Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Само да кажа, че напоследък имах бая полети с Раян и мога да кажа, че с много бях пренатоварен на всичките, не ми направиха никакъв проблем :) Големи пичове са. Даже на някой от полетите имах огромна раница, малка раница + фотоапарат на врата и пак минавах с усмивка. Или съм им много симпатичен, или са си печени.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вчера имах за първи полет с тях, от много време насам. Билета ми беше leisure plus, с включен уж приорити бординг, но на гейта нямаше нищо такова, чаках си на опашката като пич, и то даже висях 15-ина минути прав. Утре ще ги разпитам на тоя чат, дето толкова го хвалите :)

Жоро, когато сме пътували с тях, винаги са викали първо тези с Priority boarding. Направо се учудвам, че не са извикали първо вас. Трябвало е да се обадиш, вместо да си чакаш с опашката.

Връзка към коментар

Жоро, когато сме пътували с тях, винаги са викали първо тези с Priority boarding. Направо се учудвам, че не са извикали първо вас. Трябвало е да се обадиш, вместо да си чакаш с опашката.

Не викаха никого, той самолета закъсня 20-ина минути и беше малко хаос. А и каква е логиката да ме викат първи, за да седя най-първи да вися, докато отворят самолета ли? :) За мен тази екстра е просто отделна опашка, която да ползвам, когато преценя, без да чакам заедно с другите. Може би грешно съм разбрал какво е priority boarding. 

А не се обадих, защото трябваше да се предреждам и обяснявам с всички, които сигурно щяха да ме гледат накриво, че се правя на тежкар и в крайна сметка аз ще се чувствам неудобно за това, че ryanair не са си направили труда да вкарат правилата в действие. 

Не, че е голяма драма де, просто ми беше любопитно да изпитам подобреното им уж клиентско обслужване. Свързах се на чата тая сутрин бързо, но просто ме препратиха към формата за оплакване, все едно не мога да си я намеря сам. И така, ще видим нататък :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не викаха никого, той самолета закъсня 20-ина минути и беше малко хаос. А и каква е логиката да ме викат първи, за да седя най-първи да вися, докато отворят самолета ли? :) За мен тази екстра е просто отделна опашка, която да ползвам, когато преценя, без да чакам заедно с другите. Може би грешно съм разбрал какво е priority boarding. 

Това, което аз съм забелязала при тази екстра е, че когато е пълен самолета и свалят ръчния багаж на всички в каргото, при приорити НЯМАТ право да ти го вземат. Иначе си прав : приорити минават първи и висят най-дълго прави в рейса, но пък обикновено е в предната част, отделени с нещо като верижка, поне да не се блъскат всички в тях.

За мен е абсолютно безсмислено и досега никога не съм плащала за тази екстра, но пък на полети извън България (Ирландия - Англия, Германия-Франция, Италия - Германия) ВИНАГИ са ме викали напред с приорити бординга, заради детето, естествено на полети от или за България това никога не се е случвало  :P

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Точно екстрата на приорити е да не чакаш на опашка и когато ти скимне да се качваш на автобуса, да минеш най-отпред. Не е зле това с верижката, защото слизаш пръв и се настаняваш спокойно преди тълпата прозорцомиячи (нищо лично :D) да размята бохчите хаха

• Харесвам 1
Връзка към коментар

След първия ми полет с нискотарифни АК си знам.

Стоим си в залата до последно, докато останат 2-3 човека на опашката. Ставаме, проверка и влизаме последни в автобуса. След това естествено слизаме първи, но откакто има места и ако времето е готино, изобщо не бързаме за новата опашка по стълбите или на вратата на самолета.

На слизане тактиката е същата. Стоим си седнали, докато народа бърза да слезе, като междувременно чакат прави по на един крак докато отворят вратите на самолета и опашката да се размърда, за да влязат в някой миризлив автобус, където да изчакат всички да се дотътрят...........  

