матеев каза:

Все пак в крайна сметка "благородните" Ryanair си показаха рогцата... Случайно ги хванах, че при опит за "безплатна" смяна на дата/маршрут умишлено вдигат цената на новия полет до степен, в която практически никога няма вариант за напълно безплатна смяна - винаги има известно доплащане.

За експеримента искаме новия ни полет да е София-Киев на 26 април. Този билет в момента се продава на техния сайт за €35.03.

Тест 1:

Oпитваме да сменим билет на платена стойност €37.99. Човек би очаквал в случая да няма доплащане, но изненадващо търсачката на Ryan показва цена на София-Киев €42.68. Разлика за доплащане: €4.69

Тест 2:

Oпитваме да сменим билет на платена стойност €68.99, което е почти двойно от реалната стойност на новия билет. Търсачката на Ryan обаче вече показва цена на София-Киев €70.99. Разлика за доплащане: €2

Да, наистина не добавят "такса промяна", но за сметка на това играят с цените както си искат. Изключително възмутително, но далеч не изненадващо... Имайте го предвид.

Толкова се издразних, че сега до последно ще чакам сами да отменят полетите и ще си взема парите. Ще сменям единствено, ако не остане никакъв друг вариант.

Както казвах в друга тема... Всички са един дол дренки 🙂

В такъв случай, не е ли по-дбрият вариант да се изчака ТЕ да канселират сами полетите вместо предварително да се правят промени.

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 5 минути , muchachote каза:

В такъв случай, не е ли по-дбрият вариант да се изчака ТЕ да канселират сами полетите вместо предварително да се правят промени.

преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Толкова се издразних, че сега до последно ще чакам сами да отменят полетите и ще си взема парите. Ще сменям единствено, ако не остане никакъв друг вариант. 🙂

Връзка към коментар

Здравейте,как да си взема парите обратно за канселиран полет София-Виена-София на 21ви-23ти март.Натискам бутона REFUND и ме изхвърля от системата.

Разбрах,че има и някакъв чат или телефон?

Връзка към коментар
преди 10 часа, ivo_121212 каза:

Здравейте, ако полета е купуван през посредник не директно през сайта на Раян refund за канселиран полет от къде се иска от Раян или от посредника? Благодаря

преди 10 часа, Branko каза:

От посредника.

София - Лондон на 27.03 вечерта е  канселиран

Дано не съм те подвел. Раян ще върнат на посредника,след което той на теб.Тъй че може би първо рефънд от сайта на Раян трябва или пък пиши на посредника 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Olianata каза:

Здравейте,как да си взема парите обратно за канселиран полет София-Виена-София на 21ви-23ти март.Натискам бутона REFUND и ме изхвърля от системата.

Преди 2 дни за минути ми направиха връщане към Пейпал, днес обаче бъгва и те насочва към формата за отменени полети, там обаче пише, че няма такъв полет, явно умишлено са си спрели заради натоварването и дава грешка. Но все някога предполагам трябва да ги върнат и ако има връзка с чата на живо някога да се успее да си поискаш.

Също така подлагам и на съмнение, че Германия им е казала на Райънеър за забраната на не шенгенци да влизат, тъй като УизЕър пътуват и не отменят полети от Бг до Германия, просто им изнася форсмажора за някои полети.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 8 часа, Фичо каза:

От компанията са заявили, че не изключват и пълно спиране на полетите през април и май...

Ryanair to cut 80%, does not rule out grounding full fleet

И от юни полетите на четворни цени...

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

"Райънер" спира почти всичките си полети от 24 март

Ирландската нискотарифна авиокомпания "Райънер" (Ryanair) обяви вчера, че спира почти всичките си полети от 24 март поради ограниченията за пътуванията в Европа, които вече почти са прекратени заради епидемията от коронавирус, предаде "Франс прес".

От вторник авиопревозвачът ще извършва само малка част от полетите си между Великобритания и Ирландия.

Групата е взела това решение, след като е била принудена да отмени много полети и дейността й силно е била нарушена заради карантините в някои страни, съпътствани от забрана за пътувания.

До 24 март програмата за полети на "Райънер" ще бъде намалена с над 80 на сто, но авиокомпанията е готова да помогне за завръщането на европейски граждани в родните им страни

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Olianata каза:

Направи го през мобилното приложение.

Връзка към коментар

Имам на една резервация двупосочен билет,купен от посредник.Раян канселират само първия полет и има рефънд само за него.Естествено като не ползвам първия,няма да ползвам и другия.Как да поискам рефънд и за него?

Връзка към коментар

При мен пък казусът е друг - полетът ми е канселиран и имам опция за рифънд. Попълних формата (от приложението и от декстоп версията) и ми дава грешка - излиза съобщение, че номерът на резервацията е грешен, а той със сигурност не е... 

Някой среща ли подобен проблем и как смятате, че е най-добре да процедирам? Полетът е след 10-ина дни и е купен директно от сайта им. 

