Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 часа, Надя каза:

Искаше ми се да се преместя заради неприятния човек до мен, който си бъркаше в носа и ушите и се почесваше по чатала.

Макар да изглежда на пръв поглед неприятно, момичето просто е искало да си спести това, от което вие сте сеопитвали да избягате.

• Харесвам 5
Публикувано:

Все пак в конкретния случй пак би останало 1 място между двете, а и няма как да знае човек преди да попита. Има много хора, които дори не биха попитали, но това е друга тема.

В този случай, след такъв отговор на момичето, (ако бях от същия пол разбира се) бих питал кабинния екипаж дали е ОК да се преместя там.

Може даже и да отбележа, че възприемам честите почесвания по чатала на господина до мен като сексуален намек и се притеснявам. Ето защо бих искал да се преместя и ако е възможно да не съм въобще до мъж до края на полета.  И да не е същото място, пак ще се отърва от неприятника.

Иначе в лоу кост не съм чувал да е възможно да се купи само място. Виждал съм обаче в Луфти един достолепен едър господин да седи на две седалки. Предполагам, че това може да стане през кол център само. Другият вариант за който се сещам е допълнителен билет.  

Публикувано:
преди 8 минути , Ardent каза:

Иначе в лоу кост не съм чувал да е възможно да се купи само място.

Има вариант човек да си купи място за контрабаса и да не го донесе. :smile:

Screenshot.png.9feb5e9e9b6fa59633646a492bd12c92.png

Също може да се купи и второ място

Screenshot(1).png.18d125301b68952c613da9886d02b268.png

• Харесвам 5
  • Смея се 13
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 минути , Argentique каза:

Има вариант човек да си купи място за контрабаса и да не го донесе.

Ти ли си била оная с контрабаса и челото?

• Шок 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 12 часа, Jorro каза:

няма такова нещо като щом е свободно може да се ползва

Това е глобална практика, пък нека да няма такова нещо. Става въпрос за местене на място в един и същи клас.

преди 12 часа, Jorro каза:

защо пък ти решаваш, че имаш право да седнеш там?

А защо пък ти решаваш, че нямам право да седна там?

В крайна сметка си има кабинен екипаж и при конфликт на интереси, те имат последната дума.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, SteFanoV каза:

Това е глобална практика, пък нека да няма такова нещо. Става въпрос за местене на място в един и същи клас.

В крайна сметка си има кабинен екипаж и при конфликт на интереси, те имат последната дума.

Да ти кажа честно, не съм съгласен с теб. Който иска конкретно място, то си го купува.

И не мисля, че кабинният екипаж трябва да прави изключения, освен ако не става дума деца или нещо от този род.

Все пак говорим за ултралоукост авиокомпания и те печелят най-вече от допълнителните услуги. Не ти харесва мястото ти, ами купи си друго или си трай 🙂

И както е казал МОЛ:

image.png.60855870a2c89018c7ad481ae3ae25ef.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , SteFanoV каза:

А защо пък ти решаваш, че нямам право да седна там

В общите условия на Райън е написано, че пасажерите не могат да си сменят aлокираните места, освен ако не бъдат помолени от екипажа по причини за тегло, баланс, сигурност и подобни. Често го повтарят и в началото на полета. Иначе е ясно, че на добра воля може да се смени и е честа практика, но в случая няма добра воля от другия пасажер, а екипажа не е питан и няма молба от тяхна страна.

Screenshot_2024-09-19-11-17-59-965_com.android.chrome-edit.jpg.1a2744d127c2b1053b808ae955fbe892.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:

Всеки който има топки все някога са го засърбявали и се е почесвал ...ай сега веднага фасони , сексуални намеци и ала-бала.

3 minutes ago, Бръмбар said:

В общите условия на Райън е написано, че пасажерите не могат да си сменят aлокираните места, освен ако не бъдат помолени от екипажа по причини за тегло, баланс, сигурност и подобни. Често го повтарят и в началото на полета. Иначе е ясно, че на добра воля може да се смени и е честа практика, но в случая няма добра воля от другия пасажер, а екипажа не питан и няма молба от тяхна страна.