С две думи: мизерия, мизерия, ама като мога да избегна поне част от нея, защо да си я причинявам зорлем!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Снощи имах полет до Берлин и полета закъсня с 150минути (2 часа и 30мин.)Имам застраховка полет от Дженерали. Как мислите.Какаво да направя и дали има смисъл да се занимавам . Благодаря Ви предварително ☺

Връзка към коментар

След първия ми полет с нискотарифни АК си знам.

Стоим си в залата до последно, докато останат 2-3 човека на опашката. Ставаме, проверка и влизаме последни в автобуса. След това естествено слизаме първи, но откакто има места и ако времето е готино, изобщо не бързаме за новата опашка по стълбите или на вратата на самолета.

На слизане тактиката е същата. Стоим си седнали, докато народа бърза да слезе, като междувременно чакат прави по на един крак докато отворят вратите на самолета и опашката да се размърда, за да влязат в някой миризлив автобус, където да изчакат всички да се дотътрят...........  

+++

Абсолютно същата тактика прилагам и аз! 

Особено пък и след като Wizz въведоха предварително определени места. 

Колкото до приорити бординг - при Wizz съм го взимал заради допълнителната чанта, не за друго, а и цената е съвсем прилична.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

+++

Абсолютно същата тактика прилагам и аз! 

Особено пък и след като Wizz въведоха предварително определени места. 

Колкото до приорити бординг - при Wizz съм го взимал заради допълнителната чанта, не за друго, а и цената е съвсем прилична.

Общо взето и аз клоня към тази тактика, като единственото нещо, което трябва да се съобразява е, че ако си последен на опашката за бординга, може да ти вземат ръчния багаж в багажника, ако е по-голям.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не, че е голяма драма де, просто ми беше любопитно да изпитам подобреното им уж клиентско обслужване. Свързах се на чата тая сутрин бързо, но просто ме препратиха към формата за оплакване, все едно не мога да си я намеря сам. И така, ще видим нататък :)

Dear Georgi, 

Thank you for contacting Ryanair. 

Following your correspondence, we acknowledged your request and we sincerely regret any inconvenience caused on this occasion.

We wish to thank you for your feedback regarding this situation and we have forwarded a copy of your letter to our Staff Manager for his information and we can assure that all complaints are given due consideration.

We are sorry to hear that our expected high standards of service and professionalism were not reflected to you on this occasion. We sincerely hope that such a situation will not recur. Please accept our renewed apologies for any inconvenience this matter has caused you and we hope that you will afford us the opportunity of serving you more successfully in the near future.

For any other questions that you might have, we gladly await your reply.

Yours sincerely, 

The Customer Service Team 

For and on Behalf of 

Ryanair DAC 

Отговор след 2-3 часа, мисля че бива. Верно, че е една камара празни думи и чаша студена вода за мен, но аз не съм и молил за някакви компенсации. Уиз май отговарят доста по-бавно. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

за слизането последни от самолета и ние с детето винаги го практикуваме : почти винаги я пускат в кабината при пилотите и тя много се радва, когато няма рейсове за извозване на пътниците даже я задържат за повечко време вътре , показват и копчетата, пускат я на командирска седалка - като в лунапарк  :lol:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

След няколко дни имам полет с Ryanair и досега не ми се е налагало да пътувам с лаптоп, но този път ще трябва да го взема. В условията им пише, че имам право на два ръчни багажа - one 10kg bag (max. size: 55cm x 40cm x 20cm) and one small bag (max. size: 35cm x 20cm x 20cm).

Някъде бях чел, че лаптопа минавал отделно. Но още ли е актулно това? Освен това лаптопът е по-дълъг от 35 см. Ще мога да ли го сложа в чанта за лаптоп и това да се брои като малката чанта или ще трябва да е натъпкан в голямата чанта?

Моля за малко разяснения, защото при нискотарифните компании дяволът е в запетайките!

Връзка към коментар

За отделния лаптоп (беш)е валидно при стандартните авиокомпании. При Ryanair ако не се събира в малкия ръчен багаж, трябва да го сложите в големия ръчен и да не разрешавате да се пуска в багажното отделение, ако го поискат. 

Връзка към коментар

Благодаря за отговора! Това за вземането на чантата към багажното отделение на самолета беше важно.