Връзка към коментар
преди 38 минути , super_sunshine каза:

При мен пък казусът е друг - полетът ми е канселиран и имам опция за рифънд. Попълних формата (от приложението и от декстоп версията) и ми дава грешка - излиза съобщение, че номерът на резервацията е грешен, а той със сигурност не е... 

Някой среща ли подобен проблем и как смятате, че е най-добре да процедирам? Полетът е след 10-ина дни и е купен директно от сайта им. 

Има някакъв проблем на много им показва че номера на резервацията не е верен. Доколкото за билет закупен чрез посредник подадох refound през апликацията им и получих парите за 4 дни

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 46 минути , super_sunshine каза:

И при мен положението е такова. Понеже правих промени в маршрута при предишни канселирати полети, реших ,че е от това, но явно проблемът е общ за сайта..

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

И при мен същото - при опит за рефънд формата изписва, че номера на резервацията е грешен. Което естествено не е вярно.

По всичко личи, че в момента изцяло са спрели приемането на нови рефънди, тъй като не смогват да обработят предишните заявки.

Естествено, с чата е невъзможно да се свърже човек. Търпение му е майката, в някакъв момент пак ще пуснат формата.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, dimitrov6 каза:

"Райънер" спира почти всичките си полети от 24 март

Ирландската нискотарифна авиокомпания "Райънер" (Ryanair) обяви вчера, че спира почти всичките си полети от 24 март поради ограниченията за пътуванията в Европа, които вече почти са прекратени заради епидемията от коронавирус, предаде "Франс прес".

Аз имам полет на 10.април София-Кьолн. Опитвам да му видя статуса, но най-късната дата, която мога да избера е март. Април изобщо не отваря.

В същото време, на страницата на "моите полети" моят полет си стои активен и ми предлага да се чекирам ?!? 

Как да го видя анулиран ? Някой да е намерил пътя ?

Ryan-1.jpg

Ryan-2.jpg

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Георги Матеев каза:

И при мен същото - при опит за рефънд формата изписва, че номера на резервацията е грешен. Което естествено не е вярно.

По всичко личи, че в момента изцяло са спрели приемането на нови рефънди, тъй като не смогват да обработят предишните заявки.

Естествено, с чата е невъзможно да се свърже човек. Търпение му е майката, в някакъв момент пак ще пуснат формата.

Определено търпение му е мйката: ) Моите канселирани полети са на 25- ти март от и до Лисабон от Лондон, но за да стигна до Лисабон, трябва да отида до Лондон- днес следобяд:)) Отменен е по 1 полет в посока. Да се надяваме,че ще възстновят цялата сума, защото вече изгоряхме с хотелската резервация в Ликабон. 

А има ли срок в който трябва да се изпрати формата? 

Връзка към коментар
преди 1 минута , Rainy каза:

Мож би знаете, но все пак да спомена, че Ryanair отменя полти без оповестяване. В посока UK масово са отменени. Не се осланяйте на съобщения.

Да, за моя отменен полет нямаше инфо по имейл - едва когато влязох в профила си, видях. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

И при мен е така, 1 към 1. Не се получава колкото и да пробвам. 

Връзка към коментар

И аз имам полет, който е отменен и се опитвах неуспешно няколко пъти през рефънд формата да си възстановя парите. Постоянно ми изписваше грешен номер на резервация, което не е вярно. Полетът беше за 27ми март, Атина-София, купен директно от сайта на раян. Преди малко получих мейл от тях, където имаше линк за рефънд, в който линк почти всичко беше попълнено и аз само трябваше да потвърдя. Нещата изглежда се получиха и сега чакам да получа парите обратно по картата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, bronco каза:

И аз имам полет, който е отменен и се опитвах неуспешно няколко пъти през рефънд формата да си възстановя парите. Постоянно ми изписваше грешен номер на резервация, което не е вярно. Полетът беше за 27ми март, Атина-София, купен директно от сайта на раян. Преди малко получих мейл от тях, където имаше линк за рефънд, в който линк почти всичко беше попълнено и аз само трябваше да потвърдя. Нещата изглежда се получиха и сега чакам да получа парите обратно по картата.

И аз току що си погледнах в профила на ryanair, полетите до Палма де Майорка от Брселона и обратно- канселрани. Но все още нямам в пощата съобщения. Опитах няколко пъти да избера refund, но безуспешно. Все ми излиза ГРЕШКА бла бла бла, опитайте отново. Значи, да изчакам съобщението в пощата и от там да действам, така ли?

• Браво 1
Връзка към коментар

За информация . Днес сутринта получих мейли за  канселираните полети по двете си резервации. Към мейла е приложена специална форма за всяка резервация за връщане на парите. Попълних безпроблемно. Сега чакам потвърждение на мейл. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, muchachote каза:

И аз току що си погледнах в профила на ryanair, полетите до Палма де Майорка от Брселона и обратно- канселрани. Но все още нямам в пощата съобщения. Опитах няколко пъти да избера refund, но безуспешно. Все ми излиза ГРЕШКА бла бла бла, опитайте отново. Значи, да изчакам съобщението в пощата и от там да действам, така ли?

Пробвай през мобилното.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.