Screenshot_2024-09-19-11-17-59-965_com.android.chrome-edit.jpg.1a2744d127c2b1053b808ae955fbe892.jpg

И не само Райън го повтарят изрично в началото на полет.

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
Преди 1 час, SteFanoV каза:

Реших го, защото правилата и политиката на авиокомпанията не го допуска освен по изключение и преценка на кабинния екипаж. На борда не трябва да се прилага любимия на българина принцип "Всеки сам си преценя" и да си прави каквото реши.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 минути , Jorro каза:

На борда не трябва да се прилага любимия на българина принцип "Всеки сам си преценя" и да си прави каквото реши.

Ама то не е само на българина този принцип, както за много неща обичаме да казваме, че само тук е така. Глобално явление е, когато се обяви, че бордингът е приключил, пасажерите да се озъртат за някое свободно и по-удобно за тях място, ако тяхното си не ги устройва поради някаква причина. Има си кабинен екипаж и аз поне не съм видял да попречат на някого да го направи. И тук не говорим само за тази авиокомпания. Ако има конфликт на интереси, пак те са хората, които ще решат ок ли е смяната на място, не е ли ок, не друг.

• Харесвам 1
Публикувано:

Десетки пъти съм си сменял мястото и никога не е имало проблем. Естествено, винаги съм питал пътника, до който искам да седна, дали има нещо против това. И също мисля, че това се практикува от хора с всякакви националности.

• Харесвам 2
Публикувано:

Съвсем регламентирано си е да се вземат 2 седалки за по-големогабаритни пътници. Според мен щом е платено, може да си го ползва. Три е малко прекалено, но щом ви е неприятен пътника до вас питате екипажа и все ще се настаните, ако не там, някъде другаде...

• Харесвам 3
Публикувано:

Имам един (доста) тъп въпрос - следя полетите на 31ви декември за едно неопределено (засега) новогодишно пътуване и видях, че на 31ви има полет София-Болоня, който каца в Болоня в 10:05 PM - дали има шанс часът да бъде променен на по-ранен, тъй като ми се струва странно някой да лети в такъв час, че да посрещне Нова година на път към хотела си? 😐

Публикувано:
преди 5 минути , darinamarinova каза:

Имам един (доста) тъп въпрос - следя полетите на 31ви декември за едно неопределено (засега) новогодишно пътуване и видях, че на 31ви има полет София-Болоня, който каца в Болоня в 10:05 PM - дали има шанс часът да бъде променен на по-ранен, тъй като ми се струва странно някой да лети в такъв час, че да посрещне Нова година на път към хотела си? 😐

Не ми се вярва. Те нямат дупки в графика и самолетът да стои да чака. Ако преместят този полет, друг ще кацне по-късно и пак така.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 часа, darinamarinova каза:

че на 31ви има полет София-Болоня, който каца в Болоня в 10:05 PM - дали има шанс часът да бъде променен на по-ранен,

Много по-вероятно е да кацне по-късно поради натрупано  закъснение през деня по други полети, заради лоши метеореологични условия в Европа по това време на годината. От ранна сутрин самолетът ще извършва полети от и до летище София.  Последният му полет за деня, ще е този до Болоня.  Защо трябва да изтеглят полета до Болоня по-рано за сметка на полет до друг европейски град?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 26 минути , epetkov каза:

Много по-вероятно е да кацне по-късно поради натрупано  закъснение през деня по други полети, заради лоши метеореологични условия в Европа по това време на годината. От ранна сутрин самолетът ще извършва полети от и до летище София.  Последният му полет за деня, ще е този до Болоня.  Защо трябва да изтеглят полета до Болоня по-рано за сметка на полет до друг европейски град?

