Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
7 hours ago, bad kid said:

Според мен зададените цени са около 100 % над постижимите с достатъчно дебнене. (Може би без топ сезон юли/август).

Със сигурност, гледам на разписанието по-скоро като ориентир за дестинации и часове на полетите.Разбира се някой от тях ще бъдат променяни.Е, ако видя примерно Испания за 80€ през лятото бих купил веднага , без да чакам по-добра цена.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , stanimir каза:

Е, ако видя примерно Испания за 80€ през лятото 

Конкуренцията пусна по-ниски цени с новото си разписание.
Даже още има такива.

Screenshot.png.8bf1f1fff3f8c82c863bf35f06dbf4da.png

Миналата година по това време хвърлих око на цени за определени дати за Задар и Родос - в момента за сходни дати за догодина са същите, плюс 5€ за връщане от Родос.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
6 minutes ago, Argentique said:

Конкуренцията пусна по-ниски цени с новото си разписание.
Даже още има такива.

Screenshot.png.8bf1f1fff3f8c82c863bf35f06dbf4da.png

Миналата година по това време хвърлих око на цени за определени дати за Задар и Родос - в момента за сходни дати за догодина са същите, плюс 5€ за връщане от Родос.

Ами да , който планира испанско лято трудно ще дочака по-добри цени от показаните 😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Като цяло цените за следващата година са много формални. Аз не видях нищо изгодно. Особено за Хърватска са 4 пъти по-високи, отколкото last minute.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , jorocontrola каза:

Да се гледат цените от сега си е чиста загуба на време все пак...

Така е, ама за обща култура или за инвестиция с флекс става.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , Zaro каза:

Така е, ама за обща култура или за инвестиция с флекс става.

Раян или Уиз? 

Иначе може да се изберат дестинации, но и да се купува според мен. Но реално не мисля, че има нещо ново/интересно. Предполагам може натам да се пусне нова дестинация. А дано де 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , jorocontrola каза:

Раян или Уиз? 

Иначе може да се изберат дестинации, но и да се купува според мен. Но реално не мисля, че има нещо ново/интересно. Предполагам може натам да се пусне нова дестинация. А дано де 🙂

Всъщност да, обърках темите 😁

• Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Ами да , който планира испанско лято трудно ще дочака по-добри цени от показаните😉

Ама то точно заради жегата лятото в Испания вече се превръща в по-слаб сезон, подобно на ОАЕ.  В Малага през юни е абсолютна печка.  По-добре през април, май или от октомври нататък.  Юни месец си е екстра за Билбао, Сан Себастиан... страната на Баските. Долу на юг.. юни, юли и август си е самоубийство.

• Харесвам 5
Публикувано:

Едва ли милиони скандинавски и британски семейства с деца във ваканция мислят така 🙂 Южна Испания няма никакъв шанс да остане без туристи през лятото.

• Харесвам 6
Публикувано:

Естествено, че няма шанс. Просто е 40 градуса, Андалусия е най-горещата област. Аз бях в средата на април в Севиля и беше 36, а в средата на май бях в Билбао и беше около 15-17 😉

За всеки влак (всеки месец) си има пътници. Страна, която страда от свръхтуризъм, няма как да остане без туристи през нито един от месеците.

• Харесвам 1
Публикувано:

Има промени, за летния сезон още не виждам София-Кьолн и Фракфурт Хан. Ако Хан е нова линия, то Кьолн е дългогодишна и ме интересува, че имам в Бон другарче от детството и си я ползвах. А с уиз ми е далече.

Публикувано:
преди 16 часа, Argentique каза:

Има промени, за летния сезон още не виждам София-Кьолн и Фракфурт Хан. Ако Хан е нова линия, то Кьолн е дългогодишна и ме интересува, че имам в Бон другарче от детството и си я ползвах. А с уиз ми е далече.

Чудно ми е, че рестартират полети до Хан. Това летище се намира в едно от най-забутаните кътчета на Германия и е адски неудобно, освен ако нямаш път до Майнц или Заарбрюкен. Освен това самото летище е с доста слаби финансови резултати от много години.

Публикувано:

От магеланска гледна точка Хан е много добро летище. Отдавна се каня на тур по Мозел, което е едно от топ нещата за правене в Германия и полет до там ще ми свърши идеална работа.

Явно има и гастърбайтери в района, защото едва ли точно Раян не са си направили сметката.

• Харесвам 3
Публикувано:

Не е много по темата, но не измислих къде да си задам възмутения въпрос. 

Пътувам с Раян и след като полетът преполови, забелязвам, че на втория ред места D и E са свободни, на F седи една девойка (видимо отдавна пълнолетна). Хората щъкат, редят се за wc, не личи седи ли някой до пътеката (на средното място има багаж). 
Питам девойката и получавам отговор: “Тези места са платени”. Разчела погледа ми 😳, добавя: “Баща ми ги плати, за да не седи никой до мен”.