Ето тук намерих нещо по въпроса:

В допълнение можете да вземете и малка лична чанта (дамска, лаптоп, камера и тн.) с размери до 35x20x20 см без ограничение в теглото.

Какъв ще е този лаптоп обаче, който влиза в тези размери?! 15-инчовите и нагоре лаптопи не стават. Това е приложимо само за 13 и надолу.

Връзка към коментар

Благодаря за отговора! Това за вземането на чантата към багажното отделение на самолета беше важно.

Ето тук намерих нещо по въпроса:

В допълнение можете да вземете и малка лична чанта (дамска, лаптоп, камера и тн.) с размери до 35x20x20 см без ограничение в теглото.

Какъв ще е този лаптоп обаче, който влиза в тези размери?! 15-инчовите и нагоре лаптопи не стават. Това е приложимо само за 13 и надолу.

В случая чети само сайта на превозвача, а не интерпретациите на бг агенция, която си умира от кеф, когато продаде билет на Ryanair с надценка...

В сайта на Ryanair не е упоменато нищо за лаптоп, има си стриктни ограничения за размерите: https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/terms-and-conditions/termsandconditionsar_368204930#section-article-termsandconditionsse_53683541

Т.е. ако лаптопа е по-голям, технически нарушаваш правилата и могат да те глобят. Дали ще го направят или ще минеш вече е отделен въпрос. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

vorbis, слагаш си лаптопа в големия ръчен багаж - някаква нормална спортна раница примерно, и около него тъпчеш останалите вещи, просто на секюрити чек-а го вадиш и показваш, и това е :) естествено че няма как да се побере в малкия ръчен - това са размерите на неголяма дамска чанта все пак

и двата пъти, когато сме летели с лаптопа с Ryan бяхме по средата на опашката на гейта, точно с оглед да не ни го вземат в багажното, но изобщо не ни го и предложиха - направи ми впечатление, че директно се насочват към хора с видимо по-големи чанти или куфари, но не и към такива с нормални раници

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Приятели,направих голяма беля.Написах името на жена си Sofiya вместо Sofia и вече чвкирах,а немога да променям.Свързах се тези от раян еър през формата за чат,казаха,че са го променили,но в моите документи,все още е непроменено,сумати пъти се логвах,за да рестартирам,но името си остава непроменено в boarding pass.Моля ви за съвет

Връзка към коментар

Някъде в темите бях чела, че магеланец е влязъл на борда с лаптопа в ръце, защото са му взели големия ръчен за багажното. И аз мисля за такива варианти...

Връзка към коментар

Последния път, когато искаха да ми вземат куфара отказах. Поспорихме, но ме оставиха накрая. Казах им, че имам друг полет след това и не мога да чакам да ми дадат куфара.

Не за друго, но  ръчния куфар и багажа са  повече пари, от сумата която  биха дали, ако се загуби и за това гледам да отказвам.

Връзка към коментар

На летището в Барселона и в Атина брояха след 90-тия багаж и го вземаха, вкл.и нашия. На летището във Венеция вземаха видимо по-големите багажи,независимо от реда на опашката.

Връзка към коментар

На мен са ми взимали детския куфар в багажното, който е почти с размерите на малък ръчен багаж (почти колкото дамската ми чанта) така че е доста относително това със свалянето на багажа. 

За лаптоп, аз лично съм влизала с лаптопа в ръце на самолета, защото са ми свалили куфара в каргото.

Връзка към коментар

Приятели,направих голяма беля.Написах името на жена си Sofiya вместо Sofia и вече чвкирах,а немога да променям.Свързах се тези от раян еър през формата за чат,казаха,че са го променили,но в моите документи,все още е непроменено,сумати пъти се логвах,за да рестартирам,но името си остава непроменено в boarding pass.Моля ви за съвет

Даваш пак през чата и ръчкаш, докато не свършат работа. Ако не става, почти съм сигурен, че на гейта не би имал проблем стига всичко друго да съвпада - фамилия, дата на раждане, срок на изтичане на документа. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.