Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Мярнах, че има оранжев код за лошо време в Катания, силен вятър и дъжд и наводнени улици, та не се надявайте на обезщетение 

Публикувано:
преди 18 минути , neuromancer каза:

Мярнах, че има оранжев код за лошо време в Катания, силен вятър и дъжд и наводнени улици, та не се надявайте на обезщетение 

Нищо такова, самолети са си летяли от/до Катания навреме тази сутрин. А и Ryan сами си написаха, че забавянето е по технически причини. Screenshot_20241019_073639.jpg.84d0a8b0ec2de8113be3b81461c046d4.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

Да, и аз погледнах, че е валяло много. Но на сайта на летището полетите сутринта си бяха навреме. Така или иначе, днес не ми върви по вода 😂

Публикувано:
преди 2 часа, jorocontrola каза:

За толкова много часове се дължи обезщетение...

В случая полетът е отложен с толкова много заради лошото време над почти цяла Италия, вкл. и над о-в Сицилия. И щом причината е "метеорологични условия" явно няма да изплатят обезщетение, не е по вина на авиокомпанията. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Явно най засегнати са Раян с няколко полети пренасочени към Палермо и закъснения от по няколко часа. Другите са се справили в рамките на минути/час да кацнат.

Мирослав Василев
Публикувано:

Това което се е случило според мен, снощи е имало полет от Вроцлав до Измир, който е кацнал в София (предполагам, поради технически причини), и след смяна на машината в София, полета е продължил. Но тази смяна е била с машина базирана в София, която е трябвало да изпълни един от 4-те полета сутринта на Раян от летище София.

Тези полети са били до Мадрид, Барселона, Брюксел и Катания. Тъй като, вече имат една машина по-малко, поне докато отстранят дефекта от машината изпълнила полета Вроцлав - Измир, един от сутрешните полети е трябвало да бъде жертван. 

Избора е твърде лесен, защото обезщетението е най-малко, поради дистанцията от 1400 км до Катания.

Полети са излитали и са кацали, през цялото време в Катания/Италия, особено сутринта в 7, когато е трябвало да пристигне и полета от София.

• Харесвам 9
  • Браво 4
Публикувано:
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

В случая полетът е отложен с толкова много заради лошото време над почти цяла Италия, вкл. и над о-в Сицилия. И щом причината е "метеорологични условия" явно няма да изплатят обезщетение, не е по вина на авиокомпанията. 

Отвори сайта на летището. Почти всички полети са на време или с минимално закъснение 😉

Просто исках да кажа, че за много голямо закъснение, не помня точно колко часа, може да се иска компенсация и при отказан полет от страна на пасажера...

• Харесвам 3
Публикувано:

Е то зависи откъде са полетите. За идващите от Рим самолети да са отложени (заради лошото време над цяла Италия), за идващите от запад (примерно от Испания) да е по-благоприятно, а за идващите от изток (например България) пак да е зле и да няма откъде да заобикалят самолетите. Над Адриатическо море, ако е кофти… Те си знаят най-добре. Предпочитам да ми се отложи пътуването и да имам финансови загуби, отколкото да съм в самолет, който предприема рисково кацане.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ryanair подготвя важно нововъведение, което не всички пътници ще харесат

Ryanair подготвя важно нововъведение, което не всички пътници ще харесат

Според агенция УНИАН ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair планира да се откаже от хартиените бордни карти и точките за чекиране до май 2025 г.
Изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О’Лиъри каза, че пътниците на авиокомпанията са силно насърчавани да се регистрират за своите полети онлайн или чрез мобилното си приложение, преди да пристигнат на летището.

В противен случай ще трябва да платите 55 лири стерлинги (около 65 евро), за да се регистрирате на гишето при качване, съобщава The Irish News.

Искаме да се отървем от проверките за сигурност на летището по същия начин, както се отървахме от гишетата за багаж. Работим, за да гарантираме, че от 1 май всичко ще бъде направено в приложението, вече нищо няма да се прави на хартия“, каза Майкъл О’Лиъри на пресконференция в Дъблин.

Но какво трябва да направят пътниците, ако батерията на телефона им е изтощена?

„Ако батерията ви е изтощена, имаме вашето място и паспорт и можем да направим това на портата. Също така правим това, ако нечий телефон не сканира по някаква причина“, обясни той.

Шефът на Ryanair каза още, че 60% от пътниците в момента използват приложението и той прогнозира, че този брой ще нарасне до 80% до края на 2024 г. До май клиентите няма да имат друг избор, освен да използват приложението.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте,и аз трябваше да летя до Катания на 19.10.,но полета закъсня с 16 часа и ми провали всички резервации.Имах резервиран хотел в Таормина,но рейсове за там толкова късно няма и трябваше да спим на летището.Съответно реших да откажа билетите и да искам възтановяеане на сумата.Попълних формата и сега колко време трябва да чакам за възтановяване?За първи път купувам сама билети и не ми е ясно.