Реших да си прехапя езика и да отмина, но се питам как аджеба става това? Единствено ми хрумва, че татенцето е купило три билета и е платило три места по 20+ евро. Но при неявяване на пътниците, местата автоматично са свободни, могат да се разпределят при овърбукинг (например). И ако е толкова платежоспособен, защо златното яйце пътува с Раян, а не с някоя нормална авиокомпания до нормално летище. И откъде накъде момата заявява “платени са”?! А ако имаше овърбукинг какво прави (тя)?

Някой да ме убеди, че се възмущавам неоснователно?

Публикувано:

След като няма оувърбукинг и има бордни карти за местата, нека легне на тях, ако иска.

За много дестинации директният полет е за предпочитане, пък било и с Раянеър... 😉

• Харесвам 1
Публикувано:

А може просто да го е казала за да не му хрумне на някой да седне след като е извадила късмет да е сама на ред. Няма нищо странно пълник да не се е явил и девойката да отбива други нахални помисли.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , jorocontrola каза:

След като няма оувърбукинг и има бордни карти за местата, нека легне на тях, ако иска.

За много дестинации директният полет е за предпочитане, пък било и с Раянеър... 😉

А бе по тази дестинация директни полети да искаш. 

Трябваше да поискам бордни карти ли? И да не бях толкова изненадана, надали щях.
Ами не съм съгласна, щом няма човек, мястото е свободно и може да се ползва. 
Ако не беше момата, ами някой неявил се? Пази ли се мястото, защото… така?!

Публикувано:

Ако има овърбукинг всякакви такива празни места се заемат, платени-неплатени. Иначе, как дойде. Сядал съм така на празно място, като питам може ли. Ако някой е много нахален може да стане малък скандал, ако и двете страни го желаят....

Публикувано:

Със стандартните компании е възможно да се купи билет с две седалки. Плаща се без двойни летищни такси. Правили сме го за един по-едричък лектор. Той го постави като условие, като не искаше бизнес класа, че там е по-голямо мястото за краката, но широчината не е много по-различна. И не мисля, че е редно, ако някой го е платил 2 или 3 места, друг да се намества на някое от местата, за да му е по-удобно. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 39 минути , Надя каза:

А бе по тази дестинация директни полети да искаш. 

Трябваше да поискам бордни карти ли? И да не бях толкова изненадана, надали щях.
Ами не съм съгласна, щом няма човек, мястото е свободно и може да се ползва. 
Ако не беше момата, ами някой неявил се? Пази ли се мястото, защото… така?!

А дори да не си е платила местата, но да е имала късмета да са празни, защо пък ти решаваш, че имаш право да седнеш там? Всеки си има място и ако искаш да седиш на определено такова си плащаш, ако не седиш на случайно разпределеното. Аз също се дразня като извадя късмет да съм сам и да ми се тросне някой до мен.

Замисли се, че всъщност ти ще си тази, която няма да си е на мястото и няма такова нещо като щом е свободно може да се ползва. По тази логика защо не ходиш да седнеш на мястото на стюардесата като я няма- нали е празно- може да се ползва по тази логика.

• Харесвам 8
Публикувано:

Еха... Това се казва "магелански" пост. 

1. На практика нямаше да седна до нея.

2. Не съм настоявала и не съм казала, че имам право. Искаше ми се да се преместя заради неприятния човек до мен, който си бъркаше в носа и ушите и се почесваше по чатала. Благодаря все пак за назидателно размахания пръст. Да не си ти татенцето?

3. Съвсем друго беше питането ми. 

4. Би ли подминавал моите постове? Благодаря. 

Убедихте ме, че не съм права.

Разбрах доста неща за себе си.

Край на дискусията. 

Публикувано:
Преди 1 час, Надя каза:

Еха... Това се казва "магелански" пост. 

1. На практика нямаше да седна до нея.

2. Не съм настоявала и не съм казала, че имам право. Искаше ми се да се преместя заради неприятния човек до мен, който си бъркаше в носа и ушите и се почесваше по чатала. Благодаря все пак за назидателно размахания пръст. Да не си ти татенцето?

3. Съвсем друго беше питането ми. 

4. Би ли подминавал моите постове? Благодаря. 

Убедихте ме, че не съм права.

Разбрах доста неща за себе си.

Край на дискусията. 

За татенцето- разкри ме. 😄 Другия път явно ще трябва да букна и по един ред отзад и отпред, че да няма кой да се огледа в свободните места. 

В поста си питате дали сте права да разсъждавате така и искате мнението на другите. Аз ви давам другата гледна точка и вие казвате, че ви размахвам пръст.....

• Харесвам 19

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.