@epetkov Е, не знам, де. Само попитах. Случвало ми се е 1 път да променят полет до Европа от по-късен на по-ранен, но мисля, че беше Wizz air (но не съм 100% сигурна) и имах жалка надежда :D

Публикувано:

По време на зарята на Нова година си летят самолети и хората гледат шаренията от небето. Не се спират полети, само за това, че е нова година. Един френд миналата година, на връщане от Рим трябваше да кацне в София към 23.50 на 31 декември, но малко е закъснял полетът, баш в 00.10 е кацнал самолетът и докато се е снижавал, е била яката заря над София 😉 Приповдигнато настроение на летището... Метрото си е работило ... и така.  Всички весели 😉

• Харесвам 16
  • Благодаря 1
Публикувано:

каква беше политиката на Райън при надвишени килограми на чекирания багаж? плаща се някаква такса на всеки допълнителен килограм над 20 там при лентата да оставяне на багажа и няма други разправии? на гейта знам, че искат директно 75 евро при надвишаване на размерите и все стават някакви скандали

Публикувано:
19 minutes ago, antea said:

каква беше политиката на Райън при надвишени килограми на чекирания багаж? плаща се някаква такса на всеки допълнителен килограм над 20 там при лентата да оставяне на багажа и няма други разправии? на гейта знам, че искат директно 75 евро при надвишаване на размерите и все стават някакви скандали

Excess Baggage Fee (per kg)  €11 / £11

Плаща се при чекирането на лентата.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте. Раянеър разбичкаха зимното разписание за Дъблин и ми отмениха полета на връщане до София. Имам само на отиване, но не и на връщане. Предлагат ми или промяна на датите или refund.  За съжаление промяната на датите не ме устройва, тъй като вече няма хотели за датите, които искам. Всъщност има, но по 300+ евро на нощ, мерси. Всичко е изкупено. Едва намерих хотел до 100 евро/нощ и резервирах на моите дати, но сега с тази промяна в полетите, вече не става, той е зает за целия ноември и декември.

Ще искам рифънд.  НО... ми изписва това. Вие как го разбирате? Ще върнат пари в портфейла само за на връщане ли? А отиването ще си остане? Ако искам рифънд, искам да е и в двете посоки, защото просто ще отменя пътуването.

Screenshot 2024-09-29 at 2.05.16 PM.png

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз го разбирам като само за отменения полет. Пише отменен полет, а не отменено пътуване до Дъблин. Видно от скриншота , конкретен полет е отменен. Би следвало да изберете втората опция , ако ще ползвате първия полет , ако няма би следвало да се свържете с тях , за пълен рефънд, тъй като сте закупили пътуване София-Дъблин-София, а те реално не могат да го предоставят в пълен размер така както е продадено пътуването. Мисля че сте в правото да поискате пълен рефънд.

Публикувано:

Тъй като е на резервация би трябвало да е пълен рифънд. Ако са два отделни билета, с различни pnr, тогава е нормално да е само в едната посока. 

@neuromancer o que vc acha?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

Здравейте. Раянеър разбичкаха зимното разписание за Дъблин и ми отмениха полета на връщане до София. Имам само на отиване, но не и на връщане. Предлагат ми или промяна на датите или refund.  За съжаление промяната на датите не ме устройва, тъй като вече няма хотели за датите, които искам. Всъщност има, но по 300+ евро на нощ, мерси. Всичко е изкупено. Едва намерих хотел до 100 евро/нощ и резервирах на моите дати, но сега с тази промяна в полетите, вече не става, той е зает за целия ноември и декември.

Ще искам рифънд.  НО... ми изписва това. Вие как го разбирате? Ще върнат пари в портфейла само за на връщане ли? А отиването ще си остане? Ако искам рифънд, искам да е и в двете посоки, защото просто ще отменя пътуването.

Screenshot 2024-09-29 at 2.05.16 PM.png

Щом е на една резервация трябва да върнат пълната сума.

• Харесвам 1
Публикувано:

Би трябвало да ти върнат за двата полета, щом са на една резервация. Ако не смееш онлайн, пиши им в чата.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.