Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

След Солун и Крит 😞

Авиокомпания „Райънеър“ официално обяви днес, че затваря три свои бази в Гърция, съобщава гръцката телевизия "Скай". В съобщение на нискотарифната компания се посочва, че през октомври ще бъде затворена базата на летището "Македония" в Солун. Предстои затваряне на две бази на "Райънеър" на остров Крит. В края на годината ще бъде намален и капацитетът на базата на международното летище в Атина "Елефтериос Венизелос".

Според съобщението промяната ще доведе до намаляване на пътническите места със 700 000 и орязване на 12 дестинации през зимния сезон.

Като причина за решението от "Райънеър" посочват големите такси, които се налагат от летището в Атина и от германския концесионер на летището в Солун "Фрапорт Гърция" (Fraport Greece) .

От компанията посочват, че повечето гръцки летища, особено управляваните от "Фрапорт Гърция", отказват да намалят държавната такса, която се плаща за всеки пътник. През ноември 2024 г. правителството намали таксата със 75 процента, за да стимулира целогодишния туризъм. "Фрапорт Гърция" не само не е намалил таксата, но е и увеличил таксите с 66 на сто спрямо нивата им преди ковид пандемията, твърдят от "Райанеър". 

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:

Пътниците на Ryanair, които желаят да оставят багаж, ще трябва да пристигат на летището по-рано

Това се случва, тъй като Ryanair инсталира повече павилиони за самообслужване за оставяне на багаж в цялата си мрежа

Пътниците на Ryanair, които желаят да оставят багаж, ще трябва да пристигат на летището по-рано

От 10 ноември 2026 г. пътниците на ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair, които желаят да оставят регистрирания си багаж, ще трябва да пристигат на летището по-рано.

Според изявление на уебсайта на авиокомпанията, от тази дата регистрацията и оставянето на багаж на всички летища, откъдето излитат полетите ѝ, ще затварят 60 минути преди планираното излитане (вместо сегашните 40 минути).

„Това ще даде на 20% от нашите пътници (които оставят багаж) повече време да преминат през контрола за сигурност и паспортен контрол на летището, както и да пристигнат навреме на изхода си за качване, особено по време на пиковите периоди, когато опашките на летищата могат да бъдат по-дълги“, коментира директорът маркетинг на Ryanair Дара Брейди, добавяйки, че останалите 80% от пътниците на авиокомпанията, пътуващи с ръчен багаж, няма да бъдат засегнати.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , stanimir каза:

Много се забавиха 😂

Криза е.

Берлин се появи два пъти седмично от зимното.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:

Виждам в сайта на ryanair, че не връщат пари за полети, ако по медицински причини не летиш. Някой пробвал ли е обаче на добра воля да му върнат кредити или нещо подобно? 

Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Виждам в сайта на ryanair, че не връщат пари за полети, ако по медицински причини не летиш. Някой пробвал ли е обаче на добра воля да му върнат кредити или нещо подобно? 

Аз им бях пратила официален документ от здравно заведение, бях си го сложила даже на бланка на моята бивша преводаческа фирма като официален превод (документът беше истински, лекарката ми влезе в положението и измисли там нещо 🙂). Директно питах за кредити, а не за рефънд. Отговориха чак след 2 месеца, аз и без друго ги бях отписала. Отказаха, но аз съм ЗА винаги да се пробва за спорта  🙂 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , домосед каза:

Ryanair ??

Така излезе в гугълския

изкуствен интелект, че можело да се постигне някакъв резултат. Осъмних се, но не пречи да питам тук за щастлива развръзка. 

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, Lindt каза:

2 дни преди полет за Единбург, жена ми имаше проблем с бременността, тогава беше в 4-ти месец може би някъде и лекарят каза изрично да не се качва на самолета. Качих документите, които имахме налични за състоянието ѝ и до 4-5 работни дни върнаха парите за всички пътуващи в резервацията. 

Малко е специфичен случая, но останах доста приятно изненадан от Райън. За разлика от Уиз, които не стига, че сега ще ги чакам поне няколко седмици да видят качен клейм за отмяна на полет по болетс, а и ако случайно върнат пари - ще бъдат в кредити. 😄 Та, винаги е добре да се пробва.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Аз поисках от Wizz да ми пратят отказ, за да заведа щета по "Отмяна на пътуване" и го получих след по-малко от час 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

Някой знае ли колко време отнема безплатната верификация на резервация, купена през Edreams? Пише, че може да отнеме и до 3 часа преди полета… не ми се плаща за “експресна”. 