Също така попълних искане за конпенсация,но ми дава да попълня само номер на резервация и името ми,а не ми дава другите стъпки,нормално ли е?

Благодаря предварително и съжалявам за глупавите въпроси,просто ми е за първи път

Публикувано:

Имайте предвид, че на 19.10. сутринта е имало силна буря в Катания, цели квартали са били без ток с часове. Не казвам да не пробвате за компенсация, но шансовете не са големи.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , iMari каза:

Имайте предвид, че на 19.10. сутринта е имало силна буря в Катания, цели квартали са били без ток с часове. Не казвам да не пробвате за компенсация, но шансовете не са големи.

Пишеше,че е поради технически проблем.

Публикувано:

През друг браузер успях...И сега нов проблем - не ми дава да продължа,защото не сме летяли на този полет.Ми не,защото не ме устройва и затова искам възтановяване на сумата и конпенсация.

И сега какво се прави?

Публикувано: (редактирано)

Шансовете за компенсация ми се струват нищожни. Времето в Сицилия бе много лошо. Летището в Палермо дори бе частично наводнено и без ток.

Редактирано от BPK
Объркано летище
Мирослав Василев
Публикувано:
преди 12 часа, dessyy каза:

През друг браузер успях...И сега нов проблем - не ми дава да продължа,защото не сме летяли на този полет.Ми не,защото не ме устройва и затова искам възтановяване на сумата и конпенсация.

И сега какво се прави?

Компенсация няма да успеете, защото не сте летя ли. Ще ви възстановят само сумата на билетите. Имахме същата ситуацията миналата година и от Аероиск, потвърдиха също, че в такъв случай ще си върнем сумата от билетите, но без компенсация.

А иначе, полета не е закъснял заради времето, имало е технически дефект и те даже си го бяха написали в известията които пращат в приложението. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 часа, iMari каза:

Хайде стига с тази подвеждаща и фалшива информация. Постнах по-горе съобщението от Ryan, че полета закъснява по технически причини. Колега съфорумник подробно описа какво точно е станало. Имам и скрийншотове от летището в Катания, което си оперираше напълно нормално и с излитащи и кацащи полети навреме, когато трябваше да е там и полета на Ryan...

преди 15 часа, dessyy каза:

И сега какво се прави?

Аз почнах да ги боря за компенсация, през чата ми дадоха линк към друга форма да попълня. EU261 не става като не сме летяли. Обаче смятам, че имам добри шансове за обезщетение, защото бях с двупосочен билет и същия ден трябваше да летя обратно в 18.30. А полета който трябваше да ме закара там е кацнал в 22.40. Ако се опъват ги мятам на CAA и толкова. Или ще ги заплаша с дело 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 40 минути , logist13 каза:

Хайде стига с тази подвеждаща и фалшива информация.

Не знам кое определяш като подвеждаща и фалшива информация, важното е и Раян да видят ситуацията така кристално ясно като теб. 😉

Успех!👍

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , iMari каза:

Не знам кое определяш като подвеждаща и фалшива информация, важното е и Раян да видят ситуацията така кристално ясно като теб. 😉

Успех!👍

Ако има нещо, което е пределно ясно, то е, че метеоусловията нямат нищо общо със закъснението на полета. Та няма нужда постоянно да се повтаря тази глупост. Самите Ryan си го написаха, по-горе на страницата е скрийншота от съобщението им, по-ясно от това не може да бъде. И бурята в Катания не е била сутринта, а към обяд.

Публикувано:

Какво значение има че е двупосочен , нискотарифните нали са point to point и не носят отговорност за последваши пропуснати или нарушени полети.

Както каза , ако не искат да признават първото закъснение - ГВА или съд ще преценява.

Мирослав Василев
Публикувано:

Успешно завърши развоя с Раян за полета София - Катания от събота, както и очаквах се съгласиха да платят и парите вече са преведи към сметката.

• Харесвам 12
  • Браво 7
Публикувано:
преди 8 часа, Мирослав Василев каза:

Успешно завърши развоя с Раян за полета София - Катания от събота, както и очаквах се съгласиха да платят и парите вече са преведи към сметката.

Браво. За какво говорим в случая? Възстановяване на парите за билета или неустойка? 

Мирослав Василев
Публикувано:
В момента, logist13 каза:

Браво. За какво говорим в случая? Възстановяване на парите за билета или неустойка? 

Обезщетение по EU261, родителите ми си пътуваха, кацнаха около 22 часа в Катания.

• Харесвам 9

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.