Публикувано:

Не помня дали сме коментирали, но Франкфурт го има в зимното два пъти седмично. Изглежда линията ще е сезонна зимна.

• Харесвам 7
Публикувано:

Имам един въпрос , бордната карта на райн еър задължително ли трябва да е в приложението или мога да я принтирам или на скрииншот пак ще мине?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Velyana каза:

Имам един въпрос , бордната карта на райн еър задължително ли трябва да е в приложението или мога да я принтирам или на скрииншот пак ще мине?

Без хартиени карти, скрийншот е безпроблемен.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, Velyana каза:

Бордната карта на практика е нищо повече от един баркод (в случая QR код). На какъв носител ще бъде визуализиран на практика няма значение за четеца - хартия, дисплей на телефон, таблет, Киндъл... Но това е само на теория. Ако служителите са буквояди и кажат, че приемат само "електронни бордни карти", тогава хартията гори. Обаче самите FR пишат са сайта си, че ако пътник е загубил телефона си или му е паднала батерията, на чек-ин гишетата може да си вземе безплатно бордна карта. Така че хартията пак ще влезе в употреба.

• Харесвам 2
Публикувано:

Само да се прочете от четеца е важно, пък сигурно и нарисувана ще мине 😄

Номера с яркостта го знаеш, нали?

Публикувано:
преди 1 час, vorbis каза:

Обаче самите FR пишат са сайта си, че ако пътник е загубил телефона си или му е паднала батерията, на чек-ин гишетата може да си вземе безплатно бордна карта. Така че хартията пак ще влезе в употреба.

Но само ако вече се е чекирал. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за отговорите. Пратих бордната карта като скрииншот ,понеже ми е много сложно от разстояние да обясня как става номера с приложението 😂😂😂

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
На 18.05.2026 г. в 20:37, Loverboy каза:

Някой знае ли колко време отнема безплатната верификация на резервация, купена през Edreams? Пише, че може да отнеме и до 3 часа преди полета… не ми се плаща за “експресна”. 

Обикновено 2 дни, рядко по-бързо, но понякога и повече. Мисля, че системата автоматично приоритизира верификацията на по-скорошни полети. Не съм имал случай да ме издъни безплатната верификация.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Обикновено 2 дни, рядко по-бързо, но понякога и повече. Мисля, че системата автоматично приоритизира верификацията на по-скорошни полети. Не съм имал случай да ме издъни безплатната верификация.

Отне под 24 часа при мен. Като после Раян пратиха мейл да кажат колко лоши са посредниците и да пазарувам само от тях следващия път. 😂

• Смея се 3
Публикувано:

Един малко наивен въпрос.

Тези дни имах 4 полета с Райън и в два от тях бях на предните редове и забелязах нещо странно в действията на екипажа. Някъде по средата на полета без никаква приина светка лампичката за коланите и не дават да се става изобщо. Единият от пилотите излиза от пилотската кабина и вътре влиза една от стюардесите /и двата пъти по-хуавичката/, след няколко минути пилотите се сменят. Пак след няколко минути излиза стюардесата и лампите за коланите угасват. Опитвам се да разбера по изражението на лицето на стюардесата какви емоции е натрупала през последните 15-20 минути, но ми пречи въображението.

Досега не ми се беше случвало изобщо да видя да се отваря вратата на пилотската кабина по време на полет. Не че имам голям опит, общо 70-80 полета.

Та въпросът ми е някаква нова практика ли има или е това, за което си мисля?😆

Ако не попитам този въпрос ще ме човърка месеци наред.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Просто пилотите са ходили до тоалетна един след друг. 😄 Мисля. че когато пилот излиза от кабината винаги светват таблата за коланите, предполагам с цел сигурност.

• Харесвам 3
Публикувано:

Протокол за сигурност. Пилота да не е сам в кабината и докато има само един пилот в кабината, движение към нея от пътници да няма, защото има сигнал за закопчани колани. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , Doctor Who каза:

Протокол за сигурност. Пилота да не е сам в кабината и докато има само един пилот в кабината, движение към нея от пътници да няма, защото има сигнал за закопчани колани. 

Разби всичките ми фантазии😃

• Харесвам 1
  • Смея се 12

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.